Zonnewende van juni 2021

De Zonnewende van juni 2021 valt op de 20e of 21e, afhankelijk van je tijdzone. De zonnewende is een tijd waarin de ‘zon stil staat’. We hebben dan de langste of kortste dag van het jaar, afhankelijk van het halfrond waar je woont. Het is ook het officiële begin van de zomer of winter! In de tropische astrologie is het ook de start van het Seizoen van de Kreeft.

De Zonnewende van juni 2021 markeert ook dat er zes maanden voorbij zijn sinds de Grote Conjunctie. Het is een punt waarop we het pad zien dat we hebben afgelegd, op weg naar de geboorte van een nieuwe Aarde.

De Zonnewende wordt traditioneel gezien als een magische periode. Volgens de verhalen is de sluier tussen de werelden dunner tijdens de Zonnewende. Het zou dan makkelijker zijn om je te verbinden met natuurgeesten en de helende energie van de planeet. Het is ook een moment waarop we onze innerlijke verbinding aanvoelen met Moeder Aarde, en alles wat op Haar leeft.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Volgens het onderzoek van geologisch bioloog Rory Duff is de dag vóór de Zonnewende een periode waarin het energetische net van de planeet, de leylijnen, allemaal op precies dezelfde frequentie afstemmen. Dit creëert golven van harmonie, vrede en heling over de hele planeet.

Deze harmonieuze frequenties blijven een paar dagen hangen en helpen ons te komen tot hogere dimensies en een hoger bewustzijn. Een makkelijke manier om je op deze energie af te stemmen is door tijd in de natuur door te brengen.

Laat jezelf één worden met de Aarde. Kom in aanraking met de hartslag van onze grote Moeder Aarde.

De Zonnewende brengt magische, helende en harmonieuze energieën onze kant op, maar dit jaar vinden er ook kosmische gebeurtenissen plaats die daar een schepje bovenop doen en stimuleren wat we voelen.

Zonnewende van juni 2021Net voor de Zonnewende gaat de grootste planeet in ons zonnestelsel, Jupiter, in retrograde.

Als een planeet retrograde beweegt, dan zeggen we ook wel dat het de onderwereld in gaat. Daar reist het door de schaduwen, om een nieuw bewustzijn aan het licht te brengen.

Jupiter gaat over onze overtuigingen, hoe we de wereld zien en onze hogere wijsheid. Naarmate Jupiter retrograde beweegt in aanloop naar de Zonnewende, kan het zijn dat we ons gemotiveerd voelen om te letten op het verhaal dat we onszelf vertellen en de lens waardoor we naar de wereld kijken.

Hoe kunnen we onze gedachten aanpassen, om vrijer te denken en mensen meer te steunen? We kiezen zelf een lens om de wereld mee te zien, maar hoe kunnen wat dat perspectief liefdevol uitdagen?

Jupiter is niet de enige planeet die retrograde beweegt tijdens de Zonnewende van juni 2021. Ook Mercurius, Saturnus en Pluto maken deze reis.

Als gevolg zijn de kosmische energieën veel langzamer, zodat we de kans hebben om te verstillen en onze verbinding met de frequenties echt te verdiepen.

De energie van de Zonnewende dit jaar kan ook passiever voelen in de zin dat we ons misschien moeten overgeven en de weg laten wijzen.

Als we ons overgeven en één worden met de energie van de natuur, dan kunnen we nieuwe dingen leren, onze geest verbreden en onze horizon openen.

Dit is je kans om jezelf te laten leiden, om te luisteren en om tot rust te komen, precies waar je je bevindt.Zonnewende van juni 2021

Laat acceptatie je wezen overspelen. Laat jezelf het medeleven en de liefde voelen die de planeet op ieder moment naar je uitstraalt.

Op het moment van de Zonnewende staan Neptunus en Venus in een zogenaamde ‘trine’- of ‘driehoek’-verhouding. Dit versterkt de harmonie en helpt ons als een gids naar een diepere waarheid en spiritueel begrip.

In de astrologie spreken we van een driehoeksverhouding als twee planeten op een hoek van 120 graden van elkaar staan. Het staat symbool voor een soepele en gracieuze stroom van energie.

Al deze energie samen versterkt en ondersteund spirituele ontwaking, de zoektocht naar nieuwe kennis en zelfs spirituele downloads van onze gidsen en hogere zelf.

Neptunus en Venus resoneren met vibraties van liefde. Venus is vernoemd naar de Godin van de Liefde en Neptunus staat bekend als planeet van onvoorwaardelijke liefde.

Verwelkom deze energie en laat de liefde door je heen en om je heen stromen. Weet dat je geliefd bent. Weet dat je het verdient om geliefd te zijn. En weet dat het krachtigste wat je voor jezelf kan doen is om lief te hebben. Vooral jezelf!

Geschreven door Tanaaz, van https://foreverconscious.com/

Volle Maan Ceremonie & Activatie donderdag 24 juni 2021. Maan in Steenbok

Bij de volle maan op 24 juni gaan we je innerlijke autoriteit bekrachtigen en alles wat ertussen staat opruimen! Doe je mee?

De komende volle maan staat in Steenbok, geregeerd door Saturnus. En Saturnus gaat niet alleen over de autoriteiten buiten je, maar ook over je innerlijke autoriteit. En die innerlijke autoriteit helpt je. In een tijd waarin veel chaotisch, onvoorspelbaar en veranderlijk is, waarin dingen soms waar lijken en soms niet, kan je daarmee in ieder geval altijd vertrouwen op jezelf: navigeren, je eigen weg vinden, bewegen, en zijn zoals bij jou past, ongeacht de omstandigheden.

De volle maan sessies helpen je om verder uit te lijnen met al die krachten; om gebruik te maken van de energieën van de kosmos en de aarde. Want of je wil of niet, ze werken door. En ze kunnen helpen om oude structuren vanbinnen los te laten en een leven te creëren dat in lijn is met je eigen natuur en de aarde: vrij, liefdevol, verbonden. Als je ervoor kiest.

Datum: donderdag 24 juni

Tijd: 20 -21 uur

Aanmelden kan hier: https://event.nieuwetijdskind.com/vollemaan-ceremonie-en-activatie-2/

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in