Wetenschappers leggen uit hoe intuïtie de hoogste vorm van intelligentie zou kunnen zijn

Luisteren naar je intuïtie is het mooiste, maar soms ook het moeilijkste wat je voor jezelf kan doen. Na veel training heb ik leren vertrouwen op mijn intuïtie. Het ‘voelen’ van informatie die je niet kan zien. Ik heb ontdekt dat als ik naar mijn intuïtie luister, heel veel spirituele talenten bruikbaar zijn…. Maar ook, zodra ik niet naar mijn intuïtie luister, mijn spirituele talenten waardeloos en ónbruikbaar zijn.

….In sommige gevallen blijft het moeilijk om naar te luisteren.

Geen vertrouwen

Ik zal het uitleggen. Een aantal jaren geleden, toen ik nog helemaal geen vertrouwen had in mijn kennis, kunde en talenten, ‘wist’ ik vaak wat er bij mensen om mij heen speelde. Ik voelde dat. Als er iets aan de hand was of, wanneer zij iets verborgen probeerden te houden, benoemde ik soms het ‘issue’. Wel op een tactische en voorzichtige manier. Maar waarom zo voorzichtig? Tja, omdat ik blijkbaar nog niet voldoende op mezelf vertrouwde.

Vrijwel altijd kreeg ik dan een ontkennende of verdedigende reactie, waardoor ik juist onzekerder werd en nog minder op mezelf vertrouwde.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Wat uiteindelijk frustreerde was dat een jaar later (soms zelfs twee jaar later) bleek dat ik gelijk had gehad bij die persoon…. Gelukkig zijn er veel mensen geweest die mij dat vertelden, zo van: jij hebt toen dat en dat gezegd, ik geloofde je niet, maar het klopte wel. Of: ik heb je coachingsverslag nog eens nagelezen, (na één, twee of drie jaar) en het blijkt dat er echt heel veel in staat wat nu is uitgekomen.

Nog te leren

Wonderlijk…. het is tweeledig. Blijkbaar waren die personen nog niet toe aan de informatie en was ik nog niet voldoende zeker van mijzelf om hen te overtuigen in mijn ‘gelijk’. Blijkbaar moesten we allen nog groeien in het besef wat er aan de hand was.
Een mooie leerschool voor mij!

Hoe ben ik dat gaan trainen? Ik train nog steeds! Ik heb veel boeken gelezen, cursussen gevolgd en opleidingen gedaan. Alles is zó leuk om te doen. Ook ben ik intensief gecoacht om mijn beperkende overtuigingen te ontdekken en vervolgens om te buigen naar bruikbare tools. Dat kan ik je ten zeerste aanraden! Want dat is precies wat het is: zolang je niet in jezelf gelooft, in je kunnen en in je waarden, dan heb je daar beperkende overtuigingen op. Heel zonde want het houdt je tegen te doen wat je allemaal kan.

Regelmatig heb ik gedacht; hoeveel bevestiging wil je nu nog hebben om in jezelf te gaan geloven?

Trainen, trainen, trainen

Misschien denk je: trainen? Waarom? Wanneer je een medium bent, ben je dat toch gewoon en wéét je toch gewoon dingen? Nou, nee, dat is niet zo. Een sportman loopt toch ook niet ongetraind de marathon binnen twee uur uit? Daar is heel wat werk aan vooraf gegaan om dit voor elkaar te krijgen.

Je talenten gebruiken is een kwestie van trainen en vooral ontdekken wat je allemaal kan en dat vervolgens weer gebruiken. Het is wel zo dat de één bepaalde dingen beter kan dan de ander. Net als met zingen, iedereen kan zingen! Alleen voor sommige mensen is het weggelegd om opera’s te doen (waarvoor ook heel veel ‘getraind’ moet worden). En sommige mensen kunnen beter alleen maar zingen als ze alleen zijn.

Wat ook belangrijk is om te leren: hoe breng je het? Communicatie!!
Bij sommige mensen kan je recht door zee zijn en ‘boem pats’ vertellen wat je ziet, voelt of weet. Bij andere mensen moet je zo voorzichtig zijn, anders jaag je ze volledig tegen je het harnas in. Ook dat is een kwestie van aanvoelen en trainen. De ene ontvanger heeft ook wat meer binding met spiritualiteit en ingevingen dan de andere ontvanger.

Sommige mensen vinden dat je het verleden, of huidige issues, moet laten rusten, wat geweest is, is geweest en daar mag je niet meer aan denken of over praten. Ik heb meer de overtuiging; ’Levensverdriet moet niet begraven worden, het wil uitgroeien tot levensinzicht’ … Dan is je hele leven een leerschool. Mooi toch?!

