In je hart duiken

Kan jij het ook zo goed? In je hoofd zitten. Het maalt maar door en het lijkt of er nooit een einde aan komt. Je gedachten worden keer op keer op keer herkauwd. Terwijl je het een doet, ben je met het ander bezig – in je hoofd. Je lijf hobbelt er een beetje achteraan. Tuurlijk, daar stop je zo nu en dan wat eten in, stapt er elke dag mee onder de douche, houdt het warm met kleding en de kachel en het ziet er behoorlijk verzorgd uit. Maar echt voelen?

Het is ook niet zo vreemd, want de wereld waarin we leven, staat vooral afgestemd op het hoofd. Op school, in de politiek, in de wetenschap. En als het over emotie gaat, dan wordt er meteen sensatie van gemaakt op televisie of filmpjes op internet. Het hoofd wordt als veel belangrijker gezien en, ook financieel, meer gewaardeerd dan het voelen (tenminste in het westen, in oosterse sferen is dat wel een beetje anders). Kijk maar eens naar de zorg die hard aan het werk is en zelfs nu, in deze crisis, nog steeds kan fluiten naar een loonsverhoging. Dat komt gewoon doordat we het intellect, het denken, hoger zijn gaan zetten dan het voelen. En hoewel ze allemaal onderdeel van ons systeem zijn, hebben we ze op de een of andere manier uit elkaar getrokken en er een waardeoordeel aan gegeven.

De verbinding

In je hart duikenDat heeft ertoe geleid dat de meeste mensen vooral in hun hoofd leven en dat we dat heel normaal zijn gaan vinden. Soms lijken je hoofd en je lichaam niet eens iets met elkaar te maken te hebben. Of met jou. Want ja, die is er ook nog… jou. Waar ben jij eigenlijk? Het is verdorie net alsof je uit allemaal losse stukjes bestaat.

Toch zijn ze allemaal met elkaar verbonden en natuurlijk wéét je dat wel, maar je erváárt het niet. Met je lichaam ben je hier en met je gedachten kun je totaal ergens anders zijn. Mijlenver weg, jaren terug in de tijd, in andere dimensies…

Dat is natuurlijk ook een prachtige kwaliteit, ergens anders kunnen zijn met je gedachten. Het is een geweldig instrument dat ons enorm kan helpen bij bijvoorbeeld visualisaties, dromen over je toekomst en zaken als regressie, hypnose en genezing. Bij deze laatste paar dingen is er wel een groot verschil met het in je hoofd zitten.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Er is namelijk één ding dat alles bij elkaar brengt, er direct voor kan zorgen dat je alles met elkaar verbindt.

Het hart.

Je hart is de verbinder van al die delen. Het hart gaat over voelen, precies dat wat je mist in al dat hoofdige gedoe. En het leuke is… het werkt meteen!In je hart duiken

Meteen doen dan?

Neem nú een minuut – langer mag natuurlijk ook, want wat is nu 1 minuut op je hele leven? – en sluit je ogen, na het lezen van het volgende (wel echt doen, hè?)

Breng je aandacht, echt AL je aandacht, naar je hart en voel. Ja, jij kunt voelen. Wij hebben allemaal gevoel meegekregen. We zijn allemaal in staat om te voelen, bij de een gaat dat misschien iets makkelijker dan bij de ander, maar we kunnen het állemaal.

Dus… voel. Vergeet alles om je heen en duik volledig in je hart, alsof dat het belangrijkste is in je leven. De belangrijkste minuut van je leven. Kun je een minuutje van je kostbare tijd missen? Voor iets wat mogelijk nóg kostbaarder is? Onbetaalbaar zelfs?

Stel dat je iedere dag 1 minuut zou benutten. Het is maar 1 minuut, maar misschien wel de belangrijkste minuut van je dag…

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap