Wat heeft jouw innerlijke kind je te vertellen

Je innerlijke kind is je mini-jou dat nooit volwassen is geworden.

Het is al jaren ‘trendy’ om aan je innerlijke kind te werken, maar het lijkt dat veel mensen er nog niet helemaal uit zijn wat ‘hun innerlijke kind’ nou eigenlijk is, of waarom ze ernaar zouden moeten luisteren.

Je innerlijke kind is je mini-jou dat nooit volwassen is geworden. Het is dàt deel van jou dat de prachtige onschuld en de onbezoedelde kijk op de wereld heeft behouden. Het is ook dàt deel van jou dat vaak wordt vergeten. Dat onder het tapijt wordt geveegd wanneer iemand je vraagt naar de minder leuke kanten van je kindertijd. Het is wellicht verrassend te horen, maar vanuit energetisch oogpunt bekeken is je innerlijke kind heel erg aanwezig, waarmee door meditatie of visualisatie gecommuniceerd kan worden.

Er bestaat een groot stuk geheugen uit onze vroegere levensjaren. Tijdens onze kindertijd beginnen we begrip te krijgen van onze kijk op relaties, vrouwen, mensen, voedsel, vertrouwen, liefde en acceptatie, of we nemen de waarnemingen over van de degenen die ons hebben grootgebracht. Belangrijke gebeurtenissen die tijdens onze kindertijd hebben plaatsgevonden of de gevoelens daarover, beïnvloeden ons elke dag van ons leven, zelfs als we ze niet bewust hebben onthouden. Negatieve overtuigingen, emoties en herinneringen uit onze kindertijd kunnen op latere leeftijd weerstand of blokkades opwerpen. Daarom is het zo belangrijk de tijd te nemen om contact te maken met je innerlijke kind en daar eens naar te luisteren. Werken aan je innerlijke kind kan ons toegang bieden tot het genezen van de oorzaak van talloze problemen die we in ons dagelijks leven tegenkomen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Hieronder noem ik 8 stappen hoe je effectief kunt communiceren met je innerlijke kind:

1: Zoek een veilige plek.

Je hebt een plek nodig waar afleiding geen kans krijgt, zodat je je kunt concentreren op de berichten en gevoelens die je tijdens dit proces ervaart. Doe je best om gedurende de volgende 30 minuten een comfortabele, rustige ruimte te vinden of te creëren.

2: Creëer een veilige plek IN jezelf.

Je innerlijke kind komt niet naar je toe als het zich niet veilig voelt. Heb een open geest die accepteert, liefheeft en volledig vrij is van oordeel.

Wat heeft jouw innerlijke kind je te vertellen

3: Observeer.

Je innerlijke kind ziet er exact hetzelfde uit als jou tijdens je jeugdjaren. Wanneer hij of zij aan je verschijnt, kijk dan naar hoe ze eruit zien, naar hun gezichtsuitdrukking, naar hun lichaamstaal en wat ze dragen. Het is heel normaal als je innerlijke kind tijdens de eerste paar sessies niet spreken wil. Als dat zo is, dan is dat omdat je tijd nodig hebt om met je innerlijke kind een gevoel van vertrouwen te ontwikkelen. Vertel hen dat ze veilig zijn om te kunnen zeggen wat ze willen zeggen.

4: Luister.

In het begin zal je innerlijke kind duidelijk behoefte tonen om met je te willen spreken. Ze laten je een herinnering zien of een gevoel voelen, of spreken je rechtstreeks aan. Neem op je gemak kennis van alle indrukken die zich tijdens dit proces voordoen. Onderbreek ze niet. Luister maar eens!

5: Reageer liefdevol.

Nadat je goed hebt geluisterd naar wat je innerlijke kind te zeggen had, reageer je met zóveel zachtheid, liefde en acceptatie als je maar kunt. Praat met hen alsof je met een jong kind praat.Wat heeft jouw innerlijke kind je te vertellen

6: Maak verbinding.

