In welke wereld leef jij?

Je zou denken, we leven op dezelfde aarde, dus we leven in dezelfde wereld, maar niets is minder waar!

Het aardse bestaan is opgebouwd uit contrasten. Zonder dit, zouden we geen doel op aarde voelen. De uniekheid van de ander is een contrast dat jij dus nodig hebt en visa versa. Zo ook met belevenissen; de ervaring van het onprettige heb je nodig om te ontdekken wat je prettig vindt. Pijn en angst heb je nodig om dichterbij liefde te komen.

In eenheid leven houdt in dat we beseffen dat we in de menselijke fysieke vorm, samen met al het niet menselijke en al het niet fysieke, één verenigd veld vormen. Mooie namen als het universum of de kosmos worden eraan gegeven. Jij bent een uniek onderdeel in dit veld. Ik ben een uniek onderdeel en zo iedereen met ons. Samen brengen we balans, kwaliteiten en vooral ook contrast.

Elkaars uniekheid zien én elkaars contrasten omarmen, dat is eenheid. In ieders contrast zit vooral een kwaliteit en als je de kwaliteiten van een ander waardeert, kan iedereen zijn natuurlijke plek innemen. Merendeels fungeren we niet op onze natuurlijke plek in dit prachtige verenigde veld, waardoor we onze kwaliteiten stilleggen en onszelf geforceerd in een bepaalde rol duwen. Voor het menselijk brein lijkt hierdoor het concept eenheid vaak nog een illusie. Angsten als concurrentie, afgunst en de illusie van schaarste worden uit deze illusie geboren. Dit is dan ook alles behalve een methode om vreugde en overvloed te ervaren.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Jouw unieke wereld

Het leven wat je voor jezelf creëert is altijd een keuze. Of je hele bewuste keuzes in je leven maakt of niet, is ook een keuze. Uiteindelijk creëren jouw keuzes jouw waarheid en is er niemand op aarde die precies dezelfde waarheid leeft als jij, want weet je nog: jij bent uniek!

Je bent uniek in je oorsprong en uniek in je levenservaringen. Deze twee factoren zijn je basis en van daaruit zijn al jouw gedachten, overtuigingen, emoties en wellicht trauma’s ontstaan. De combinatie van deze zes factoren maakt jou uniek en maakt ook jouw waarheid uniek.

Wat het concept eenheid voor ons brein zo lastig maakt, is dat we door de jaren heen verkeerd geprogrammeerd geraakt zijn; in plaats van de uniekheid in onszelf te omarmen, zochten we vooral zekerheid om uiterlijk succes te behalen. Verwachtingen van anderen en het vergelijken met anderen, duwde ons massaal in verkeerde rollen. Door die verkeerde rol raken we de verbinding met onze ware kwaliteiten kwijt, wat innerlijk leegte vormt. Vanuit dit gevoel sta je niet open om je eigen uniekheid te zien én kan je de uniekheid van de ander niet omarmen. Diep van binnen ben je bang voor de ander; bang dat de ander beter is, succesvoller is of zelfs jou afkeurt. Je ziet in de ander een concurrent, geen mede-verenigd-veld-speler!

De universele wereld

Als je jouw perspectief verruimt met deze waarheid; dat ieders unieke energie nodig is om de energie van het gehele universele veld te laten draaien. Dat we samen dit veld van contrasten vormen en jij de ander simpelweg nodig hebt om te bestaan; ‘zonder de ander, geen jij’; ontstaat er dan ergens een gaatje in ons collectieve brein waardoor we ieder individu, ongeacht geslacht, ras, huidskleur, afkomst, lichaamsvorm of intelligentie, kunnen omarmen? Kan er dan voor iedereen meer ruimte ontstaan om hun eigen innerlijke waarheid te leven?

