transformatieproces
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

De energie is aan het veranderen in 2018. De poorten staan open en alles wordt steeds sneller gemanifesteerd. Je bent je hier wel of niet bewust van. Hoe dan ook er gebeuren allerlei dingen in je leven waar je voor je gevoel geen grip op hebt. Voel jij dat? Dat betekent dat jouw transformatieproces is begonnen, gefeliciteerd!

Het begin van het transformatieproces

De start van een transformatieproces gebeurt meestal op het moment dat er oude dingen aan het wegvallen zijn. Denk aan het verliezen van een baan of partner. Deze processen wekken een enorme angst op, want we willen graag vasthouden aan het oude. Verliesangst is een fenomeen waar nagenoeg iedereen mee te maken krijgt. We zijn bang om het oude vertrouwde te verliezen. We willen koste wat kost geen ‘stap terug’ doen in ons leven. Gek genoeg weten en voelen we vaak dat dit helemaal geen stap terug gaat zijn. We weten ergens allemaal dat we oude schepen moeten verbranden om ons te concentreren op het bouwen van nieuwe. En zo weet jij onbewust ook best wel dat die baan helemaal niet bij je past. Diep van binnen weet je allang dat je nooit voor eeuwig bij hem of haar zult blijven. Jij denkt dat bij je partner blijven jou zekerheid biedt en dat is iets waar iedereen naar op zoek is. Maar dat gevoel van zekerheid is nep! Het is feitelijk een illusie. Het is namelijk helemaal geen zekerheid. Je hebt nooit de zekerheid dat iemand voor eeuwig bij je blijft of dat je nooit wordt ontslagen.

Valse overtuigingen

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Deze voorbeelden van een baan en partner zijn de meest bekende voorbeelden van valse overtuigingen. Overtuigingen die ervoor zorgen dat jij jouw transformatieproces niet aan gaat. Logisch hoor! Het is namelijk heel eng om iets te verliezen of in te leveren waar je aan gewend bent. Niemand vindt dat prettig. We houden nu eenmaal niet van onzekerheid.

Maar denk hier eens goed over na: ‘vind je het niet gek dat een vaste baan jou vertrouwen en zekerheid geeft terwijl dat in de werkelijkheid niet waar is?

Het universum zorgt ervoor dat je altijd op je hoofdweg blijft. Die hoofdweg bevat blokkades en uitdagingen. Als jij deze uit de weg gaat en het zijspoor kiest, ga je dus je persoonlijke ontwikkeling uit de weg. Jouw kansen op verrijking en ontwikkeling liggen juist buiten je comfortzone. Buiten die comfortzone is het eng, want je weet niet wat er gaat gebeuren. Je hebt vast wel eens meegemaakt dat je lang in een situatie blijft hangen omdat je zo bang bent voor het onbekende. Weet je wat nou zo leuk is? Het onbekende is juist heel bekend. Het onbekende is waarnaar jij zo verlangt. Daarom word je er naartoe getrokken. Als je gehoor geeft aan je verlangen en in het diepe springt, zul je stijgen tot ongekende hoogte! Dit transformatieproces zorgt ervoor dat je jezelf klaarstoomt om je te gekste leven te gaan inrichten. Een leven op jouw eigen voorwaarden dat je helemaal zelf mag gaan invullen. Als een blanco vel papier mag jij jouw droomleven tekenen. Vraag jezelf eens af hoeveel dat je waard is.

Wat levert een transformatie op?

Je te gekste leven, dat is wat het oplevert. Eigenlijk transformeer je in je ware zelf, waardoor je al je talenten en gaven kunt gebruiken om je missie te leven. Om het beste uit jezelf en je leven te toveren en iedere dag weer met liefdevolle energie van de dag te genieten. Je gaat op in de flow en alles gaat je voor de wind. Je voelt de energieën stromen, dat heb je een hele lange tijd niet gevoeld. Je mag leven op jouw manier, zonder grenzen, out of the box. Je leeft en het is tijdloos. Transformatie is een proces waarbij het oude wegvalt en het nieuwe plaatsvindt. Nieuw werk, een nieuwe partner en dingen doen die je normaal nooit zou doen. Je wilde die dingen wel doen maar ja, je had allerlei verplichtingen waardoor dat niet kon. Je had met het leven onderhandeld en had laag ingezet. Je nam het leven voor lief en nam genoegen met minder dan je wilde en kon. Nu zet je hoog in en raad eens? Het leven zorgt ervoor dat deze inzet haalbaar wordt. Je doelen zijn in zicht en je legt de lat steeds hoger. Het is ongelofelijk wat ontstaat als je jouw transformatieproces met open armen omhelst en werkelijk het oude gaat loslaten.

