Je familiekarma laten stoppen bij jou
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

We maken nog steeds intense innerlijke processen door. We doorleven oude energie, patronen en gevoelens, schonen op en laten los. Ons bewustzijn groeit en groeit. Steeds meer ruimte is er voor het nieuwe; voor licht, liefde, vertrouwen, mogelijkheden en verbinding. De helingsreis van onze ziel gaat verder en dieper. Door de grote bewustzijnsgroei schijnt er ook steeds meer licht op de diepgewortelde thema’s van familiekarma.
Wat is familiekarma en hoe kan je dat helen?

Wat is karma?

Dit is mijn vereenvoudigde visie op karma:
Als ziel heb je de mogelijkheid om gedurende je aardse incarnaties bepaalde lessen te leren. Voor elke incarnatie wordt een lessenpakket samengesteld. Tijdens je vorige levens heb je al veel lessen doorlopen, ervaringen opgedaan en vorderingen gemaakt. Karma zijn de lessen die je al eerder voorgeschoteld hebt gekregen, maar nog niet hebt afgerond. Daarom komen deze lessen in dit leven terug, in de vorm van allerlei oefensituaties. Zo heb je de mogelijkheid om je verder te verdiepen in dit thema.

Leren in de dualiteit

In de dualiteit worden lessen vaak geleerd door een situatie te creëren van afwezigheid en gemis. Als je bijvoorbeeld wil leren wat onvoorwaardelijke liefde is, kom je niet in situaties waar dit volop aanwezig is, maar krijg je juist ervaringen op plaatsen waar die liefde niet is. En wil je leren wat het betekent om in je kracht te zijn, dan krijg je ervaringen in situaties waarin je je machteloos of ontkracht voelt. Door de afwezigheid van de energie van het thema dat in jouw systeem ‘aan’ staat, ga je hier naar op zoek.

Wat is familiekarma?

De specifieke lessen of thema’s die jij deelt met je ouders en voorouders, zijn je familiekarma. Deze lessen zijn diep in de energie van een familie verankerd.

Op het moment dat jouw ziel bekijkt welke lessen je aan zal gaan tijdens je volgende incarnatie, dan kies je een familie uit waarin jij jouw lessen goed zal kunnen oefenen. Dat is in een familie die dezelfde thema’s heeft als jij. Elke familie heeft zo zijn eigen thema’s die ‘aan’ staan. En elke generatie heeft de mogelijkheid om verder te groeien in het bewustzijn van die thema’s.

In een familie met bijvoorbeeld het thema eigenwaarde hebben veel familieleden een gebrek aan eigenwaarde. Door bij ouders te zijn voor wie dit een thema is en die daarin dus nog aan het leren zijn, groei je op in een omgeving waar de energie van eigenwaarde ontbreekt. Daardoor krijg jij dat gevoel niet of weinig mee en zal je zelf op ontdekkingsreis moeten gaan om te ontdekken en doorleven wat het hebben van eigenwaarde inhoudt. Dat staat hier heel kort en simpel omschreven, maar in de praktijk is dat een hele levensreis (en misschien wel meerdere!).

Familiekarma kan zich uiten in verschillende thema’s, bijvoorbeeld somberheid, eigenwaarde, angst, macht, schuld of grenzen. Maar het onderliggende thema is altijd hetzelfde: er is weggegaan bij liefde.

Duale assen

Elk leerthema kan je plaatsen op een duale as, van het ene naar het andere uiterste. Bijvoorbeeld van je machteloos en slachtoffer voelen naar heel krachtig zijn, van somberheid naar levensvreugde of van angst naar vertrouwen. Je ziel wil op alle plekken op zo’n as ervaringen opdoen. Iedere ervaring is waardevol en draagt bij aan jouw leerproces.