De innerlijke wereld

Net als ik, creëer ook jij van binnenuit de wereld buiten jou. Het maakt niks uit of je dit heel bewust kiest of niet, dat je dit doet is gewoon een feit. Jouw zintuigen nemen waar, jouw innerlijke wereld maakt er waarheid van. De uniekheid van jouw innerlijke wereld kan tijdens een gebeurtenis, waar de omstandigheden van de buitenwereld precies gelijk zijn, toch een andere waarheid creëren dan wanneer ik op diezelfde plek sta. Dezelfde factoren aan de buitenkant zullen door mijn unieke ‘zijn’ anders voelen of geïnterpreteerd worden en dit creëert mijn waarheid. De wereld buiten is dan hetzelfde, de wereld van binnen anders.

Kies je om heel bewust de regie over je innerlijke wereld te nemen, dan ga je ervaren hoe veel invloed je kunt hebben op de wereld buiten jou. Die regie nemen kan door verantwoordelijkheid over 5 van de 6 factoren die jouw waarheid vormen te nemen. Behalve je oorsprong (factor 1), kan je jouw gedachten(2), emoties(3), en daarmee je overtuigingen(4) en trauma(5), een soort van redigeren. Hierdoor beïnvloed je je levenservaringen(6). Huidige levenservaringen, ervaringen uit je verleden en ervaringen voor de toekomst.

Dit proces werkt het krachtigst van binnenuit; durf je de heling vanuit de diepste trauma’s en emoties in jezelf aan, dan veranderen je gedachten, overtuigingen en daarmee jouw wereld, vanzelf mee. Nog niet iedereen is bekend met deze krachtige vorm van innerlijke heling, laat staan dat ze begrijpen dat de echte oorsprong van de gedachten die hun waarheid vormen in hun eerdere ervaringen ligt. Het fenomeen positief denken kent iedereen wel, maar als de emoties onder die gedachten ontstaan zijn uit pijnlijke ervaringen, dan houd je eigenlijk jezelf en anderen voor de gek. Dit is het welbekende overleef-masker, wat je beschermt om te laten zien wat je echt voelt.

Eén wereld

In een wereld met maskers kan er nooit eenheid ontstaan. Heb je een overleef-masker op, dan klopt de buitenwereld ook niet met hoe jij je van binnen voelt. Er ontstaat leegte en je kwaliteiten en krachten vloeien weg. Meer en meer kom je in die rol waar je jezelf in gemanoeuvreerd hebt en beweeg je weg van je ware jij. Alle angsten die het eenheidsgevoel blokkeren spelen op: afgunst, concurrentie en afgescheidenheid.

Wil jij meer collectieve eenheid? Begin de eenheid IN jezelf te creëren door het masker totaal af te zetten en je te verbinden met je diepste pijnen. Breng hier ruimte en heling, herontdek jouw innerlijke krachten en kwaliteiten. Breng deze weer in je leven! Redigeer je innerlijke wereld naar alles waar je vanaf je geboorte recht op hebt: liefde, vertrouwen, vreugde en gewoon ZIJN. Kom in eenheid met jezelf, omarm elkaars uniekheid én elkaars contrasten.

Ik ben misschien een dromer, maar stel je voor dat iedereen dit doet: hoe mooi wordt dan onze innerlijke en buitenwereld?

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

9 REACTIES

 1. Hallo Sandy!

  Ik vind het een mooi artikel. Ik wil iets zeggen over Maskers enzo. Ik lees veel artikelen waarin Eenheid hoog in het vaandel staat. Ooit ging de mens een contract aan waarbij de Godsvonk als in illusie werd ‘uitgenomen’. Deze pijn van afscheiding is op zijn weg terug. We zoeken de Eenheid met onszelf en niet perse met anderen. Het lijkt erop alsof we ons zo binnenstebuiten willen keren om aan anderen of het ‘gat’ te tonen waar de Godsvonk zat, of ons juist zo binnenstebuiten keren om te willen tonen dat adie Godsvonk er heus nog wel zit en voor een ieder zichtbaar moet zijn. In beide gevallen zit er Verlichte Praal wat je een Masker zou kunnen noemen. Maar er zijn ook maskers die je op mag zetten zoals een kind de verkleedkist in duikt. Als dat serieuze masker op en af maakt ons zo kwetsbaar en transparant dat we juist niets meer voor ‘onszelf’ hebben. Juist door het ‘wegnemen’ van de Godsvonk, zijn we verbinding buiten ons gaan zoeken en de ‘maskers’ die ons bij die uiterlijke socialisering leken te helpen, werken uiteindelijk niet echt mee. Maar we zijn ook saai geworden als ‘spirituele mensen’. In onze verbindingen buiten ons zoeken, zit ook argwaan. Want iets in jou weet dat je je ziel in handen legt van iemand anders, net als toen, toen de agreement ontstond dat de Godsvonk weggenomen zou worden als (Luciferaal) experiment.

