Home Spiritualiteit Je Gidsen en jouw verbinding daarmee

Je Gidsen en jouw verbinding daarmee

Je Gidsen en jouw verbinding daarmee

Wat zijn Gidsen?

Je gidsen, je spirituele Gidsen, prachtige zielen die hoogstwaarschijnlijk in het verleden meerdere levens hebben geleid op Aarde, zijn er om ons te helpen ontwikkelen en groeien. Je gidsen maken afspraken met ons vóór onze incarnatie hier op aarde om ons te helpen bij onze levensreis. Zij  kennen ons verleden en de thema’s van ons leven. Je gidsen geven je waarschuwingen en brengen je comfort en genezing.

Onze Gidsen communiceren met ons vanaf de dag dat we geboren worden op verschillende manieren, afhankelijk van ons vermogen hun aanwezigheid te horen, zien en voelen. Sommige mensen beschouwen deze ‘stem’ als hun innerlijke stem van bewustzijn maar het is waarschijnlijker dat dit hun Spirituele Gids is die zij horen via hun ingebouwde verbinding met Hogere Sferen. Wanneer een persoon zijn vermogens verhoogd zijn, nemen de  mogelijkheden voor Gidsen om met hen te communiceren enorm toe. Samen met de helende energielevels en het vermogen om lichaam en geest te genezen.

Kinderen zijn vaak in staat om de waarschuwingen van hun Gidsen te horen, maar ze kunnen zo ook horen lachen. Een keer schreef ik de naam op van een gids die tot me sprak voor een vrouw voor wie ik een reading zou doen. Ik las het aan haar voor toen zij binnenkwam en ze vertelde mij dat dit dezelfde naam was die ze als kind aan haar pop gaf. Ik geloof dat dit mogelijk was doordat zij de boodschappen van haar gids helder kon ontvangen. Dat gebeurde omdat zij hoogstwaarschijnlijk paranormaal afgestemd was. Ze was ook in staat om veel energie te ontvangen, wat ik toeschrijf aan het feit dat zij in haar Ascensie-modus zat. Ze zei dat ze altijd deze aanwezigheid om haar heen kon voelen, maar ze wist niet hoe ze om hulp moest vragen. Het had haar een lange tijd tegengehouden om andere mensen te zoeken die haar vragen konden beantwoorden over het metafysische en paranormale.

Dus hoe kiezen wij onze Gidsen en waarom maken we deze ‘ziels-contracten’  met hen zodat zij ons hier kunnen begeleiden? Karma en vorige levens zijn soms de belangrijkste reden om ons te verbinden aan dergelijke zielen. Een ziel die ermee akkoord gaat een spirituele gids te worden, kan ook bepaalde ‘zielskennis’ hebben en resoneert op een hoger level, dit kan van onschatbare waarde zijn voor iemands levensthema’s en lessen.

Je gidsen en Engelen zijn zeer verschillend in hun missies hier en vibreren op andere energielevels, maar vaak werken ze samen in noodgevallen. Je gidsen kunnen veel meer Aardegebonden lijken omdat zij zo nauw met ons samenwerken, maar Engelen zijn meer geavanceerd. Je gidsen kunnen Engelen aanroepen om te helpen als jij niet in staat bent om dit bewust voor jezelf te doen.

Persoonlijk, heb ik zelf ontdekt dat hoe meer ik verbonden ben door een vriendschap en spirituele readings, hoe meer gedetailleerde informatie ik krijg. Bijvoorbeeld, ik gaf een kleine workshop en iemands Gids begon mij dringende waarschuwingen te geven over een situatie. Deze man zei dat hij geen idee had of dit waar was, het was de eerste keer dat hij hoorde over deze ‘situatie’ die achter zijn rug om gaande was. Een paar dagen later kreeg ik een telefoontje van hem waarin precies overeenkwam wat zijn Gids had gezegd. Het was erg moeilijk voor hem om te geloven dat deze mensen die hij vertrouwde deze dingen hadden gedaan, maar het bleek allemaal waar te zijn. Ik ben eraan gewend dat mensen mij vragen stellen en ik heldere en duidelijke antwoorden krijg, maar als dit soort waarschuwingen binnenkomen verbaast het mij ook.wat jij de wereld te bieden hebt

Hoewel je gidsen je veel inzicht en informatie over je leven verschaft, kunnen zij zich niet altijd met ons bemoeien of ons exacte instructies geven. Ze kunnen ons helpen om onze mogelijkheden in dit leven te begrijpen, maar ze zullen ons niet altijd vertellen welk pad we moeten inslaan. We hebben nog altijd onze vrije wil en andere kosmische begeleiding die we tot onze overweging kunnen nemen. We zijn hier om onze zielslessen te leren en als dat zo gemakkelijk zou zijn dat onze gids ons precies vertelt wat we moeten doen, wat heeft het dan voor zin?

Samen met onze Spirituele Gidsen, hebben we Helende Gidsen die ons helpen bij het ontvangen van energie wanneer we in fysieke, geestelijke of emotionele nood zijn. Wanneer ik een reading aan iemand geef, krijg ik bijna altijd informatie van helende zielen die iemand omringen. Deze zielen zijn vaak geliefden en vrienden die overgegaan zijn en die ons helpen in tijden van crisis aangaande gezondheid en trauma. Er is mij ook verteld dat iedereen geboren is met bepaalde helende gidsen, maar dat er later ook andere gidsen bijkomen zodra ze zijn overgegaan naar het licht.