Aan elke as kan een extra dimensie worden toegevoegd: liefde. Bijvoorbeeld het thema grenzen kan je plaatsen op een as van helemaal geen grenzen naar heel strakke grenzen en regels. Als dit een thema is in een familie wordt door de generaties heen verschillende kanten hiervan belicht. Van gezinnen met zeer autoritaire ouders tot ouders met weinig tot geen aanwezigheid van grenzen en regels. De dimensie die hier uiteindelijk aan toegevoegd kan worden is liefde, of de verbinding met het hart. De les die in het thema grenzen geleerd kan worden is dat het eerst belangrijk is om je met jezelf te verbinden, met jouw hart en buik. Vanuit die verbinding kan je vanuit liefde grenzen stellen of juist vrijheid geven.
Als er liefde wordt toegevoegd kom je in een hogere dimensie.

Opgroeien in jouw familiethema’s

De energie waarin jij bent opgegroeid, heeft zich onbewust, genesteld in jouw energiesysteem. Als lichtwerker en gevoelig mens ben jij die energie met je mee gaan dragen. Je bent in die energie meegegaan en waarschijnlijk heb je deze lange tijd als waarheid gezien.
Je losmaken uit je familiekarma, de energie van jouw familie, is zacht gezegd een flinke uitdaging!

Je familiekarma stoppen

Het is belangrijk om te weten dat jij niet het karma voor je hele familie hoeft te helen. Ieder mens draagt de verantwoordelijkheid en zorg voor alleen zijn eigen helingsproces. Jij hoeft niemand anders te helen dan jezelf en alleen als jij dat wil. Je hebt hierin een vrije keuze.

Het enige wat jij kan doen bij het helen van familiekarma is het bij jou te laten stoppen. ’Tot hier en niet verder’. Je hoeft niet langer de onbewuste energieën van jouw familie met je mee te dragen. Jij mag stoppen met het willen helen van je familie en proberen hun bewustzijn te laten groeien. Dat is niet jouw taak.

Helen van je familiekarma heeft alles te maken met het vergroten van jouw bewustzijn. Jij mag de oude, zware, onbewuste energieën die je zo lang hebt meegezeuld van je schouders laten glijden en daarmee loslaten. Zodat jij steeds meer in je eigen energie en licht kan zijn.

Deel 2>>>

15 REACTIES

 1. Laat het stoppen door geen kinderen op deze wereld te zetten. Deze wereld is niet natuurlijk meer. Veel.mensen kunnen en mogen zichzelf niet meer zijn. Dieren worden gruwelijk behandeld. We worden volgeporpt met chemicaliën en verplicht straks met vaccins voor de liefe kleine babys, besproeid met gif. enz enz..kapatalistisch systeem ..je kunt er uren over doorgaan. Karma uitwerken is bewustwording en als je bewust bent en ziet en voelt dan weet je..mijn wereld klopt..maar eromheen niet..maar daar leef ik nu eenmaal in. ..dat wil je je kinderen.niet aamdoen. De gevoeligheid in mijn familie karma wat ons mooie mensen maakt, past niet in een wereld vol geweld. De holocaust voor dieren is gaande en dat is slecht karma voor alle mensen op aarde.

 2. Bedankt Lea,
  Om met de deur in huis te vallen, ik heb een paar weken geleden gebroken van mijn meest nabije familie, mijn broer en zus.
  Ik dacht ook : tot hier en niet verder.
  Dit heb ik niet echt op een liefdevolle manier kenbaar gemaakt, ik was namelijk woedend.
  Het idee een slaaf te zijn van de grillen van mijn familie voor zo`n pakweg 30 jaar,
  het egoïsme en het zwijgen, de meedogenloosheid en het narcisme.
  Ik zit met de erfenis van het niet ervaren /beleven van liefde en een negatief zelfbeeld.
  Angst voor anderen, geen verbinding kunnen voelen. Als familie waren we ook los zand.
  Ik hoop dat ik eindelijk kan gaan loslaten want het zijn loodzware jaren voor me geweest.
  En wat je zegt, liefde is altijd het antwoord. Lieve groet, Helen
  Remember Louise Hay : Je kunt je leven Helen!

