Indigo test

De term “Indigo-kind” komt van de Amerikaanse parapsychologe Nancy Ann Tappe, die lijdt aan een verschijnsel dat Synesthesie heet  en die daardoor de persoonlijkheden van mensen rangschikte volgens de kleurschakering van hun energie, maar werd later wereldwijd bekend door het boek ” De Indigo-Kinderen , Een Nieuwe Generatie Dient Zich Aan, door Lee Carroll & Jan Tober. Van dit wereldberoemde boek is een Indigo test afgeleid, deze bestaat uit 25 vragen en staat verderop in dit artikel.

Lee Carroll & Jan Tober omschreven in hun boek de indigo kinderen en indigo volwassenen met de volgende kenmerken:

Kenmerken en eigenschappen van de Indigo

 • Ze worden geboren met een gevoel van Koninklijkheid (en doen ook vaak zo);
 • Ze hebben het gevoel dat ze “het verdienen om er te zijn” en zijn vaak verrast als anderen dit niet delen;
 • Ze vertellen de ouders vaak “wie ze zijn”;
 • Ze hebben problemen met absolute autoriteit (autoriteit zonder verklaring of keuze);
 • Ze weigeren bepaalde dingen te doen; bijvoorbeeld het wachten in een rij;
 • Ze raken gefrustreerd van systemen die ritueel zijn ingesteld en geen creatieve inbreng vragen;
 • Ze zien vaak hoe dingen beter kunnen worden gedaan, op school en thuis. Hierdoor lijken ze vaak systeem-brekers (zich niet conformerend aan enig systeem);
 • Ze lijken vaak asociaal, behalve als ze met andere Indigo’s omgaan. Als er niemand in hun buurt is die hun bewustzijn begrijpt trekken ze zich vaak terug, zich voelend alsof geen enkel mens hen begrijpt (computeren of tv kijken is hier ook een voorbeeld van). De school is sociaal gezien vaak bijzonder moeilijk voor hen;
 • Ze reageren niet op “schuld” discipline (wacht maar tot je vader thuis komt);
 • Ze schamen zich er niet voor je te laten weten wat ze willen.

Indigo kinderen zijn overigens ook nieuwetijdskinderen zoals de kristalkinderen maar hebben een andere energie.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
indigo test
Het eerste boek over de indigokinderen

De Indigo test, 25 vragen :

Doe nu hier de indigo test. De antwoorden die je kunt geven zijn ja, nee of misschien. Onthou het aantal keren ja, nee, misschien, of schrijf deze op. De “uitslag” van deze indigo test vind je onderaan!

 1. Ben je intelligent? ook al haal(de) je misschien geen hoge cijfers op school?
 2. Ben je creatief en genieten je van het maken van dingen?
 3. moet  je altijd weten waarom, vooral wanneer je wordt gevraagd om iets te doen?
 4. Heb je een hekel aan routine, eentonig werk, zinloze werkzaamheden, etc?
 5. Heb je de neiging om te willen rebelleren tegen het gezag, in het werk of op school?
 6. Heb je wel eens een existentiële depressie ervaren , voelde je je hulpeloos, of vertwijfeling in het leven – niet weten wie je bent, waarom je hier bent, of dat kunnen doen wat je hier kwam doen?
 7. Heb je moeite met service-georiënteerde banen? Heb je de neiging om de gestructureerde gezag en kaste-systemen te willen weerstaan zoals algemeen aangetroffen in de meeste bedrijven en organisaties?
 8. Werk je daarom liever in een leidinggevende positie? werk je liever alleen in plaats van in een team?
 9. Heb je een diepe empathie en compassie voor anderen – maar kan je op hetzelfde moment, niet tegen domheid, onwetendheid, of intolerantie in anderen?
 10. Ben je hetzij extreem emotioneel gevoelig (zelfs de kleinste dingen kunnen je beïnvloeden ) – of ben je onthecht en voel/ toon je helemaal  geen emotie?
 11. Heb je  problemen met woede?
 12. Heb je problemen met de systemen, waarvan je voelt dat ze zijn “gebroken”, niet integer zijn, of ondoeltreffend (politiek, onderwijs, religieuze, medische, juridische, enz.)?
 13. Voel je je vervreemd of gefrustreerd als het gaat om politiek? Net als of je stem toch  niet zal tellen, of dat het toch niks uitmaakt?
 14. Heb je de huisje-boompje-beestje wens? Een 9-tot-5 baan, huwelijk, mooi huis met wit hek, 2 kinderen, een auto op de oprit, enz. ..
 15. Voel je woede dat je rechten worden weggenomen, of  heb je angst dat “Big Brother” meekijkt?
 16. Heb je een brandend verlangen om de wereld te veranderen voor een betere … zelfs als je niet zeker weet wat te doen of hoe te beginnen?
 17. Vertoon je al interesse voor het spirituele of paranormale vanaf jonge leeftijd?
 18. Heb je het gevoel dat je “niet van hier bent” – dat je “thuis”  ergens anders is, hoewel je het moeilijk vindt te definiëren waar dat is, of hoe het “thuis” is?
 19. Heb je een sterke intuïtie?
 20. Heb je moeite je te concentreren op voorgeschreven taken, ga je van de hak op de tak in gesprekken, of ben je  misschien gediagnosticeerd als AD(H)D’r?
 21. Heb je paranormale ervaringen (gehad), zoals het zien van engelen / geesten, had je sterke voorgevoelens, uittredingen uit het lichaam, bovennatuurlijke genezing, het zien en/of lezen van aura’s, etc?
 22. Is het je opgevallen dat je vaker storing had in elektrische apparaten om je heen? Zoals met horloges  of verlichting  die aan en uit gaat  als jij er langsloopt?
 23. Ben je je bewust van andere dimensies, parallelle realiteiten, of  alternatieve tijdlijnen?
 24. Ben je zeer expressief en inventief in je seksualiteit of heb je deze verworpen uit verveling ,of met de bedoeling om een hogere spirituele verbinding te bereiken ? Heb je alternatieve vormen van seksualiteit willen verkennen ?
 25. Zoek je naar zingeving en een hoger doel in het leven? Voel je dat er meer  moet zijn in dit leven – en voel je de sterke wens dit hogere niveau van bestaan te vinden en ervaren ? Probeer je de wereld te begrijpen en probeer je  zo veel mogelijk te leren als je kunt over en mensen en in het algemeen?

De uitslag van de Indigo test :

Als je op het merendeel (=meer dan 13 vragen) JA hebt geantwoord zou je heel goed een indigo kind of volwassene kunnen zijn.

Ik ga niet een/het percentage noemen omdat het er volgens mij over gaat of je van binnen uit hoort of je een indigo bent. Je doet sowieso al niet voor niks de test op deze website, namelijk….Luister maar naar je hart; dat weet het al lang namelijk.

Ik moet er niet aan denken dat je door een percentage laat vertellen dat je geen indigo bent als je het wel bent namelijk.

De meer dan 13 vragen ja is een aardige richtlijn, maar alle nieuwetijdskinderen zijn uniek . Laat je alsjeblieft nooit door een indigo test of een ander dan jezelf vertellen wie jij bent!!!!

Goed, je hebt de indigo test gedaan en je bent een indigo, en nu?

Dat zal voor iedere indigo verschillend zijn, is mijn ervaring. De 1 wil graag andere nieuwetijdskinderen en volwassenen ontmoeten, de ander wil eerst een tijdje rust om tot zichzelf te komen, weer anderen gaan als een dolle lezen, weer anderen gaan de dingen doen waarvan ze al een tijd voelen dat ze die willen doen zoals anderen helpen, op vakantie en noem maar op.Wat wil jij nu het liefste doen? Voel maar…

Voor velen is het pad van bewustwording een lange weg geweest, soms een pijnlijke (niet iedereen ziet je voor wie je bent, en dat kan leiden tot (onbegrepen) boosheid en eenzaamheid.). Anderen zijn heel snel bewust geworden, en hebben daar minder last van gehad.

Wat volgens mij belangrijk is te weten dat je niet alleen bent en dat het waardevol is andere nieuwetijdskinderen te ontmoeten. Daarnaast zullen de meeste antwoorden op de vragen die je hebt wel van binnenuit komen, en anders komen ze vanzelf op je pad. (echt waar)

Niet alleen als groep hebben nieuwetijdskinderen een missie, maar ook als persoon. Veel nieuwetijdskinderen hebben het gevoel dat ze op aarde zijn om iets belangrijks te doen, maar weten vaak nog niet waar dat gevoel vandaan komt, of zijn dat gevoel onderweg kwijtgeraakt. Omdat de nieuwetijdskinderen als zielen zo verbonden zijn aan de opdracht die ze hier in hun leven op aarde hebben, is het van wezenlijk belang voor hun dat ze daarmee in verbinding blijven, want als ze die verbinding niet voelen, voelen ze zich ontheemd. Vaak hebben ze hulp nodig om die verbinding weer te gaan voelen.In het algemeen is het zo dat de huidige generatie nieuwetijdskinderen al op jongere leeftijd hun ziels-opdracht gaan herkennen dan de oudere generaties, zoals de mijne.

Absoluut belangrijk om te weten is:

Indigo’s zijn zo gevoelig dat ze de emoties van een ander feilloos oppikken, maar ook de negatieve emoties en energie in hun systeem opnemen waardoor ze moe en uitgeput kunnen raken. Het is belangrijk dat je leert afschermen en beschermen! Goed geaard zijn is echt heel belangrijk!

Indigo zijn is een keuze die je al voor je geboorte gemaakt hebt! Je bent een uniek en bijzonder persoon, en dat zul je , op een gezonde manier steeds meer gaan voelen, als je dat nu nog niet zo voelt.. Als je dat al wel voelt, gefeliciteerd!

Je bent een persoon met een grote innerlijke kracht en overtuiging!

Met “op een gezonde manier voelen dat je bijzonder bent”  bedoel ik  dus:

 • Zonder arrogantie of hooghartigheid,
 • Zonder te denken of te voelen dat je beter bent dan anderen.
 • Zonder dat je je zelf op een voetstuk zet, of laat zetten.
 • Zonder dat je op mensen of de wereld neer kijkt.

