5g slecht is voor onze gezondheid 2

De afgelopen weken valt het ons op dat iedereen een mening heeft over of 5g slecht voor onze gezondheid is. Dit artikel heeft als doel om een uitleg te geven over wat technische, privacy- en gezondheidsaspecten. Het laat je ook zien wat je kunt doen als je het niet eens bent met de uitrol van 5g. Want de tijd dringt.

Wat is 5g?

Het is een protocol dat gebruikt wordt voor draadloze netwerkcommunicatie. Dit protocol kan gebruikmaken van meerdere frequenties tegelijk om een verbinding te maken, zogenaamde bundeling. Voor 5g worden er diverse nieuwe frequenties gebruikt.
De discussie of 5g slecht is voor onze gezondheid, wordt telkens doodgeslagen omdat de voorstanders beweren dat het bestaande techniek is.

Waar staan we in de discussie?

De overheid lijkt het 5g-netwerk er koste wat het kost doorheen te willen drukken.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
 • Juni 2020: geplande veiling van 700 MHz voor een vergunning tot het jaar 2040!
 • Datum onbekend: uitrol van de hogere frequentie (26 GHz)

Vooral de grote technologiebedrijven die draaien op het verzamelen van data, zijn de grote spelers achter het 5g-netwerk. Daarnaast zijn overheden er dol op omdat het zorgt voor onbeperkte controlemogelijkheden. Waar dit bij 4g ook al kan, gezien de recente App voor Corona, heeft 5g de potentie om dit fijnmaziger te maken en met een veel grotere capaciteit. Zo worden de microfoons en camera’s van al onze apparaten de ogen en oren van Big Brother. Deze partijen willen er natuurlijk niets van weten dat 5g slecht is voor onze gezondheid. Maar, willen we echt zo’n samenleving?
5g slecht is voor onze gezondheid 3

Wat laat de natuur ons zien?

Er zijn de afgelopen jaren enorm veel bomen gekapt, niet in de laatste plaats omdat ze aangetast waren door schimmels en ziektes. Bomen zijn de longen van moeder aarde. Hoe treffend is het dan dat we nu een ziekte krijgen die onze longen aanvalt. Volgens de sjamanen zullen de lessen die we krijgen zwaarder worden als we niet luisteren en geen respect tonen voor moeder.

Waarom zouden we moeten vertragen?

De tijd waarin we leven, vraagt ons om een pas op de plaats te maken. We hebben de kans om te reflecteren en te onderzoeken. Het is onze plicht tegenover onszelf en die van toekomstige generaties om na te denken over de noodzaak van 5g.

 • Spanje heeft de uitrol van 5g al stilgelegd vanwege het huidige Corona virus en de beperkingen die dit oploopt.
 • Frankrijk heeft hetzelfde gedaan en diverse andere Europese landen overwegen dit ook.

Daarnaast is dit de tijd om te onderzoeken welke schade de huidige netwerken al hebben aangericht. Want na de insecten en bomen, zijn we dit keer als mensen zelf aan de beurt. Deze crisis laat ons zien dat we dit soort keuzes niet kunnen overhaasten.

Is het 5g netwerk al actief?

Officieel worden de vergunningen voor de frequenties van 5g geveild in juni 2020 en daarna wordt het netwerk ingeschakeld. In de tussentijd zijn de zenders echter al wel geplaatst en vinden er testen plaats. Dat is wat we de afgelopen maanden om ons heen hebben gezien. De zenders moeten alleen nog worden aangezet.

Er is echter een achterdeur. Het spectrum rond de 60GHz (millimeter golven) frequentie is vrij in Europa. Dat betekent dat ieder bedrijf met die frequenties mag experimenteren en dat ze daar geen toestemming voor hoeven te vragen. In diverse grote Europese steden is 5g op deze frequenties al in 2019 uitgerold.
5g slecht is voor onze gezondheid 4

Maar we hebben toch blootstellingslimitieten?

De blootstellingslimieten die we hanteren zijn gebaseerd op het uitgangspunt dat een zak met zout water in 6 minuten niet meer dan 1 graad Celsius mag opwarmen (het thermische effect). Maar wij zijn geen zak met zout water en deze blootstellingslimieten beschermen ons niet tegen biologische effecten bij een blootstelling van een fractie van die norm.

Vergeet daarbij niet dat dat volgens het CBS in 2018 9,9 miljoen Nederlanders een chronische aandoening hadden. Verder zitten onze zorgkosten al op bijna 100 miljard per jaar. Preventie is daarom geen luxe, maar noodzaak.

Veroorzaakt de straling van 5g Corona?

Dit is een verkeerde vraag. 5g bestaat uit diverse frequenties. Je kunt dus niet stellen dat het 5g is dat dit veroorzaakt. Wat wel duidelijk is geworden, is dat straling biologische effecten veroorzaakt die lijken op griep. Maar dit doet Wifi ook, evenals 3g en 4g. Het is namelijk niet zo dat alleen 5g slecht is voor onze gezondheid.

Waarom hoor ik hier zo weinig over?

Dat is een goede vraag. Eigenlijk zou er een open discussie moeten plaatsvinden. Helaas zijn de media die dit zouden moeten verslaan, hierin ook een partij. Zij hebben baat bij dit netwerk omdat hun content ook van dit netwerk gebruik gaat maken. Dit maakt dat informatie over 5g en de nadelen daarvan alleen via de alternatieve kanalen lijkt te komen.
5g zendmasten

Burgers en gemeenten buitenspel

De Nederlandse overheid heeft een tactiek gekozen waarbij burgers en gemeenten buitenspel worden gezet. Hierdoor ontstaat (er een sfeer van) ontevredenheid.

  • Er is een rechtszaak gestart om de veiling tegen te houden
  • Mensen stellen de overheid en de providers aansprakelijk
  • Er worden zendmasten in brand gestoken.

Gecombineerd met het binnenblijven door de afgekondigde maatregelen en de angst voor Corona, heeft dit onder andere als effect dat mensen tot extremen overgaan. Dat geeft al aan dat dit niet de tijd is voor deze nieuwe techniek.

Is de Tweede Kamer voor ook voor?

Nee, de leden hebben de voorzitter van de Gezondheidsraad om een advies gevraagd. Deze heeft in de Telegraaf recent een boekje opengedaan over de telecomindustrie. Deze samenvatting liegt er niet om en laat zien dat het tijd wordt voor een eerlijker speelveld.

Wat zou er moeten gebeuren?

Praten over de risico’s van 5g en straling in het algemeen, hoort geen taboe te zijn. Het zou een open dialoog moeten zijn tussen burgers, gemeenten en de rijksoverheid waarvan de media verslag doen. Op dit moment lijkt er sprake van een belangenverstrengeling tussen industrie en overheid waarvan de burger de dupe is.

Maar is 5g slecht voor onze gezondheid??

Zoals in dit artikel wordt uitgelegd, is dat zowel indirect als direct het geval. Het veroorzaakt onvrede, angst en stress, nog voor het is ingeschakeld. Juist dan moeten we dit niet willen. Stress verzwakt ons immuunsysteem en angst doet daar een schepje bovenop. In tijden met virussen is dat een slecht idee, nog los van alle directe gezondheidsrisico’s die de straling met zich meebrengt.

Is onze gezondheid en de wereld dan niet beter af zonder 5g?

Dit kun jij doen t.a.v. 5G:

 1. Je kan een brief naar jouw gemeente sturen via weesdeweerstand.nl/vvi/ of weesdeweerstand.nl/5g-rollout-blauwdruk/
 2. De petitie tekenen: petities.nl/petitions/stop-5g
 3. De rechtszaak tegen de staat ondersteunen: stop5gnl.nl/rechtszaak/
 4. Meld je aan bij Facebook-groepen voor acties die nu plaatsvinden in jouw buurt. facebook.com/groups/595086464553274/
 5. De belangrijkste actie is om mensen bewust te maken en tot actie aan te zetten. Stuur dit artikel dan ook gerust door naar alle mensen die openstaan om meer te leren over 5G.
 6. Ben je bang geworden in deze bizarre tijd? Voel je weinig rust en vertrouwen? Niet gek nu de wereld vol is met angst, verdriet, paniek… het is erg voelbaar. Je kunt hier de tools krijgen om daar mee om te gaan

