indigo energie?

schandpaal-schaamteAls je een volwassen Indigo bent van de leeftijdsgroep die wordt aangeduid als’babyboomers’ hebben je ouders waarschijnlijk schaamte gebruikt om je belangrijke levenslessen te leren . Dit kan zijn in de vorm van bedreiging met vernedering, waardoor je het gevoel had dat als je niet zou doen wat ze wilden of waarvan ze dachten wat voor jou het beste zouden zijn,  ze niet van je hielden of je in verlegenheid zouden brengen wanneer je iets ‘fout’ deed. Deze schaamte kan je hebben meegenomen naar andere gebieden van je leven en je angst om beschaamd te worden voorkomt dat je beslissingen neemt, drijft je tot uitstelgedrag, je maakt projecten niet af en vindt het moeilijk om vooruit te komen.

Toen ik vijf jaar oud was ging ik door een korte periode van nagelbijten. Ik weet niet zeker waarom ik het deed of hoe het begon, maar ik weet wel hoe ik stopte. Mijn moeder dreigde mijn netjes afgebeten nagels aan iedereen in mijn kleuterklas te laten zien . Ik stopte onmiddellijk met nagelbijten. De schaamte werkte, maar had langdurige gevolgen. Kort daarna werd ik erg ziek en werd ik verlamd in het ziekenhuis opgenomen, wat maanden duurde. Ik vroeg mezelf jaren later of dit een ander aspect was van de beperkingen die ik in mijn leven heb gecreëerd op basis van de schaamte die ik heb ervaren.

De Indigo energie kan zeer zelfkritisch zijn en wanneer Indigo’s onderworpen worden door middel van schaamte (h)erkennen ze het als een bevestiging van hun onvermogen om te worden geaccepteerd voor wie ze zijn. Indigo ouders hebben hun uiterste best gedaan om hun kinderen anders op te voeden maar hebben nog steeds te maken met hun eigen ervaringen van schaamte, die hun zelfvertrouwen kunnen ondermijnen en het moeilijk maken tevredenheid te creëren in hun leven.

Schaamte kan worden genezen en overwonnen, zoals bij elke andere energie die we hebben opgenomen. Het vereist intentie en focus en dit doen zal ons bevrijden van de beperkingen die we hebben gecreerd op basis van onze ervaringen met schaamte . Ik weet dat onze ouders het goed bedoelden en dit is wat ze dachten dat het beste was voor ons. In plaats van tijd te besteden aan spijt, kunnen we helen en de schaamte loslaten om vooruit te komen. We kunnen ook dankbaar zijn dat we onze kinderen anders hebben opgevoed, hen voorzien hebben van steun en vertrouwen. Indigo’s moeten niet worden onderworpen door gebruik te maken van schaamte, maar moeten worden ondersteund in de energie van succes, wat altijd een optie is, voor hen en voor jou.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Copyright 2010 Jennifer Hoffman
-vertaling:Gordon, www.nieuwetijdskind.com-

andere artikelen Jennifer Hoffman/website Jennifer Hoffman

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in