waar we naar verlangen

Angst

Wij mensen lopen rond met veel angst. Angst voor afwijzing, angst om je hoofd boven het maaiveld uit te steken, angst om te zeggen wat jij te zeggen hebt, angst om te gaan doen wat jij wilt doen, angst voor je eigen grootsheid, angst voor je eigen licht, angst voor falen maar je kunt ook angst hebben voor succes.

De lijst kan eindeloos zijn. Dat herken je ongetwijfeld, maar misschien heb jij je angst diep weggestopt. Om het niet te hoeven voelen. Je hebt wellicht al van alles geprobeerd om “ervan af te komen”, wat niet is gelukt. Misschien heb je ervoor gekozen om eromheen te leven, je wil het je leven niet langer laten beïnvloeden. Dat klinkt logisch. Maar, dat is niet de oplossing. En daarmee vertel ik, denk ik, niets nieuws.

Wij zijn één geheel

Wij zijn één geheel. Alles wat we zijn en doen hangt met elkaar samen. Dat betekent dat je niet iets kunt negeren in je leven wat om aandacht vraagt en dan verwachten dat het verder goed gaat in je leven. Het lijkt misschien op het eerste gezicht zo dat het verder allemaal lekker gaat, maar dat is niet echt zo, als je wat dieper kijkt en als je heel eerlijk tegen jezelf bent.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

En dat is ook de reden dat we bijvoorbeeld een issue hebben met geld, omdat we niet gelukkig zijn in onze relatie, wat we tot nog toe hebben genegeerd. En het omgekeerde werkt ook zo: als je iets aanpakt wat al een tijdje suddert, dan kan het maar zo zijn dat er iets anders in je leven ook verbetert. Alles is energie en alles hangt met elkaar samen. Niet altijd geheel logisch, daarom is het goed om dit te weten. En daarom is het ook goed om niets te negeren in je leven.

Wat je negeert, blijft aanwezig

Dus stel: je loopt rond met angst. En ook al lijkt het erop dat dit niet van invloed is op jou en op jouw leven, omdat je een manier hebt gevonden om ermee om te gaan, de angst bepaalt veel in jouw leven. De energie van angst is aanwezig bij alles wat je doet en bij alle keuzes die je maakt.

Je maakt keuzes vanuit angst. Je maakt keuzes waarvan jij denkt dat deze ervoor zorgen dat jij veilig bent. De keuzes die je maakt kunnen ervoor zorgen dat jij niet wordt afgewezen. Je maakt keuzes die ervoor zorgen dat jij niet GROOTS hoeft te zijn. Je maakt keuzes die jou uit de wind houden. Maar de angst, en de daarmee samenhangende gevoelens van onveiligheid, zorgen ervoor dat je je hart niet kunt openen of dat je je hart afsluit. En dit laatste zorgt er weer voor dat je niet kunt ontvangen waar je naar verlangt.

Waarom ontvang je niet waar je om hebt gevraagd?

En dan vraag je je af waarom je maar niet ontvangt waar je naar verlangt. Er wordt toch gezegd: vraag en het wordt gegeven? Ja, en dat is ook zo. Jij hebt gevraagd, met jouw energie van angst. Jouw energie van angst is groter dan de energie van jouw verlangen. En dus krijg je waar je om hebt gevraagd: je blijft veilig. Dit is uiteindelijk natuurlijk helemaal niet wat je wilt, op zielsniveau in ieder geval niet. Want jij bent al veilig, jij bent GROOTS, Jouw energie van angst is groter dan de energie van jouw verlangen. En dus krijg je waar je om hebt gevraagd: je blijft veilig

Angst gaat nooit weg, dat is niet iets waar je naar moet streven. Angst heeft ook een functie. Wat ik hier bedoel, is dat angst geen belemmering meer voor je vormt. De verlangens die jij hebt, die komen van je ziel en jij hebt deze verlangens om er vorm aan te geven, om jou te helpen jezelf neer te zetten en te ervaren in het leven. Om vorm te geven aan wie jij werkelijk bent. Om het leven te creëren zoals jij dat wilt.

Negeer niet langer wat om aandacht vraagt

Mijn punt is: negeer niet langer de angst en de gevoelens van onveiligheid in je leven. Negeer helemaal niets meer in je leven. Want dit heeft grote consequenties, dat heb ik hierboven beschreven. Wij lichtwerkers zijn hier niet om onszelf beperkt te houden, om rond te blijven lopen met pijn, angst en verdriet. We zijn hier juist om alle stukken in onszelf die om aandacht vragen en die ons belemmeren om te zijn wie we werkelijk zijn, te helen en los te laten. Zodat we steeds meer ruimte in kunnen nemen en steeds meer kunnen gaan doen waarvoor we op aarde zijn gekomen.

Onbegonnen klus?

Soms lijkt het aangaan van pijn, angst en verdriet of wat het dan ook is wat om aandacht vraagt in jouw leven, een onbegonnen klus. Maar jij hebt alles in je om deze stukken te helen en los te laten. En ja, het is soms hard werken en het kost een hoop tranen en je wordt er doodmoe van, maar de beloning is groot. Want je wordt met iedere stap die je hierin zet, steeds vrijer vanbinnen. En dan kan het leven weer gaan stromen, in je en door je. Dan ga je van angst naar liefde, dan voel je je veilig om je hart te openen en zo creëer je ruimte om alles te gaan ontvangen waar jij naar verlangt. Alles bij elkaar meer dan de moeite waard om op te houden iets te negeren wat om aandacht vraagt in jouw leven.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

8 REACTIES

 1. Ik ben mee met het artikel. Bedankt trouwens. Maar ik worstel al langer met volgend raadsel. Angst is sterker dan verlangen. Ok, hoe komt Trump dan aan zijn fortuîn, bloeiende bedrijven, een topwijf en het presidentschap?
  De heel bange man, want dat is een narcist/psychopaat op onbewust niveau, zou volgens de theorie hierboven arm, eenzaam, onsuccesvol en machteloos moeten zijn.
  Wat heb ik verkeerd begrepen aan de energie-theorie Machteld?

  • Wat je uitstraalt en uitzendt komt bij je terug. Schaarste denken trekt schaarste aan, angst trekt angst aan, overvloed trekt overvloed aan, liefde trekt liefde aan. Dat is een natuurwet die IS. En aan je omstandigheden kan je dus zien wat je uitzendt, wat in jou een dominante energie is waar je je misschien niet eens van bewust bent. En als dat wat je ervaart je niet bevalt, keer je naar binnen, onderzoekt daar wat er is en gaat dan de weg van schaarste naar overvloed en van angst naar liefde bewandelen of wat jij dan ook maar in je hebt. Trump trekt aan wat hij uitzendt. Dat kan niet anders zijn.

   • Misschien moet ik wat narcistischer worden, want dat is blijkbaar de wondertruc en conditio sine qua non op deze vreemde planeet om ‘overvloed’ te krijgen.

    • Niet echt. Maar je hebt gelijk, je kunt prima rijk worden als schaarstedenker. Sterker, je hoeft niet eens bang en ongelukkig te zijn als schaarstedenker. Energetisch allemaal heel goed verklaarbaar.
     De vraag is of je gelukkigere wordt als je narcistischer wordt, ik denk dat je dan een heel hoge prijs betaalt voor wat je dan oogst.

  • Trump is niet bang voor geld. Hij is er dol op, want het geeft hem veiligheid. Hij vertrouwt geld, hij snapt geld, dus trekt hij het aan. Hij is bang voor intimiteit en vertrouwen. Kijk maar eens naar de lichaamstaal tussen hem en zijn vrouw. Daarmee mist hij veel.
   Wat Trump ook uitzend is dat hij recht heeft op geld en macht. Hij leeft in een wereld van eten of gegeten worden en hij ziet zichzelf als een eter. Dat straalt hij uit, hij is niet bang om te nemen, en te nemen en te nemen.
   Ik vind het te simpel om te zeggen dat schaarste denken schaarste aantrekt, daarvoor zie je teveel rijke mensen die schaarstedenkers zijn. Wat die mensen doen, energetisch is zichzelf helemaal gunnen dat zij recht hebben op meer, meer, meer. En in die zin zijn ze VOOR ZICHZELF geen schaarstedenkers. Dat meer, meer, meer voor hun minder, minder, minder betekent voor anderen in hun wereldbeeld, kunnen ze prima rechtvaardigen. En dus kunnen ze rijkdom uitstekend aantrekken.

 2. Dit artikel is erg herkenbaar het werkt ook zo. Ik heb heel erg last van controle en dwang en ben daar ook behandeling voor bij Doktor Bosman ggz. Ik ervaar dat ook wat er in het artikel staat. En soms heb je een licht puntje en kan je dat ervaren hoe dat is als je moet accepteren dat je altijd onrustig en angstig blijft dat het een onder deel is van het leven. Maar dat daarna kan richten op de dagelijkse dingen en leuke dingen. Ik vind bewust leven erg helpt met angst. Ik merk dat je zelf afschermen van energie van andere mensen goed werkt dan blijf je bij je zelf en kan je echt richten op positieve energie en je eigen groei. Het kost erg veel energie maar leert ontzetten veel van. Ik raad het je aan om niet weg te lopen hiervoor en anders hulp te vragen en open te zijn naar je omgeving die kunnen helpen. Het wordt dragelijker om angst te hebben als je het bespreekt.

  • Ja Marthe, van weglopen gaat het niet opeens weg. Sterker nog, het wordt erger juist omdat het om aandacht vraagt en gezien/gehoord wil worden. Aankijken en er iets mee doen, dat is de enige manier. En je bent niet je angst, je bent veel meer dan dat. Angst is het tegenovergestelde van liefde en jij bent liefde, in je kern. Maar het kan een heel proces zijn maar zeker de moeite waard, dat ben ik met je eens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in