Anderen lazen ook:

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

38 REACTIES

 1. Kwam net in een van de reacties de RIVM tegen.
  Het enige wat ik zou willen aangeven,behalve dat ze hopelijk ook goede dingen doen , is dat dit niet onafhankelijk is.
  Belangenverstrengeling, geld.
  Namen zal ik maar niet noemen.
  5G hebben we niet nodig. Maar andere partijen willen dit heel erg graag om nog meer te infiltreren in het leven van de burgers. NU onder het mom ivm de gezondheid, de app.
  En vele mensen zijn zo bang dat ze de app zonder meer in gebruik gaan nemen. Het gaat om contrôle.

 2. Het bijzondere is dat mensen die websites zoals deze maken en hun volgers, alleen bronnen gebruiken die ze zelf fijn vinden. Heel toevallig collega websites.
  Elke bron, werkelijk elke bron zie hier in het artikel en in de reacties genoemd wordt door anti 5g mensen, is een ongeldige bron. Omdat elke bron geen goed onderzoek gebruikt.
  Ik wil graag jullie echte reden weten. Vertel mij jullie achterliggende idee is.
  Want uiteraard 5g is niet gevaarlijk dat weten de opstokers zelf ook wel.
  Dus zeg wat er echt is.

  Elke bron die iets positiefs zegt of de anti 5g ontkracht wordt gezegd ja dat is betaald door…. Maar dat is net zoals Trump, die roept fake news. Precies hetzelfde.

  Ik kan nu bronnen aanroepen. Wetenschappelijke onderzoeken die je zelf kan uitvoeren benoemen. Maar ik krijg toch de fake news troef.

  Ook best bijzonder, de overheid legt 5g niet aan. Dus wijs niet naar de overheid.

 3. Ik heb al jarenlang en in toenemende mate last van een onverklaarbare overprikkeling. Een kloppend gevoel in mijn neocortex, een ‘gons’ in mijn hersenen (geen tinnitus), maar zelden helemaal tot rust kunnen komen, ongecontroleerde gedachten, me niet meer kunnen verdiepen in muziek en kunst, een afvlakking van mijn gevoel voor schoonheid. Deze overprikkeling is opgekomen sinds 2006-2008, tegelijk met de telecomexplosie. Ik heb dat lang geweten aan persoonlijke omstandigheden, maar ik ga daar nu toch anders tegenaan kijken. Ik heb mijn smartphone al langere tijd hoofdzakelijk op de vliegtuigstand staan en gebruikte hem ook als wekker, waarbij de telefoon zich op een paar meter van mijn bed bevond. Ik zet hem nu helemaal uit, houd hem uit de slaapkamer en gebruik zo’n ouderwets tikwekkertje. En nu, ein-de-lijk, word ik ‘s ochtends weer helder wakker. Ik heb de rapporten die door blue kachina zijn gepost doorgelezen en ik kan me helemaal vinden in de bevindingen. Ik ben ervan overtuigd dat EM straling een oorzaak is van mijn overprikkeling.
  En de smartphone is zo verweven met mijn leven dat ik die toch niet weg wil doen. Ik zet hem nu uit en check af en toe. Waardoor dat checken een heel bewuste handeling is geworden waarbij ik alleen doe wat echt noodzakelijk is. Het geklooi op de telefoon is voorbij. Een nadeel is dat ik dus niet bereikbaar ben voor dringende oproepen. Maar dat waren we vroeger met de vaste telefoons ook niet als we niet thuis waren. Het is ook de gekte van altijd bereikbaar moeten zijn. Hoezo? Van wie moet ik dat?

  Ik ben zeker voor het burgerlijke verzet tegen 5G, maar ik distantieer me van de toon van weesdeweerstand. Je kunt je ook inschrijven voor de nieuwsbrief van Verminder Electrosmog, een organisatie van waaruit je verder kunt naar groepen, toegang hebt tot petities en tips krijgt.

  Bovendien vraag ik me af of de meerwaarde van 5G zo ontzettend groot gaat zijn, omdat we midden in de coronatoestand merken dat we met 4G ook heel goed uit de voeten kunnen.

  https://elektromic.biz/2018/11/12/waarom-5g-je-zal-teleurstellen/

 4. De discussie is hier op gang zie ik. Precies zoals ze het willen,mensen tegenover elkaar zetten.
  Voor en tegen, goed en slecht enz enz.
  5 G hebben we niet nodig. Dat wordt ons wel wijs gemaakt.
  Sneller en beter enz.
  Sneller? Nog sneller? Zijn we dan allemaal helemaal gek geworden?
  En het heeft meerdere gevolgen . Nu is er al weinig tot geen privacy, maar dan krijg je op den duur dezelfde toestanden als in de grote steden in China.
  Iedere stap die je zet en alle wat je niet goed doet enz heeft gevolgen voor je werk of wat dan ook. Willen we dat echt?
  Ik begrijp er helemaal niets meer van!
  De opmerking, ik heb niets te verbergen is tegenwoordig veel gehoord.
  Daar gaat het niet om, het gaat erom dat je recht hebt op je privacy als burger.
  Dan wat de gezondheid aangaat.
  Ik ken een plek waar na het plaatsen van een UMTS mast binnen een jaar in een cirkel van een kilometer mensen allemaal kanker kregen.
  Vreemd nietwaar. Maar dat wordt verder niet onderzocht, stel je voor dat er bewijs zou zijn dat die mast/straling de boosdoener is.
  Testen met 5G, de mussen vallen dood van het dak af, maar ja, dat is toeval natuurlijk.
  Paarden die er last van hebben en worden verhuisd naar een andere plek en zie daar, opgeknapt.
  Als we nu doorgaan met dit hele gebeuren vagen we onszelf van de wereldbol af.
  Deze tijd, juist nu is het tijd voor bezinning. Willen we doorgaan als voor de corona crisis met alle gevolgen van dien of zou het anders kunnen?
  Zelfs de overheid is voor 5G? Zijn ze echt zo dom? Ze zijn zelf toch ook mens of niet?
  Het gaat slecht met de natuur en de vogels en de bijen enz enz.
  Opwarming. Deze heeft niet alleen te maken met milieuvervuiling. Het is een einde van een cyclus van 26.000 jaar.
  Maar goed, laat ik ophouden.
  gmail.com
  We zullen zien wat de toekomst brengt.

  • En wifi, bluetooth, auto afstandsbedieningen en magnetrons zijn niet slecht? Die werken op een hogere frequentie dan 4G en uit iedere telefoon ontvang je straling, meestal hebben telefoons een gedeelde wifi / bluetooth antenne maar desalniettemin ontvang je de hele dag door straling op 2.4GHZ en 5 GHZ van iedere commercieel apparaat. Gezien het aantal wifi access points hadden we dan allang allemaal de corona moeten krijgen.

   Radio’s. Ook EM straling, frequentie op je favoriete zender.

   NFC om draadloos te betalen, 13.56mhz.

   GPS in de auto werkt op 1.1 tot 1.6 GHZ. Iedere auto straalt ook elektromagnetische straling uit en ontvangt het weer terug van de satellieten. GPS zijn de Amerikaanse satellieten. De 30 Europese gps satelieten (galileo) zullen ook weer op een andere frequentie zitten en GLONASS (russisch / chinees netwerk) ook weer. We gaan eraan, ook zonder 5G met zijn drie frequenties, waarvan de 700mhz in 2020 geveild zal worden voor de landelijke dekking. De 3.5 GHZ in 2021 en voor de 26 ghz is de regelgeving nog in ontwikkeling.

   • 1. Straling is er toch altijd al geweest bijv. vanuit het heelal, van de zon. En van het tientallen jaren gebruik van radio/ TV -zenders etc zijn toch ook geen problemen ondervonden?

