De tijd van afscheiding is voorbij en als mensheid zijn we op een nieuw punt aanbeland; een nieuwe tijd van hereniging en verbondenheid. We voelen allemaal dat er nu wat zal moeten gebeuren. Hoe we nu leven – zo uit harmonie met de aarde, zo anoniem van elkaar – voelt niet meer juist. We willen dit niet meer en zijn als mensheid op zoek naar een nieuw pad. Doordat we zolang in isolatie hebben geleefd hebben we wel enorm veel kunnen leren, namelijk wat het betekent om individu te zijn. Echter zijn we in de consumptiemaatschappij waarin wij nu leven ver van onszelf en elkaar verwijderd geraakt. We hebben wel contact met elkaar, maar missen vaak de authentieke verbinding: echt contact waarbij we onszelf kunnen zijn en van elkaar kunnen houden precies zoals we zijn. Het is het verlangen naar verbinding met elkaar. De verbinding die we nu juist kunnen vinden door de hulp van technologie, maar die tegelijkertijd symbool staat voor de vervreemding van ons individu. We zijn we nu op een kruispunt beland. Kiezen we ervoor om ons enkel te verbinden met de technologie en de zogenaamde vooruitgang? Of zetten we deze technologie in om een nieuwe wereld te creëren waarin we in liefde en verbondenheid leven met elkaar?

De nieuwe generatie

Mensen die het bewuste nieuws van de afgelopen decennia  hebben gevolgd, weten dat wij in een nieuwe tijd zijn aanbeland waarin de aarde haar resonantie aan het verhogen is en dat er oude zielen naar de aarde zijn gekomen met een hoge trillingsfrequentie. Deze oude zielen worden de Indigo generatie genoemd. Zij hebben een hoge trillingsfrequentie wat inhoudt dat ze heel veel liefde in zich dragen. Hierdoor kunnen zij niet anders dan de waarheid spreken en zijn zij in staat om liefde en harmonie in hun leefwereld te creëren. Laten we vooropstellen dat deze generatie het erg moeilijk heeft gehad. Zij kwamen in een wereld waarin ze letterlijk hun omgeving hebben mogen transformeren en doen dit nog steeds. Als je een hogere trillingsfrequentie hebt komen jouw trillingen namelijk constant in botsing met de lagere trillingen in jouw omgeving. Iets wat je niet zou hebben bij mensen en dingen met eenzelfde trillingsfrequentie, waarbij je meer harmonie en liefde ervaart.

Een nieuwe wereld

Nu de oudere generatie de weg heeft vrijgemaakt voor een nieuwe wereld, kan de Indigo generatie beginnen met deze bouwen. Hier in Nederland zien we dit de laatste jaren bijvoorbeeld door het ontstaan van verschillende bewuste jongerengroepen zoals de Eigentijdse Jongeren, Young Masters Global en PLAY. Zij brengen jonge mensen in Nederland bij elkaar en voelen de missie om de indigo-generatie te verenigen, te ondersteunen in hun processen en te verbinden in liefde en plezier.

Hoe merken wij deze verhoging in trilling?

Als we goed opletten zien wij in ons land de verhoging van deze trillingsfrequentie. De verbondenheid in de samenleving begint toe te nemen.  Bijvoorbeeld op Utrecht en Amsterdam Centraal waar piano’s staan en mensen zich muzikaal met elkaar verbinden. Ook in het uitgaansleven zien we deze verschuiving: discotheken lopen leeg en jongeren zijn opzoek naar contact via sociale media. Ook zien we dat steeds meer jongeren naar festivals gaan waar ze meer zichzelf kunnen zijn en waar verbondenheid een grotere rol speelt dan de discotheken. Jongeren zijn steeds meer op zoek naar authentieke verbinding met elkaar. Kijk bovendien naar alle initiatieven die worden gestart op het gebied van duurzaamheid, permacultuur en gezonde voeding. Mensen worden zich steeds meer bewust van de manipulatie van grote bedrijven en de politiek. Je kan het om je heen zien gebeuren. Onze trilling en bewustzijn worden hoger en daardoor voelen wij ook het verlangen naar meer harmonie en verbinding in onze leefwereld. Als je te veel naar het nieuws kijkt en naar wat er in de rest van de wereld gebeurt zou je bijna niet door hebben dat ons eigen land een prachtige transformatie doormaakt en voorop loopt in het zetten van stappen naar een nieuwe wereld. Al heel lang is Nederland een symbool van vrijheid. En die vrijheid zorgt ervoor dat de creativiteit hier kan floreren.

Sociale media en jongerengroepen

Wat je nu ziet is dat er in Nederland allemaal initiatieven ontstaan vanuit sociale media voor de Indigo generatie. Dit zijn groepen opgericht door jongeren vóór jongeren. Groepen zoals de Eigentijdse Jongeren, Young Masters Global en PLAY. Zij organiseren bewuste evenementen en festivals en voelen de missie om mensen weer bij elkaar te brengen in liefde en verbinding.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

12 REACTIES

 1. oud?wie is oud?de duivel is oud.en de chr duivel is eigenlijk helemaal geen duivel.dus hup beentjes van de vloer en gewoon gezellig meedoen.en nu niet meer zeuren hoor.