 3. Afgelopen dagen. vooral!!! heb ik mogen ervaren wat of hoe, het is om naast de eigen familie ook het karma van de aangetrouwde familie te ervaren.
  Ennn het belangrijkste van alles: de prikkels los te laten hier iets over te zeggen laat staan er iets mee te doen. Het beste werkt het voor mij om gewoon waar te nemen, te aanschouwen.
  Lijkt me ook een stukje op weg zijn naar/in de vijfde dimensie.
  Heeuul mooi stuk, Lea!
  Hartegroet van mij, Kees

 4. Helemaal waar en mooi! Precies het thema waar ik mee bezig ben en zelf een boek in het (pas verzonnen) genre spirituele fictie over aan het schrijven! Ik ben door mijn zoektocht naar herstel in contact gekomen dat er een Vloek op mijn Hongaarse familie rust. In een deels fictie deels op mijn levensloop gebaseerd verhaal neem ik je in mijn proces mee.

  • Hi Ibolya, mocht je de vloek willen laten kantelen, bekijk dan eens het werk van Olof Smit (earthfather.eu) en check of het resoneert met je. In mijn geval was het life-changing. Waar in mijn hele leven alles nooit te lang ‘goed’ mocht gaan, waar ik nooit te lang écht geluk mocht ervaren, bijna ieder bot brak of ander fysiek ongeluk kende (met duizenden euro’s aan kosten), emotioneel/mentaal crashte, energie inleverde bij het leven, verloopt mijn leven nu, een maand na de kanteling – ik ben 30 jaar – eindelijk met een bepaalde vorm van ‘kalmte’. Direct vallen dingen eens niet allemaal tegelijk de ‘verkeerde’ kant op. En zeker, nog steeds heb ik lessen te leren, genoeg zelfs, maar ze komen in een meer ‘levensvatbare’ versnelling. Daarna zijn boek gelezen, ook echt een aanrader. Een aantal vrienden om me heen ook geholpen zien worden door hem (hij werkt op afstand), bizar hoe levens veranderen. Deze kennis over het kantelen van de banvloek (of hoe hij het noemt de ‘spirituele blokkade’) moet de wereld in!

 5. Ja, ook ik heb in een familieopstelling ervaren dat het aan mij was om iets negatiefs dat nog voor de oorlog tussen mijn grootvader en zijn vrouw (die heel vroeg gestorven is en van wie ik eigenlijke niets weet) te doorbreken.
  Workshops en therapieën helpen mij daarbij en toch haak ik af bij het idee (de illusie) dat ‘onze ziel’ door meerdere levens zou moeten gaan ‘om te leren’.
  Misschien is het wel voor velen wel een harde boodschap en hebben vele geloven er een antwoord op willen geven, maar het is mijn overtuiging dat er niet zoiets is als ‘de zin van het leven’. De zin van het leven is het leven zelf.
  Vele geloven hebben geprobeerd ons wijs te maken dat die zin in het ‘hiernamaals’ zou liggen en dat er wijze mannen (Jezus, Mohammed) waren die ons richtlijnen gaven hoe dat hiernamaals te bereiken. Zien jullie ook dat die richtlijnen zijn misbruikt door zogenaamde dienaren van die wijze mannen om ons verder te laten van waar het echt om gaat?
  Niet meer proberen te zoeken naar ‘de zin van het leven’. Er is heel veel gebeurd vanaf het moment, hel lang gelden dat er iets was van primitief leven. Ik heb het gezien in Australië. En langzaam, heel langzaam zijn we geworden tot wie we zijn. En misschien overeveft de mensheid wel zichzelf. So what? Durf toe te geven dat de mens niet zoiets is ‘als het uitverkozen volk’. Misschen zijn de insecten dat wel of de ……. Zou het universum daar wakker van liggen? Na de dinosauriërs en de inslag van een komeet ging het leven op de planeet toch gewoon door.
  Het is eigenlijk ongelofelijk dat er mensen zijn die aan toevallige dingen in de hemel zekerheid ontlenen. “volle maan in vissen”. Sorry, waar we hebben het over feiten die misschien wel lichtjaren uit elkaar liggen.
  Het is voor mij geen probleem dat er mensen zijn die er hun inspiratie en ‘hun geloof’ uit putten.
  Ja, zonder zoiets als geloof door het leven gaan is nog niet zo eenvoudig. Maar probeer dan in ieder aan dat leven een goede invulling te geven en elkaar niet uit te moorden onder het motto: het is mijn geloof, mijn religie, mijn overtuiging die het gelijk aan zijn kant heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in