    In de straling afkomstig uit het heelal (achtergrondstraling) en van de zon is de mens al eeuwenlang geëvolueerd. De hoeveelheid straling hiervan is erg gering te noemen en deze straling heeft een natuurlijk karakter en kunnen normaal gesproken geen substantiële gezondheidsklachten veroorzaken.

    De eerste typen door de mens gemaakte straling kwamen er rond het jaar 1900 met de ontwikkeling van de radiozender en later de televisie en bijv. ook de radarzenders. Alhoewel hier o.a. door bedienend personeel vlakbij deze zenders wel gezondheidsklachten werden aangegeven (en ook door onderzoeken zijn aangetoond) is de algehele blootstelling van de bevolking hieraan minimaal gebleven. Mede door het geringe aantal gebruikte zenders en de ruime afstand tot werk- en leefomgeving tot de bevolking,

    Na de introductie van de draadloze digitale zendtechnieken, in de jaren ’90,van GSM en daarna UMTS is het stralingsniveau exponentieel gestegen. Grotendeels veroorzaakt door de vele duizenden geplaatste zendmasten. Maar recente ook door de grote opmars van de Dect- Wifi -zenders enz. in huis,op kantoor, op werkplek.

    Met het gevolg dat het gemiddelde stralingsniveau in de menselijke leefomgeving een miljardenvoud hoger is dan die van ongeveer een eeuw geleden.

    Hier nog bijkomend dat vooral de nieuwe techniek van een gecombineerd signaal met digitale pulsen (van GSM, UMTS, Dect, Wifi etc.) al op lage niveaus significante gezondheidsklachten kan veroorzaken. En dit al op niveaus die veel lager liggen dan de niveaus die in de praktijk nu veelal voorkomen.

 5. Heb getekend 5g gaat echt meer problemen geven dan de overheden toe willen geven luister naar de mensen die er verstand van hebben de stralingen zijn vele malen hoger dan van 4g en niet een klein beetje hoger
  Alle onderzoeken naar gezonheids problemen zijn van de baan gedrukt omdat ze dit er zo snel mogenlijk doorheen wilden drukken
  Bu is een goeie kans want niemsnd kijkt de wereld zit binnen.

 6. Wanneer jullie de waarheid willen weten kunnen we dit aantonen met Levend Bloed Analyse elke vorm van belasting is namelijk waarneembaar.

  Dus laten we het onderzoek starten met de personen die belast zijn en aantonen door dot microscopisch onderzoek met videoopnamen en foto’s

 7. Dus omdat er in Wuhan 5G basisstations is daar het virus uitgebroken?? In Nederland is het virus vooral in Noord Brabant opgedoken. Maar de basisstations staan vooral in Amsterdam.
  Het is Carnaval geweest wat het virus vooral in Brabant en Limbirg heeft geintroduceerd. Dus ja, carnaval afschaffen, dat is veel te gevaarlijk. Kan ook niet anders, want het is eigenlijk een heidens feest.

  Laat je stem horen, zeg nee tegen Carnaval!

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Carnaval

  • Wuhan is interessant omdat het een van de eerste gebieden is waar op zulke grote schaal 5g is uitgerold met de hogere frequenties. In Nederland is dat niet het geval. Het is echter wel zo dat in Nederland een zeer krachtig 4g netwerk aanwezig is dat grenst aan de mogelijkheden dat 5g kan bieden. Het is echter geen 5g. Dat neemt niet weg dat de lagere frequenties geen gezondheidsklachten kunnen opleveren:

   Hier is een samenvatting te zien van onderzoek en gerapporteerde klachten.
   https://bioinitiative.org/wp-content/uploads/pdfs/BioInitiativeReport-RF-Color-Charts.pdf

   • Juist omdat het Nederlandse 4G netwerk al zo krachtig is, heb ik mijn twijfels of 5G qua internetmogelijkheden zo veel gaat opleveren voor particulieren. En het zal de stralingsbelasting vergroten. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor de gewone burger wellicht niet zo groot, maar geeft het overheden en inlichtingendiensten veel meer surveillancemogelijkheden. Daar ben ik beducht voor. Ze snoepen nu met de quarantainehandhaving al van de mogelijkheden. Ik zie dit bezorgd aan. En de corona-app bevalt me al helemaal niet. Niet dat die met 5G te maken heeft, maar het gaat om het grotere plaatje. Er treedt nu een enorme shift op richting digitale technologie waarvan ik een gedeelte niet slecht vind, hooguit onpersoonlijk en waar ik ook wel de mogelijkheden van zie qua verminderen van forenzen e.d. Maar het tracken van mensen, onder meer met zo’n app, onder het mom van volksgezondheid vind ik dubieus.

