genezers incognito

Als je alle levensvormen als gelijkwaardige wezens beschouwt en niet alleen afgaat op wat je ogen je over een mens, dier, plant of mineraal vertellen maar vooral luistert naar je gevoel en je intuïtie, kun je bijzondere dingen meemaken.

De uiterlijke verschijningsvorm van een wezen staat namelijk niet altijd in verhouding tot diens ware wezen en potentieel. Soms is de verhouding tussen het lichaam dat je ziet en het ware zelf van een wezen verrassend verschillend! Zo kwam in ik Griekenland een kitten tegen met onvermoede krachten. Jawel, dit kitten van zo’n vijf maanden oud bleek een effectief genezer te zijn.

Virus

Ik was met mijn reisgenoot die dag onderweg door de bergen geweest. Die ochtend waren we allebei niet zo fit wakker geworden. Mijn reisgenoot had de halve nacht liggen niezen en snotteren. Zelf werd ik bekropen door dat nare gevoel dat je kunt hebben als je verkouden gaat worden of een andere virusinfectie krijgt: een bevreemdend gevoel in je lijf, een bijna onmerkbaar zoemen en trillen dat aangeeft dat er een indringer actief is. Meestal wordt dat gevoel snel gevolgd door een flinke verkoudheid. Niks aan, zeker niet op vakantie.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Taverna

incognito genezers

We gingen om even te landen en uit te rusten naar een van onze favoriete taverna’s: een serie terrasjes aan de voet van een oud kasteel op een heuveltop. Het is een kleine oase met ontelbare potten en blikken vol bloeiende planten en kruiden in de schaduw van een oude olijfboom, die haar takken beschermend over de bezoekers uit lijkt te strekken en welkome schaduw biedt op hete zomerdagen.

De boom zelf heeft zo’n vriendelijke energie en de plek voelt altijd zo helend, dat ik op een dag mijn hand stiekem op een tak legde om te voelen wat voor persoonlijkheid de boom had. Tot mijn verbazing voelde ik dat de boom een grote liefde had voor… mensen! Een soort moederboom die zonder twijfel voor een deel verantwoordelijk is voor de goede energie die altijd voelbaar is op die plek.

Kitten

Deze dag lieten we ons wat amechtig in de stoelen op de hoek het terras neerploffen, onder de linkerarm van de olijfboom. Onmiddellijk werd ik begroet door een luid gemiauw. Ik keek naar beneden en zag een piepklein kitten, een balletje van bruinzwart en rossig pluizig vacht. Niet alle Griekse katjes zijn even benaderbaar, maar toen ik incognito genezerautomatisch mijn hand uitstrekte naar het katje (ik ben dol op katten) rende het onmiddellijk naar me toe en begon luid te spinnen.

Ik nam het op schoot en deze zet was een groot succes bij het katje. Het strekte zich heerlijk uit, nam mijn hele schoot in beslag en bleef luid spinnen terwijl ik het voorzag van een groot aantal knuffels. Natuurlijk kreeg het kitten ook een paar hapjes van mijn eten. Na het eten viel het me op, dat ik me een stuk beter begon te voelen: niet alleen blij door de knuffelpartij met de kat, maar ook mijn fysieke toestand leek wel sterk te verbeteren!

Genezing

De rest van de middag en avond ging het me opvallen dat mijn voeten enorm warm waren. Mijn voetchakra’s (naast de zeven bekende hoofdchakra’s heeft je energielichaam ook vele kleinere chakra’s, zoals in je handpalmen en voetzolen) stonden wagenwijd open en leken de energie van de aarde wel met bakken tegelijk binnen te laten stromen. Een heerlijk gevoel. Die avond merkte ik dat het gevoel van fysieke amechtigheid en aankomende verkoudheid totaal was verdwenen: ik was weer helemaal fit!

Gesprek

Ik vond het zo bijzonder dat ik die avond, voor ik ging slapen besloot om even in trance te gaan en contact te maken met het katje om een gesprek te hebben met diens wezen.

En ja hoor, wat ik al vermoedde bleek waar: het katje was een kundig en krachtig genezer. Niet dat het zich daarop voor liet staan: zoals alle dieren waar ik tot nu toe telepathisch contact heb gehad, was het zeer aards en laconiek.

incognito genezers”Ja maar,’’ zei ik in gedachten tegen het katje, ”als je zo’n groot genezer bent, is het dan niet zonde dat je in het lichaam van een katje zit, in een taverna op een klein Grieks eiland? Is dat niet zonde van je talent?”

”Welnee,’’ zei het katje in de geest, ”er komen vele mensen naar deze taverna (en dat is waar, die is zeer populair) en iedereen die daar komt en heling nodig heeft, kan het op deze manier krijgen.’’

Goh. ”Maar,’’ begon ik weer in mijn rationele menselijke manier van denken, ”wat is dat nou voor leven voor een groot genezer? Je kan wel overreden worden door een auto of een scooter, of gepakt worden door een buizerd – het leven van een Grieks katje is nou niet bepaald veilig, of lang.’’

”Het is wat het is,’’ zei het katje laconiek – ”bovendien, wat is veilig? Het leven van een mens in de stad is aan dezelfde gevaren onderhevig. Veiligheid is betrekkelijk.’’

”Maar wat voor erkenning krijg je nou zo, als genezer? Niemand weet wie je bent – iedereen denkt dat je maar een katje bent.’’

”Nou en?’’ lachte het katje. ‘’Ik kan mijn werk prima doen zo.’’

Helende natuur

Ik kon niet anders beamen dan dat het beestje gelijk had – je hoeft als genezer niet beroemd te zijn, of op internet te zitten, een huis en een salaris te hebben, of zelfs een mens te zijn – soms is het effectiever om een kitten te zijn op een Grieks eiland, en nietsvermoedende toeristen aan te raken met helende energie – en naar huis te laten gaan met de magie van de helende natuur nog in hun aura.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

5 REACTIES

 1. Mijn vriend heeft diabetes.
  En zijn kater voelt het aan wanneer mijn vriend een te hoge of te lage suiker heeft, en waarschuwt hem dan.
  Mijn poes reinigt negatieve energie in huis.
  En jaagt slechte geesten weg, of waarschuwt mij voor de aanwezigheid voor slechte geesten, als ik het zelf niet opmerk.

 2. prachtig! kan dit ook betekenen dat je als genezer niet perse jezelf hoeft te profileren als genezer? Maar je dit gewoon bent door jezelf te zijn en dit gewoon plaatsvind in de interactie met anderen?
  Want ik heb hier zelf sterk het gevoel bij en dit ook wel eens teruggekregen van anderen.

 3. Mooi! Mijn kat is ook een genezer. Enkele jaren geleden had ik last van buikpijn dat soms plotseling op kwam zetten. Eenmaal sprong mijn kat op mijn buik toen ik op de bank lag om een ademhalingsoefening te doen. Ik wilde haar nog tegenhouden omdat ik bang was dat ze mijn pijn zou verergeren. Toen hoorde ik een stem zeggen dat ze mij wilde helpen dus liet ik haar toe. Op dat moment verdween de pijn in 1x. Ik vond het zo bijzonder.

 4. Grappig, ik heb een kater gehad die dat kon. Als ik hoofdpijn of migraine had legde hij een pootje op mijn slapen en dan trok het weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in