Indigo, Kristal of beide
Star_Light__Star_Bright_door_lyastri
We kunnen beide energieën bij ons dragen en doen dat vaak ook

Ik krijg veel e-mails over de vraag “wat iemand is“,  Indigo, Kristal of beide? Soms voelen ze de indigo motivatie en frustratie en andere keren de empathie , sensitiviteit, en intuïtie van een Kristal. Er is veel verwarring over wat iemand is. Kunnen ze beide zijn en hoe geven ze uiting aan de beste aspecten van deze energieën? We kunnen beide energieen bij ons dragen en doen dat vaak ook, en één energie kan dominanter zijn dan de andere. Beide dragen bij aan ons doel op zijn eigen unieke manier en we gebruiken deze energieën op de beste manier wanneer onze focus minder ligt bij welke uit te drukken dan op hoe het beste beide te gebruiken.

Hoeveel van iedere energie je hebt of welke je bent is minder belangrijk dan weten dat dit is wie je bent.De volgende stap is deze informatie gebruiken om je beperkingen/grenzen en sterke punten te begrijpen , wat je tegenhoudt en wat je vooruit helpt.Het is verleidelijk om je aan de labels vast te klampen maar ze zullen je je vermogen om de energie te gebruiken begrenzen. Onthoudt in plaats daarvan dat met deze energieen jij deel bent van een generatie die gekomen is om de wereld te transformeren, om iets groots te doen, en de wereld en de mensheid te helpen een nieuwe richting in te slaan. En die grote zaken kosten veel energie.

volwassen Indigo-Kristal
Onthoudt dat veel volwassen Indigo en Kristallen beide energieen hebben

Met Indigo energie kun je een probleem identiceren, gefrustreerd genoeg raken om het te willen veranderen en het momentum creeren om dit te doen. Met kristalenergie kun je begrijpen hoe mensen zich voelen door je sterke empathische begaafdheid en het intuitieve weten hebben om de uitkomst te zien van verschillende inspanningen en weten wanneer te handelen en wanneer stil te zijn, iets dat Indigo vaak missen. Iedere energie heeft verschillende sterke punten die we uitgebreid kunnen gebruiken om onze passie te volgen, om uitdrukking te geven aan onze gaven en de wereld op onze unieke manier te beinvloeden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Gebruik de informatie die je hebt over je energieen om jezelf vrede en begrip te geven, om je te helpen gaan in de richting die je moet gaan maar laat het je niet beperken door te denken dat je bepaalde vaardigheden niet hebt omdat ze tot die van de Indigo horen en jij jezelf meer een kristalkind / kristalvolwassene voelt, of vice versa. Onthoudt dat veel volwassen Indigo en Kristallen beide energieen hebben in wisselende mate omdat we zoveel mogelijk nodig hadden om de veranderingen in de wereld te brengen. Welke energie je ook hebt, ze zijn de juiste voor jou en wat je hier kwam te doen.Gebruik de informatie als een opstap naar een veel grotere realiteit, dat we allemaal samenwerken om te creeren. Voor onszelf, de wereld en de mensheid als ook voor de nieuwe generaties van nieuwe energieen op aarde.

alle artikelen van Jennifer Hoffman op deze site

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

13 REACTIES

 1. @Maarten

  Hoi ik ben zelf 14 jaar en heb problemen met mezelf (ben kristalkind en heel hoog gevoelig) Ik herken ook veel in wat je zegt over jezelf. Mijn email is koenharms@live.nl voor het geval je een keer iets kwijt wil. Ik denk dat ik je wel begrijp.

