innerlijk kind
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
innerlijk kind
Onderwijs je Kind dat zij niets buiten zichzelf nodig heeft om gelukkig te zijn, geen plek of ding, geen persoon; het ware geluk is in je innerlijk te vinden.
Onderwijs je Kind dat mislukking een verzinsel is, alles is een succes, elke inspanning is een overwinning op zich, waarbij de eerste niet minder eervol is dan de laatste.
Onderwijs je Kind dat zij diep verbonden is met al het leven, dan zij één is met alle mensen en dat zij nooit van God is afgescheiden.
Onderwijs je Kind dat zij in een wereld van schitterende overvloed leeft, dat er genoeg is voor iedereen; dat je het meeste ontvangt door het meeste te delen en niet door het meeste te verzamelen.
Onderwijs je Kind dat er niets van Haar wordt verlangd wat ze zou moeten zijn of doen om in aanmerking te komen voor een waardig, vervuld leven; dat zij niet met anderen hoeft te strijden om wat dan ook en dat Gods zegeningen voor iedereen zijn bedoeld.
Onderwijs je Kind dat zij nooit zal worden geoordeeld, dat zij zich geen zorgen hoeft te maken of zij het wel goed doet; en dat zij niets hoeft te veranderen en niet “beter” hoeft te worden om volmaakt en mooi te zijn in de Ogen van God.
Onderwijs je Kind dat er in de Liefde geen voorwaarden zijn, dat zij zich geen zorgen hoeft te maken dat zij ooit jouw liefde of de liefde van God kan verliezen en dat haar onvoorwaardelijk gedeelde liefde het grootste geschenk is dat ze de wereld kan geven.
Onderwijs je Kind dat bijzonder zijn niet hetzelfde is als beter zijn, dat superioriteit tegenover anderen claimen niet hetzelfde is als inzien Wie zij werkelijk zijn; en dat er een grote genezingskracht schuilt in de erkenning dat “mijn weg geen betere, maar slechts een andere weg” is.
Onderwijs je Kind dat er niets is wat zij niet kan doen, dat de illusie van onwetendheid van de aarde kan worden weggevaagd en dat alles wat iemand werkelijk nodig heeft, is aan zichzelf te worden teruggegeven, door eraan herinnerd te worden Wie zij werkelijk is.
Onderwijs deze zaken niet met woorden, maar met daden; niet met discussie maar met demonstratie.
Onderwijs je Kind DIT en zult Haar meesterlijk hebben onderricht.
Uit het boek: Één met God van Neale Donald Walsch

Een manier om in contact te komen met het kind in jezelf:

uit: Wanneer koesteren hoop betekent: door John Bradshaw

Neem de tijd om te zitten, richt je aandacht op je ademhaling en stel jezelf rustig de vraag of je contact wilt maken met jezelf als kind.

Het is altijd belangrijk om weerstand te respecteren het kan een bescherming zijn tegen pijn.
Als je contact wilt, dan:
Stel je voor dat jij een volwassene, een kind wilt adopteren.
Stel je voor dat het kind dat je zou willen adopteren JIJZELF als kind zou zijn.
Hoe oud is het kind, ongeveer?
Baby, peuter, kleuter, schoolkind of puber?
Stel je dan verder voor dat je dit kind een brief moest schrijven. Het hoeft geen lange brief te zijn.
Vertel het kind dat je van hem/haar houdt, en dat je blij bent dat het een jongetje/meisje is.
Zeg dat hij/zij heel belangrijk voor je is, en dat je aandacht zal geven– dat je veiligheid biedt– dat je hem/haar de ruimte zal geven om te zijn wie hij/zij werkelijk is…dat hij/zij bang — boos — verdrietig — blij — nieuwsgierig mag zijn.
Bedenk wat jij, die warme, belangstellende volwassene verder wilt zeggen tegen dat kind van jou.
Als je klaar bent lees je de brief heel langzaam hardop nog eens door.
Het kan dat je je verdrietig voelt. Luister goed naar jezelf– als je emoties voelt die te heftig voor je zijn kan je altijd stoppen. Het kind antwoord jou, door met je niet dominante hand terug te schrijven.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in