  • Dan kun je je smartphone en pc ook wel opruimen. Zullen we gelijk de hele mensheid ook maar weg doen, die zijn ook zo schadelijk

   • Misschien moet je dit eens lezen:
    https://stralingsbewust.info/2020/04/14/voorstel-gezamenlijk-onderzoeksproject-naar-gezondheidseffecten-van-4g-en-5g/

    “De bedoeling van het voorstel is ook om de voor- en tegenstanders van de uitrol van 5G, hopelijk, wat dichter bij elkaar te brengen in een gezamenlijk onderzoeksproject dat, naar onze mening, door de Nederlandse overheid en onderzoekinstellingen dient te worden ondersteund. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwd bewijs dat de huidige gremia die de stralingsnormen vaststellen een fout uitgangspunt hanteren: namelijk dat er alleen thermische (opwarming) effecten een rol zouden spelen in mogelijk schadelijke effecten van de gekozen 5G frequenties. Ons onderzoek (met vele anderen in de wereld) toont aan dat dit onjuist is omdat non-thermische effecten uitgebreid zijn aangetoond. We spreken hiermee op dit punt de ICNIRP commissie en de Commissie EMF straling van de Gezondheidsraad uitdrukkelijk tegen.”

    Interessant tijden Rob. Maar wel een kans om ons wereldbeeld te verruimen.

 8. Mag ik een link naar het dubbelblind onderzoek dat deze beweringen staaft? Mag ik dan ook de bijbehorende fysica die me uitlegt hoe je in vredesnaam met niet ioniserende straling iets aan de mens kunt veranderen anders dan dat je het warm krijgt. En als laatste mag ik dan het onderzoek dat bewijst dat de huidige technologie slecht voor de natuur is ? Verder snap ik niet hoe je last kunt hebben van straling, maar die straling is blijkbaar zo zacht dat je er wel alle bomen voor moet kappen.

  • Hoog alu hoedjes gehalte inderdaad. Elektromagnetische straling is een natuurlijk fenomeen waar we altijd al door bestookt werden door de zon, het is alleen maar prachtig dat de mens dat inmiddels bewust kan gebruiken.

  • Tja, wie heeft er nu iets aan feiten, onderzoek en zekerheid? Samenzweringen zijn natuurlijk veel spannender en leuker.

   Kwam deze vanochtend tegen: ‘Confirmation bias: waarom sommige mensen geloven dat we corona aan 5G te danken hebben’ https://blendle.com/i/tpomagazine/confirmation-bias-waarom-sommige-mensen-geloven-dat-we-corona-aan-5g-te-danken-hebben/bnl-tpomagazine-20200413-176726. We kunnen roepen wat we willen met zijn allen door feiten te blijven geven en onderzoeken die aantonen dat het grote onzin is blijven uitleggen… ze negeren het toch allemaal, omdat het niet in hun straatje past.

  • Baanbrekende uitspraken van Hans Kromhout, voorzitter commissie EMV Gezondheidsraad

   Voorzitter commissie EMV van de Gezondheidsraad Professor Hans Kromhout laat zich kritisch uit over de uitrol van 5G: Laat de industrie niet zomaar haar gang gaan. Weldoordachte afwegingen vooraf – zegeningen versus risico’s – zijn ook in dit dossier noodzakelijk.”

