hsp workshop
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

“Ik ben bang van mijn hooggevoeligheid, want ik voel veel te veel.

Ik weet niet wat van mij is en wat van de ander…”

Herkenbaar?

Wanneer je onder de mensen komt is het net alsof jij van alles voelt en ervaart, maar je kan die emoties en gevoelens niet echt plaatsen in jezelf. Je kan zelfs een emotionele uitbarsting krijgen terwijl jij normaal niet zo bent.

Of je voelt je fris en monter, maar dan praat je met iemand en ‘knip’, je voelt je op slag als leeggezogen of uitgeput.

Kom je in grote mensenmassa’s dan heb je het gevoel van verpletterd te worden. Er zijn huizen waar jij gewoon niet kan blijven, zo slecht voel jij je er.

Van sommige mensen wordt jij gewoon mottig en moe. Bepaalde beelden of muziek maken je kotsmisselijk. En zo kan ik blijven doorgaan.

Je bent misschien enkel bezig met hoe jij je het beste kan beschermen, net zoals ik zelf meer dan 20 jaar gedaan heb. Je leven is bijna onleefbaar geworden, want:

“mensen zijn gevaarlijk, “hup zout in de hoeken, salie branden, piramide onder het bed, bed schuin  om de beste energie aan te trekken, stoel op de juiste plaats, beschermingsrituelen, bang van je eigen kracht en schaduw, geen scherpe hoeken of open boekenkast in de rug want volgens de feng shu is dit slechte karma…..”

Ik werd er in elk geval bijna zot van, bovendien was er niks dat hielp.

Je snapt misschien niks van je lichaam, want het doet altijd pijn, of je bent vaak bent moe en dokters vinden niks. Je doet je best en voor je gevoel wijst de wereld je af. En toch komen de mensen bij jou als ze problemen hebben of zich slecht voelen. Wanneer zij vertrekken voel jij je op en leeg en zij zijn weer helemaal opgeleefd en en lijken wel 10 jaar jonger!

Welkom in de wondere wereld van hooggevoelig zijn :-).

Waarom het zinloos is je te beschermen

De basis van de schepping is de onvoorwaardelijke liefde en de vrije wil. De bedoeling op aarde is om via uitdagingen te groeien en je grenzen te verleggen. Dat heb ik zelf heel goed mogen ervaren in mijn leven.

Op een bepaald moment was ik al dat beschermings gedoe zo beu, want het werkte toch niet en ik was als een gijzelaar in een gevangenis, dat ik besloot me over te geven. Het moment dat ik mijn angsten losliet, had ik ook geen zin meer om nog aandacht te besteden aan al die negativiteit.

Hierdoor kwam er een rust over me en gaf ik me over aan mijn gevoel. Aangezien ik toch niks juist kon doen voor de anderen, besloot ik om het mezelf aangenamer te maken. En plots was er geen bedreigende wereld meer maar gebeurden er kleine wondertjes en werden hele nieuwe werelden ontsloten voor me.

Plots werd ik waardevol voor de buitenwereld.

Leuk dat de ander ontlast is, maar ik zit er nu wel mee!

Na jaren van cv’s, fibromyalgie en een stofzuiger zijn, ontdekte ik eindelijk het hoe en waarom. Ik begreep plots de onbewuste programmering en doel van hooggevoeligheid.

Als hooggevoelige heb je een onbewuste programmatie van persoonlijke groei VIA verlichting brengen op aarde en je hooggevoeligheid is je instrument. Hierdoor sta jij constant open en zuig jij van alles op. Op die manier verhoog jij de trilling rondom je.

Wanneer kom jij echter in de problemen? Dat is wanneer jij enkel bezig bent met de anderen en je je eigen groei vergeet. Door angsten drijf jij weg van jezelf en schep je een aanhechtingspunt voor de lagere energie die jij wil verlichten. Zo komt het dat die in je systeem blijven hangen en dat jij een verlaging van trilling ervaart.

Als er angst en/of zelf afwijzing in je aanwezig is, dan zijn dat aanhechtingspunten waardoor die lagere trillingen in je systeem blijven hangen.

Het gevaar van zelf-afwijzing!

Door emotionele kwetsingen in vroegere levens, conceptie of kindertijd zijn we in de greep van ons angstige ego gekomen. Het ego verdringt daardoor ons ziele-zelf. Hierdoor staan we niet meer in verbinding met onze innerlijke wijsheid en weten we niet meer hoe onze hooggevoeligheid als krachtig instrument te hanteren. Het zorgt ervoor dat we de wereld vanuit onze angstige ego-ogen bekijken, en enkel kommer en kwel ervaren.

