Is jouw hart open of dicht, of iets daartussenin? En hoe weet je of een hart open is eigenlijk? Volgens mij gaat het om bewustzijn en verbinding.

Ken je dat oude verhaal van die Zenleraar? Op een dag overleed zijn zoon en zijn leerlingen waren erg verbaasd hem huilend tijdens de begrafenis aan te treffen nadat hij hun eerder had onderwezen over de illusie van de dood. Over ons aardse leven versus het oneindige liefdevolle waaruit we voortkomen. Ze vroegen waarom hij dan toch huilde. “Zijn overlijden is toch een illusie?” Waarop de leraar zei: “Dat klopt. Maar het is wel een hele pijnlijke…”

Innerlijke vrede is de weg, zo wist de Zenleraar zich vast al snel weer te herinneren, maar de meeste mensen identificeren en verwarren zichzelf vaak jarenlang met hun gevoelens. Vooral met dood, pijn, angst en verdriet. Die slaan we op in ons lijf en we onthouden ze veel en veel langer dan gevoelens van oneindigheid, vreugde, onvoorwaardelijke liefde en dankbaarheid.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Probeer het maar eens uit: Kijk eens met aandacht en in alle rust terug op één van je meest pijnlijke en verdrietige ervaringen in dit leven en voel dan eens goed of je in je lichaam gevoelens van oneindigheid, vreugde, onvoorwaardelijke liefde en dankbaarheid tegenkomt…

Wat zeg je? Nee, of iets er tussen in? En hoe weet je dat eigenlijk?

Volgens mij gaat het om eenvoud.

Weet je waar je jarenlange conditionering van dood, pijn, angst en verdriet uiteindelijk oplost in gevoelens van oneindigheid, vreugde, onvoorwaardelijke liefde en dankbaarheid?

Diep in je hart. In innerlijke stilte. In het nu. Waar tijd jou draagt in plaats van andersom.

Probeer het maar eens uit. Begin klein. Doe het op jouw eigenste manier en heb vooral veel geduld met jezelf. Geschiedenis herhaalt zich vanzelf totdat de les geleerd en overstegen wordt.

Het verschil tussen een open of dicht hart, of iets daartussenin?

Het is maar hoe je het bekijkt.

Je schrijft immers altijd je eigen verhaal.

Liefs,

Gordon

PS:

Kortgeleden heb ik heel leuk gesprek gevoerd met Spiritual Hair & Make-up artist Laura van Kolk voor haar podcast “Schoon-heid ontmaskerd” onder andere over wat je nou in iemand aantrekt die op een podium staat en hoe als je vrouwelijke -en mannelijke energie in balans is je magnetisch wordt. Je kunt onze podcastaflevering hier beluisteren.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in