Het trainen van je intuïtie kan je zelf heel gemakkelijk met de dagelijkse dingen. Ga eens op je gevoel af bij de supermarkt welke kassa het snelst is…. Kijk niet naar de rij die er staat, maar luister naar je éérste ingeving. Kijken of het lukt! Zodra je met de auto op weg gaat en er verschillende manieren zijn hoe naar het einddoel te rijden, vraag jezelf dan eens af welke route nu het beste is. Wat komt het eerste bij je op? Vertrouw daarop! Ik heb vaak meegemaakt dat ik dacht; nou ja zeg, waarom die route? En dat achteraf bleek dat er op de meest logische route een opstopping was, een ongeluk of snelheidscontroles.

Wat je ook kan doen is, zodra de telefoon gaat je eerst eens ‘voelt’ wie dat zal zijn, kijken of je gelijk hebt! Er zijn vast wel meer dingen te verzinnen in het dagelijkse leven…probeer het uit zou ik zeggen! Experimenteer!

Erkenning en bevestiging

Zodra je ingevingen kloppen jezelf wel altijd bevestigen en een complimentje geven!! Dat maakt het de volgende keren gemakkelijker om je intuïtie te voelen en te volgen. Jij begrijpt zeker ook wel dat wanneer je intuïtie je iets goed aangeeft en je dat afdoet met ‘ach, toevallig’, of ‘simpel’ of een andere neerbuigende reactie naar jezelf, dat het luisteren naar jezelf geblokkeerd blijft. Daar gaat dan geen stroming in komen natuurlijk! Dat is juist de energie die je nodig hebt. De energie van de bevestiging, erkenning en het weten.

Heb je aanvullingen, herkenning of vragen over dit verhaal? Ik lees het graag.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

6 REACTIES

 1. Heel herkenbaar, vroeger wist ikmgewoon hoe iets ging lopen vooraf al, dn zeiden mensen ach dat denk je maarben je betrekt het op je zwlf, tot dat het ook echt zo ging en toen wisten die zelfde mensen niet hoe snel ze uit mijn buurt moesten komen want ik was eng, vandaag de dag zijn ze er aan gewend maar vinden ze me nog wel eens eng maar vragen vaak wel dingen. Ik train mijn intuietie door vaak gewoon een weg un te rijden en dan te zien waar ik uit kom, of door op gevoel een kleur te kiezen in mijn haakwerkjes

 2. Gevoel, of intuïtie…. eigenlijk het mooiste wat de mens heeft en toch zijn we er zo van weg gedreven! Zelf luister ik er meestal naar….Ik voel aan de knoop in de maag of het een "iets" is wat er staat te gebeuren of dat ik iemand anders voel en als ik dat voel dan vraag ik ook die persoon wat er is….nu afgelopen periode ben ik met iemand een relatie aangegaan waarbij ik wist…. niet doen! Maar ja, het gevoel voor die persoon had ik al langer….. ook dit zal een les geweest zijn, een harde, dat wel maar ook hier kom ik boven op! Luisteren naar je intuïtie kost niets en geeft zo veel!

 3. Hallo, dank je wel! En heel herkenbaar dat mensen soms jaren later kwamen vertellen dat ik het goed gezien had (grappig, die herinnering was weggezakt!). En ja leuk om eens wat te trainen met alledaagse dingen. Hartelijke groet!

 4. Weer bijzonder leerzaam dit artikel. mensen willen vaak ook niet horen wat in hun omgaat.
  Ze durven niet hun gevoelens te uiten, wat heel normaal is in onze wereld.
  Door jouw artikelen kan ik mezelf nu beter analyseren en ook hetgeen anderen met me proberen uit te spoken en dan doe ik natuurlijk niet meer met hun feestje mee. Dank je wel. Blijf je volgen.

 5. Goede morgen,
  Heel herkenbaar. Soms krijg je de gekste situaties te zien en ga je twijfelen aan jezelf, terwijl het gewoon klopt.
  Ik zag een keer een hoela hoep danseres verschijnen bij iemand. Ik schrok ervan, ik vertelde wat ik zag tegen de persoon en het klopte. Het bleek een hele goede bekende te zijn van deze persoon. Sindsdien geloof ik altijd wat ik zie en wat ik doorkrijg, want het klopt gewoon.
  Dank voor je bericht.
  vr gr J

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in