Je intentie meegeven aan een edelsteen

Edelstenen zijn niet alleen mooi, ze geven ook een fijne energie af die ons kan ondersteunen. Zo versterkt bergkristal bijvoorbeeld positieve energie en brengt helderheid, terwijl de amethist je helpt beter te slapen. Rozenkwarts stimuleert (zelf)liefde en harmonie en aventurijn helpt je te ontspannen. Wist je ook dat je jouw intentie mee kunt geven aan je edelstenen, zodat ze je gerichter helpen? Eigenlijk richt je hiermee de energie van de edelsteen naar hetgeen waar jij dat het meeste kunt gebruiken.

Je intentie meegeven aan edelstenen: het stappenplan

1. Kies de juiste edelsteen

Als je weet waar je energetische steun bij wilt, is het belangrijk dat je eerst eens even de boeken (of het internet) induikt. Welke edelsteen heeft sowieso al een werking die bij jouw doel aansluit?

2. Reinig je edelsteen

Wanneer je een edelsteen net gekocht hebt, is het heel belangrijk dat je je edelsteen eerst reinigt, maar ook als je met je edelsteen wilt gaan werken kan het geen kwaad om deze even te verzorgen.

Mijn favoriete manier van reinigen en opladen is een steen in het licht van de (volle) maan te leggen. Ik doe dit standaard elke maand, waardoor ik me meestal geen zorgen meer hoef te maken over het reinigen van mijn stenen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Zonlicht kan ook helpen, maar sommige stenen verkleuren als ze te lang in de felle zon liggen. Daarnaast kan ook niet elke steen tegen water, zoals seleniet.

Een andere goede en veilige manier om je stenen te reinigen en te laden is door ze in een bedje van hematiet en bergkristal te leggen.

5 kristallen voor indigo’s

3. Maak contact met je intentie

Het helpt heel erg als je een helder beeld hebt van wat je wilt. Het beste is als dit een positief beeld is. Hoe zou het zijn als je probleem opgelost is? Hoe zou het zijn als je wens in vervulling is gegaan?

Het helpt ook heel erg als je hier een positieve affirmatie van maakt.

Wat echter het belangrijkste is, is dat je voelt wat je wilt.

4. Pak je edelsteen en draag je intentie over

Wanneer je intentie duidelijk is en je voelt hem, kun je je steen erbij pakken. Pak hem liefdevol vast in je handen en visualiseer dat je je intentie overbrengt.

Zelf stel ik me vaak voor dat mijn intentie een bal van licht is. Die stop ik via mijn handen in de steen. Terwijl ik dit doe, herhaal ik de bijbehorende affirmatie in mijn hoofd.

5. Plaats je steen op de juiste plek

Als laatste mag je bepalen waar deze steen met deze intentie zijn werk het beste kan doen.

Als de steen jou mag ondersteunen bij je emoties, gedachtes of ontwikkelingen, dan kun je hem natuurlijk het beste bij je dragen.

Gaat het bijvoorbeeld over je nachtrust, dan kun je de steen misschien beter op je nachtkastje leggen of in je kussensloop stoppen.

Wil je heel je huis beschermen, dan kan de steen misschien beter bij de voordeur liggen of juist midden in het huis.

Het meegeven van je intentie aan een edelsteen is dus eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, maar wel heel leuk.

Wat ik je als laatste ook zeker aan wil raden is je creativiteit hierbij in te zetten. Er is namelijk zoveel leuks mee mogelijk!

Zo aard je beter met behulp van edelstenen

 

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in