We zijn namelijk allemaal bijzonder en uniek. Ieder heeft zijn eigen gaven en opdracht in dit leven te vervullen. Die van indigo’s zijn vaak anders, maar daarom niet meer of beter. Wij zijn allemaal van het menselijk ras. Ieder van ons is een buitengewone uiting van het goddelijke.

Ik schrijf dus niet dat indigo’s meer of beter zijn dan anderen! Indigo kinderen op een voetstuk zetten is niet de bedoeling van dit stukje. Het zijn gewone kinderen/mensen die hun weliswaar wijze kennis van een oude ziel in evenwicht moeten brengen met de emotionele groei als dat van elk ander kind en volwassene.

Als aanvulling op deze indigo test, waarin natuurlijk al veel eigenschappen staan vermeld, heb ik hier een uitgebreid artikel over Volwassen Indigo Kwaliteiten-Kenmerken-Eigenschappen en Uitdagingen

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

86 REACTIES

 1. Het is me nu allemaal duidelijk geworden. Jammer genoeg weet ik er nog geen raad mee. Ook al zie ik alle reactie’s op deze pagina, blijf ik me alleen en ellendig voelen. Ik ben toen ik klein was een keer naar iemand geweest. Ik kon niet slapen had elke avond verdriet waar ik geen reden bij kon leggen. Ze zei dat ik een nieuwetijds kind was. Na bijna 5 jaar ben ik het op gaan zoeken en kwam op deze site. Ik hoop dat sommige mij raad kunnen geven. Ik ben jeroen 14 jaar oud.

  ik hoop dat sommige kunnen vertellen hoe ik mezelf tegen deze dipressie kan beschermen

  • @jeroen, Jeroen,misschien helpt het als je er achter kunt komen wàt je nodig hebt om je niet meer alleen en ellendig te voelen. Dit kan per mens verschillen, dus het is,vind ik, nog niet zo makkelijk om advies te geven.Misschien helpt de ‘droomvraag’ je..;
   Stel dat, terwijl je slaapt vannacht en het stil is
   in huis, er een wonder gebeurt.
   Het wonder is dat het probleem dat je hier bracht is opgelost.
   Wat zal er anders zijn wanneer je morgenochtend wakker wordt waaraan jij kunt zien dat er een wonder is gebeurd en dat het probleem dat jou hier bracht is opgelost? (De
   probleem dat jou hier bracht is opgelost?

 2. Schenk allen aandacht aan je gedachten, want je gedachten worden woorden. Schenk aandacht aan je woorden, want je woorden worden daden. Heb ook aandacht voor je daden, want ze worden gewoontes. En schenk ook aandacht aan je gewoontes, want ze bepalen jouw persoonlijkheid. Heb ook aandacht voor je persoonlijkheid, want die bepaald wat je lot is. (Talmud gezegde/wijsheid). Ik zag anderen net als ik moeite hebben hun lot te vinden en voelde me geroepen om ons allen en stapje de goede richting op te sturen. Dus hierbij deze youtube video(http://www.youtube.com/watch?v=QjSypbpbpE8)

  om onze nog niet volledige ontwikkelde (alhoewel je zou denken dat het niet zo is… want denken is niet weten voelen is weten) geestelijke wezen te stimuleren tot het behalen van ABsolute (zelf)kennis, macht (macht in als het bepalen en weten wat je lot/levensdoel is) en succes (het bereiken/behalen van je lot of absolute zelfwezen). Ik hoop dat enkelen dit van harten nemen en dit proces ondergaan en anderen er op wijzen het ook te doen die in het zelfde schuitje zitten. Want we zijn hier tenslotte om elkaar te helpen (maak van altruïsme ook een gewoonte 😉 en als laatste toevoeging die ik ook aan alle anders denkende mee geef is: Ons gemaakte keuzes uit het verleden, zijn de bouwmeesters van het heden.

  Inter utrumque tene.

 3. Ik heb 24x ja geantwoord, alleen bij vraag 14 heb ik een nee. (ik weet nog niet welke kleur hek ik wil)
  Ik houd me amper aan regels, ik onderneem vaak acties om andere in te laten zien dat ze een beter mens kunnen zijn, ookal is het tegen de “wettelijke regels” in, maar weinig ervan nemen het ook van me aan.
  Ik werd heel erg emotioneel toen ik ben gaan lezen, ik dacht dat ik de enige was die me zo voelde, dat niemand me begreep.
  Ik ben blij dat ik op deze site ben gekomen.
  Bedankt!

 4. Hoi Gordon
  Ik heb onlangs gehoord dat ik een mix bent van kristal,zonne,nieuwetijds en indigo kind.
  die vrouw gaf me deze site ze zegt ga maar lezen en voelen..
  dit nooit geweten.
  nu moet ik wel zeggen dat ik sommige dingen wel herkent.

  groetjes debbie

 5. Wauw zeg, zie je wel, ik voelde me al verbonden met het idee van Indigo. Ik ben zo blij dat ik dit artikel gelezen heb, valt heel veel op z’n plek 🙂 . Maar ja, ergens wist ik het al wel. Is nu meer een soort van bevestiging. Ik ga d’r eens meer over lezen, ik denk dat het me zal helpen. Je kan het gewoon een naam geven. Indigo. Maar natuurlijk. 🙂

  Liefs, Susanne

 6. Deze al gelezen?

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/09/psychiater-geeft-op-stefbed-toe-dat-adhd-een-verzonnen-ziekte-is-2/#.Uidn_9Iayc0

  Bizar.
  Ik ben blij dat er ein-de-lijk wat eerlijkheid komt uit de gevestigde medische wereld. Jammer dat deze man pas tot echt inzicht kwam op zijn sterfbed. Ik kan het niet helpen mezelf af te vragen of hij misschien zijn ziel nog wilde redden voordat hij de overstap zou maken naar de andere kant. Maar toch.. beter laat dan nooit.

 7. Weet ik Beste mede Indigo s sinds dit jaar weet ik zeker dat ik een indigo ben en niet zo een beetje ook gister eerst er zelfs gezegd dat ik een dubbele ben er is ook gezegd dat ik alles zie en extreen hooggevoelig en ook mediamiek ik maak tekeningen die zo ver gaan dat ik ze niet meer snap al heel veel paragnosten en mediums afgeweest het heeft mij bijna een jaar inkomen gekost en zodra ze zien / voelen wie ik ben hoor ik nooit meer wat van ze erg irritant. Wordt helemaal kriegel van heel wat mensen op de beurzen het ene bord met helderziend nog groter dan de andere en dan die bedragen die ze durven te vragen te gek voor woorden tot op heden als ik iemand mag helpen doe ik dat voor niks met liefde zeg ik dan altijd nou dan moet je die blikken zien geweldig en dan gaan ze lelijk over je praten en roddelen ik snap het niet een gave krijg je daar moet je zuinig op zijn en bewust mee omgaan en of het soms leuk is of niet eerlijk zijn en blijven ook al is de boodschap nog zo hard en dat is wie ik ben en hoop te blijven

 8. we zitten gevangen in een systeem wat niet bij ons past.
  wij zoeken vrijheid in denken handelen en voelen, maar de wereld waarin wij leven heeft er geen baat bij.
  de wereld waarin wij leven wil ons doen vergeten, ons er onder houden opdat we vergeten wie we zijn en wat we moeten doen.
  Immers de wereld zoals we die kennen zou heel anders zijn.
  Wij zijn de kwartier makers voor de komende generaties, vechtend tegen een systeem van ikke ikke ikke ikke.
  aardse entiteiten die er baat bij hebben dat we ‘onwetend” blijven, immers als we allemaal bevrijd zouden zijn dan zouden deze entiteiten ophouden te bestaan.

 9. Hoi,

  Ben zelf van 1960 en een indigo”kind”[meer een oude ziel gezien m’n leeftijd ha, ha ..]
  Ik voel me vaak verloren in deze wereld en heb eeuwig heimwee naar….tja zeg het maar..Naar ergens waar alles liefelijk , vredig ,rechtvaardig ,zonder geweld etc. is.
  Probeer het in mezelf te zoeken , goed te aarden en af te sluiten voor de negatieve energien van de mensen om me heen,maar dat valt niet mee.
  Ik sta al meer dan 25 jaar voor de klas.Ik heb gemerkt dat er steeds meer nieuwetijdskinderen zijn….dat maakt me alleen maar nog gemotiveerder om ze liefdevol te begeleiden . Ik hou werkelijk heel veel van de kinderen.
  Maar ik merk dat ik nog veel meer voor ze zou willen doen.Ze worden nog steeds vaak niet goed begeleid door ouders en leerkrachten…Niet uit onwil maar uit onmacht.ADHDers zijn vaak geen makkelijke en volgzame leerlingen…en kinderen met autistische trekken moet je wel op een bepaalde manier benaderen …Kinderen met een “etiketje” zijn heel byzonder..
  Misschien is dit mijn taak op deze wereld en moet ik hier nog meer mee gaan doen.
  Wellicht zijn er mensen die tips voor me hebben voor cursussen , workshops rondom Utrecht?

  Bedankt voor deze mooie site….hier haal ik veel positieve energie uit omdat alles zo herkenbaar is.

  Liefs,

  Maria.