Een jaartje later

Je kijkt naar buiten en denkt terug aan toen, de tijd voor je transformatie. Jeetje wat erg dat je zo in compromis was met je eigen leven, jouw leven! Het was grijs en zwart. Je liet je leiden door sociale verplichtingen en verwachtingen van anderen. Je had helemaal niet door hoe slecht je luisterde naar jezelf. Je had niet eens door dat je niet jouw eigen leven leidde, maar dat je het leven leidde dat de maatschappij voor jou voor ogen had. Wat heb je jezelf al die jaren aangedaan? Je hebt jezelf verwaarloosd! Wat ben je blij met jouw besluit van een jaar geleden. Je bent verder gegaan en zag de zon. Je besloot: ‘Vanaf nu kies ik voor licht en leef ik mijn leven.’ En wat een geschenk! Jij bent het geschenk. Je bent uit je eigen schaduw gestapt en je mag er zijn in volle glorie.

Jouw transformatieproces is het mooiste dat je ooit zal meemaken. Het is het meest kostbaar en brengt je bij waarom je hier bent op aarde. Maar het transformatieproces is niet gemakkelijk en kan verwarrend zijn. Het is soms niet te snappen omdat de ‘oude jij’ nog tegen je praat terwijl je de ‘nieuwe jij’ aan het ontdekken bent. Zo’n proces is niet te doen in je eentje. Alleen al om het feit dat je je eigen angsten en overtuigingen vaak niet signaleert. Blokkades moet je op de juiste manier aanpakken, zodat je besef en hoger bewustzijn groeien en je belemmeringen voorgoed uit je weghaalt. Je kunt groeien in je volste potentie. Het is ongelooflijk waardevol en belangrijk om hier goede opbouwende begeleiding bij te hebben. Het is belangrijk om hier bij stil te staan. Hoe ga/ging jij jouw transformatieproces in?

Is jouw transformatieproces al begonnen? En hoe voel jij dat? Wat ervaar je en wat zijn jouw persoonlijke knelpunten?

vitaal water
vitaal water
vitaal water
Hoi ik ben Elke en ik ben food & life coach. Het is mijn missie om een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van jouw leven. Voeding en bewustwording zijn daarbij de hoofdingrediënten. Want gezond en gelukkig 100 worden kan alleen als je lekker in je lijf én leven zit. Dat is gewoon de enige manier, zo simpel is het. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met lekker gezond eten, gezelligheid en helemaal jezelf zijn. Daarom besteed ik extra veel aandacht en liefde aan kinderen. Ik maak ze bewust en enthousiast over voeding en leer ze te vertrouwen op hun intuïtie. Dat is de beste basis voor een lang en lekker leven.
Vorig artikelKarma bestaat niet
Volgend artikelZo grond je beter met behulp van edelstenen

9 REACTIES

 1. Dit is inderdaad heel herkenbaar. Bij het lezen zie ik mezelf er al doorheen gekomen te zijn, of in ieder geval heeft mijn leven al een hele ommekeer gemaakt
  Het grappige is, de laatste drie maanden wordt ik wakker met een vreugdegevoel dat blijkbaar van plan is te blijven.
  Het is mooi om te zien hoe snel manifestatie komt. Door positief in het leven te staan straal je die uit, en dit wordt beantwoord want onbewust pikken anderen het oo, en je ziet dat je een positieve vibe teweegbrengt bij de ander. En zo gaat het maar verder, en ondertussen help je jezelf er ook nog een mee.

  Ik kan mezelf niet katholiek noemen, maar voel me wel een Christen, en ik begijp steeds de werkelijke leer van Christus.

 2. Mijn transformatie is wel degelijk begonnen…het is niet altijd even leuk, emotioneel zwaar, het lijkt alsof ik door een soort identiteitscrisis ga….wie ben ik ? Wie was ik ? Wie wil ik zijn ?

 3. Voor mijn gevoel waren 2002 en 2015 grote transformatiejaren voor mij. Of zou het zo zijn dat een transformatieproces lang voortduurt en af en toe pieken heeft? Dus dat transformatie eigenlijk voort blijft gaan?

 4. Mooi en herkenbaar artikel. Ik ga ook door een transformatieproces. Een zoektocht naar……..? Niet weten waar het heengaat. Zo frustrerend. Maar mijn lichaam geeft duidelijk aan zo kan het niet langer, tijd voor verandering. Mijn vaste baan heb ik een aantal jaren geleden opgegeven. Tuurlijk zijn er wel eens twijfels over mijn relatie, maar is dat dan een teken om er mee te stoppen? Of is dat dan een blokkade op de hoofdweg die je juist kunt gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling?

 5. Transformatie is de hel ! Regelmatig op
  de snee van het mes en dat geeft ondraaglijke stress in overlevings modus.
  Eigenlijk zeer pijnlijk en niet leuk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in