In de huidige maatschappij is het hectisch en druk. We moeten heel veel en er ligt een grote druk op je schouders. Depressie en burn out liggen op de loer. Door mee te gaan in de stroomversnellingen en alleen nog maar met je verstand vooruit te willen komen, kun je wachten tot het moment daar is dat je tegen een muur op botst. Zowel volwassenen als kinderen lopen tegen deze muren op. Want ook als kind moet je ontzettend veel. Misschien wel te veel. Hoe zou het toch zijn om te kunnen leven zoals jij dat graag wilt…

We hebben afgeleerd om te luisteren naar ons gevoel. Terwijl juist daar alle antwoorden zitten. Met je verstand probeer je er achter te komen, wat weer leidt tot piekeren en je zorgen maken. En met zorgen maken creëer je weer angsten. Dit alles komt vanuit je ego, en dat stemmetje is reuze sterk. Er zit iets binnen je wat er uit moet, maar met je verstand ga je daar niet komen.

Waar wacht je op

Ga jij wachten tot je met een burn out of depressie thuis zit of ga je proberen om er iets aan te doen? Wat heeft jouw kind er aan als jij alleen nog maar leeft op basis van je ego stem? Dat is namelijk wat jij je kind leert, dat is het voorbeeld dat jouw kind heeft en zo leert ook jouw kind af om vanuit zijn of haar gevoel te leven. En brengt het jou uiteindelijk het gewenste resultaat.

Ik weet dat dit niet is wat jij wil

Iedere ouder en iedere niet ouder ook, wil gelukkig zijn. Leven vanuit je hart, leven met enthousiasme en passie en leven vanuit je ware ik. Het leven met volle teugen omarmen en vertrouwen op jezelf en op alles wat het leven je brengt. Zonder twijfel, zonder zorgen en zonder angst dat zou heel fijn zijn. Nu is een zorgeloos leven een droom, maar wat als het echt zo kan zijn. Wat nou als je echt kunt leven vanuit je eigen gevoel. Zo dicht bij jezelf staan dat alles in je leven als vanzelf lijkt te gaan.

Het is mogelijk!

Stel jezelf eens even voor hoe het leven er uit zou zien als alles kan en als alles mogelijk is. Zonder beperkingen, zonder gebreken en zonder zorgen.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Grote kans dat je nu één van de volgende gedachte door je hoofd gaat. De ene kant zegt; “Ja tuurlijk, dat is dus echt niet mogelijk” en de andere kant zegt; “Hmmm, dat zou best heel gaaf kunnen zijn”.  De eerste gedachte zorgt ervoor dat je je hakken in het zand zet en geen stap vooruit zal komen. Dit is duidelijk je ego die spreekt. De tweede gedachte geeft aan dat je begint open te staan voor de mogelijkheid dat zonder zorgen leven mogelijk is. Dit is je hart dat spreekt.  Aan jou de keuze wat je wilt horen en belangrijker nog aan jou de keuze wat je er nu mee doet.

Oefening baart kunst

Het leven is nu eenmaal gevuld met uitdagingen. Dit zijn de lessen die je mag leren of aan iemand anders mag leren. Maar wanneer jij stabiel en stevig in je schoenen staat, ben je in staat om dit niet meer als een probleem te zien. Oftewel je ziet het niet meer als een angst of als een zorg. Je gaat nu voelen dat dit een proces is en dat jij op deze reis dit aan mag gaan. Wellicht lukt het niet om je gedachtegang van de ene op de andere dag te veranderen, maar je moet toch ergens beginnen en waarom dan niet vandaag.

Met deze drie stappen ga je een begin maken om te luisteren naar je gevoel, zodat je echt kunt gaan leven vanuit je ware Ik.

Stap 1 Schrijf al je zorgen en angsten op en geef ze een cijfer van 0 tot 10. 0 is weinig tot geen grote zorg/angst en 10 is een enorme zorg/angst. Schrijf ze echt op en niet alleen maar in je gedachten dit op een rijtje zetten. Door het op te schrijven krijg je een duidelijk overzicht en dat helpt je weer om de volgende stap te kunnen zetten.

Stap 2 Vervolgens ga je bekijken of dat deze zorgen en angsten ook echt realistisch zijn. Is dit een zorg/angst die echt is en daarmee bedoel ik staat deze zorg/angst jouw geluk op dit moment ook echt in de weg. Zorgt deze zorg/angst ervoor dat jij nu niet kan doen wat je het allerliefste zou willen doen. Vraag jezelf af of dat deze zorg/angst op dit moment ook werkelijkheid is. Streep degene weg die niet realistisch zijn.

Stap 3 De zorgen en angsten die nu nog over zijn ga je als volgt bekijken. Kan je op dit moment aan deze zorg of angst iets doen? Zijn dit zorgen of angsten die nog moeten gaan gebeuren of zijn het zorgen en angsten uit je verleden. Wees zo eerlijk mogelijk naar jezelf toe! Bedenk dan dat als je aan beide op dit moment niet iets kan doen, het zonde van je tijd is om er je energie aan te verspillen.

De keuze is aan jou

Aan de zorgen en angsten uit je verleden kun je niets meer veranderen. Dingen zijn gebeurd en je hebt bepaalde keuzes gemaakt. Op dat moment deed je dit met alles wat je op dat moment wist. Daar kun je niets meer aan doen, behalve er van leren.

De zorgen en angsten voor wat nog gaat komen, beroven je van kostbare energie en tijd. Je vergeet te leven in het nu en nu is het nog geen probleem. Niemand kan in de toekomst kijken en wie weet lost de zorg die je hebt zich als vanzelf op. Vertrouw er op dat jij niet meer krijgt dan dat je aan kunt.

Je hebt altijd een keuze, en welke keuze jij ook maakt weet dat dit voor jou op dit moment de juiste is. Jij loopt je eigen pad en bepaalt zelf de route. Door alleen maar te tobben en te piekeren over je zorgen weerhoud je jezelf er van om te genieten van wat er nu al wel is. En is een zorg wel realistisch en weerhoudt het jou er van om gelukkig te zijn, dan is het nu tijd om hier iets aan te doen! Ga ontdekken hoe jij je leven wilt hebben en onderneem actie zoals alleen jij dat kan!

Liefs Karin

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap