Heb je ooit een zware doos gedragen, en voelde je nadien nog het gewicht ervan na ze neergezet te hebben? Of je neemt iets op, je verwacht dat het zwaar is, en dan laat je het bijna vallen omdat het zoveel lichter dan verwacht is? Het is voor iedereen een lange moeilijke reis geworden, en we zijn het licht gevolgd tot aan het einde van de tunnel. Nu we er zijn, moeten we beslissen hoe we verder willen. Al onze energie ging naar het vasthouden van het licht, wat doen we dan wanneer dat niet langer nodig is? Dan is het tijd om te vieren, maar zelfs dat betekent dat onze reis klaar is, en we iets anders moeten vinden om onze tijd en energie aan te besteden. De reis van licht en donker heeft ons geleid naar heelheid, en nu moeten we leren hoe in vreugde te zijn;

We zijn zo gewend om hard te werken, dat we niet meer weten hoe ‘zacht’ te werken, of te werken in vreugde. Leven onder constante druk heeft ons behoedzaam en voorzichtig gemaakt, en we weten niet hoe ons te ontspannen. We kunnen iets leren van de generaties van nu die een veel relaxtere attitude hebben ten opzichte van het leven, en ze kunnen dat omdat wij de basis hebben gelegd voor hen. Zij weten hoe in de flow te zijn omdat wij het mogelijk hebben gemaakt, maar wat doen we dan met onszelf? We moeten leren hoe in de flow te zijn waarvoor we zo hard hebben gewerkt om het te creëren.

Enkele maanden geleden huurde ik een auto en merkte ik op hoe de bediende aan het typen was, omdat haar vingers over het keyboard leken te glijden. Ze leek helemaal niet te duwen op de toetsen, en haar vingers bewogen bliksemsnel. Het was helemaal anders dan hoe ik typ en dat is normaal, want ik leerde typen op een manuele tikmachine waarop je de toetsen echt hard moest aandrukken. Zij leerde waarschijnlijk typen op een computer, I-pad of I-phone, waar de letters veelvoudig herhaald worden als je hard op een toets duwt. Hard versus zacht, duwen versus flow, werk versus spel, healing versus heelheid – nieuwe tijden vereisen nieuwe methoden.

Het is een paradigma-verschuiving voor ons, de generaties die hier kwamen met een missie die onze bereidheid vereiste om alle andere dingen aan de kant te zetten, ook vreugde, om het werk te klaren. De energieverschuivingen die we te maken hadden zijn nu klaar, en voor wat overblijft zal niet die vroeger noodzakelijke harde duw nodig zijn. Onze nieuwe missie is de energetische paden voor 5D en hoger te openen, die gebaseerd zijn op vreugde. Dit zijn dimensies zonder polariteit en angst, karma en lijden. Maar hoe gaan we vooruit in het leven zonder dingen die ons voorwaarts duwen? We ondernemen stappen om in vreugde te zijn en dat energetische pad te gaan.

In vreugde leven in 5 stappen

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hier zijn vijf suggesties.

  1. Beslis dat je gelukkig gaat zijn. Dat klinkt te makkelijk, maar het is het niet. Als je elke dag begint met te beslissen dat je gelukkig zal zijn en vastbesloten bent ruimte te creëren voor vreugde in elk deel van je dag, dan zal je dat vinden. We vinden altijd wat we zoeken, en we krijgen dat waartoe we intenties zetten. Dus zoek naar vreugde, plaats je intentie voor vreugde, en je zal ze krijgen.
  2. Wees kristalhelder over de vreugdevolle uitkomsten die je wenst. Intentie creëert onze realiteit, en wanneer we duidelijk zijn over de uitkomsten die we wensen, creëren we een directe weg om die te manifesteren. Dit houdt onze focus erbij, zodat we niet afgeleid worden door verstoring en het helpt ons sterke grenzen te behouden en onze energie in goede banen te leiden. Wees duidelijk dat je vreugde, vreugdevolle en vreugde-vervulde dingen in je leven wenst, en creëer zo het pad naar vreugde.
  3. Blijf onthecht om afleidingen te vermijden. Onthecht zijn maakt dat we zorg dragen zonder ergens in betrokken te worden, het is het verschil tussen mededogen en medelijden. Het geeft ons ook een ‘duidelijkheids-check-moment’ vooraleer we ervoor kiezen ons te verbinden met iets dat ons van ons pad en uit onze energie zal halen. Wanneer we onthecht zijn blijven we op ons pad, en vloeien verbindingen naar ons toe. Afleidingen trekken ons weg van ons pad, en in situaties die onze energie weghalen. We zijn een vreugdevolle inspiratie voor iedereen wanneer we op ons eigen vreugdevolle pad zijn.
  4. Gebruik onderscheidingsvermogen in plaats van oordelen om in vreugde te blijven. Oordelen is een mening over of iets goed of fout is, en het blokkeert onze energiestroom. Met onderscheidingsvermogen beslissen we of iets voor ons juist of fout is, en dan kunnen we onze energiestroom in de meest gunstige richting sturen. Onderscheidingsvermogen schenkt ons een pauzemoment vooraleer we ja of nee zeggen, om er zeker van te zijn dat wat er voor ons ligt, volledig is afgelijnd op onze intentie. Gebruik onderscheidingsvermogen om op je pad van vreugde te blijven en de energie stromend te houden.
  5. Hou je met je eigen zaken bezig om op je pad van vreugde te blijven. Een intentie plaatsen kan ons het tegenovergestelde heel erg duidelijk maken. Wanneer we vreugde wensen, kunnen we ons ook heel erg bewust worden van alle ongeluk rondom ons. Ons eigen pad is onze energie-plek van kracht, en we zijn een betere leraar wanneer we het voorbeeld leven, dan wanneer we onze vreugde inperken door anderen vanuit medelijden te helpen. We doen ons beste werk wanneer we doen wat we het beste doen, en dat is ons leven leven en onze eigen energie beheren. We kunnen anderen niet gelukkig maken of vreugde schenken, maar we kunnen wel een voorbeeld zijn van vreugde en vreugdevol leven.

Ben je klaar om in vreugde te leven? Het is geen manier om de wereld te vermijden of je ervoor te verbergen. Maar indien we op om het even welk energielevel kunnen zijn waar we wensen te zijn, en elke ervaring van 3D kiezen die we willen, waarom dan de wereld niet ervaren in de hoogste energie en vibratie die mogelijk zijn? De wereld hoeft niet meer herinnerd te worden aan zijn falen en problemen. Hij heeft bronnen van vreugde nodig om verder te raken naar hogere levels van zijn. Wij zijn de leraars en lichtbakens van de wereld, dus laten we bronnen van vreugde worden en de wereld naar vreugdevol, vreugdevervuld zijn en leven voeren.

Bewaar voor later op Pinterest:

In vreugde leven in 5 stappen

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

  1. Wauw wat is dit een mooie boodschap ,dit is precies wat ik nodig heb .Een stem in mij wist dit ,maar nu het hier staat geschreven begrijp ik het ,en geloof ik het .Ik ga dit goed bewaren zodat me eraan kan herinneren ,ga namelijk alleen maar van mijn pad af .Dit is zoo vermoeiend! Ben heel blij met deze boodschap ,en ga vol vertrouwen ermee aan de slag ! Mooie Dag x

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in