Ik raad iedereen die wil werken met channelen van energie altijd aan om verbinding te maken met hun gidsen en zichzelf te beschermen met Ascensie-oefeningen, meditatie en gebed. Deze oefeningen kunnen je helpen verzekerd te zijn dat je alleen werkt met zielen die je helpen in dit leven. Een persoon die Ascensie Meditatie beoefend en is afgestemd zal de bescherming genieten van legio Lichtdragende zielen! Ze hebben toegang tot de kennis van Heilige en Opgestegen Meesters die diep en onvoorwaardelijk van ons houden. We zijn allen één.

Veelgelezen artikelen over spirituele Gidsen:

10 REACTIES

 1. @Jade,
  Heb trouwens ook net de betekenis van de naam opgezocht;
  Kona betekent dame en Ekewaka betekent gezegend beschermer, allebei in het hawaiiaans.
  Heb altijd al een sterk verlangen naar eilanden gehad, misschien mijn moeder in 1 van mijn vorige levens geweest?

 2. Heb zojuist voor het eerst duidelijk contact gehad met mijn gidsen, ik heb er 3 waarvan ik er van 2 nu de namen ken; Konawaka en Zoin, er is nog een vrouwelijke, jonger dan Konawaka. Ik ging net mediteren, strandgeluiden op, kleermakershouding, kaarsjes gebrand en beginnen maar. Voelde me eerst moe en ging m’n chakra s na, ik kwam op een blokkade, moest huilen en voelde de knoop oplossen. Tijdens het huilen kwam het contact opborrelen, ik voelde mijn hele lichaam tintelen en echt letterlijk een deken van liefde om me heen gewikkeld. Na het huilen rustig een paar dingen met Konawaka besproken, ze is net een soort moeder voor me, zoals ze overkwam. Erg fijn gevoel dit, ben echt weer gelukkig nu 🙂

  Licht en liefde

 3. @Gordon,
  Hoi het voelt goed en warm daardoor denk ik dat het waar is. Alleen ik ben zo’n twijfeldoos..dus twijfel altijd van voel ik het we goed… maar dat heb ik ook bij andere dingen. Ik moet eerst leren vertrouwen op wat ik voel(omdat later bijna altijd blijkt dat ik het goed voelde)

  Ik krijg trouwens geen automatisch berichtje als ik een antwoord krijg,dat is wel jammer omdat je dan een antwoord zou kunnen mislopen.

  gretjes Nanda

 4. Heey.

  Indrukwekkend geschreven! 🙂
  Deze weg wil ik al heel lang op. maar goed dat je zegt, dat je eerst jezelf moet leren beschermen.’
  k had al een meditatie klaar, die ik zo wou gaan doen.
  dus wat ik me afvroeg… zou jij me kunnen leren hoe te beschermen ? wat die precieze oefeningen zijn?

  liefs! lynn

 5. @nanda, Ik kan me voorstellen dat dat de naam van een Gids is, maar zoiets moet je echt zelf van binnen (durven) voelen. Een ander kan je dat meestal niet vertellen. Wat voel je er zelf bij?

 6. Hoi Judi,
  Misschien dat ik bij jou met mijn vraag kan, ben helemaal niet zo thuis in dit soort zaken..
  Ik heb een paar jaar geleden in mijn slaap een naam doorgekregen en dat dat mijn gids is.Ik was daar eigenlijk helemaal niet mee bezig toen.
  Omdat het een vreemde naam vertelde ik het wat mensen om me heen. Daarna ben ik die naam een paar keer “toevallig” tegen gekomen.
  Nog steeds durf ik bijna niet te geloven dat dit mijn gids is, komt het vaker voor dat je zo achter de naam en het bestaan van je gids komt?
  Ik moet zeggen dat ik me daarna soms wel gesteund voel in moeilije situatie’s.

  liefs Nanda

 7. @nellie, Nellie,
  Je ziet uit naar de tijd dat heet weer normaal is om te leven vanuit het weten dat we altijd begeleid worden met veel liefde.
  Waarom kijk je ernaar uit? Het IS er al. Het IS er altijd geweest. Gewoon deze manier van leven toe eigenen.
  Als ik dit zo lees, krijg ik de indruk dat je je nog steeds aanpast en “normaal” probeert te zijn.
  Doe maar normaal wat voor JOU normaal is.
  Liefs
  Yvonne

 8. Sinds een paar maanden heb ik weer een intensief contact met twee van mijn gidsen (ik weet dat er nog meer zijn) en het is een enorme verrijking van m’n leven. Ik kreeg hulp bij het in contact komen met mijn gidsen en op dat moment besefte ik dat ze er al mijn hele leven waren geweest maar dat ik veel energie besteed heb aan hun boodschappen niet te horen om toch maar vooral “normaal” te zijn.
  Ik zie uit naar de tijd dat het weer normaal is om te leven vanuit het weten dat we altijd met veel liefde (be)geleid worden en dat dat geldt voor ieder mens.
  Dank voor het artikel.

 9. Hoi Judi,

  Jouw uitleg over spirituele gidsen geeft me veel heldere uitleg. Ik vermoed dta ik nog een aantal ascentie oefeningen kan gebruiken, maar heb al ingefluisterd gekregen dat de gids van mijn partner die al aan haar heeft geleerd en aan mij zal gaan doorgeven.
  Dank je wel.

  Hans

Mobiele versie afsluiten