Het voelt soms als het openen van een ouderwetse kluis. Je draait een aantal keer aan die grote ronde knop. En je voelt of het klikt. Of het contact maakt met het slot. Bij iedere succesvolle klik groeit het vertrouwen. Dat de inhoud van de kluis zichtbaar wordt. Op een gegeven moment draai je de sleutel volledig om en opent zich datgene wat lang besloten lag.

Je medische achtergrond vertelt een verhaal over jou. Over de relatie met jezelf. Botbreuken over eigenwaarde. Huiduitslag over je relatie met de wereld. Tandproblemen over beslissingen maken en kiezen. Allergieën over stress. En migraine over medicijngebruik bijvoorbeeld. Je kwalen zijn een weerspiegeling van jou op dat moment in je leven. Wat zich toen afspeelde. En hoe je ermee omging. Het vormt een leidraad van hoe je door het leven bent gegaan. En welke uitdagingen je hebt gekend.

Relaties

Naast de relatie met jezelf valt er ook veel af te leiden uit je relatie met je partner of met je familie. Kun je helemaal jezelf zijn in het bijzijn van de ander? Voel je je veilig en geborgen? Mag je jezelf emotioneel vrij uiten? Ken je de patronen en gewoontes die je hebt meegenomen vanuit het ouderlijk huis? Wanneer je herhaaldelijk in een bepaalde discussie of emotie belandt met je partner of familielid ligt er op dat thema vaak een prioriteit. Het is een blokkade die vraagt om gezien te worden. Om te kijken wat daarachter besloten ligt. Het dient jou niet langer. Waarom reageer je zo? Ben je bewust waarom je doet wat je doet?

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Onze klachten en emoties zijn een afspiegeling van onze metafysische toestand. Dat voorbijgaat aan het fysieke. Het niet-zichtbare dat verbonden is met het zichtbare deel van ons. Emoties, overtuigingen en energieën. Het zijn de thema’s die een grote rol in ons leven spelen. Ons dagelijks beïnvloeden. Die geheeld willen worden. Het legt onze zwaktes bloot. Altijd om te groeien. Om een beter mens te worden. Om heler te worden. En helemaal in het moment te kunnen zijn.

Integreren is het proces waarbij nieuwe inzichten kunnen indalen. Ze worden deelgenoot van ons. We hebben ze eigengemaakt. En we kunnen ze toepassen in ons leven. Inzichten hoe we beter met een bepaalde situatie om kunnen gaan. Hoe we anders tegen onszelf kunnen praten als het even niet lukt. Hoe we de andere kant van het verhaal begrijpen wanneer we standvastig zijn. Hoe we geliefden kunnen vergeven. Of hoe we onze keuzes meer maken op basis van liefde in plaats van angst.

Vragen stellen

Om te komen tot een andere kijk is het belangrijk om de juiste vragen te stellen. De vraag achter de vraag. Vaak zitten we zelf gevangen in een cirkelredenering en komen we niet bij de essentie. Bij de uiteindelijke kern van de situatie. En dan kan het heel fijn zijn om de situatie met iemand te bespreken. Iemand die zonder oordeel luistert. Iemand die scherp is op het moment dat je terugvalt in je cirkelredenering. Iemand die je uit liefde even naar dat oncomfortabele punt brengt. Zodat je ziet wat er steeds gebeurt. Hoe je hoofd je misleidt. Wanneer je dat punt bereikt, ga je begrijpen. Ontstaan er nieuwe inzichten. En kun je jezelf bevrijden van oude patronen, gewoontes en overtuigingen die je onbewust met je meedraagt. Je opent een stukje dat opgesloten zat. Waar je geen vragen meer over stelde. Dat je aannam voor waar.

Het vergt moed. En kwetsbaarheid. Om een nieuw licht te werpen op dat wat je al lang met je mee draagt. Dat bij jou lijkt te horen. En tegelijkertijd dicht en zwaar aanvoelt. Om open te staan voor een ander perspectief. Dat je handvatten geeft om eraan te werken. Dat je beseft dat het helemaal niet een vaststaand iets is. Maar dat je ermee kan spelen. Dat je het kan veranderen. Door bewustzijn in te brengen. Door te achterhalen uit welke lagen de ‘kwaal’ is opgebouwd. Door de logica in te zien van de opeenstapeling. En de oorzaak-gevolg reacties die zijn ontstaan. Dat het iets is waarmee we zijn gaan leven. We hebben het niet onderzocht. Niet afgepeld. Geen verbanden gelegd. En we merken dat we de illusie kunnen doorzien. Het ligt binnen handbereik.

Aha-momenten

Door veel beoefening kun je aan jezelf de juiste vragen gaan stellen. Gaat het steeds vlotter. Zelfs bij de moeilijkere thema’s in je leven. Je gaat steeds vaker je intentie onderzoeken bij de dingen die je zegt. Of doet. Was de intentie zuivere liefde op dat moment of was het nog mijn ego? Was dit een bewuste actie of reactie of stond ik op de automatische piloot? Was het een patroon of werd ik getriggerd door een thema uit het verleden? Je wordt steeds scherper. Je wordt opmerkzamer. Je er- en herkent je leerpunten. Het gaat steeds vaker klikken. Je krijgt aha-momenten. En je gaat weer voelen. Je beseft dat het openen van die kluis je steeds gemakkelijker afgaat. En dat de inhoud onbetaalbaar is.

Vraag je je af wat de achtergrond of oorsprong is van jouw gezondheidsklachten? En hoe het zit met de relaties in jouw leven? Wil je helder krijgen welke thema’s in jouw leven spelen? En ben je op een punt gekomen dat je openstaat voor verandering? Meld je dan nu aan voor mijn holistische basistraject ‘terug naar gevoel’. Samen bekijken we wat de oorzaken zijn van jouw fysieke, mentale en/of emotionele klachten. En hoe je dit met praktische oefeningen kunt veranderen.

Meld je hier aan

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Hartelijk dank voor je helder stuk , het lukt jou om de complexe samenhang van innerlijke processen helder en inzichtelijk weer te geven .
    Ik zal het zeker nog vaker herlezen als ik opnieuw wil weten ‘ hoe zat het ook al weer’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in