DELEN
vrouw-kind

door Sharyl Jackson

innerlijke kind Mijn vriendin Jan Tober,  mede-auteur met Lee Carroll  van het boek “Het Indigo-kind”, zegt al jaren dat de komst van de Indigo kinderen ook een oproep is om te kijken naar onze relatie met ons eigen innerlijke kind. Terwijl ik dat zo zat te overdenken, viel het me op dat beide woorden inner en Indigo het woord  “in” bevatten. Hoe vaak hebben we al gehoord dat de antwoorden binnenin elk van ons te vinden zijn?  Laten we dit eens onderzoeken.

Ik geloof eigenlijk dat als we een goede relatie hebben met ons innerlijk kind, we zeker in staat zijn om de nieuwe kinderen met wijsheid en respect op te voeden en te onderwijzen, hoe moeilijk ook. De meesten van ons zijn niet zo opgevoed als we graag hadden gewild. Velen van ons voelden zich onbegrepen, onveilig, niet gehoord en vaak bestraft voor dingen die we niet eens begrepen. Met als resultaat dat we een gewond innerlijk kind hebben die, voor velen van ons, zich verstopt en soms opkomt om chaos te verspreiden om maar opgemerkt te worden. Het maakt niet uit hoe we zijn opgevoed! Het gaat erom dat we nu ons innerlijke kind  erkennen ,  ernaar luisteren, het opvoeden en liefhebben.  Zodra we dat doen, zullen we meer in balans zijn, heel en vrij van allerlei verwarringen zodat we in staat zijn om de juiste beslissingen te maken op alle fronten.

Dus, wie of wat is je innerlijke kind? Jelaila Starr van Nibiruancouncil schreef kort geleden een artikel over het innerlijke kind. In haar artikel zegt zij dat het ego de donkere kant, die gaat over het lichaam,  van het innerlijke kind is. Een andere theorie over wie het innerlijke kind is, komt van de Huna traditie. In de Huna traditie bestaat iemand uit 3 delen:  de lagere ofwel de jongere zelf,  de middelste of het bewuste zelf en het hogere zelf. Voor ons doel zullen we ons focussen op de jongere zelf , die gelijk is aan het innerlijke kind, ook al is het een klein beetje anders dan de meeste New Agers denken. Dit jongere zelf, of onderbewustzijn, communiceert met behulp van symbolen en figuren,  heeft de controle over de lichaamsfuncties, is verantwoordelijk voor en heeft eigenlijk een perfect geheugen, is zeer belezen, begrijpt “niet” niet, creert de levensvorm van eten, zuurstof en water en is zowel instinctief als emotioneel en intuïtief.  Deze definitie is niet zo heel anders als die van Jelaila.

Nu hou ik wel van gelijkgestemdheid en ik wil dit graag met je delen. Op dit gedeelte van mijn artikel aangekomen, heb ik het een paar dagen opzij gelegd.  Tijdens die dagen ontving ik een uitgave van Sedona Journal of Emergence met erin een artikel getiteld : de katalysator voor wonderen ( The catalyst for Miracles) door Lee Carroll die channelt voor Kryon. Ik hou van Kryon, hij is grotendeels de reden dat ik Lichtwerker ben. In deze channeling, omschrijft Kryon de noodzakelijkheid van harmonie tussen de 3 “zelven” :  het innerlijke kind, de volwassene en de hogere zelf. In de christelijke traditie refereren deze aan “De zoon, de vader en de Heilige Geest”. Tijdens het lezen van de channeling moest ik ineens heel hard lachen omdat Kryons omschrijving hetzelfde is als die van de Hunas.

vader-zoon-heilige-geest

Voel je vrij om Kryons channeling, Jelaila’s artikel en/of het geweldige boek “Geheime wetenschap aan het werk” ( Secret Science at work) van Max Freedom  Long over de Huna methode te lezen. Deze kunnen je waardevolle inzichten geven in de wereld van het innerlijke kind en hoe we doelgericht  ingang tot de energie kunnen krijgen en ermee kunnen werken.  Persoonlijk geloof ik dat dit de sleutel is tot transformatie, vreugde, innerlijke vrede, groei en efficiënte opvoeding.

Ik stel voor dat je jouw communicatie met je innerlijke kind begint door een rustige en veilige tijd en plaats te creëren. Ik stel ook voor dat je n het begin de woorden hardop uitspreekt  en begint met een uitleg over wat je intenties zijn.  Ik vind het ook belangrijk dat je met “een schone lei begint”, om het maar zo te zeggen;  dus vertel je innerlijke kind dat je een nieuwe vorm van communicatie begint met hem/haar. Dat het je spijt dat je voorheen te weinig aandacht aan hem/haar hebt geschonken, dat je hem/haar niet beschermd hebt en alleen hebt gelaten, wat je ook voelt dat dit deel van je nodig heeft om te horen.  Je kunt hem/haar ook  vergeven voor alle pijn en lijden en blokkades die hij/zij in je leven heeft veroorzaakt. Doe hier heel voorzichtig mee en niet te gehaast, want communicatie, helderheid en vertrouwen zijn heel belangrijk om successen te behalen.

innerlijke kind speeltZodra je het gevoel hebt dat je de juiste plek hebt gerealiseerd en klaar bent voor de dialoog, begin dan met vragen naar de naam van je innerlijke kind. Accepteer het eerste wat je hoort, voelt of weet en wees niet verbaasd door wat je hoort. Ga door met de conversatie met simpele vragen als favoriete eten, kleuren en meer van dat soort dingen. Met andere woorden,  leer te communiceren en creeer een veilige atmosfeer.  Na verloop van tijd zul je in staat zijn om diepere en zinvollere gesprekken aan te gaan. Het is jouw taak om die veiligheid voor dit kind te creëren zowel als een geliefd en gekoesterd gevoel. Hij/ Zij zal je graag  helpen om vreugde, harmonie, gezondheid en geluk en zelfs wonderen te creëren zodra jij hem/haar integreert in jouw leven.

Ga op z’n minst nadenken over hoe jij zou willen zijn behandeld toen jij een kind was. Dit zijn belangrijke begrippen voor liefdevol en effectief ouderschap, of het nu gaat om je innerlijke kind of een ander kind in jouw zorg. Ik kan je garanderen dat alle moeite die je doet om dit “innerlijke kinderwerk” te doen, grote voordelen voor je zal hebben. Als je tegenover een uitdaging met je Indigo kind staat, maak dan gebruik dan je nieuwe manieren van communiceren. Als je een geweldige ouder bent voor je Indigo, denk dan aan wat je doet voor hem/haar zoals wat je  voor je eigen innerlijke kind zou doen.  Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk dit werk is in onze persoonlijke groei evenals voor de harmonie in onze huizen en de wereld om ons heen.

 

© Sharyl Jackson

© 2012 Nederlandse vertaling Cassandra voor http://nieuwetijdskind.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in