  • @Maria,
   Ik denk heel eerlijk niet dat je kennis moet zoeken bij hongerige cariere wolfen die jou conform een onderzoek wel ff uit gaan leggen hoe deze kinderen behadelt moeten worden.
   omdat ze adhd hebben of autisme en dus allemaal in een hokje geduwt worden.
   Ik geloof ook dat je goed bezig bent en we kunnen niet alleen de wereled veranderen maar vele handen maken licht werk.
   Jij bent de basis voor deze kinderen en kan een heel groot verschil maken maken al zullen ze dat misschien pas veel later merken.
   Vertrouw op je eigen intuïtie en behandel ieder kind als individu en dan zal je waarschijnlijk meer succes hebben dan het volgen van een protocool gemaakt voor alle kindjes met de zelfde aandoening

 10. 1 nee en dan nog een twijfelgeval 🙂

  gwappig, wat voor stempels vinden ze nog meer voor me?

  reflector, extreem controller (communicatiestijl), bijzonder, anders, super/hoogsensitief, verlicht (zeggen andere mensen over mij….), healer, leider, voorbeeld, en en en en

  nah doe maar ik ben :o)

  love en namasté

  Ramon

 11. Bedankt.. 24,5 op de 25 vragen.. nu ja, had er al van gehoord/gelezen doordat er in 2001 HSP (vroeger ADD en later PTTS) en nu ook HSS werd vastgesteld.. Maar ben nog steeds erg zoekend en vooral erg vastberaden ondanks mijn grote twijfels..een grote contradictie hé 😉

  Alleszinds het is fijn te weten dat er verklaringen zijn & ook herkenning bij anderen, want soms ga je zo twijfelen aan jezelf ! Ik toch.. stom hé ! Toch deze vragen waren voor mij heel herkenbaar 🙂

 12. ”Het zijn gewone kinderen/mensen die hun weliswaar wijze kennis van een oude ziel in evenwicht moeten brengen met de emotionele groei ”

  Ik ben 22 en mij werd al tijde verteld dat ik een oude ziel heb/ben, ik ben verder bezig met mijn levensplan ( met kinderen werken ) dit gaat allemaal heel goed maar kan jeje qoute nog nader toelichten? ( ik voel alleen maar overeenkomsten behalve bij 9 tot 5 baan en ADHD Ben heel rustig omdat mijn ziel al zoveel heeft meegemaakt dat ik niet snel onder de indruk ben )

  Mijn vraag is : ZIJN INDIGO’S AUTOMATISCH OUDE ZIELEN ???

 13. Ook voor mij zijn bijna al de aangehaalde punten geldig. Ik ben geboren in 1940 en pas in 1998 werd mij door een therapeute duidelijk gemaakt dat ik een HSP ben. Ik zie echter niet zo duidelijk waarin het verschil ligt tussen een indigo zijn of een HSP zijn ? Is dit een “moderne” benoeming van die identiteit ? Vinden de evt. minieme verschillen niet hun oorsprong in onze gewijzigde levensomstandigheden (1940->2010) ? Als HSP wordt men daarmee dagelijks geconfronteerd.
  De “vervlakking” van onze samenleving en het door-de-strot-geduwd krijgen van de noodzaak tot solidariteit (tot in het onredelijke en absurde) ligt volgens mij voor velen (en zeker voor HSP) aan de basis van de “verzuring” van onze samenleving. Die onderhuidse weerstand wordt van dag tot dag groter.

 14. ik ben blijkbaar een nieuwetijdskind,indigiokind,(23xja)
  Dit is al de 4de test. der was iemand op men werk over enkele jaren die dat had gezegd tegen mij dat ik die kenmerken heb, maar ik heb dat laten waaien, ik ben al jaren opzoek naar mezelf naar men doel… toen ik 13j was had ik al een idee hoe je de tijd kunt tekenen, ik ben altijd aant denken, waarom? hoe? oplossingen aant zoeken. zijn er nog mensen zoals ik, die ik kan ontmoeten?
  Is dit iets die erfelijk is?

  • @de fransman, zijn er nog mensen zoals ik? JA! Iedereen op deze site is zoals jij 😉
   Je hoeft je dus neit meer eenzaam te voelen op je zoektocht & De waarheid is, heel veel mensen weten hun precieze doel nog niet. Maar als je iemand wilt ontmoeten: kijk in je omgeving! Je collega heeft je er niet voor niets op gewezen. Houdt eens een goed gesprek met diegene en kijk of je er wijzer van wordt 😉

   In licht en liefde Jade

 15. fantastisch om te lezen en te zien dat we opstaan, wacht al heel mijn leven op dit moment. herken ook alle zaken die hier genoemd worden. en “voel” ook dat onze bewuste groep steeds groter word. hard is er gewerkt en nu gaan we mee op de golven die wij en anderen met ons gecreeëerd hebben. ik dank jullie allen en ik houd van jullie allen

 16. Volgens de test ben ik een indigokind, en sinds juni weet ik gelukkig eindelijk wat mijn doel is hier op aarde.
  Naar mijn idee heeft de term indigo veel raakvlakken met hsp. Dat is waar ik mijzelf als eerste op getest heb – in april – en die wetenschap dat ik hsp ben heeft mijn leven al zeer positief beïnvloed. 🙂

 17. beste, ik heb die test gedaan, heb 3x neen geantwoord de rest is ja ;-)) maar ik weet al van mijn geboorte dat ik toch anders ben dan de meerderheid.. op mijn 4de al heb ik dingen meegemaakt dat de rest ZOT zou gevonden hebben ..
  😉 maar hey, thats me. succes, licht en liefde aan iedereen..

 18. Hai Gordon, Het is waar wat je zegt dat stilte en rust je gelegenheid geeft om op antwoorden te komen. Ik heb in het verleden regelmatig kloosters bezocht in Noordwest-Brabant om tot rust te komen.De omgeving van een klooster is meestal heel mooi,prachtige natuur en dan de rust, heerlijk gewoon. Want dat lukte mij in een bepaalde periode van mijn leven niet vanwege mijn hsp-zijn en dan de Vogelaarwijk(achterbuurt)waar ik woonde. Gelukkig “woonde”, want ik woon nu prachtig!(Zee/duinen)Het kan zijn dat ik een v/d eerste lichting indigo-kinderen ben, maar ik laat dat maar los. Ik zie zeker veel overeenkomsten in de kenmerken maar ik laat het toch maar gaan.Het geeft mij teveel het gevoel “van een kneusje te zijn” en in mijn dagelijkse levenservaring, “zie” ik en”weet” ik dat eigenlijk ieder mens wel wat heeft. Veel mensen zijn beschadigd of diep gekwetst in hun jeugd.Door volwassenen met hun onvermogen om hun kinderen te begrijpen en te begeleiden. Ik accepteer dat nu en hanteer de Mindfulness-uitspraak “Het is wat het is”… Daar kan ik mee-leven.Warme groet Hspje56

 19. Geweldige verhalen allemaal. Echt zo fijn om dit te lezen! Heel herkenbaar maar het enige ding is dat ik nog steeds niet weet waar en wat.
  Ik voel heel veel maar als het met mijzelf heeft te maken wordt het een stuk minder. Mijn missies in dit lezen zijn in ieder geval “Vertrouwen en Geduld”. Dat weet ik wel maar dat zijn ook wel vreselijk lastige dingen zeker als je graag dingen wil doen samen met mensen, voor mensen, voor de aarde voor positief ontwikkelen.
  Maar hoe dan ook is het fijn om hier herkenbaarheid te vinden. Ik wens iedereen heel veel positieve energie toe.

  • @Mina, (zelf) vertrouwen en geduld zijn zo’n beetje mijn grootste uitdagingen momenteel, Dat je minder voelt m.b.t. jezelf kan zijn omdat het lastiger is jezelf van een afstandje te bekijken.Pas als ik tot rust kom en de stilte opzoek komen bij mij de antwoorden,,,
   Warme groet, Gordon

   • @Gordon,

    Daar heb je gelijk in. Sinds korte tijd heb ik beslissingen genomen die voor mij van belang zijn. Begin volgend jaar wil ik mijn doelen verwezelijken. Ik merk als mijn hoofd en gevoel stil zijn dat ik dan de inzichten krijg die ik nodig heb om stap voor stap mijn doelen te bereiken. Het zelfvertrouwen en vertrouwen te hebben is daarom zo belangrijk.
    Dank je wel voor de bevestiging Gordon.

 20. Hallo,
  Het is al vreselijk laat en eigenlijk weet ik niet waarom ik reageer…dwz ik vind dat ik moet reageren maar tegelijkertijd voelt het alsof ik toe ga geven aan een iets!
  Niet dat ik dat niet wil (graag zelfs) Maar ik ben ook bang dat ik dingen zie die er niet zijn …. (beetje een soort van sekte gevoel)

  toch weet ik dat dit een vlucht is, een vlucht voor het onbekende. Mijn veiligheid was ook mijn hoofd, maar met behulp van anderen kom ik er achter dat ik mijzelf te kort doe en dat ik moet gaan aarden. (dit riep altijd grote weerstand op……..weet alleen niet waarom)

  Ook is mij verteld dat mijn kwetsbaarheid een valkuil is maar dat mijn kwetsbaarheid ook mijn grote kracht is. (?)
  Dat ik met mijn energie alles omver kan blazen … (vind dit nogal een heftige uitdrukking maar het dubbele hiervan is dat ik dit ook wel wist)

  Vandaag heb ik geleerd om energie te voelen ……. en jeeeeeeee wat verrassend , ik voelde iemand anders haar energie … en had een score van 100%. En dat ging als vanzelf alleen maar door te aarden en concentratie (naar je buik….en vooral niet in je hoofd!).

  Het is alleen zo overweldigend …….. wat en hoe nu verder..de test, tsja uiteraard was het merendeel zeer herkenbaar. En ik weet allang dat ik anders ben, maar eigenlijk vind ik dat zo raar klinken.. wil me niet boven een ander plaatsen maar gevoelsmatig ben ik absoluut verder.

  Nu even iets over mijzelf… ik ben geboren in 1965 (dus niet heeeeeeeeeeel jong meer, maar van geest gewoon wie ik ben .. het lichaam wordt oud maar mijn geest niet (#lijktzo)
  15 jaar geleden ben ik gediagnosticeerd als ADHD-er (of hoe zeg je dat). Ik weet dat mijn ouders vroeger de term MBD wel eens hebben laten vallen…
  Ach de school, ik vond het wel best…. liep er doorheen zonder al te veel mijn best te doen (maar ook dat was weer niet goed, het kwam mij aanwaaien volgens de directie en wat haar betreft had ik geen recht op mijn diploma…haha, natuurlijk heb ik hem wel gekregen…maar het voelde niet eerlijk)

  Sorry voor dit ellenlange verhaal en eigenlijk ben ik nog lang niet uitverteld….!