  Groetjes koen 🙂

  • Ik wil wel graag alle lezers, en in het bijzonder de kinderen, op het hart drukken vooral je intuïtie te volgen met e-mail contact. Helaas is niet iedereen even eerlijk daarin. Denk er ook goed over na of je je e-mail adres op de site wilt zetten. Iedereen kan het lezen namelijk…

   Warme groet,
   Gordon ( webmaster nieuwetijdskind.com )

 2. Hoi,
  We hebben 2kids, helaas begint de trein te ontsporen. Onze dochter bijna 8 jaar is een kristalkindje die waar ik veel te hard op ben. En ons zoontje (indigo of regenboog)is een 4 jarige rebellerende, waar iedereen verzot op is, de aandacht trekt van iedereen, zich voor weinig zaken terugdeinst en waar zichtbaar niks indruk op hem maakt. Lees: iets lief vragen, boos zijn, heeel kwaad zijn, afzonderen, leuke dingen ontzeggen, niks helpt!

  Hoe kan je in godsnaam een evenwicht vinden om zeker rechtlijnig genoeg te zijn voor de jongste en niet te hard te zijn voor de oudste. Ik weet het niet meer!!!

  Wat ik wel heeel goed besef is dat ik niet goed bezig ben, ik reageer te overgevoelig, kan niet veel verdragen, heb niet het gevoel rust te vinden, … en dit alles tgo de kinderen.

  Wie herkent deze situatie?

  Mvg Isabelle

 3. Hey ;s

  ik ben 15, en zit met voor mijn zegge een rot sitiuatie..
  ik kom momenteel overeen met de indigo en kristalkinderen. maar word gek van mezelf.

  ik voorspel dat een vliegtuig neerstort, en het gebeurd, ik vraag een onbekende of die vreemd gaat, en die had er de dag ervoor ruzie.. zelfs straat lantaarns schieten uit zodra ik langsloop…

  kvoel ook heel veel dingen, vooral wanneer ik lichamelijk zwakker sta.
  ik kan gevoelsstromen krijgen van gelukkige mensen.
  maar ik krijg de laatste tijd veel binnen, van moord, doodslag, verkrachting, mishandeling enz.

  emotioneel gezien, sta ik op instorten..
  en ik weet niet wat ik moet doen…

  help? ;(

  • @Maarten, Je klinkt als een hele begaafde jongen 🙂

   het is denk ik goed om te leren hoe je jezelf kan afsluiten voor energieën die niet prettig zijn voor je. Daar zijn verschillende manieren voor. De belangrijkste blijft denk ik bewustzijn. Dat je begint te leren wanneer je zulke energieën oppikt, waarom en hoe. Je kunt jezelf ook omgeven door een mooie bol van licht waarin je helemaal veilige bent voor dit soort (lage, negatieve, onprettige) energieën. Er zijn mensen die je hier bij kunnen helpen.Die je kunnen begeleiden. Je mag mij altijd (‘s middags is een goed tijdstip) bellen voor advies. Ik werk onregelmatig, dus als je mijn voicemail krijgt bel ik je terug, ok? 06-27087888

   • @Gordon, Dat vind ik superaardig van je,

    al zal het wel moeilijk voor me zijn, omdat me leefomgeving, zelfs me ouders, me voorgek verklaren zodra ik over spiritualiteit begint.

    Kword er in me leven erg onzeker van. en dat zorgt voor een brandend gevoel in me eige lichaam..

    al sinds me geboorte heb ik het gevoel dat ik iets moet doen op aarde. het gevoel dat dit mijn echte thuis is heb ik nooit gehad ;s

    kheb pas geleden een meisje ontmoet die overledenen kan zien, daarmee liep mijn contact super goed, maar sinds we uit elkaar zijn gaat het steeds slechter met me.

    kbegin nachtmerries te krijgen, en slapen wordt steeds moeilijker.

    bedankt voor uw nummer ;s

    • @Maarten,
     Dag Maarten,

     Ik ben absoluut niet zo gevoelig als jij, ten minste ik kan vaak niet benoemen wat ik voel. Maar ik heb heel veel hulp van Kristallen en energietherapie, zoals bvb reiki.

