hooggevoeligheid
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Als life -en loopbaancoach krijg ik vragen van mensen hoe ze zich goed kunnen voelen in hun loopbaan en eigen huid. Ze zijn als het ware hun fundament kwijt.

Ze worstelen met een gevoel van onbehagen, opstaan en gaan werken kost energie, er zijn steeds conflicten op het werk, ze voelen zich ondergewaardeerd, ondergesneeuwd, je moet nu éénmaal werken.

Eén van mijn klanten die ik momenteel begeleidt in haar loopbaan, twijfelt of ze wel het juiste werk doet. Ze deed zware studies maar voelt duidelijk dat het niet echt haar ding is. Maar ja:

  • – eerst die zware studies
  • – al meer dan 7 jaar investeert ze in die carrière – er moet toch brood op de plank komen, dus werken moet ze toch
  • – als klapper op de vuurpijl, heeft ze het idee dat ze niks anders kan

Zo is het altijd. Je gevoel en uniek levenskompas vertellen je hoe het is met je leven maar je legt het snel het zwijgen op. Het angstige ego dat enkel focust op veiligheid, vind vertrouwdheid blijkbaar veiliger dan het nieuwe. Liever blijven hangen in de slechte vertrouwde situatie dan de uitdaging van vernieuwing en vreugde aan te gaan. En dit is de rode draad die bij elke mens weer naar boven komt, zowel in werksituaties als in relaties. Het ego is bang om de controle te verliezen en kapt daarmee elke nieuwe weg af. Met zijn analyses en ratio spiegelt het je alle mogelijke gevaren. Helaas zijn die analyses gestoeld op vroegere herinneringen en dus NIET toepasbaar op de toekomst. Ze zijn onbruikbaar omdat de toekomst altijd anders is dan het verleden. Het enige wat je zeker hebt is het nu, en in het nu is er altijd het volledige potentieel aan mogelijkheden aanwezig. Waarom dan kiezen om het verleden opnieuw op te roepen zodat het zichzelf opnieuw kan vervullen?

DE KOSMISCHE HELPENDE HAND

Als je jezelf durft open te stellen voor verandering zal je altijd een duwtje in de rug krijgen van de kosmos. Weet dat het leven ALTIJD de meest helpende hand reikt. Helaas voor de angstige mens is het niet altijd de hand die hij verwacht.

Op mijn vraag hoe het was, liet de klant  me weten: “ Het gaat nog niet zo goed. Afgelopen zondag te horen gekregen dat ze niet met mij verder willen op mijn werk. Ik ben hier nogal van geschrokken. Het ging ook weer niet zo slecht op mijn werk. Ik was nauwkeurig, heb geen fouten gemaakt, was collegiaal, ik deed mijn best.

Ik vond het een heel goeie zet van de kosmos en liet haar dat ook weten want zelf kon ze geen knoop doorhakken en was de angst voor financieel gebrek haar grootste struikelblok.

DE KANS GRIJPEN ALS ZE ZICH VOORDOET

Ondanks dat ze zich echt niet goed voelt op haar werk, er psychisch onder begint lijden heeft ze toch niet de moed om voor zichzelf te kiezen. Maar omdat ze de deur naar zelfontplooiing blijft openhouden (anders zou ze niet in contact blijven met mij) reikt de kosmos haar een helpende hand. Ze staat voor een tweesprong en moet een keus maken. Nu ze haar ontslag krijgt “moet” ze wel een keus maken. Je kan nu wel denken: “hé de kosmos maakt de keus voor haar!” . Nee zo is het niet want de vrije wil zit hem in het HOE je omgaat met je leven. Alles hangt af van de manier waarop zal omgaan met het ontslag, acceptatie of vastklampen aan het (pijnlijk) bekende. In eerste instantie gaat ze in de weerstand en wil zich vastklampen aan de job want ze schreef: dat ze het niet slecht deed en haar best gedaan had.

Wat een gebrek aan vreugde en passie. Ze doet duidelijk haar best om te overleven ipv te leven. Het leven is niet bedoelt om je best te doen. Het leven is bedoelt om jezelf en je unieke potentieel vorm te geven. Zolang je je gevoel en dat wie jij bent geen stem wil geven, kan je vorm geen bodem krijgen. Zonder bodem ben je een bodemloos vat , een mens zonder zijn unieke inhoud. Zonder bodem kan je ook niet opladen en ontladen als energetisch mens omdat in de materie alles via begrensde vormgeving werkt. Jouw unieke vorm afwijzen is jezelf ontwortelen in de materie.

ANDERS KIJKEN NAAR HET GEBEUREN

Zolang ze het angstige ego de baas laat, blijft ze hangen in de emotie van het zich afgewezen voelen. Hierdoor zal haar faalangst nog uitvergroot worden. Anders wordt het als ze het ontslag kan accepteren als een HULP want ze is tenslotte de weg kwijt. Door het het idee van afwijzing en falen los te laten, zal ze contact kunnen maken met wat ze echt kan en graag doet. Een nieuw pad zal zich kunnen openen in haar leven.

In het leven draait het rond ZELFVERWEZENLIJKING en niet rond het goed presteren of voldoen voor de buitenwereld. Zolang je enkel bereidt ben om je best te doen en aardig gevonden te worden wijk je af van je essentie en potentieel. Jezelf omhelzen is kiezen voor zelfexpressie en zelfverwezenlijking en zal resulteren in een rijk en boeiend leven.

Met de nieuwe inzichten kon ze duidelijk verder, zoals je kan lezen.

Beste Isabelle,   Bedankt voor deze wijze woorden. Dat zijn mooie inzichten om er op die manier naar te kijken en mee te experimenteren. Ik wilde inderdaad zo goed mogelijk voldoen aan wat er van mij verwacht leek te worden en dat lukte steeds niet helemaal waardoor ik mij minderwaardig voel en mezelf uitput.  Ik volgde je advies en er kwam een hele nieuwe communicatie op gang. Het is mooi om op zo’n moment te voelen dat ik niets te verliezen heb maar juist te winnen. Als ik angstig zou blijven zou ik in hetzelfde cirkeltje blijven vallen en opstaan. Nu hopelijk een nieuw begin op een nieuwe manier. Bij het opstaan vandaag voelde ik in ieder geval geen weerstand (eerder wel) en ik voel me nu ook fitter.
Dankjewel voor je goeie adviezen !

Mijn advies voor iedereen in het algemeen is: hou genoeg van jezelf om je hart te volgen ipv je angstige ego. Verdien je iets minder, je zal het dubbel en dik terugverdienen in meer energie en goedvoelen en andere geschenken van de kosmos.

Isabelle Lambrecht

vitaal water
vitaal water
vitaal water

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in