Ik heb een energie-type opgemerkt bij sommige jonge Indigo’s, de generatie die geboren is sinds 1980, en ik noem het de ‘ Indigo Prins- en Prinses-energie’. Het is een energie die vorige levens in de hogere adel in zich draagt, en dat brengt een aantal karaktertrekken mee, afhankelijk van hoe ze in dit leven tot uitdrukking wordt gebracht.

In zijn meest negatieve aspecten manifesteert ze zich als een extreem gevoel van overal recht op te hebben. In zijn meer uitdagende aspecten manifesteert het zich als twijfel en verwarring over hoe richting te geven aan het leven. Dit is een moeilijke energie, waarvan het doel is te leren over mededogen, nederigheid, verbinding en zelfbewustzijn.

In vorige levens waren deze Indigo’s koninklijke kinderen, vaak gepamperd en verwend, ingeprent dat ze meer waren dan anderen, en door hun positie weigerden ze een ‘gewoon’ leven waarin ze konden zijn wat ze wilden en waarin ze met anderen in de maatschappij konden omgaan. De uitkomst van hun leven was vooraf bepaald, net als wat ze konden doen, hoe ze konden handelen, met wie ze konden omgaan en huwen, en ze hadden een beperkt aantal keuzes in levensstijl. We kunnen wel denken dat het prachtig zou zijn om van hoge adel te zijn en deze gepamperde, exclusieve en sterk beschermde levensstijl te leven, maar veel van deze kinderen voelden zich ingeperkt, beschaamd wegens de extravagantie en overvloed die ze genoten, daar waar anderen die niet hadden. Ze kenden nooit ware liefde en waren niet in staat om het leven te leven dat ze wilden leven.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Zij die in dit leven deze Indigo Prins- en Prinses-energie tot uiting brengen als extreem gevoel om recht te hebben op alles, zullen op een bepaald moment in hun leven de lessen van nederigheid en mededogen moeten leren, vaak door financiële of emotionele problemen of verlies. Anderen die in de war zijn en maar niet kunnen uitmaken hoe ze hun leven willen leiden, hebben sterke begeleiding nodig, en ook aanmoediging, zodat ze leren hoe krachtige keuzes te maken voor zichzelf. In staat zijn om hun eigen levenspad te kiezen is echt niet vertrouwd voor ze. En ze kunnen vaak overvloed en succes afwijzen omdat dit in vorige levens een last was voor ze.
Deze energieën brengen harde lessen mee, en soms zullen deze Indigo’s jaren worstelen eer ze klaar zijn met hun vorige levens en overvloed en vreugde die ze voor zichzelf creëerden, leren te ontvangen en ervan te leren genieten, en zullen ze leren begrijpen dat wat ze ontvangen niet is weggenomen van iemand anders. Diegenen onder jullie die dergelijke kinderen hebben, raken waarschijnlijk gefrustreerd door hun twijfel en verwarring, hun onvermogen om levenskeuzes te maken, of, in het andere uiterste, door hun gevoel dat ze zomaar recht hebben op alles, dat alles hen maar moet gegeven worden. Besef dat dit deel uitmaakt van hun levenslessen en maak je beslissingen aan de hand hiervan.

En denk eraan dat ze jou als je ouders kozen om van jou te lezen, en omdat jullie hun beste en ook hun meest krachtige leraren zijn , die, in een bepaald opzicht, niet in staat kunnen zijn hen de luxe te geven waar ze naar smachten, en waarvan ze denken dat ze die zouden moeten hebben (en dat is waarom ze niet geboren werden in een rijke of koninklijke familie), of ze zullen van jou leren over werk, engagement, gaven en waarden, omdat dit is wat ze moeten leren.

En mettertijd zullen ze deze levens loslaten en leren bij te dragen aan en ontvangen van de wereld, op manieren die in balans zijn, en die hen vreugde brengen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

19 REACTIES

 1. Ik ben naar horen zeggen een typische indigo en ook geboren in de jaren 80. De beschrijving wat hier word gegeven is behoorlijk het tegenovergestelde hoe ik was als kind en wat ik tot nu toe heb vernomen van wat ‘indigo’ energie omvat. Ik was een gevoelig verlegen kind met de neiging om mijn eigen behoeftes opzij te zetten in het belang van anderen. Ik had moeite om voor mezelf op te komen. Wel had ik een sterk verlangen naar rechtvaardigheid en wederzijds respect. Mijn lessen zijn o.a het voor mezelf opkomen en op een duidelijke manier mezelf te presenteren zodat anderen weten wie ik ben en waar ik voor sta 🙂

  Namaste.

 2. dank voor t artikel. Dit geeft me duidelijkheid . kind ’77, en ’83 herken ik hier in.
  Kind ’81 wordt ‘koninklijk’ genoemd door haar broers.
  kind ’76 heeft met overtreffende trap last van het gedrag van de andere 3.
  En wij als ouders houden veel van alle 4, maar accepteren niet meer alle gedrag.

  • In de beschrijving van kenmerken van indigo komt ook vaak het woord koninklijk voor maar dat heeft zijn oorsprong in het bewustzijn van deze kinderen en volwassenen omdat ze weten wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Ik zie dat als een ander soort ” koninklijk” als waar de schrijfster aan refereert.

 3. Interessant, maar is het niet een beetje makkelijk om de oozaken in vorige levens te zoeken? Wellicht heeft dit ook te maken met de steeds toenemende welvaart en individualisering van de maatschappij, de blamecultuur en de verminderde noodzaak om kinderen dingen te ontzeggen? Neem daarbij het verlies aan sociale structuren en ouders die zoekende zijn in hun manier van opvoeden (en zelf ook liefst hun behoeften direct bevredigen ipv te wachten) en je hebt wel een heel vruchtbare bodem voor dit soort gedrag. Als we ons realiseren dat het hier en nu wellicht ook een oorzaak kan zijn kunnen we daar zelf iets aan doen, terwijl het wijten aan vorige levens van het kroost je vrijpleit…. Wel makkelijk natuurlijk, maar of dit terecht is?

 4. Mooi stuk maar de datum vanaf 1980 klopt niet.
  Ik ben van 1977 en heb deze energie ook omdat ik van adel ben geweest in een vorig leven

 5. Er is ooit tegen mij verteld dat ik een “koningin” ben geweest in een vorig leven………….Mijn moeder (die inmiddels overleden is) zou mijn bediende geweest zijn. Ik verafschuw de gedachte, gelukkig vond mijn moeder mij geen koningin. Dat heeft mij rust gegeven. Ik wil absoluut niet overheersen, maar merk in dit leven, dat ik daardoor juist teveel over me heen laat lopen. Ik ben totaal voor samen-samen-samen geweest…………………..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in