  Wil nog wel vertellen dat ik 4 kinderen heb gekregen en ze opvoed op een heel fijne manier….ik ga met ze in gesprek en respecteer ze. Wat uiteraard niet wegneemt dat ik hun moeder ben…(niet een vriendje) Ik heb het idee dat ik ze begeleidt naar een iets ……. (geen idee wat)

  uiteraard heb ik kinderen met “plakplaatjes PddNos,ADHD,HSP,oudeziel,bovengemiddeld begaafd.
  Mijn kinderen doen het idd erg goed, en ik ben bere trots op mijn zoons en dochters..(niks geen pubergedoe, gewoon aardig en lief) Mijn jongste dochter is bijna transparant en dat baart mij wel zorgen…….ze is zo kwetsbaar en hyper gevoelig..praat over vreemde dingen! Mensen worden bijna emotioneel als ze haar meemaken (heel vreemd)
  Mijn andere dochter zet zichzelf dicht …. wil niet voelen, wil stoer zijn…

  ach, het is een grote zoektocht en toch ook eigenlijk weer niet.

  Ik weet wel dat het erg confronterend is om jezelf in je eigen kinderen weer te zien…. net alsof het spiegels zijn….Het is mijn taak om ze te behoeden voor de dingen die het mij zo moeilijk hebben gemaakt. Maar misschien hoeft dat niet eens, ze zijn zelf al zo wijs…!!

  Ik ga mijn verhaal niet terug lezen want anders delete ik vast alles 🙂
  Ik wil zo graag het grip houden op mijn eigen ik, ben bang dat mensen mijn gek gaan vinden ..

  het is een groot mysterie …….. die ik ook graag wil ontrafelen…

  Nu ga ik naar bed, want mijn hoofd voelt aan als een blok beton ….

  welterusten allemaal en misschien tot horens
  liefs
  Roxana

  • @Roxanne, dank je wel voor het delen van jouw verhaal. Tja, laat zegt niks hè? Veel nachtbrakers hier. Over je weerstand tegen aarden: wat voel je als je aardt?meestal betreft je weerstand voelen 😉 ik kan zelf verdriet voelen als ik aardt, en daar heb ik nog vaak weerstand op.
   Wat je over je kinderen schrijft herken ik ook. Ik zal er niet meteen één label op plakken, maar die gevoeligheid , daar gaan ze allemaal anders mee om. Fijn dat je ze begeleid en
   meer vanuit je gevoel en intuïtie benaderd. 4 kinderen. En je eigen processen ernaast. Geen idee hoe dat móet zijn.petje af. Warme groet, Gordon

  • @Roxanne, & @Gordon, Wat Gordon zegt, veel nachtbrakers hier,, dan is mijn gedachte ook het best op gang want je bent natuurlijk al de hele dag geprikkelt. Ik negeer het tijdstip altijd gewoon, je hoeft je je er echt niet voor te verontschuldigen 😉 (rare zin, ach..) Ik vind het idd erg knap van je Roxanne 🙂 Maar mijn mening: wees blij dat je jezelf in je kinderen herkent! Het lijkt mij juist vreselijk lastig als je een kind zou krijgen dat absoluut niet gevoelig is voor zulk soort dingen,, Hoe kun je dan zorgen dat je kind bebgrijpt wat jou bezig houdt?
   Heel veel Liefs, Jade

 21. Beste Joachim, Wat bedoel je ermee van Nu begrijp ik alles beter? Wanneer je niet wilt hoef je niet te antwoorden, maar mocht je behoefte hebben om wel te antwoorden ga je gang……… Twee weten meer dan een. Met lieve groet, Hspje56

 22. Met interesse deze blog gezien. Zelf voldoe ik aan bijna alle eigenschappen van een hsper op een na, ik weet niet zeker of ik een verlegen kind was. Het is moeilijk om dit na te vragen aan mijn ouders, want zij zijn overleden. Ik zal het nog eens aan mijn broer of zus vragen. Wat ik wel weet is dat ik soms stil en teruggestrokken aan het spelen was en ook onzeker was en geen vertrouwen en veiligheid heb meegekregen. Hierdoor aard ikmogelijk niet zo goed. Aan de andere kant liet ik mijn kaas niet van het brood eten. Ook weet ik dat ik heldervoelend ben. Hspje56

 23. Bijna alles ja geantwoord, wat mij opvalt met nieuwetijdskinderen is dat ze jou ook herkennen. Je kijkt elkaar aan en voelt het gewoon, zeer intens en vreemd soms, maar wel een prettig gevoel. Deze kinderen zijn dan ook bijna niet weg te slaan bij je. Alleen jammer om te zien dat ze wel eens in een gezin wonen die de capaciteiten van de kinderen niet weten te waarderen of te stimuleren.
  Verder heb ik ook niet het idee dat er veel indigo volwassenen zijn, maar misschien komt dit daar we gewend zijn om het maar weg te stoppen daar de ervaring van kinds af aan je leert dat anderen het toch niet begrijpen of je vreemd vinden. Dan hou je vanzelf wel je mond..helaas.
  Is het zo dat indigo volwassenen in gezinnen geboren worden waar geen indigo volwassenen aanwezig zijn? Dit lijkt soms zo naar mijn gevoel, alsof je als kind al leermeester moest zijn voor de volwassenen of de sfeer positief moest beinvloeden, vaak ten koste van je eigen gevoel.

 24. op bijna al deze vragen antwoordde ik ja, (nee, ik heb geen huisje, boompje, beestje ideaal)…
  toch ergeren deze testen me, zo ook de woorden ‘indigo kind’, ‘kristal kind’, ‘nieuwe tijdskind’ of wat voor plaatje dan ook dat mensen op zichzelf willen plakken.
  persoonlijk geloof ik niet in plaatjes en wil alles behalve mezelf in een hokje plaatsen… op één of andere manier hebben mensen enorm de behoefte om te weten welke stempel er op ze gedrukt kan worden, een soort houvast of zo…
  ik heb al lang geleerd dat er geen ‘houvast’ is, niks is zeker alleen dat we weten dat ons lichaam ooit sterft…

  ook voel ik dat er een verandering gaande is, en dit is ook nodig, een drastische verandering, want zo kan het niet langer! toch…

  onlangs ben ik naar canada verhuisd en voel me hier echt tot leven komen, het is heerlijk om in de natuur te zijn, alle pure, aardse energieën te voelen, het laadt me op en geeft me ruimte om te denken, te voelen en dichter bij mezelf en het leven te komen en gewoon te ‘zijn’.
  het is hier dat iemand tegen me zei dat hij echt de indigo in mij herkende… ik had er nog nooit van gehoord, na wat research gedaan te hebben kwam ik bij deze site uit… en ja, zeker herken ik enorm de eigenschappen van zowel een indigo als een kristal kind, ik herken het ook in mijn moeder en een aantal mensen om me heen, zowel persoonlijk als professioneel…

  ik werk mijn hele leven al met mensen, zo ook hier, mensen en hun levens, it fascinates me! het gaat om bewustwording, intenties, waardering, respect, dankbaarheid en liefde, liefde, liefde, liefde!!!

  let love rule!!!!

  • @groenetranen13, mooi, krachtig filmpje dat zeker iets losmaakt, maar ook de reflecties die erop volgen (met name de tweede van die jongen met die baard) lijken me waardevol!

 25. Het zijn allemaal open deuren..
  En dat is altijd zo heerlijk!

  Dat gebeurt niet veel. 😉

  Ik, jij, wij hier..we vallen bijna altijd wel uit de toon.
  Ik ben altijd een reller geweest. Ik doe NOOIT wat ik niet wil. Waarom zou ik dat in hemelsnaam doen?
  En ik haat duffe systemen.

  Ookal ben ik heel rationeel, ik heb het altijd gewoon gevonden bepaalde dingen te weten, te horen, te zien, te voelen, ervaringen die anderen niet hadden.
  Visioenen, telepathie, gedachte horen, pijn. stemming voelen, geesten zien en altijd heel erg last gehad van elektriciteit. Soms zo erg dat vlammen uit mijn computer kwamen, de lampen sprongen als ik ergens binnen liep en de meterkast knetterde als ik langs liep. Dat heb ik nu redelijk in balans. Al zal de lader van een laptop bij mij altijd wel in de fik vliegen vroeger of later en ben ik gewend dat apparaten en lampen aan en uit schieten en het soms wel en soms niet doen. 😛

  Ik was 6 jaar toen ik realiseerde dat vlees dood dier is en ben nu inmiddels al 31 jaar vegetarier. Jaaaren lang hebben mensen, ouders, volwassenen, bemoeiallen geprobeerd me te dwingen vlees te eten. Ik heb me daar zelfs nooit druk om gemaakt. Ik wist toch dat ik dat niet ging doen.
  En niet veel mensen begrijpen dat, jullie wel. Het is een diepgewortelde overtuiging. Daar kun je niet aan komen.

  De band die ik met dieren heb is zo leuk, zo speciaal en soms bijna te ongeloofwaardig om waar te zijn. Ik heb ook altijd hele speciale dieren in mijn omgeving. En dieren doen mij nooit wat.
  Ook de eigenlijk niet tamme. Heel bizar.

  Puberale neigingen tot oproer kraaien, maar wel met een hele diepe innerlijke rust. ( na jaren van donald duck woede aanvallen, dat wel… ) maar er zijn altijd moelijke, erge, verdrietige dingen in mijn leven geweest. En daardoor ben ik heel rustig geestelijk. Lichamelijk zit ik bijna nooit stil.

  Hoogbegaafd maar niet geschoold..
  Kan ik niks aan doen. Ik werd hersendood op school. Saaaaaai…

  Nouja en zo kan ik nog wel even doorgaan…
  Allemaal dingen die ik hier ook lees en wat gewoon leuk is.