   • Hij bevestigt dat de Amerikaanse NTP-studie – die duidelijk bewijs leverde tussen kanker en blootstelling aan EMV – goed was uitgevoerd en een grote doorbraak betekende, al – zo zegt hij – bepaalde groepen dit probeerden weg te redeneren

   • Hij noemt het ’wel bijzonder’ dat de ICNIRP-normen ’zó veel zegkracht hebben gekregen in Europa’ en stelt dat alléén kijken naar warmte niet genoeg is. „Als je ziet dat onder het niveau van 1 graad opwarming, wat ICNIRP aanhoudt, toch allerlei effecten optreden, moet je op een gegeven moment een stapje verder gaan.”

   • Ook onderschrijft Kromhout de kritiek op selectieprocedures van ICNIRP. „Het is een beetje een ondoorzichtige club. Hoe kandidaten worden verkozen, is niet duidelijk. Noem het zelfbevlekkend. In die zin heeft het niet echt een onafhankelijke status.” Van Rongen wijst erop dat benoemingen ’intern gebeuren’, dat de kandidaatstelling wel openbaar wordt gemaakt en dat ICNIRP als zelfstandig orgaan ’geen verantwoording hoeft af te leggen aan bijvoorbeeld regeringen’.

   • Volgens Kromhout staat de beoordeling van 5G vanwege het economische belang haaks op de zorgvuldige manier waarop we omgaan met andere blootstellingen, zoals aan chemische stoffen, bestrijdingsmiddelen of medicijnen. „Daarvoor bestaat zeer strikte regelgeving”, onderstreept hij.

   • Hij geeft aan dat voor 5G een enkele norm bestaat, de ICNIRP-norm, die volledig gebaseerd is op opwarming. En er worden wat metingen gedaan in de buurt van 5G zenders, zoals je in het RIVM-rapport over 5G ziet. Er wordt echter geen blootstelling van individuen gemeten, geen toekomstscenario’s van blootstelling doorgerekend en geen eventuele gezondheidsrisico’s ingeschat. Dat moet anders. Je moet de industrie niet zomaar haar gang laten gaan. Weldoordachte afwegingen vooraf – zegeningen versus risico’s – zijn ook in dit dossier noodzakelijk.”

 9. Dankjewel Gordon, dat je dit deelt. Ik hoop echt met heel mijn hart dat heel het 5G gebeuren af wordt gelast en dat de mensheid bewuster gaat leven. Dat iedereen wakker wordt en door de illusies heen ziet. Mensen die roepen het is door de wetenschap onderzocht bla bla, zij hebben geen benul dat het allemaal een pot nat is. De overheid, de media, de wetenschap. Tuurlijk verbergen zij de waarheid want er kan simpelweg geen geld aan worden verdiend als we allemaal de natuur waarderen voor wat ze is en er mee leven zoals ze is. Laten we met zijn allen onze intenties naar het Universum horen dat deze prachtige aardbol met haar prachtige bewoners voor altijd beschermd wordt!

 10. Hallo Dave,waar blijf je nou??
  Graag zou ik een degelijk onderbouwt stukje van jou willen lezen,zoals dat van Volckmer
  waarom zijn verhaal een onzinnig stukje is!
  Ben benieuwd!

 11. Heel goed artikel…hoop dat mensen hierdoor wakker worden. Virus gaat gepaard met 5G…straks als 5 g aangaat, dan komt de 2e fase…mensen worden nog zieker. Dan rent de massa voor een vaccin, omdat zij echt geloven dat dat het virus betreft, terwijl dat niet zo is.

 12. Er moet inderdaad veel meer objectief onderzoek komen wat het doet met de gezondheid van mens en planeet.
  Anders, als de regeringen te nonchalant met dit onderzoek zijn, en alleen op winst- en controle behang uit zijn voor de korte termijn dan zijn, herhaalt de geschiedenis zich met de milieuvervuiling van heden en van de laatste honderd jaar. Met het risico dat de mensheid van de aarde gevaagd wordt. Nogmaals: laat de geschiedenis van zelf-destructie niet herhalen.
  Het is nu klaar en hoogste tijd!

  • Ha ha Onderbouwing: Beter onderzoek is nodig want het blijkt dat de burgers niet goed ingelicht zijn over het reeds gedane onderzoek en de resultaten.

   • Dus misschien worden zaken verborgen gehouden en is meer objectief onderzoek en voorlichting noodzakelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in