 2. Ik heb hier ook geen problemen mee (en mag ook komen 🙂 )
  .
  Maar ik begrijp ook heel goed dat mensen die doorhebben dat (leeftijds)grenzen eigenlijk niets betekenen, het apart vinden als deze 'grenzen' wel als uitgangspunt worden genomen.
  .
  Ik begrijp en voel het liefdevolle in deze initiatieven.
  En dat is mooi.
  Het inzicht dat er behalve aardse leeftijd geen verschil is (en vanuit dat perspectief een leeftijdsgrens stellen dus opvallend is) tussen mensen/zielen, komt dan misschien vanzelf.
  .
  Een tijdje geleden stond hier een gedicht van een jong meisje (Iris19 jaar "leeftijd maar een getalletje") die het onbegrip vanuit de andere kant benoemde.
  .
  Zo zijn er mensen van alle leeftijden die dit al doorhebben en zijn er mensen van alle leeftijden die onderweg zijn!
  🙂

 3. De doelgroep is duidelijk de indigo's tussen 18-39 jaar. Ik begrijp dit en heb hier totaal geen problemen mee als indigo van 51 jaar. Misschien een idee voor jullie als oudere indigo's, zelf een Indigo Festival te organiseren?

 4. hihi , Gordon 😉 het zijn maar mailwoorden hè ! en die kunnen heeeel letterlijk opgevat worden natuurlijk …. tis zo,n summiere vorm van communicatie nl …

  laten we het er maar gewoon op houden voordat we verzanden in een zinloze en liefdeloze discussie ….dat mij een paar dingen opvielen en de leeftijdsgrens van 18 tm 39 vind ik een aardse beperking …en dat was mijn punt ter nadenking en natuurlijk sta ik achter zulke liefdevolle initiatieven ….in 1 woord GEWELDIG <3

  the end ! want anders gaat het mij teveel tijd en energie kosten 😛 …;)

 5. Hoi Bert , het chagrijn benoemen is volgens mij niet mensen chagrijnen noemen maar dat je dat zo oppikt kan gerust aan mijn eigen chagrijn over sommige reacties liggen 🙂

 6. Ik ben het volkomen met Marti eens en Gordon ….als jij mensen "veroordeeld " als chagrijnen
  enzo ….tsja , dan is dat een oordeel en vooroordeel vanuit jouw kant zoals ik het zie en energetisch voel …en het blijkt dat je mijn berichtgeving totaal niet snapt ook gezien je reacties … want ik oordeel en veroordeel niet !! … ik zet hier een punt ter nadenken neer en thats it !!

  gezien de energie vanuit bepaalde reacties heb ik dan ook totaal geen behoefte meer om hier verder op te reageren …einde discussie vanuit mij dus …

  Ik wens alle lezers een liefdevolle dag toe <3

 7. Ik begrijp het chagrijn van de oudere indigo eigenlijk niet zo goed . Ik weet niet of je ook de doelstelling van het indigofestival hebt gelezen of uitsluitend op de leeftijdsgrens reageert? Ik snap ook de afkeuring niet en het gebrek aan support voor de " jongeren" . Zelfs als je voelt dat ze dit verkeerd inschatten snap ik niet waarom je ze niet alsnog je support schenkt. Want dat verdienen deze organisatoren juist wel , ook als je het niet met ze eens bent. Lees ook vooral eens de websites van de organisatie en voel de liefdevolle intenties van deze mooie mensen.

 8. Ik ben een op en top indigo van 52 jaar. Ik schrijf boeken en dichtbundels over de verandering en spiritualiteit.
  Het stellen van leeftijdsgrenzen laat gelijk het onvermogen zien van dit festival. Juist nieuwetijdskinderen weten dat leeftijd iets 'aards' en conservatief is.
  Het had wat kunnen worden, maar van mij uit geen support meer.
  Jammer….gemiste kans.

  Marti Jansen
  Schrijver/dichter/spreker

 9. Hoi Bert, ik voel " de gedachte en energie die hier achter schuilt " ook maar voel de liefde die er aan ten grondslag ligt . Mooi juist dat er jongeren zijn die zoiets voor andere jongeren organiseren. Ik juich dat toe en ondersteun dit zo veel als ik kan omdat ik weet dat dit festival vanuit liefde wordt opgezet .

 10. Het gaat mij hier om de tekst (van de eerste twee regels mbt mijn eerste reactie ) en de gedachte en energie die hierachter schuilt … en de beperking die er dan meteen opgelegd word…

  Als er nog zo word gedacht (en ik ben niet de enige die zo denkt, want ik heb het even op een paar spirituele forums gezet om de reacties te peilen, en die schoten meteen in de slappe lach, zeg ik natuurlijk met een … 😉

  Als er nog zo in (beperkende) getalletjes word gedacht, dan is er nog een (behoorlijke?) weg te gaan … terwijl iedereen vele male ouder is dan in dit leven natuurlijk, en terwijl iedereen jong kan blijven natuurlijk ….

  en ik denk dat verschillende mensen wel begrijpen hoe ik het eea bedoel ….;) of bedoel te verwoorden

  Ik heb mn punt gemaakt , ook namens "anderen"… en daar ging het mij om …niet om hier 1 of andere discussie hierzo aan te zwengelen ….

  geniet van jullie dag allemaal 🙂 …;)

  Harte Groet van een jongere indigo ( onder andere indigo )

  x

 11. Hoi Bert, Ik kan niet namens de organisatie spreken, maar hier worden de jongeren van 18-39 jaar aangesproken en als je ouder dan dat bent moet je misschien geen kaartje kopen?

 12. De tijd van afscheiding is voorbij en als mensheid zijn we op een nieuw punt aanbeland; een nieuwe tijd van hereniging en verbondenheid.

  Ik moet even heel hard lachen om deze tekst terwijl jullie erbij zetten …leeftijd tm 39 jaar …hihihi 😛

  Nu ben ik 10 jaar ouder en een op en top indigo (onder andere ) en dan vraag ik me sterk af ….als ik nu een kaartje koop ,word ik dan geweigerd omdat ik te "oud" ben ??? ….

  met een vriendelijke en welgemeende groet, Bert 🙂