Dit is het moment voor verbinding. Kijk je innerlijke kind in de ogen. Laat hen weten dat ze geliefd zijn en dat er voor ze gezorgd wordt. Bouw een liefdevolle, vertrouwde relatie met hen op.

7: Toon dankbaarheid.

Bedank hen voor het delen van hun gevoelens met jou. Toon hen tijdens het afsluiten van de sessie je waardering en liefde.

8:Herhaal.

Maak er een gewoonte van regelmatig te controleren hoe je innerlijke kind zich voelt. Heb je het gevoel dat ze meer hebben te vertellen, herhaal dan deze oefening dagelijks gedurende twee weken. Koester je vriendschap met hen zodra het helende werk tussen jullie is gedaan. Vraag hen om advies en deel samen de mooie momenten.

Onthoud om regelmatig verbinding met hen te maken, ze zijn immers een deel van jou. Als je ze de kans en de ruimte biedt, geven ze geweldige adviezen, liefde, nieuwsgierigheid en speelsheid. Verbinding maken met je innerlijke kind helpt je te herinneren wie je werkelijk bent, wat je passies zijn, wat echt belangrijk is in het leven.

Bewaar voor later op Pinterest:

Wat heeft jouw innerlijke kind je te vertellen? Ontdek het in 8 stappen.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

10 REACTIES

 1. Allemaal leuk en aardig. Maar voor mij en voor velen zou het handig zijn hoe je dan in contact komt met dat innerlijk kind.

   • Beste Gordon je mag ook stappen 3,4 en 5 ook toepassen bij volwassenen en in reacties.

    Wat Joke hier waarschijnlijk probeert duidelijk te maken na het lezen van het stuk is dat voor haar en mischien andere een hulpmiddel zoals bijvoorbeeld een geleide meditatie een enorme hulp zou zijn.

  • Hi Joke,
   misschien geeft het volgende jou een idee, onderstaande is mijn persoonlijke ervaring..

   Het lijkt eerst een beetje op je fantasie gebruiken…zoals je ervaart als je een roman/boek aan het lezen bent, je zit, je hebt een boek vast en je ziet de hoofdpersonen en de situaties, meestal betrap je jezelf erop dat je een film maakt van wat je leest, maar het gebeurt gewoon, je speelt het in je hoofd af maar je blijft bewust van je omgeving en je lichaamshouding,

   zo heb ik een aantal keer contact gemaakt met mijn innerlijke kind, mezelf als ik kind weer zien, ik kijk naar haar vanuit mijn borstgebied (alsof mijn ogen zich daar bevinden) en dan voel ik al meer en denk ik minder..het is een beetje spelen met mijn fantasie..
   dit heeft mij lig geholpen..en van hieruit is het makkelijker voor mij om de stappen van de auteur te beoefenen,

   warme groet
   laila

  • Het is zeker een mooie manier die hier wordt beschreven. Toch is het voor velen eerst belangrijk om te kunnen aarden. Dat wordt nog wel eens vergeten dat niet iedereen dat zomaar kan. Mijn ervaring is dat ik pas echt in contact kon komen met mijn innerlijk kind, door dat eerst te leren. Mezelf weer veilig leren voelen op aarde. Want ik was zo bang dat ik hier niet durfde te gronden. Daar heb ik hulp bij gehad. Stapje voor stapje, op mijn tempo hier “voet aan de grond zetten”. Pas toen kon ik met mijn innerlijk kind in contact komen. En ook visualisatie is niet voor iedereen weggelegd 😉 Ik zie haar niet heel duidelijk voor me, wel stukjes van het gezicht. Uitdrukking, sfeer en situaties voel ik (lijf) en er komen woorden/zinnen op. Vind voor jezelf een manier die werkt. Wat Laila zo mooi omschrijft; begin bij je fantasie, gewoon proberen. Je voelt het wel! Liefs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in