  Ik ben niet raar. Nouja niet heel erg raar. Er zijn er meer van. 😛

  • @Remi, Er staat vandag op de website van http://www.niburu.nl
   een artikel over DNA en invloed van DNA op apparaten. In jou verhaal lees ik dat je energie veld veel invloed heeft op de electronica, misschien wel interessant om te lezen.

   Even wat anders, hoogbegaafd niet geschoold? Hm, in al die jaren dat ik op school heb doorgebracht heb ik niet echt wat geleerd, maar in paar jaar dat ik met zogeheten lichtwerk en studie bezig ben, heb ik meer geleerd dat in al die jaren. Wat ik met af vroeg, als je zo een energie hebt, doe je dan wat mee? Soms is het ook zoeken, wat en hoe op aarde enzo, maar het lijkt mij wel nuttig om iets nuttigs mee te doen. Als je zo veel energie hebt dat er vuur en vlammen komen, dan kan je vast wel ook heleboel nuttige dingen doen. Ja toch?

 26. 25x ja….
  Nu zit ik weer in een nieuw hokje, na ADHd, buitenbeentje, kneusje, en andere hokjes 😉
  Ik hou niet van hokjes. Alles wat ik leer kan ik echter gebruiken!
  Eduard

 27. Hallo Gordon,

  De vragen zijn over het algemeen goed gesteld, zeer herkenbaar en naar mijn mening zeker relevant voor het wel of niet indigo karakter. Wellicht toch nog een kleine tip om de test meer een test te maken, laat niet alle antwoorden op ja uitkomen voor een ‘positieve’ uitslag maar laat het liever een mix van ja of nee zijn voor een ‘positieve’ test. Ik denk dat ook hierin veel indigo’s zich kunnen herkennen omdat de test anders veel te makkelijk en te doorzichtig is.
  Ik wil zelf bijvoorbeeld alle testen graag maximaal scoren en dat maakt een ‘eerlijk’ antwoord een stuk moeilijker omdat de probleemoplosser in mij al snel vooruit zal racen om de ‘juiste’ antwoorden te geven.
  Hoe dan ook dank voor je overzichtelijke site zonder de schreeuwlelijke aandacht vragende sites waar het meer om de commercie gaat dan de innerlijke boodschap.

  Met vriendelijke groet,

  Christian Dingena

 28. ik lees steeds dat indigo kinderen in de 70er jaren geboren werden. Zelf ben ik uit de 50er jaren en herken alle 25 punten van de test bij mezelf.
  Ook mijn zoon is een duidelijk starseed indigo kind, van 1980. TOen ik zwanger was, was ik steeds bezorgd om dat arme kindje dat geen idee had hoe het hier op aarde allemaal toegaat.
  Nu, 30 jaar later., bleken die zorgen terecht. Hij begint nu pas een beetje te wennen maar heeft nog steeds veel boosheid in zich over alle onrecht op de wereld.
  Ik was als kind voor mijn 7e (er was geen tv, geen radio bij ons thuis) bezorgd over honger en vervuilig in de wereld, wat mijn moeder als ” ach kind dat is ver van je bed;’ betitelde als ik mijn zorgen daarover uitsprak.

  ach wilde ik gewoon even kwijt,
  Ik voel me vaak ook op fora zelfs een buitenstaander, net als mijn hele leven in het gezin, op school en in mijn werk.
  Was als meisje van 17 al programmeur, (in 1969 dus), als enige vrouw tussen alleen maar mannen.
  Ben inmiddels fotograaf (ook weer technisch beroep, maar nu met mensen) en gebruik het buitenstaander zijn om goed waar te kunnen nemen, handig voor een fotograaf.

  Ben inmiddels volledig met mijn bestaan verzoend, maar dat mag ook wel als je bijna 60 bent he.Leer nog steeds om beter naar mijn intuitie te luisteren en er naar te handelen, nadat ik altijd door iedereen voor gek verklaard werd omdat ik ‘ dacht’ dat ik dingen vantevoren wist.

  Nou Gordon, misschien heb je mijn stukje gelezen, dan dank ik je voor je aandacht,
  hoop eens iets te vernemen of je vaker ‘ oudere’ indigo’s tegenkomt. Of misschien heet het wel anders hoor.

  groetjes

  Joke

  • @joke, ik ga net de deur uit, dus ik wil alleen even zeggen dat het volgens mij niet zo is dat de indigo per se alleen in de jaren 70 zijn geboren, maar dat toen de eerste grote golven indigo kwam, dus dat de aantallen dramatisch toenamen. Er waren ook ” verkenners” zoals jij! Groetjes

 29. Hoi,
  Allereerst wil ik zeggen dat ik dit een erg goeie informatieve site vind.
  Maar ik heb ook een vraag die me allang dwars zit.
  Je ziet altijd dat kinderen met hsp of adhd of noem maar op geboren worden in een gezin met meer mensen met deze kenmerken. Mijn vraag is dan ook is het dit nou erfelijk want vanuit uw visie word je gereincarneerd en is je ziel van te voren al bepalend of je nieuwetijdskind bent. Dat betekent niet erfelijk dus. Maar toch komen al die kinderen altijd voor in een gezin waarvan de vader of moeder ook iets dergelijks heeft en word gezegd dat het kind dit geerfd heeft van de ouders.
  Misschien een ingewikkelde vraag maar hij komt steeds weer bij me naar boven.
  Dank je wel.
  Groeten, Jesper

  • Hoi Jesper. Mijn ervaring is dat veel ouders van Nieuwetijdskinderen zelf ook gevoelig zijn; tenminste, dat merk ik in de praktijk. Vaak is het in ieder geval tenminste één ouder. Vaak is er ook nog een broer of zus die gevoelig is. Ik denk wel eens dat dat is zodat het nieuwetijdskind niet zo eenzaam is.

   Ik snap dat er gezegd wordt dat het ‘erfelijk’ is, want hoe verklaar je anders rationeel dat er meerdere gevoelige mensen in 1 familie voorkomen?. Ik noem het nu even bewust gevoelig en geef het geen naam als ADHD, of HSP omdat dat allemaal namen zijn die mensen hebben bedacht om een rationele verklaring te vinden voor het gedrag en wezen van deze personen, terwijl de ware natuur van het kind niet met de ratio valt te snappen.

   Veel van de ouders van de huidige generatie nieuwetijdskinderen , de kristalkinderen, zijn zelf INDIGO. Dat komt omdat de kristalkinderen in zekere zin daardoor gemakkelijker aansluiting vinden met de ouders op het vlak van wat ze hier op aarde komen brengen: een bewustzijnsverruiming/bewustzijnsverandering. Natuurlijk kiezen nieuwetijdskinderen soms ook een gezin uit waar de ouders helemaal niet gevoelig zijn, of een gezin waar deze gevoeligheid helemaal niet erkend word, maar in het algemeen doen ze dat juist niet. Ze hebben immers een (wereldlijke) taak te volbrengen en zullen in een gezin willen incarneren waarin ze hier qua omstandigheden en opvoeding het beste op worden voorbereid.

   Het is een mooie en moeilijke vraag, Jesper. Er zijn volgens mij zoveel verschillende factoren die meespelen. Welke lessen hebben de ouders en het kind samen te leren, bijvoorbeeld? Die moeten wel op elkaar aansluiten, anders heeft het geboren worden, precies daar, geen zin.
   De oudere indigo’s hebben bijvoorbeeld ook familiekarma gedragen, dat wil zeggen dat ze een gedeelte van het karma (weet je wat dat is?) van de familie hebben opgelost door dit samen met de ouder(s) te ondergaan, dit samen te dragen.

   Dit kan overigens heel zwaar zijn voor het kind, maar is een manier die uit een heel sterk gevoel van liefde voorkomt, en misschien wel heel erg zijn tijd vooruit, omdat we later misschien wel als zielegroep elkaars karma en problemen gaan dragen; dat is als dat er straks nog is, Karma, want veel kinderen die nu geboren worden hebben geen Karma, ze zijn hier voor het eerst. Maar goed, dat is wel een beetje filosofisch, want ik voel niet heel sterk hoe dat nou echt zit.

   Misschien is gevoeligheid wel degelijk erfelijk, dat weet ik niet. In het algemeen hebben nieuwetijdskinderen een gevoelig zenuwstelsel, en ik weet niet in hoeverre dat erfelijk is. Volgens mij komt het neer op de omstandigheden waaronder het kind geboren wordt, in hoeverre die bijdragen aan de ontwikkeling van de ziel van het kind en aan datgene wat het kind hier komt doen. In het algemeen zal dat het beste kunnen gebeuren door in een gevoelig gezin terecht te komen.

   (ik heb hier wel vaker over geschreven, maar geen idee in welk blog 🙂 )
   groetjes, Gordon

   • @Gordon,

    als ik op deze vraag mag inhaken. Ik heb een bepaald soort visie over waarom mensen in een bepaald gezin geboren worden. Namelijk dat iedere ziel die geboren wordt zelf uitkiest in welk leven hij instapt. Zodoende dus ook welke ouders. Als een ziel een bepaald iets wil leren, kan hij ouders kiezen die niet gevoelig zijn. Andere zielen kiezen misschien juist wel voor ouders of gezinsgenoten die ook gevoelig zijn.

    • @Marla, ik geloof dat vroeger niet iedere ziel zijn/haar ouders mocht kiezen.wel dat de kinderen tegenwoordig dat meestal wel mogen. Voor de rest zeggen we hetzelfde met andere woorden volgens mij. Groetjes

     • @Gordon, & @Marla, mijn mening zit er precies tussenin. Ik denk dat nieuwe zielen hun eerste (paar?) levens niet mogen kiezen omdat ze nog helemaal niet weten hoe het is om te leven,, dus hoe kunnen ze daar een voorkeur aan geven? Wel ben ik het met Gordon eens dat er tegenwoordig volgens mij wel meer gekozen mag worden, ook i.v.m. alle indigo- sterrenkinderen, etc. maar vroeger viel er volgens mij ook minder te kiezen. Toen waren er gewoon een paar groepen, bijv: rijk OF arm, of christelijk OF niet,, tegenwoordig worden mensen veel vrijer gelaten in de manier hoe zij hun leven in willen richten.
      Warme Groet

 30. @ Gordon en Dennis,

  bedankt voor de reacties, top te lezen dat mn reactie goed overkomt.

