energie

We hebben allemaal verschillende frequenties. Door levenservaring en nieuwe interesses, wordt je frequentie sowieso anders. Bij personen met wie jij dezelfde golflengte hebt voel je je goed, je krijgt er energie en inspiratie van. Bij een persoon die een andere golflengte heeft dan jij, voel je je onprettig, word je sneller moe of verloopt de communicatie lastig. Je eigen frequentie verandert gedurende je leven. Vandaar dat mensen komen en gaan…

Energie-nemers

Het is in de basis enorm belangrijk om in je eigen energie te blijven. Om te leven vanuit je eigen kern. Wanneer je er echt geoefend in bent, zal je merken, leren, voelen en herkennen wat jouw energie is en wat die van een ander is. Je gaat dan ook voelen en merken wanneer mensen energie bij je aftappen of wanneer jij dit bij de ander doet. Dat hoeft niet vanuit kwade opzet bedoeld te zijn. Het kan eenvoudig een gewoonte zijn, zonder dat ook maar iemand het door heeft.
Het is wel een slechte gewoonte…

Zolang jij het niet doorhebt en het maar ‘laat gebeuren’, loop je vanzelf leeg. Zeker wanneer er een paar slurpers in je leven zijn waar al je energie naar weglekt.

Energie verliezen aan een slurper kan zomaar bij de kassa van de supermarkt gebeuren. Maar ook bijvoorbeeld via FaceBook, Insta en de televisie kan iemand energie van jou wegnemen! Hoe? Op een bepaalde manier aandacht vragen, op een bepaalde manier reageren, bepaalde woorden gebruiken, jou meesleuren in een eigen angst of belangen…

Maar ook zijn er altijd mensen om jou heen, in je directe omgeving, op je socials, in je familie en op tv die jou energie geven! Let maar eens op wie jou energie geeft of juist jouw energie ontneemt. Kijk maar eens waar je energie van krijgt of waar deze naar weglekt.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Geef nooit de anderen de ‘schuld’ dat ze jouw energieverbruikers zijn, maar zorg ervoor dat het je niet meer overkomt! Zorg ervoor dat je in je eigen energie blijft en dat je deze bij jezelf houdt. Dat is de enige juiste manier om hiermee om te gaan.6 soorten empaten

Een slurper zijn

Het kan ook zijn dat jij zelf een ‘slurper’ bent. Zonder dat je het weet! Wat je dan onbewust doet is energie aftappen van anderen om je goed te voelen. Dat komt omdat je jezelf niet hebt aangeleerd om je eigen energie te voelen, te voeden en erin te blijven. Wat ook kan is dat je ter bescherming (eigenlijk verdoving) zo bent afgesloten van jezelf dat je er niet meer bij kunt. Je kan je eigen energie niet meer voelen en voeden.

Wanneer je erg gericht bent op het welzijn van anderen en je jezelf vaak vergeet, kan jij een energie-wegnemer van anderen zijn, terwijl je dan juist vaak denkt een gever te zijn!

De ellende is, dat je je helemaal niet goed voelt en zelfs nooit goed zal voelen door de energie van een ander, want de pijntjes, ellende, de emoties én zorgen voel je daardoor ook. Aangezien al die dingen niet van jezelf zijn, kan je er helemaal niks mee. Je komt dan in van die momenten dat je denkt: Waarom voel ik me nou zo raar/vreemd/moe/leeg/boos/met hoofdpijn/misselijk, enz.?

De energie van anderen wordt uiteindelijk overtollige energie in je lichaam die zich maar blijft ophopen, waar je zelfs op de lange duur ziek van kan worden.

Wanneer je snel met iemand meeleeft, zorgen over wil nemen, een uithuil-persoon bent, oplossingsgericht bent of zelf veel problemen hebt, dan ben je op de ander gefocust. Daarmee zit je in de energie van de ander. Je kan daar behoorlijk uitgeput van raken omdat dit jouw ziel niet voedt. Je kan je laten inspireren door anderen, maar het voeden van je ziel moet je toch echt zelf doen.

Zorg voor jezelf!

Zorg er dus voor dat je goed in je eigen energie blijft. Dat je deze goed leert kennen en daarmee snel aanvoelt of hij wegstroomt of bij je blijft!

Je zult zien dat je je er snel veel beter door gaat voelen.

Zelf heb ik er ook een tijdje mee geworsteld om te ontdekken of ik nou een energie-gever was of een energie-slurper. Ik voelde mij al langere tijd niet goed en ik kreeg het maar niet voor elkaar om nou eens een hele dag vol met bruisende energie te zijn. Sterker nog, ik werd alleen maar vermoeider en waziger in mijn hoofd. Daardoor ging ik op zoek naar ‘snelle energie’ waardoor ik verkeerd ging eten, mij terug ging trekken van mijn geliefden (omdat ik alle energie die ik had bij mijzelf wilde houden) en ik ging er bijvoorbeeld voor zorgen dat ik zo veel mogelijk likes kreeg op FB en intens goed voor anderen zorgen… dat soort dingen. Maar hielp dat om mij werkelijk goed te voelen? Nee, dat niet.

Ik ontdekte dat ik in bepaalde situaties energie verloor en in bepaalde situaties, als opvulling, die van anderen toeliet in mijn systeem. Ook ontdekte ik dat ik juist energie verloor aan datgene waarvan ik dacht dat het mij energie gaf. Het was heel verwarrend!

Ik heb het opgelost door mij dagelijks bewust te worden van de energielekken, de triggers, de spiegels en de ‘aanwijzingen’: de toevalligheden die het leven mij liet zien. Het is een intense manier van bewust worden en het dwong mij eerlijk te zijn naar mijzelf. Niet altijd even comfortabel en gemakkelijk!

Maar wat ik er voor terug kreeg was verbinding. Verbinding met mijn ziel. Waardoor ik makkelijker naar mijn intuïtie kan luisteren, beter besluiten kan nemen, me zekerder van mezelf voel. Ik hoef me niet meer te excuseren voor wat ik denk of vind en me druk te maken over wat anderen van me denken. Kortom, ik sta veel steviger in mijn schoenen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap