Daar zat ik dan, begin twintig, snikkend mee te zingen met That I would be good van Alanis Morisette. Als ik toch maar goed genoeg zou zijn, zelfs met mijn gevoeligheid. Zelfs als ik misschien druk werd van de mensen om me heen. Zelfs als de wereld me even te veel werd. Zelfs als iedereen om me heen van alles van me vond. Want dat ze dat vonden, dat voelde ik dagelijks. Ik kletste te veel. Ik keek te veel door ze heen. Ik was ‘anders’. Veel te lang heb ik dat geloofd. En zelfs nu kan ik het nog voelen als ik het nummer hoor. Maar ik ben niet meer dat meisje. Gelukkig niet.

Ik ben altijd goed genoeg

Fast forward naar bijna twintig jaar later. Dagelijks schrijf ik in mijn journal: ‘Ik ben altijd meer dan goed genoeg.’ En het mooiste: Het zijn geen loze woorden meer. Geen affirmatie die ik opzeg maar waar de stemmetjes in mijn hoofd zich keihard tegenaan bemoeien. Zelfs als ik door omstandigheden een enkele keer niet helemaal mijzelf kan zijn (Nee, wat mensen ook zeggen: Als ik altijd 100% mijzelf zou zijn, zou het er in bepaalde sociale situaties niet gezelliger van worden, dus ik hou me weleens in), vind ik mijzelf nog steeds meer dan oké. Want dat ik niet hetzelfde ben, of dezelfde meningen heb als iemand anders, zegt niets over mijn waarde.

De weg hiernaartoe

De weg naar jezelf accepteren is vaak wat hobbelig en leg je af met vallen en opstaan. Zelfs nu ben ik nog weleens kort onzeker, maar ik kan snel terug naar het gevoel dat ik oké ben. Dat ik mijzelf niet hoef te verantwoorden of veranderen. Maar daar heb ik dus wel bijna dertig jaar voor nodig gehad (tot mijn tiende vond ik mijzelf best leuk). Als je er een beetje buiten valt in de maatschappij, wordt dat je vaak zo ingepeperd, dat het niet gemakkelijk weg te poetsen valt. En dan had ik nog het geluk dat ik opgroeide met liefhebbende, steunende ouders, maar hoe vaak mist zelfs dat?

Iedere dag opnieuw kiezen

Iedere dag kies ik er nu voor om mijzelf meer dan goed genoeg te vinden. Iedere dag kies ik ervoor om de wereld in te stappen als mijzelf. Te glimlachen naar de mensen om me heen, omdat ik nu eenmaal zo in elkaar zit. Lief te zijn voor de mensen om me heen. Geïnspireerde acties vanuit mijn hart uit te zetten voor mijn onderneming en daarin ook mijzelf te zijn. Iedere dag opnieuw kies ik voor mijn mooie leven. Natuurlijk schiet ik nog weleens uit mijn slof, of heb ik mijn dag niet, maar nu kan ik er later met compassie naar kijken en ook sorry zeggen tegen wie ik geraakt heb.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Vind jouw fans

Als jij (bijna) altijd jezelf bent. Als jij durft jezelf echt te laten zien. Als jij uit je cocon durft te stappen om je vleugels uit te spreiden, dan vind je jouw fans. De mensen die de tijd nemen om te zien wie jij echt bent. De mensen die jou leuk vinden, precies zoals je bent. Maar het begint bij jou. Zolang jij je verschuilt, kan niemand zien wie jij precies bent. En als ze je niet zien, kunnen ze ook niet van je houden. Dus laat je zien, deel jouw waarheid, deel jouw unieke zijn. En vind jezelf meer dan goed genoeg, iedere dag weer. Dan komen de échte vrienden, dan komt jouw nieuwe ‘tribe’, vanzelf.

Je bent ALTIJD meer dan goed genoeg. En het mooiste: Dat was je altijd al, alleen zag je het nog niet.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in