DELEN
yin-yang

yin-yangDe Indigo -generatie vertegenwoordigt de nieuwe leiders van de wereld, en ook al bezitten ze moed, visie, beslistheid en toewijding voor hun taak, toch maken andere aspecten dit heel moeilijk. Ze zijn leiders die te weinig pioniersgeest hebben, en hierdoor ook te weinig vertrouwen dat nodig is om vooraan te lopen, op de voorgrond van enorme veranderingen. Ze zijn vaak leiders die geen volgers hebben, en tot ze hier iets aan doen, lopen ze het risico hun missie te verlaten en een makkelijker en minder uitdagend pad te kiezen. Ze lopen het risico om volgers te worden, wanneer ze écht dienen te leiden – als ze al leiden – en in een tijd in isolatie te leiden.

Ik zei altijd dat mijn Indigo zoon de slechtste vrienden uitzocht. En ik was blij toen al hun nummers van zijn gsm gewist waren toen die in de wasmachine raakte, zo raakte hij al die contacten kwijt. Ook al koos hij die vrienden (en kozen zij hem) omdat hij de leider moest zijn en zijn visie en talenten diende te delen met hen, toch weer hij meer aanvaard als volger. En als volger was hij blij om in de groep geaccepteerd te worden en zijn visie niet te moeten delen, zodat hij zich niet zo geïsoleerd zou voelen. Hij had gebrek aan vertrouwen en de zekerheid die nodig is om op te komen voor zijn eigen overtuigingen, tot anderen zijn waarde en waarheid zouden zien. Zelfs als volwassene worstelt hij hiermee, en wordt hij gefrustreerd wanneer anderen het pad dat zo duidelijk is voor hem niet kunnen zien.

Maar met veel steun heeft hij geleerd om op zijn eigen koers te blijven, om zich comfortabel te voelen als leider zonder volgers, tot anderen er klaar voor zijn om de waarde te zien van wat hij te delen heeft. Hoe krachtig hun boodschap ook is, zelfs de meest begaafde leider begint aan zijn pad te twijfelen als blijkt dat niemand erom geeft, dat niemand volgt.

Soms zijn we als ouders de enige supporters van onze Indigo’s, en kunnen we ze helpen om naar de volgende fase van hun pad te gaan, en dat is het behouden van hun vertrouwen, om de behoefte aan volgers te overstijgen, en zich comfortabel te gaan voelen bij hun eigen visie.

Alle Indigo’s worstelen hiermee, en vragen zich af of zij gedoemd zijn om hun pad alleen te gaan, met niemand die hun talenten of boodschap naar waarde schat. Zij, en jijzelf, zijn niet alleen of zonder gehoor, maar je moet gewoon op jouw koers blijven, omdat je als pionier een licht komt doen schijnen op een nieuw pad voor de mensheid, en het tijd nodig heeft eer hun ogen en spirit erop afgestemd zijn.

We moeten onze gaven en visie leren te aanvaarden, om het even wie wel of niet volgt, en dan, op een dag, wanneer we het het minst verwachten, zullen de deuren zich openen, en zullen we alle waardering krijgen die we wensen en nodig hebben, en zullen we ons niet meer geïsoleerd voelen.

Dan kunnen we in vertrouwen delen wat in ons hart is, en weten dat we met elke boodschap die we delen, we licht in de wereld verspreiden, en diegenen helpen die klaar zijn om te luisteren.

 

© 2012 Jennifer Hoffman / http://enlighteninglife.com/
Belgische  Vertaling Fran Tielemans

andere artikelen Jennifer Hoffman op deze site/website Jennifer Hoffman

 

4 REACTIES

  1. Dankjewel voor dit mooie stukje.
    Ook al is het overduidelijke pad dat ik voel, zo sterk dat ik er niet eens van af kan wijken, toch is het soms moeilijk om er bewust op te blijven.

    Hopelijk leidt het mij de weg; om inspiratie te geven en licht uit te stralen zodat ieders hart verwarmd wordt.

  2. Dank je voor dit mooie artikel. Heel herkenbaar voor mij. Nu ik dit weet maakt het me weer krachtiger om op mijn pad te blijven.

  3. Heel mooi, dit soort woorden heb je af en toe nodig. Dit stukje ga ik uitprinten en op momenten dat ik weer gefrustreerd ben en denk dat ik beter kan stoppen met mijn pogingen om informatie te delen, zal ik deze informatie weer tot me nemen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in