  Voelen, pfff, dat heb ik idd bewust afgesloten, ik voel of te veel of te heftig en dan is het "makkelijker" om niet/weinig te voelen.

  Vroeger heb ik het zeker gevoeld, vele "vreemde" ervaringen die zo ontzettend vertrouwd voelde.

  Ik zal zeker nog meer gaan lezen, over sterrekinderen heb ik gelezen en kristal zal ik zeker meenemen.

  Veel schrijven is iets wat me zeker ligt maar waar ik m'n periode's voor moet hebben, nu is dat zeker, ben aan een zoektocht begonnen, de coming out op deze manier beschreven (dennis) is een hele mooie, kan ik me prima in vinden 😉

  Ook de bewustwording door te schrijven is me niet onbekend, evenals dat ik vaak in gesprekken tot concluises of oplossingen kom, hoe dan ook, ik zal hier vaak te vinden zijn, hetzij lezend, hetzij geprikkeld om te gaan schrijven.

  Bedankt!!

  • hey, dit al gelezen: de Indigo starters Gids. Misschien heb je er wat aan? En je mag altijd als je wilt een blog schrijven… Maar dat is misschien voor later. Ben benieuwd wat je gaat halen uit de artikelen op deze site en de andere.

   • @Gordon,

    hahaha, vooral veel nieuwe vragen zal ik eruit halen LoL

    Ik zal het direct gaan lezen 😀

    De vraag waar ik eigenlijk het meest mee loop is of het idd wel zo is dat ik een indigo ben/zou kunnen zijn.

    Is er iets voor om dat zeker vast te stellen?

    Misschien weer stom, maar anders maak ik straks dekseltjes bij mezelf open die door indigo te zijn wel zinvol zijn te openen maar als dat niet het geval zou zijn is het misschien beter die dekseltjes te laten voor wat ze zijn.

    • @gordon,

     gelezen, alleen lijkt dat haast onbegonnen werk aangezien het juist de punten zijn waar ik in “verzand” en waar ik dus telkens tegenaan blijf lopen.
     Dat is tevens ook weer een van de bekende manco’s hier, zeer bewust zijn van mijn beperkingen waardoor dit soort veranderingen een welkom iets zijn maar tevens weer bergen “angst” oproepen aangezien de verzanding en mislukking op voorhand geschreven staat.
     Kristalkinderen ook gelezen, maar naar mij wordt er bijv. niet geluisterd (iets overdreven natuurlijk maar gezien de context van de blog klopt het) ook heb ik zeker wel herkenning bij het willen afsluiten en tot mezelf komen, persoonlijke ruimte en mijn eigen ding willen doen is het voor mij zeker meer hekenbaar een indigo te zijn dan anders.

     • @just me, één van de belangrijkste vragen voor een indigo is de allereerste:”hoe weet ik dat ik een indigo ben?”

      Het antwoord is” dat vertelt je zelf je. Dat is een klein zacht stemmetje in je die je dat vertelt.Vaak hoor je die de 1e keer niet zo duidelijk, doordat je hoofd in de weg zit. Mijn eigen verhaal daarover staat hier (weer wat om te lezen 🙂 ) . Accepteer dat er eerst meer vragen dan antwoorden komen. Het zijn de vragen die je verder helpen, mits je af en toe de rust en tijd neemt om de antwoorden (die trouwens op allerlei verschillende manieren tot je komen; beelden, dromen, gedachten, gevoelens)te voelen.

      • @Gordon,
       ik denk dat ik aardig op weg ben,
       vind het allemaal geweldig boeiend, zie er een betere kant van mezelf in dan hoe ik nu naar mezelf kijk,
       het geeft ruimte en opening tot verdieping en positieve dingen ipv het continue geconfronteerd worden met alles wat fout gaat.
       Het zal vast nog een tijd duren eer ik alles voel zoals ik het zou willen voelen maar ben je zeker dankbaar voor deze site, het helpt me een stukje de betere richting op te kijken ipv vast te hangen in het verkeerde.

   • @Gordon, en dan denk je het meeste wel gezien en gelezen te hebben….

    Leuk, Gordon. Ik moest al lachen bij puntje 2.

    Zelf voldoende ervaring met lantaarnpalen die het lijken te begeven en als ik echt op top draai v.w.b. energie wil het iemand maar niet lukken de auto te starten. Tot ik op zekere afstand ben 🙂

    Ik ga me d'r ook eens in verdiepen. Leuk.

 31. hier een zoekende, vol twijfel en vraagstukken.
  door mijn moeder op deze site gewezen, en bij deze test heb ik op toch 20x ja geantwoord, alleen, komt het zoekende weer, ik vraag me af of ik niet al deze dingen ervaar omdat ik “nou eemaal anders ben” en inmiddels 4 diagnoses heb waardoor ik blijf hangen in mijn “dingen”.
  Dieren zijn uniek voor me, zoooo hgerkenbaar om veel meer met dieren dan met mensen te hebben.
  Maar ondanks al die gelijkenissen en met Ja-beantwoorde punten, blijf ik me afvragen of dit het dan is, want de volgende vraag die dit met zich meebrengt is, wat is mijn doel dan, waarom heb ik me zo afgesloten voor alles, waarom wil ik veel dingen beter niet voelen/ervaren als ik “voorbestemd” zou zijn om hiermee een hoger doel te bereiken.
  Kan me erg goed voorstellen dat dit wellicht negatief overkomt en zo bedoel ik het zeer zeker niet (alhoewel,als ik idd een indigo ben, begrijpen jullie dit waarschijnlijk wel 😉 )maar ben hierdoor eigenlijk op alleen maar nog meer vragen gekomen dan dat dit een deur heeft geopend naar de “coming-out”.
  Pffffff, zou nog zoveel kunnen schrijven maar tegelijk wil ik het mooie van deze site niet doen veranderen, vind het allemaal erg boeiend maar brengt bij mij alleen meer vragen naar voor dan dat het me “antwoorden” oplevert.
  Ik heb nog een hoop te lezen, en dat zal ik zeker doen, maar had wel het gevoel dat ik “moest” reageren en ben dus maar gaan typen.

  • Hoi “just me”, welkom hier. Goed dat je reageert. Ik snap je gevoel wel, hoor. Eerst zo’n test doen. Dingen herkennen en dan voelen “maar wat is mijn doel?” Ik denk alleen dat je dat al veel eerder gevoeld hebt. Het is een beetje een dooddoener, maar het antwoord ligt in jou, in je hart. Neem het stap voor stap. Misschien eerst eens durven voelen waarom je je zo afgesloten hebt? Daarin liggen vaak veel antwoorden. En ,nee, ik voel helemaal geen negativiteit in je reactie. Ik zou zeggen, lees eens wat meer over de Indigo en de Kristal en voel.Gun je zelf de tijd. groetjes

  • @just me, Dat je "maar bent gaan typen" is i.i.g. een grote stap en een 'coming out' op zich, niet?

   Al is het dan in een vorm van anonimiteit, dit is wel je begin en berust je erin dat velen je op deze manier voorgingen. en dan spreek ik niet over deze site alleen.

   Luister naar Gordon 😉

   Best een coole gozer hoor.

   En ik kan je alleen maar vragen véél te schrijven. Het motiveerd je onderbewustzijn en veel antwoorden komen dan vaak vanzelf. Antwoorden leiden naar wijsheid, wijsheid leidt naar herkenning, herkenning leidt tot erkenning, en erkenning leidt tot bewustwording.

   Dus…veel schrijfplezier!

  • @just me, Dit geleze te hebben zouden het mijn eigen woorden kunnen zijn. Ik ben 3 dagen geleden door een kennis op de hoogte gebracht van ”nieuwetijdskinderen”, omdat ik (gek genoeg voor mij) mijn gevoel WOU/kon uiten, een beetje het gevoel wat ik nu ook krijg als ik de verhalen lees en het lijkt alsof ik jullie ECHT begrijp. En niet (zoals laatste jaren) mijn mond hou omdat ik de discussie wil besparen ”cus eventually you won’t get it, while it’s more then obvious “2 me”.” Een aantal jaar geleden had ik de discussie opgezocht, en het liep dan vaak uit de hand, ik had het gevoel dat ik de discussie niet vanuit mij zelf(emotie/interpretatie)aanging, maar vanuit een 3e, iemand die alles ziet zoals het is(ik hoop dat iemand dit begrijpt). Ik ontplof dan, als iemand niet inzag wat er werkelijk is gebeurt en onder welke gemoedstoestand. Op school kreeg ik MBO3 als niveau bepaling(wegens een starheid in mijn denken, wat ik zie als niet naar de verwachtingen willen handelen en denken).

   ”Voelen, pfff, dat heb ik idd bewust afgesloten, ik voel of te veel of te heftig en dan is het “makkelijker” om niet/weinig te voelen ” is mijn gedachte de afgelopen 5 jaar, ik ben nu 23 en denk dit nog steeds.

   Ik krijg steeds meer het gevoel dat ik dit bewust doe, omdat elke x als ik dit niet doe ik niet begrepen wordt, ik bots tegen het ”nomaal zijn”. mijn moeder gelooft mij niet als ik iets zeg, maar als ze iets op het nieuws hoort is het een feit.. ik had vroeger een hele goede band met mijn moeder,met iedereen eigenlijk ik had veel vrienden tot ik de dingen ging zien zoals ik ze nu zie..

   Ik ben normaal gesproken niet iemand die reageerd, het eerste moment dat ik deze site bezocht en begon te lezen kreeg ik kippevel, voelde ik iets, en leek het alsof alles verlichte..

   Ik weet nu eigenlijk niet waarom ik dit allemaal typ, i feel different i guess..

 32. @Gordon
  Ergens anders had ik al eens vermeld hoe ik herkenbaar ben voor bepaalde kinderen. Leuk te zien hoe jij dit omschrijft. Hier idem. Het overkomt me niet dagelijks, maar ik ervaar zo’n kontakt als iets wonderlijk moois.

