In je eigen energie of in die van de ander zijn…

Alles is energie, je lichaam, je gedachten, je gevoelens. De stoel waarop je zit en het huis waarin je woont. Het zijn verschillende vormen van energie; alles heeft zijn frequentie. (trilling) Een mooi voorbeeld van dat alles dezelfde energie is maar met een andere frequentie: water! Je hebt stromend water, maar ook stoom en ijs. Het is allemaal hetzelfde maar met een andere frequentie en daarom ziet het er anders uit en voelt het ook nog anders! Zand en glas zijn ook zulke mooie voorbeelden; door de bewerking heeft het zand een andere frequentie gekregen.

Dat kan natuurlijk ook met mensen.

Mensen hebben allemaal een andere frequentie. Door ‘bewerking’ (=levenservaring) krijgen zij een andere frequentie. Bij de ene voel je je goed, alsof je op dezelfde golflengte zit, of je voelt je juist niet prettig met een bepaalde persoon in de buurt.

Dat is de energie die je voelt. Die energie is je lichaam én een soort cocon om je heen, dat noem je je Aura; je eigen energie-veld. Het hoeft geen coconvorm te zijn hoor, energie kan alle kanten op. Het kan eruit zien als een grote energie-bal of een pilaar, of allemaal punten/uitsteeksels als een soort web…Sommige mensen nemen nu eenmaal meer of op een andere manier ruimte in dan anderen.

De vorm geeft je staat-van-zijn aan. Wanneer je energie kan zien bij mensen, weet je dat wanneer het er ‘cocon-achtig’ uitziet, deze persoon rustig in zijn vel zit. Wanneer het er ‘stekelig’ uitziet is deze persoon waarschijnlijk druk of overbelast.

Kleuren

En dan zijn er ook nog kleuren. Iedereen heeft zijn eigen kleur of kleuren. En ook dat verschilt per dag of uur, afhankelijk van hoe je je voelt. In mijn beleving is het niet zo dat iemand altijd paars is of altijd grijs. Het verandert per periode.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

En dat alles voel je onbewust wanneer je op één of andere manier met iemand verbonden bent.

Energie-nemers..

In een ‘aarde-oefening’ in een ander artikel, (hierbij de link) leer ik je hoe je in je eigen energie kan blijven. Wanneer je dat vaker doet, er echt geoefend in bent, zal je merken, leren, voelen en herkennen wat je eigen energie is en die van een ander. Je gaat dan ook voelen en merken wanneer mensen energie bij je aftappen of dat wellicht jij juist bij een ander energie weghaalt. Dat hoeft niet negatief bedoeld te zijn van iemand. Het kan eenvoudig een gewoonte zijn, zonder dat diegene het door heeft. Maar eigenlijk is het wel een ‘slechte’ gewoonte omdat de meeste zuivere energie je alleen maar uit jezelf kan halen….

Zolang jij het ook niet door hebt en het maar ‘laat gebeuren’, loop je vanzelf leeg. Zeker wanneer er een paar slurpers om je heen lopen. Dat kan overigens zomaar ook bij de kassa van de supermarkt gebeuren.

Facebook

Weet je dat mensen ook bijvoorbeeld via Facebook energie van je kunnen ontnemen of juist geven!? (d.m.v. op een bepaalde manier aandacht te vragen, op een bepaalde manier reageren…). Let maar eens op wie je energie geeft of juist ontneemt…

Geef niet de anderen de ‘schuld’ dat ze energieverbruikers zijn; wat ik al zei, het is niet negatief, maar vooral een onbewuste gewoonte. Wat je wel kan doen is: zorg ervoor dat je afgeschermd bent en in je eigen energie blijft! Dat is de enige juiste manier om hiermee om te gaan. Dat doe je onder andere d.m.v. de aardeoefening. Zo belangrijk is dat dus!!! ‘Afgeschermd’ is niet hetzelfde als ‘afgesloten’. Zie het meer als; laat iedereen in zijn eigen energie, verbinding is er toch wel!

Een energie-nemer zijn.

Het kan ook andersom, dat jij zelf een ‘slurper‘ bent. Zonder dat je het weet! Wat je dan onbewust (sommigen doen het bewust) doet, is energie aftappen van anderen om jezelf goed te voelen/energie te hebben. Dat komt omdat je jezelf niet hebt aangeleerd om je eigen energie te voelen en te voeden. Wanneer je erg gericht bent op het welzijn van anderen en jezelf vaak vergeet, kan het zomaar zo zijn dat jij juist een energie-nemer van anderen bent (terwijl je dan juist vaak denkt een gever te zijn!).

De ellende is, dat je je helemaal niet goed voelt van de energie van een ander, want de pijntjes, de emoties en zorgen voel je daardoor ook. Aangezien al die dingen niet van jezelf zijn, kan je er ook niks mee. Je komt dan in momenten dat je denkt: ‘Waarom voel ik me nou zo raar/vreemd/moe/leeg/boos/met hoofdpijn/misselijk, enz.’

Die energie van een ander wordt uiteindelijk overtollige energie in je lichaam die zich maar blijft ophopen…, waar je zelfs op de lange duur ziek van kan worden.

Wanneer je snel met iemand meeleeft, de zorgen over wil nemen van mensen om je heen, een uithuilpersoon bent, met veel mensen werkt of oplossingsgericht bent; dan ben je vaak zo met anderen bezig dat je dus ook volledig in de energie van de anderen zit. Je kan daar behoorlijk uitgeput van raken omdat de energie van iemand anders je niet voedt.

Wanneer jij zelf veel problemen in je leven hebt of hebt gehad, kan het ook zo zijn dat je ‘tankt’ bij anderen. Dat is omdat je eigen beschermingsmechanisme zo goed werkt, dat je jezelf (daarmee je pijn dus eigenlijk) niet meer voelt/verdooft. Dat maakt vervolgens dat je automatisch de energie bij iemand anders ‘aftapt’.

Zorg voor jezelf!

Zorg er dus voor dat je goed in je eigen energie blijft. In je eigen beschermde Aura dus. Die heb je niet voor niets gekregen! Lekker de aarde-energie en universele energie opnemen en alle overtollige troep verder loslaten en weg laten stromen! Je zal zien dat je er veel beter door gaat voelen.

Succes! Herken jij dit verhaal? Heb je aanvullingen of een reactie? Ik lees je graag!

Lieve groet, Esther Buijs

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

  1. Heb er veel aan, laatste tijd heel er moe, maar heb de link niet gelegd met aarden. Terwijl ik me er wel mee bezig houd. Dacht dat het kwam door mijn atrose, maar het voelde toch heel anders. Zal nu weer vaker gaan aarden, bedankt dat je me hier weer op gewezen hebt. En wat ik ook een eye-opener vindt, dat ikzelf misschien zelf bij andere mensen uit mijn omgeving energie aftapt. Dit dan niet bewust, want ik zal niet eens weten hoe dat moest. Dit kan er natuurlijk ook voor zorgen dat je moe en afgemat raakt. Dus weer bewuster hier mee omgaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in