indigo kinderen helpen

Lieve Jennifer,

Ik heb 3 Indigokinderen, drie jongens. De oudste van 25, past in de beschrijving van de prins/prinsessenenergie. Hij vindt het moeilijk om zijn weg te vinden. Hij is bezig van zijn drugsverslaving af te komen, en kan zich moeilijk concentreren. Hij heeft ook nog geen toekomstplannen. Hij zit liever op de bank.

Mijn middelste zoon van 21 is heel stil. Hij blijft bijna de hele dag op zijn kamer, waar hij vooral met de computer bezig is. Zijn onrust en verlegenheid zorgen ervoor dat hij terughoudend is. En alhoewel hij is geslaagd voor de basiscursus van de brandweer, lukt het hem niet om mee te helpen, als hij hiervoor wordt opgeroepen. Mijn jongste zoon zit nog op het voortgezet onderwijs. Daar gaat het goed mee.

Hoe kan ik mijn twee oudste zoons helpen? Hoe zorg ik er ervoor, dat ik hen niet teveel opleg, zonder nog meer spanning bij hen te veroorzaken? Ik geef hen het voorbeeld en moedig hen elke keer aan. Maar ze reageren hier bijna niet op. Mijn oudste heeft misschien snel een nieuwe baan, maar mijn 2e heeft hierin totaal geen interesse. Ik weet dat dit een uitdaging voor mij is, want ik ben ook een Lichtwerker. Maar ik kan wel wat advies gebruiken.

Antwoord van Jennifer

Je zoons hebben gekozen voor een krachtige leraar. Ze hebben jou als hun moeder, en dit was een doelbewuste keuze. Het opvoeden van Indigokinderen is niet gemakkelijk. Er is iemand nodig die hun pijn begrijpt en die hen erdoorheen helpt. Het lijkt erop, dat je vastloopt in de Indigo cycli van pijn, teleurstelling, twijfels, en het gebrek aan motivatie en vertrouwen. De zware taak die hier door jou gedaan moet worden, is je zoons uit hun traagheid te halen. Terwijl je probeert hen door hun pijn heen te helpen, moet je hen ook motiveren wat te gaan doen. En daarvoor is een klein beetje strenge liefde nodig. Maar allereerst moeten wij kijken, naar jullie gedeelde karma.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Er bestaat een krachtig Zielscontract tussen jou en je kinderen. Jouw verbintenis met hen is hen te helpen de uitdagingen in hun leven te doorstaan,  zodat ze in staat zijn om doelbewust een goede toekomst te kunnen creëren. Jij kunt je hun vorige levens herinneren, waarin ze dat niet konden bereiken, omdat ze zich voor een deel zwak voelden en daardoor totaal niet meer wisten wat ze moesten doen. Je grootste angst is, dat je zoons doodgaan, voordat ze datgene bereiken, wat ze moeten leren. Daarom ben je zo bang om nog meer spanning te veroorzaken. Terwijl jij weet wat ze nodig hebben. Maar doordat je vanuit je angst handelt, houdt je hen tegen om verder te gaan. Eén van jullie moet de angst loslaten, zodat deze cyclus kan stoppen.

Je zoons zijn al gespannen en bang. Dus, het is niet meer mogelijk meer spanning bij hen te veroorzaken. Ze moeten ergens anders gaan wonen, om hun eigen levens te gaan leven. Om  een levensweg te kiezen, wat hun vreugde geeft. Ze kunnen dit niet doen, zonder dat je ze daarbij aanmoedigt. Daarin kun je veel voor hen betekenen.

Ze hebben deadlines nodig, bijvoorbeeld bij het naar school gaan, of het vinden van een baan. Ze moeten weten dat er een einde komt aan de zachte aanpak. Dit helpt hen niet, ze raken er alleen maar van in de war. Door te denken, dat je hen helpt door niet krachtig tegen hen op te treden, bevestig je hun gedrag. Ze geloven hierdoor dat ze niets kunnen. Terwijl je ze eigenlijk alleen maar wilt aanmoedigen en motiveren.

Het is tijd om met je zoons in gesprek te gaan, gezamenlijk en individueel. Een paar basisregels in te stellen, waarin je o.a. aangeeft dat ze meer mee gaan helpen in het huishouden. Dat er meer met elkaar wordt gecommuniceerd, waardoor de sociale verhoudingen beter worden. Dat ze zich inspannen om een baan te vinden. En bezig gaan met de voorbereidingen van het op eigen benen staan, hun eigen toekomst. Hoewel je er erg bang voor bent, dit moet gebeuren. Anders ben je over   5 jaar geen stap verder, dan nu het geval is.

Het Zielscontract zegt natuurlijk ook, dat je hun pijn mag erkennen en dat je hun mag steunen op hun weg naar een meer vervuld leven. Je zoons hebben allebei talenten en ze zijn slim. Ze hebben alleen iemand nodig die hen motiveert, en in beweging brengt door het geven van nieuwe en meer krachtige aanwijzingen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

  1. …wat n mooi stuk om te lezen…zo herkenbaar voor mij. mijn ventje is pas 13, maar indd, lijkt hij op de omschrijvingen in jouw verhaal. en ik herken mezelf in de uitleg/reactie van Jennifer.

    is voor mij ook n eye-opener!!

    dank voor jouw verhaal en Jennifer, voor jouw heldermakende uitleg

    grtjs Laura

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in