     En mijn ervaring leert me stilaan dat hoe meer ik in mezelf geloof en voor me gevoeligheid opkom hoe beter ik tegen externe prikkels kan. Maar dat is hier ook heel geleidelijk aan het gaan hoor. En inderdaad de reacties van de mensen waar ja van houdt komen dan vaak hard aan wanneer ze je niet geloven. Hier ben ik nu op een punt, dat mensen wel weten dat ik af en toe rare uitspraken doe en dat mijn ideeën afwijken van de hunne, en ze aanvaarden dat. Dat helpt al een heel deel, maar het gaat hier niet zo ver als bij jou. Dus ik kan me voorstellen dat het voor jou nog zwaarder is, vooral omdat je nog zo jong bent.

     Heel veel sterkte! En blijven geloven in jezelf en vooral jezelf op de eerste plaats zetten!! (zo makkelijk gezegd he 😉 ) Klint zo egoistisch, maar gevoelige mensen vergeten dat nogal eens.

     Liefs,
     Nele

 4. Mooi stukje tekst met een mooie boodschap 🙂

  ”Het is verleidelijk om je aan de labels vast te klampen maar ze zullen je je vermogen om de energie te gebruiken begrenzen.”

  Ik ben het hier helemaal mee eens, je moet niet kijken naar de labels wat je zou kunnen zijn, ja het is handig om het te weten maar al snel schiet je dan in een staat van ”veiligheid” wat je denkt hieruit te kunnen halen door te labelen, want dan is alles duidelijk, althans dat lijkt zo, maar je moet van binnenuit ervaren wie je bent, alleen zo kun je onbrengsd zijn.

  Liefs

 5. Ah kijk mooi stukje, weer wat meer over mezelf te weten gekomen 🙂
  Is inderdaad herkenbaar, voor mij dan in ieder geval, zat ook te twijfelen wat ben ik nu ?
  Zonder mezelf een stempel op te drukken.

  Over het algemeen ben ik het rustige, nadenkende en inlevende kristal, maar soms komt mijn indigo energie naar boven, inderdaad vaak met een probleem of frustratie.

  Dan is het handig om die indigo frustratie om te zetten met kristal rust, alles komt goed 🙂 werkt goed voor mij.

  Bedankt Jennifer.

  Met vriendelijke groet,
  Dennis.

  • @DH, da’s dan weer mooi, dat het je helpt dit artikel. Heb ook alle 2 energieën in me. hoort volgens mij bij de verschuiving van Energieën dat we meer naar Kristal gaan. Voel me daar uitstekend bij. Fijn weekend…

   • @Gordon, Hey Gordon,

    Ja klopt, eerst was mijn indigo energie veel sterker, kon me echt enorm opwinden en kwaad maken over alles wat niet goed was in de wereld, altijd commentaar etc.

    Heb sinds begin van dit jaar ook een amethyst omhangen en dat heeft mij ook goed geholpen, ben er stukken rustiger door geworden, en maak me vrijwel nooit meer druk om vanalles.
    Gewoon “go with the flow” en dan komt alles vanzelf goed.

    Met vriendelijke groet,
    Dennis.

    • @DH, ik vind ook steeds meer mijn plek in de wereld; dat maakt ook rustiger. Ben bezig de controle een beetje los te laten. Go with the flow idd 🙂

  • @DH,

   Ik herken wat je hier schrijft. Het voelt precies als wat ik de afgelopen maanden heb meegemaakt tijdens mijn ontwaken. Indigo of kristal? Ik voel beide energieën.
   Nu ik mijn talenten begin te ontdekken en ik kijk in de spiegel is mijn aura elke keer verschillend van kleur, dus ik weet inmiddels wel hoe het zit. Verschillende Indigo’s die ik heb ontmoet hebben al bevestigd dat ik kristal ben, toch bleef ik mijzelf afvragen waarom ik dan ook deze indigo energie voel. Naar mijn mening loopt het inderdaad in elkaar over.
   Eigenlijk maakt het niet uit wat je bent, maar het geeft wel meer rust om te weten hoe het zit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in