  @Jacky
  Ik ben ook benieuwd naar ‘Indigo hanger’?

 33. Ik zie ook die "sterretjes" of zelfs grote witte "flitsen" lijken het wel. Meestal als je dit tegen iemand zegt adviseren ze je een oogarts aan :s Soms zie ik ook een soort raster op de vloer, paars van kleur, geen idee wat dat is. Ik pik erg snel energie op.

  Ik moet toegeven dat ik me ook wel snel irriteer aan "domheid" vooral zoals bij zaken zoals Mirna noemde, mensen die niet na denken of alles gewoon aannemen wat hun ingelepeld word. Tegenwoordig heb ik er wel minder last van dan vroeger, soms kan dat wel eens in buien komen dat ik een dagje of enkele dagen me aan alles en iedereen erger. Maar de laatste tijd voel ik er niet veel meer bij, ik probeer inderdaad dat oordeel wat aan de kant te zetten en te onthouden dat die mensen gewoon nog niet zo ver zijn in hun lessen en "niet beter weten" zeg maar. Niet neerkijkend bedoeld uiteraard.

  Maar ik blijf er toch bij dat ik geen indigo ben 🙂 heel wat eigenschappen hier boven genoemd in die test komen ook terug bij de <a href="https://www.nieuwetijdskind.com/eigenschappen-van-sterrenkinderen-ben-ik-een-sterrenkind&quot; rel="nofollow">sterrenkinderen "test"</a>

 34. Grappige test… het klopt. Jaren geleden kreeg ik indigo hanger in de handen, alles wat ik erover kon vinden heb ik verslonden, zo herkenbaar. Nu, na jaren, door heftige processen heen te gaan, weet ik steeds meer wie ik ben. Belangrijk blijft het aarden, hier en nu en heel goed naar jezelf luisteren en handelen. Steeds bewuster aanwezig zijn, werken aan jezelf… Kinderen die nu geboren worden herkennen je en ik herken hun!

  • @Jacky. Heb je dit blog over volwassen Indigo Kenmerken en Kwaliteiten al gelezen? Ben benieuwd wat je herkent.

   Wat bedoel je met “Indigo hanger”, trouwens?
   Kinderen van nu herkennen je he? Ik heb eens meegemaakt dat een jongetje van 2(ofzo) uit de winkelwagen waar ie in zat, opstond en meer dan een minuut naar me keek. Zijn moeder snapte er niks van. Was een leuk moment. Gebeurt me ook als ik met mijn vriendin loop, dat jonge kinderen naar ons kijken en “iets” zien.

   • @Gordon,

    dit heb ik ook vaak, heb een natuurlijk gevoel voor/bij kinderen, vreemde kinderen blijven me ook aankijken, niet zoals het jou is overkomen, maar wel het vele kijken, niet met alle kinderen overigens, er moet wel een onbewuste klik zijn.
    Grappig, net nieuw hier, veel meer vragen als voordat ik begon met lezen, en tegelijk zoveel herkenning 😀

 35. nog even een reactie op mirna, of meer op een bepaalde denktrant, wat ik (net 18) dan raar vind is dat , of zo voel ik dat dan . sommige van ”ons” het blijkbaar ”cool” vinden om zich te irriteren aan de ”oude” denk wijze n zich daaraan ophalen en zich daardoor bijzonderder voelen dan rest nl. nieuwetijds etc.

  daar is opzich niks mis mee, eigenwaarde is heel belangrijk. ik bedoel alleen te zeggen dat dingen die je irriteren aan anderen vaak ook (erg) in jezelf zitten, dus dat je ,mocht je je half verlicht wanen (bij wijze van).

  je juist werk aan de winkel hebt op persoonlijk vlak. nl. het niet veroordelen van andere mensen en er , hoe ze ook doen liefdevol en begripvol op reageren, tenzij ze het heel bont maken natuurlijk ( met name ,”omg ouders ze begrijpen me zooo niet ” tiener toestanden)

  dat was wat ik kwijt wilde ,(verder bedankt mirna want die sterretjes heb ik ook).

  omdat ik me hieraan irriteerde zal ik me ook wel weer op t zelfonderzoek moeten gaan storten 😉

  x en leuke site

  yara

 36. @Mirna, ik ben blij met je lange reactie, want dat zullen andere kinderen en volwassenen die dezelfde ervaring hebben vast fijn vinden om te lezen; en trouwens, het is ook gewoon zo leuk om te lezen,jouw ervaringen. Ben blij dat je je hier thuis voelt!
  Gordon

 37. Hallo,

  Zelf ben ik een kind van 13 jaar en interesseer me al sinds ongeveer mijn tiende in paranormale/spirituele dingen. Op mijn 11e had ik op een grote community een groep opgericht over het paranormale. Dit werd erg populair en al snel had deze groep 2000 leden. Hier heb ik veel mensen bij elkaar laten komen die zich herkenbaar voelen op dit gebied, of zich erin interesseren. Daar hielp ik veel mensen. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik anders was. Heb tot mijn tiende ook nachten lang wakker gelegen. Zonder alle lichten aan in de kamer en de deur wijd open kreeg ik het niet voor elkaar om een beetje tot rust te komen en in slaap te vallen. Ik had continu het gevoel dat er iets was in de kamer, waardoor ik continu angstig was. Ook ben ik altijd al vrij afstandelijk geweest van dingen die zo “vanzelfsprekend” zijn. Ik kan bijvoorbeeld niet tegen gelovigen. De gedachte dat er mensen leven volgens een 2000 jaar oud boekje irriteert mij. Ook mensen die gewoon niet nadenken over het leven, er vanuit gaan dat de wereld in zeven dagen is geschapen kan geeft mij een pissig gevoel van binnen. Ik heb een duidelijke mening, wil gelijk hebben, ben snel geïrriteerd door ouders die gestresst zijn. Die moeten altijd zo moeilijk doen terwijl iets zo simpel is. In mijn kamer wil ik rust. Zodra ik thuiskom kruip ik direct achter de computer en kan daar zo de hele dag achter zitten. Ik moet weg van gestreste sfeer. Op de fiets vanuit school denk ik vaak na over de wereld, wat er is na de dood, hoe de wereld is ontstaan, wat de toekomst zal brengen en nog veel meer dingen. Op al deze dingen kan ik heel snel veel uitgebreide verklaringen verzinnen. Ik leef volgens mijn binnenste en ben met overtuigende verklaringen en meningen gekomen zonder deze kennis gelezen te hebben.

  Ook voel ik emoties van sommige mensen, vooral met mensen waar ik een band mee heb. Ik kan ook aura’s voelen en ik zie iets wat ik “energie” noem. Als ik mijn handen bij elkaar hou, ga lopen en ernaar ga kijken zie ik de lucht daar flink tintelen, het lijken als erg kleine sterretjes die met hoge snelheden bewegen tussen mijn handen. Als ik zelf beweeg (op de fiets bijvoorbeeld), of de persoon beweegt kan ik hetzelfde zien bij die persoon wat ik bij mijn handen zie. Dit gaat dan tot anderhalve meter van de persoon door, maar is tot een halve meter van de persoon duidelijk zichtbaar. Dit heb ik altijd wel grappig gevonden, maar het ziet er anders uit hoe anderen het beschrijven dus veel heb ik hier niet van gesnapt.
  Als ik op deze site ben, voel ik me helemaal thuis. Ik herken mezelf erin en verhalen van anderen lezen geeft mij een warm gevoel.

  Beetje lang verhaal denk ik, maar moet het even kwijt! Groetjes!

  • @Mirna, Ik herkend me precies in je verhaal! Alleen zie ik aura s idd anders dan jij. Zoals je het omschrijft zie jij ht complete aura en niet maar een klein stukje ervan. Dat is rg mooi en bijzonder. Mijn tip ana jou is, verdiep je eens in reiki. Dan kun je die speciale handen van je lekker aan het werk zetten 😉 vriendin van mij kan het ook, is erg fijn 🙂

   Groetjes van mij ( by the way, ik ben bijna 16 nu,, niet veel ouder dan jij )

 38. Ik geloof dat ikzelf ook een nieuwetijdskind ben, in alles wat ik lees herken ik mezelf zeer sterk.
  Als kind heb ik het niet makkelijk gehad, heb ook al veel meegemaakt, ben spiritueel begaafd, praktisch op elk niveau.
  Zie en voel alles aan en lees de gedachten nog voor ze uitgesproken worden.
  Me thuis voelen…
  Een thuis…
  Erg typisch voor mij want ben al vaak verhuisd en voel me nergens echt thuis, soms wordt ik er zelfs down van, vooral dan in de wintermaanden omdat de zon dan minder schijnt en heb ook een eindeloos gevoel dat ik “iets” mis, mijn thuis niet hier is dus ben ik nog steeds op zoek naar die ene plek waar alles anders is.
  Mijn kinderen van 16 en 13 jaar zijn volgens mij ook nieuwetijdskinderen.
  Ze hebben over “alles” hun eigen uitgesproken mening, en dat “overal”.
  Ze begrijpen soms de wereld of anderen niet, enkel mij, hun moeder geloven ze en zijn ze het mee eens.
  Mijn dochter van 16 is ook helderziend/voelend en weet veel op voorhand, voelt veel aan en is enorm gevoelig, voor alles.
  Mijn zoon van 13 heeft autisme maar is erg verstandelijk, soms wel te…
  Enkel zijn motoriek is zwakker.
  Trekt zich na school constant terug achter zijn pc, de enige plek waar hij zich veilig voelt en ontspanning heeft.
  Ook hij weet alles beter en heeft over alles zijn eigen uitgesproken mening, en het is de waarheid.
  Voelt ook alles en iedereen aan.
  Ziet ook geesten en voelt hun aanwezigheid constant rondom ons.
  Is er wel bang van en krijgt nog vaak mijn hulp bij alle verklaringen.
  De enige persoon die het niet is dat is m’n man, hun papa, dus ja met hem liggen we wel vaker in een discussie of aanvaring omdat we niet altijd op dezelfde golflengte staan.
  Soms echt wel leuk om te zien dan.
  Wij weten wie eerlijk is en wie niet, wie schuldig is of onschuldig, noem maar op.
  Het is handig en makkelijk, maar ook is ons pad vaak moeilijk, zwaar en eenzaam met vele obstakels en hindernissen.

