brug

Door Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

 

Soms is het moeilijk te weten wanneer het beter is om bij iets te blijven wachten op een uiteindelijke potentiële uitkomst, of het los te laten en tevreden te zijn in het besef dat we ons best deden.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Indien de uitkomst die we verlangen betekent dat iemand anders moet veranderen of iets doen, dan zijn we aan het wachten op afwerking, bevestiging, een beloning voor onze bijdrage aan hun leven of wat dankbaarheid. Dit heeft met ‘energie’ te maken, en misschien gebeurt het of misschien niet.

Voelen we ons oké als we het loslaten en verdergaan, hetgeen dan ‘ENERGIE’ vereist? Kunnen we onszelf de afwerking geven die we willen, en toch geen spijt, wrok of ontevredenheid voelen bij het resultaat? Het antwoord ligt in het verschil tussen energie en ENERGIE.

‘Energie’ is een energiestroom die we controleren en sturen, de bron ervan ligt in ons energetisch lichaam en hij voelt heel vertrouwd aan, en dat is normaal want het is gerecycleerde energie. Wat we ook doen met deze energie, wat we voelen, denken, geloven en de ervaringen die we hebben, het maakt allemaal deel uit van zeer oude patronen die we in vele levens hebben herhaald.

Als het frustrerend en vervelend aanvoelt, als we hard werken en toch niet het resultaat krijgen dat we wensen, is dat omdat we vast zitten in een cyclus en er geen andere manier is om dat op te lossen dan bereid te zijn om ‘energie’ te vervangen door ENERGIE.
brug

De grote ENERGIE is universeel, of Bron-energie. Het is wat we onvoorwaardelijke liefde noemen (en dat is een energie, geen emotie), de stroom waar we heel de tijd verbinding mee maken. Als dat het geval is, hoe raken we dan van ‘energie’ naar ‘ENERGIE’ en indien we altijd verbonden zijn met deze krachtige stroom, hoe komt het dan dat we niet meer vreugde in ons leven hebben?

We kunnen geen verbinding maken met de universele ENERGIE die op een hoger level ligt dan de onze. Ook al staat universele energie voor hoge frequenties, toch bestaat ze ook in vele frequenties.

We kunnen alleen maar bewust zijn van, of energie voelen die overeenkomt met onze eigen frequentie. In principe kunnen we niet bewust zijn van een energetische frequentie die hoger is dan die die we momenteel belichamen, wat voor andere potentiële frequenties er ook beschikbaar zijn.

Hier is nog een inzicht in verband met energie: als we iemand proberen te healen, veranderen of transformeren, dan bevinden we ons op hun energetische frequentie, niet op de onze, en zijn we energie aan het recycleren, nodigen we geen nieuwe frequenties uit.

We proberen hen dus te veranderen door hun eigen energie te spiegelen, hetgeen betekent dat we niet werken met de energie waarmee we contact zouden kunnen maken, omdat we onze frequentie verlaten hebben om iemand anders te healen.

Dat is waarom de keuze om weg te gaan uit een situatie zo moeilijk kan zijn, want we hebben veel opgeofferd om op dat pad te zijn. Maar uiteindelijk gaat de keuze over energie, en de frequentie die we willen belichamen; die keuze zal ons helpen aflijnen op de liefde, vrede, vreugde en overvloed die we in ons leven willen creëren.

Wat kies je dus? Energie of ENERGIE? De keuze is aan jou en je kan jouw energiepad, frequentie en vibratie op elk moment veranderen.

Kies vanuit vreugde, streef naar onvoorwaardelijke liefde, wees helder in je intenties voor je leven, en dan zal de ENERGIE die je nodig hebt voor jou beschikbaar zijn.

(als je meer informatie wil over energie, zielscontracten, aflijningen, schoonmaak, healing en loslaten,schrijf je dan in voor mijn ‘Ascend your chakras energy transformation class’ die begint op 1 november.)

Jennifer Hoffman

Vert. Fran Tielemans

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

2 REACTIES

  1. Je kunt pas kiezen voor de hogere ENERGIE, die je niet kunt zien en niet eens kunt voelen, als je ervoor hebt gekozen dat zij bestaat. Om je door haar genezende liefde te laten voeden moet je ook afscheid nemen van de vanouds vertrouwde maar steeds gerecycleerde energie met kleine letters, waarmee je tot nu toe hebt leren leven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in