indigo-1

Zoveel van jullie schrijven naar mij over jullie indigo’s, opgesloten in het leven, zonder werk, interesse in scholing, romantisch leven en ze leven nog steeds thuis. We weten dat dit een typische gedraging is van indigo’s (in het speciaal jonge mannen), doordat het leven hen kan overweldigen en ze hierdoor geen werk kunnen houden en afmaken waar ze aan beginnen. Na een paar valse starten neemt hun natuurlijk gebrek aan zelfvertrouwen het over. Dit laat ze geloven dat ze nergens goed in zijn. Hierna zitten ze vast en vaak zit jij daardoor als ouder vast met hen, omdat jij je kind moet beschermen en hen niet in de steek kan laten en het huis uit kunt zetten.

We hebben het label “indigo” vele jaren gebruikt en het heeft een verwachting helpen creëren met betrekking tot bepaalde gedragingen van deze kinderen. Doen zij wat wij van hen verwachten en omdat wij die energie vasthouden en niet in staat zijn om iets anders te doen? Het is een moeilijke situatie en moeilijk om te weten hoe we dit toe kunnen schrijven. Hoe kunnen wij ze naar een hogere standaard brengen en voorkomen dat zij het gevoel krijgen ons teleur te stellen en hen ook laten weten dat we in hun vaardigheden geloven en willen dat ze ernaar handelen? Hoe kunnen we ze verder brengen dan het indigolabel en wat het voor ons betekent en onze kinderen deze energie zonder grenzen laten ervaren?

Deze fase waar indigo’s in zitten is erg zwaar voor hen en voor ons. Hoe langer ze vast zitten, hoe moeilijker het voor ze is om de energie te vinden om verder te gaan. En hoe meer wij ze een veilige plek aanbieden om vast in te zitten, hoe minder makkelijk ze verder zullen gaan. Wanneer ze in de energie van depressie komen, vraagt het een hoop om ze eruit te helpen. Dus wat doen we?

Een belangrijk gebied om aan te pakken is na te gaan welke energie jij voor ze houdt. Geloof jij in hun krachten of zwakten. Ben je bereid om hun excuses te accepteren of kijk je voorbij hun angsten en kun je ze de energie van succes aanreiken?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Veel van onze indigo kinderen hebben geworsteld en wij willen hen helpen door ondersteuning te bieden. Maar onze ondersteuning kan vaak verward worden met tolerantie voor hun keuze om in het veilige te verblijven, zelfs wanneer ze ongelukkig zijn. We kunnen zowel hard als ondersteunend zijn, hen deadlines geven voor prestatie en hun emotioneel ondersteunen om ze op gang te helpen. Dit kan met inbegrip van het vinden van een carrière of interesse en samen de eerste stappen met ze maken. Maar ze moeten weten dat we ze loslaten en zij zelf de kracht hebben om hun leven te leven, zonder dat wij hun hand vasthouden.

Copyright 2010 Jennifer Hoffman
-vertaling: Lewi, voor www.nieuwetijdskind.com

andere artikelen Jennifer Hoffman op deze site/website Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman is een Amerikaanse,  zeer intuïtieve, begaafde vrouw die na een bezoek van Aartsengel Uriel  in 2003 de website Urielheals.com opstartte om zijn boodschappen te channelen.  Zij schrijft wereldwijd voor een aantal grote spirituele websites en is mede bekend door haar inzichten in de energieën van de Indigo en de Kristalkinderen. Haarartikelen hierover worden door Nieuwetijdskind.com vertaalt en op deze site geplaatst.

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

2 REACTIES

 1. Mij is gebleken dat de begeleiding van “Indigo” gequalificeerde ZIELEN wij als opvoeders,
  “ONZE” visie JUIST NIET moeten opdringen,welke deze ook mag zijn! Westerse of Oosterse visies verschillen nogal als het “de opvoeding” betreft.Tot mijn 40e jaar had ik een “zakelijk”
  georienteerd leven en 3 kinderen.Met 40 was ik heel rijk in economisch opzicht en STRAATARM op het gebied van geluk,gezondheid en levensvreugde.En toch had ik mijn best gedaan te voldoen aan “de westerse manier” van naar het leven “kijken” en er mee omgaan.
  Heb mijn “visie” de deur uit gegooit en ben Boedhisme gaan studeren.In 1995 werd mijn jongste zoon geboren.Deze heb ik met de NIEUWE( meer Boedhistische visie) helpen opgroeien.Nu hij 18 jaar is en geen Boedhist isgeworden maar helemaal indolaat is van Eckhart Tolle, is het mij OOK GOED! Als opvoeders NIET veranderen in deze NIEUWE VISIE TIJD, blijft er weinig hoop voor deze kinderen.

 2. het is voor mensen die zichzelf plaatsen of laten plaatsen hebben onder de noemer ‘nieuwetijdskinderen’ of ‘indigo’ niet anders dan voor anderen.
  de ene associeert zich met zijn beroep, de andere met zijn talenten en gaves, nog een andere met zijn financiële status, en dan zijn er mensen die zich personaliseren met de term nieuwetijdskind.. anders zijn dan het gros van de mensen.
  Voor allen geldt één en hetzelfde.
  Er is een juist moment voor elk om inzicht te krijgen in de relatie tussen buiten- en binnenkant, tussen ‘ik’ en ‘ik ben’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in