  Maar altijd open en bloot, transparant zijn is ook een gegeven van: laat mij je zakken zien wat je daarin hebt want ik vertrouw je niet. En zo lopen velen rond met een transparantie (denkend een vlinder te zijn), maar zelfs een eendagsvlinder is nog concreter qua vorm en ziel. Het is een binnenstebuiten gekeerde illusie van schijnlicht dat ons de maskers verschafte maar ook de lol van een masker op MOGEN zetten er afhaalde. Want ik duik zelf graag in de verkleedkist. Ik weet dat niemand iets te maken heeft met wie Ik ben en wat IK Voel. Juist met humor je schaduw (de illusie van donker waar zogenaamd geen Godsvonk in zit) laten spelen, in verbinding met jouw Kern is een Maskerade. Neem jezelf svp ook niet te serieus.

 2. Ik vindt de manier waarop dit gebracht wordt zo van deze tijd het geeft een excuus van ik als wetenschapper vindt dit en ik als bouwvakker vindt iets totaal anders en ze hebben allebij gelijk want de echte waarheid bestaat niet dit soort verhalen verbind niet want we worden uit elkaa getrokken er ligt ergens daar een gezamenlijke waarheid en de een heeft bijna altijd meer gelijk dan de ander geen manipulatie hier aub

  • Hoi Thomas, de intentie is van mijn woorden is verbinding. Beide waarheden mogen naast elkaar bestaan, dat is het doel. Niet dat er geen waarheid is. De ander in zijn eigen waarde laten en leren van de waarheid van de ander i.p.v. het veroordelen. Samen zijn we één Liefs Sandy

 3. Hoi Sandy, mooi artikel.
  Ik moest onder het lezen denken aan het lied “Zoek jezelf broeder” van het Simplistisch verbond uit 1975. Ken je dat?
  De tekst sluit hier naadloos op aan.
  =========
  Allemaal op weg naar niets, doen we zus of zomaar iets
  Soms net echt, maar meestal kitsch, want wie speelt er nog zichzelf
  Weet je nog wanneer dat was, toen je nog geen ander was
  Niet in harnas achter glas, maar je eigenlijke zelf.

  Zoek jezelf broeder, vind jezelf, wees en blijf alleen jezelf.

  Dikkerdoenerij genoeg, op kantoor en in de kroeg
  Als je nou ‘s geen masker droeg, zou je dat niet beter staan
  Wat moet je met die Januskop, daar schiet niemand iets mee op
  ‘t Is een kwestie van een knop, die moet enkel even om.

  Zoek jezelf zuster, vind jezelf, wees en blijf alleen jezelf.

  De man die op z’n tenen loopt en alleen zichzelf verkoopt
  En nooit iets in z’n oren knoopt, die gaat nog eens lelijk dood
  En met make-up van oor tot oor stelt z’n vrouw een ander voor
  Dus hebben ze nog steeds niet door dat een glimlach beter staat.

  https://www.youtube.com/watch?v=NTD0ErFh4O0

  • Hoi Elisabeth, ik kende het nummer niet, dankjewel voor het delen! Ik begrijp helemaal waarom jij aan dit nummer moest denken na het lezen van mijn artikel. Nu 35 jaar verder, nog steeds actueel blijkt! Liefs Sandy

 4. Dag Sandy, mooi stuk. Ik heb zelf hele diepe heling ervaren door het doen van opstellingen, volgens de methode van Franz Ruppert.
  Dat waren hele bijzondere ervaringen. Werkte bij mij als een trein!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in