Deze ego-kijk zorgt voor oordelen en foute verwachtingen. Onze hooggevoeligheid is op magische wijze 😉 veranderd in een zweep die de kommer en kwel benadrukt.

De hooggevoeligheid dient gebruikt te worden om te voelen waar er problemen zijn om die dan als NEUTRAAL kanaal op te lichten. En hier zit het knelpunt, niemand van ons is nog neutraal, want we leven vanuit onze kwetsingen, verwachtingen en angsten. Door deze zelfontkrachting kunnen we ons krachtige instrument niet hanteren.

Als je geen speelbal meer wil zijn van de energieën rondom je is het belangrijk om alle lagere aanhechtingspuntjes in jezelf los te laten zodat je een neutraal kanaal kan worden.

Deze zijn:

 • -alle mogelijke angsten vervangen door vertrouwen
 • -elke vorm van controle vervangen door geloof en overgave
 • -je gevoel de richting laten aangeven ipv je ratio & logica
 • -alle schuldgevoel of schaamte loslaten
 • -erkennen dat jij de enige bent die keuzes maakt in je leven, dus bewust de verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en je geluk en vervulling niet van de ander verwachten
 • -je bent uniek en je unieke gift is nodig in deze wereld
 • -gebruik de kracht van verbeelding want die vormt je leven
 • -medelijden vervangen door mededogen
 • -egoïsme vervangen door eigenliefde
 • -onthouden dat je visie je leven kleurt en dat er veel meer is dan jij door je gebrekkige visie zichtbaar maakt
 • -je bent nooit machteloos want je bent een schepper.  Elke seconde van de dag vorm jij,  onbewust van je scheppingsdaad, je wereld via je gedachten

Zo heb ik mijn hooggevoeligheid kunnen omvormen tot een krachtig en waardevol instrument. Ik zou nooit meer zonder willen zijn en ben dankbaar voor de kracht en energie die ik er nu aan verleen. Wat ik kan kan jij ook, geef nooit op, je bent veel meer dan je beseft.

Isabelle Lambrecht

vitaal water
vitaal water
vitaal water

12 REACTIES

 1. Het gevaar van zelfafwijzing is voor het eerst dat ik erover lees .

  slaat de spijker op mijn hoofd ik herken mijzelf er in .

  .ik weet dat ik erg gevoelig ben en anders reageer op situaties dan een andere .
  Het is en gaat allemaal veel intenser .en begin aan mezelf te twijfelen van het is niet normaal dit .

  veel negatieve gedachten en een negatief zelfbeeld is me bekend.
  recent te horen gekregen .. jij bent goed in het lijden ..van mn therapeut .psych

  ik in vertwijfeling vatte dit op als een afwijzing .is iig geen compliment toch ?
  hoe ga je daar als hsp r mee om ?

  Bij navraag wat hier mee bedoeld wordt krijg ik geen duidelijk antwoord van de therapeut .
  zegt mi meer over de therapeut dan over mij …weken later nu heden denk ik dit .

  Ik zie vooralsnog geen ingang bij mezelf om m n hoog sensitief zijn te accepteren …pas me aan wat de omgeving als normaal en realistisch ervaart .

  Ik ben nogal snel ontwricht en onstabiel en dat vindt ik geen prettige eigenschap.

  de omgeving waarin ik zit is bepalend .
  Vaak ben ik het gewoon zat op te komen voor mijzelf en donder ik in een depressie en voel me eenzaam en niet begrepen .

  Een niet hsp r begrijpt een hsp r niet .binnen een relatie is dit lastig maar niet onmogelijk.!

 2. Hooggevoeligheid oftewel de H en de S zijn de oorzaak van het probleem niet.
  .
  Het is de P (persoonlijkheid/ego/zelfbeeld) die de basis van de problemen m.b.t. HSP zijn.
  .
  Eenmaal je P doorzien dan is HSP geen enkel probleem.
  .
  Je voelt wat er te voelen is en niets blijft hangen/gaat mee trillen omdat er simpelweg niets (geen oud zeer) meer is wat mee kan trillen.
  .
  Ook het HSP zijn zegt je dan niets meer, het is niet iets meer waar je je eigenwaarde of zoiets aan ontleent.
  .
  Je ervaart het ook niet als kwaliteit en hoeft er ook niets mee.
  .
  Dat je de bewustzijnstrilling in je omgeving verhoogt zal je .. zijn.
  .
  Het is nu eenmaal iets wat vanzelf gebeurd en waar je beter maar niet mee bezig kunt zijn.
  .
  Net zoals een boom niet bezig is met het boomzijn, laat staan dat tie zuurstofleverancier is.
  .
  Kan lastig zijn om te voelen/zien/weten/ervaren wat nog van jezelf is en wat van de ander.
  .
  Alhoewel het is wel merkbaar of iets bij jezelf nog gaat meetrillen of niet.
  .
  En mededogen is ook maar een mindsetting/eigenbelangetje/oudzeertje.

  • Wat vind ik je toch een heerlijk mens, met prachtige, eigen reacties. Ga gewoon zo door zou ik zeggen, ik lees je woorden graag. xxx

 3. Dank je wel Isabelle, heel herkenbaar ! Dit geeft mij inzicht en handvatten hoe ik met mezelf om moet gaan.De handelingen hoe ik mezelf kan transformeren in kracht!

 4. Wat ben ik blij met mijzelf . Waar ik vroeger als hooggevoelige . gauw gekwetst was ,en eigenlijk
  door alle angsten heen ben gegaan. ben ik nu zelfs mondiger geworden.
  Ik ben er sterk van geworden . waar ik eerst pijn van allerlei dingen ervaarden . voel ik nu een
  warme deken om mijn heen van acceptatie . men neemt mij zo als ik ben ..
  Heerlijk ik geniet ervan . mijn zelfvertrouwen is nu op een punt gekomen waarvan ik dacht
  dat het daar nooit zou komen ..
  En ik heb het allemaal zelf gefikst . maar ik moet eerlijk bekennen dat ik ook aan de website
  van nieuwetijdskind veel te danken heb. dingen waar ik geen benul van had . heb ik toch
  hier opgepikt. top .

 5. Mijn dochter van 5 is hoog gevoelig en dat is niet alleen voor haar lastig, maar ook voor ons, want hoe gaan wij haar duidelijk maken dat ze "dingen" los moet maken? Ze heeft heel weinig zelfvertrouwen en is heel principieel , voor zichzelf opkomen tov andere kinderen lukt haar gewoon niet. Ik heb heel wat boekjes in huis, maar tot nu toe nog geen goed advies gevonden. .

 6. Leuke tekst! Kan me zelf heel goed vinden in wat je over jezelf vertelt. Ben echter altijd blij geweest met mijn HSP- zijn… :-)) Het heeft me veel geleerd. Nu nog steeds. Jammer dat je nergens vertelt HOE je een healer bent geworden…Groetjes.

  • sophie, het zat altijd al in me. Vele jaren mocht ik horen dat ik die gave had. Maar zolang ik niet geloofde en vertrouwde in mezelf kon ik er niks mee. Het moment dat ik mijn ego controle losliet, geen overlevingsstrategieën of plan B's meer, gewoon ja zeggen tegen mezelf en mijn krachten zijn op 3 weken tijd tot volledige ontplooiing gekomen. Natuurlijk was dit altijd aanwezig in me, en de leerschool des levens zorgde voor de inzichten en nu ik een kanaal ben stromen er vele nieuwe inzichten constant binnen. Warme groet

 7. Mooi hoor, verklaart heel veel voor mij. Helaas mensen verloren doordat het nu pas duidelijk is wat mij is "overkomen". Wist het misschien al op intuitief niveau maar heb er nooit zulke woorden aan kunnen geven. Bedankt, de toekomst zal bepalen hoe en of ik met deze wetenschap zal omgaan !

  • er is een tijd van komen en van gaan. Als je aanvaard dat alles goed is zoals het is, dat alles naadloos op elkaar aansluit, zal jij de info van deze tekst kunnen gebruiken. Als je in je ego emotie van "verdriet" blijft zitten, zal je niet groeien. Het ego is beperkt, de ziel weet dat alles de persoonlijke groei en vooruitgang dient. Op zieleniveau was je contract met die ander afgelopen, hoe graag jij vanuit je ego ook die relatie had verder gezet Laat los en zeg ja tegen jezelf, weet en vertrouw dat alles juist is zoals het zich nu manifesteert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in