 39. Toen ik nog kind was, wist en voelde ik dat ik anders was.
  nu ik volwassen ben weet ik het zeker,veel mensen begrijpen mij ook niet, vinden me vaak maar raar en soms ook een beetje eng 🙁 Kan er niet over praten met anderen daardoor.
  Heel fijn dat ik nu wat lees dat ik niet alleen ben op deze wonderlijke wereld.Ik ben HSP en volgens mijn Pschotherapeut heb ik geen voelsprieten maar lange antennes weet er alleen nog niet goed mee om te gaan . Waardoor ik vaak uitgeput ben. Ik werk met veel(heel veel)kinderen en voel feilloos aan wat het kind nodig heeft. Zelf heb ik 2 jongens die ook indigo’s zijn volgens mij, ze passen helemaal in de profielschets:-)Maar het lijkt wel of alleen ik ze begrijp.
  Lang verhaal maar het komt hier op neer, dat ik blij ben jullie gevonden te hebben. groetjes

 40. @Petra. Bedoel je met je meditatie dat die is voor nieuwetijdskinderen? Omdat die vaak moeite hebben met aarden? met in hun lichaam te wonen? Of vaak niet echt hun onderste chakra’s bewonen?Moeite hebben met reïncarnatie op aarde? Bedoel je dat met “moeite zouden hebben met integreren in het menselijk lichaam”
  En is dat een meditatie die meerdere mensen op verschillende plekken doen? Is er een meditatie gemaakt voor die gelegenheid, of mogen mensen daar zelf hun invulling aan geven?

  Zelf heb ik andere afspraken die avond, maar ik hoor graag welke meditatie daarvoor bedacht is, als dat zo is.

  Ach,de vragen van de test. ik heb de vragen niet zelf bedacht, alleen vertaald.
  Heb zelf wel een huisje-boompje-beestje wens.Heb alleen nog geen boompje. Een huis met een hek erom heen (o.k. , niet wit) lijkt me geweldig. En een auto op de oprit lijkt me heel handig voor de kinderen. Een baan van 9-5? niet ideaal, maar heb het vaak gedaan.
  Valkuil vraag? Nee hoor. Staan er niet tussen. Groetjes!

 41. Dag beste Gordon,

  Ik ben een nieuwe bezoeker op je site. Dat komt omdat ik geinteresseerd op zoek ging naar meer informatie over de kinderen van aartsengel Michael – die moeite zouden hebben met integreren in het menselijk lichaam en daarom kwam er een verzoek om een healing/lichtmeditatie gewenst voor hen. Misschien willen jullie ook meedoen, donderdag as om 20.00 uur.

  Ondertussen zag ik je Indigo test. Ik ben helemaal verbaasd over deze vraag:
  14. Heb je de huisje-boompje-beestje wens? Een 9-tot-5 baan, huwelijk, mooi huis met wit hek, 2 kinderen, een auto op de oprit, enz. ..
  Mijn ervaring (met mezelf) is dat ik zo niet in systemen kan denken dat ik vooral niet aan een baan van 9 tot 5 moet denken en ook niet aan huisje-boompje-beestje! Is dat geen ‘valkuil-vraag’?

  Hartelijke groet, Petra

 42. Ik weet dat ik een indigo ben en ik denk mijn zoontje een regenboogje. Ik voel zo sterk dat ik iets wil maar ik kan mijn doel niet vinden lijkt het wel qua werk…Ik werk als pedagogische thuiszorg ondersteuner en ben nog alleen staande moeder..Ik baal eigenlijk dat alles me snel te veel is. Ik wil zo graag mijn doe vinden. Aan de andere kant heb ik een complexe familie en lijkt het dat ik en mijn zoontje door gewoon hoe we zijn en doen al een grote boodschap hebben. Soms lig ik zo in de knoei met mensen en voel ik hun knel punten en weet precies waar het zit. Mensen reageren vaak met weerstand en vinden me confronterend en gaan me uit de weg of proberen mij op mijn hart te trappen. Ik leer steeds beter, even raakt het me en dan komt een soort proces wat me precies verteld hoe het zit en dan lijkt niemand fout en is het vaak angst wat loskomt bij anderen (wat ik blijkbaar vaak in mensen op roep of losmaak door mijn open zijn en direct heid)..soms jaren later hoor ik dat ik het toch wel bij het juiste eind had en ze me eigenlijk verkeerd hebben begrepen..

 43. Hallo allemaal,

  Mijn echte naam is Jesse, maar ik gebruik op internet soms de naam Vincent, omdat ik zo ook had kunnen heten (zeiden mijn ouders).

  De vragenlijst was zojuist een eye opener voor mij.
  Hoe gaan jullie hier mee om, als je bijna zeker denkt te weten dat je een indigo kind bent? ik ben 24.

  En is de term nieuwetijdskinderen een grotere term (overkoepelend) dan indigo?

  Ik studeer OU milieukunde en bouw een website rondom duurzame ontwikkeling, zie mijn link. Ik zit ook bij het Jong Humanistisch Verbond. Wetenschap is mijn ingang en dat maakt spiritualiteit wel moeilijk voor mij. Ik weet nog niet goed hoe ik er tegen aan wil kijken. Misschien laat ik het een poos rusten…

  Groeten

 44. @ Jacky,

  Er zijn wel geluiden dat van de kinderen die nu geboren worden 90% nieuwetijdskinderen zijn, maar dat weet ik niet en zie ik ook niet zo.Wel zie ik de afgelopen jaren een dramatische stijging van nieuwetijdskinderen, gewoon door om me heen te kijken naar de kinderen van nu.
  Dit is 1 van mijn lievelingsblogs van deze site, gewoon omdat het zo’n mooie ontmoeting met een nieuwetijdskind was

  Wel weet ik dat er overal indigo’s zijn, overal ter wereld. Afgelopen jaar had ik voor het eerst dat ik ze gewoon aanvoelde op straat, en vaak ook een blik van herkenning uitwisselde. Dat heeft met mijzelf te maken, neem ik aan, met hoe gevoelig ik ben ik geworden, hoeveel “licht” ik in me heb.

  Verder is het zo dat ik in mijn vriendenkring veel indigo’s heb, sommigen weten het, sommigen bijna en sommigen niet. Ik heb wel altijd al alleen maar hooggevoelige mensen als vrienden gehad.

  Heb ik zo je vraag een beetje beantwoord?

 45. @Katya,

  Klopt, ik vind mezelf ook bovengemiddeld intelligent! 🙂

  Ik heb deze test erop gezet zodat mensen gaan voelen en nadenken.

  Zelf heb ik niet heel veel met testen, al vind ik deze niet eens “slecht” , anders had ik m er niet opgezet. Onder het onderwerp “nieuwetijdskind test” heb ik alle test gerelateerde blogs staan, en in 1 van mijn eerste blogs daarover schrijf ik :

  Er zijn verschillende “nieuwetijdskinderen testen” op het internet te vinden.
  Persoonlijk heb ik daar niet zo veel mee. Maar wel kan ik me voorstellen dat er ouders zijn die houvast zoeken, als ze merken dat hun kind wel hele bijzondere dingen doet en zegt.

  En:

  Ik kan me wel voorstellen dat het prettig is om (h)erkenning te vinden d.m.v dit soort testen.
  Maar ik denk niet dat er een echt goede test is voor volwassen nieuwetijdskinderen…
  Meer dat de Indigo testen of nieuwetijdskind testen die je kunt vinden op het internet een indicatie geven, waardoor, zolang je nog niet zeker weet of je er 1 bent, je gaat nadenken en voelen. Uiteindelijk zal het antwoord van binnen uit komen!

  Mijn eigen verhaal over het wakker worden als indigo staat hier

 46. Zo he, wat een test zeg!

  Ik vind wel dat hier heel wat ‘subjectiefs’ tussen zit, hoor. Dat bedoel ik niet negatief kritisch, maar meer nuancerend.

  Neem nou de eerste vraag: “Ben je intelligent?” In mijn werk stel ik die ook vaak aan mensen en je wilt niet weten hoeveel mensen zichzelf intelligent en rebellerend vinden, terwijl ze in werkelijkheid gewoon kortzichtig en eigenwijs zijn. Het referentiekader van mensen is daarbij bijvoorbeeld erg belangrijk. Als je hele omgeving van domheid aan elkaar hangt, vindt je jezelf misschien wel hartstikke intelligent, maar ben je dat in werkelijkheid helemaal niet. En ook je mate van zelfbewustzijn speelt een belangrijke rol.

  Ik betwijfel of de meeste mensen deze vragen voor zichzelf eerlijk kunnen beantwoorden.

  • @Katya, Als je een indigokind bent houd je van eerlijkheid en rechtvaardigheid en zul je deze vragen eerlijk beantwoorden;) en wat schiet je ermee op jezelf voor te liegen? Als je een indigokind bent dan weet je het zodra je leest wat het inhoud, althans dat had ik wel en het is later bevestigd:)

  • @Katya,
   Ja, “domme” mensen [de meeste] zullen zo antwoorden op die
   vraag. Net zo als op de vraag of je ëerlijk/oprecht bent.
   Ook de vragen over opstandigheid zij m.i. niet relevant voor
   indigo mensen. Ook opstandigheid op latere leeftijd duidt op
   verzet en energieverspilling. [onbewustheid]. misschien moet deze vragenlijst wel anders opgesteld worden??!

 47. Ik beantwoordde bijna elke vraag met JA.
  Mijn vraag: Zijn er veel indigo-kinderen/volwassenen op de wereld? Waar zijn ze dan? Het lijkt alsof ik ze nooit in het dagelijkse leven tegenkom. Of herken ik ze misschien niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in