overvloed_mandala

Door Michaël Carpenter

Zoals de meesters ons gedurende eeuwen aangeleerd hebben: Je “uiterlijke” leven is een weerspiegeling van je “innerlijke” leven. Alhoewel velen van ons dit inzicht gehoord hebben, vergeten we het nog altijd te associëren met onze dagelijkse levens. We richten dikwijls onze concentratie om te proberen een nieuwe auto, huis, meer koopjes en geld te creëren, zonder ooit te denken aan het feit dat ons “uiterlijke” leven een weerspiegeling is van ons “innerlijke” leven.

Ons concentreren op het creëren van deze dingen in ons uiterlijke leven is gewoonlijk niet de meest effectieve manier om ze te creëren. Ons concentreren op “binnenin” kan deze “dingen” veel gemakkelijker creëren. Als we alle materiële dingen die we verlangen willen creëren, moeten we ons richten op de “innerlijke” staat van geest die het “uiterlijke” creëert. We moeten ons richten op meer “overvloed”.

overvloed_mandala
overvloed mandala

Hoe doen we dat?
Voor het herkennen en concentreren op de overvloed die we reeds hebben! Als je niet denkt dat je in overvloed leeft, denk dan nog maar eens na. Kijk naar je leven door “overvloed” gekleurde glazen. Herken echt alle kanten van je leven, en dingen in je leven die voorbij alles zijn wat je nodig hebt.

Alles wat je echt nodig hebt om te leven is lucht, voedsel, water en beschutting. Al wat meer is, is de saus. Overvloed! Maak een lijst van al deze mensen en dingen. Concentreer je elke dag op die lijst in een ware staat van waardering en zie hoe het zich uitbreidt en creëer alles wat je verlangt.
Als je meer succes wenst, richt je dan op alle dingen waar je reeds succesvol bent.

Als je meer liefde wenst, concentreer je dan op de mensen die reeds om je geven en op de overvloed van liefde die je te geven hebt aan anderen.
Als je een grotere gezondheid wenst, concentreer je dan op alle punten waarop je gezond bent, enzovoorts.

Het Universum reageert op onze algemene “staat van geest.” Als onze algemene staat van geest altijd in een staat van “willen” is, dan is dat wat we verkrijgen. Als onze algemene staat van geest gewoonlijk in een staat van “dankbaarheid” is, dan krijgen we meer waar we dankbaar voor zijn. Dat betekent niet dat je geen verlangens meer kan hebben. Het betekent enkel dat je er niet aan ergert.
Als je een verlangen hebt, vraag jezelf dan af wat de “echte” reden is voor dit verlangen. Wat is je motief? Concentreer je op het creëren van meer van dat motief door dat wat je reeds in je leven hebt, te waarderen.

Gedurende jaren is ons verteld geworden om onze verbeelding en daden te richten op de “dingen” die we wensen, maar het is veel gemakkelijker en productiever om te richten op het creëren van de “staat van geest” die spontaan de “dingen in onze levens creëert.

Het is veel gemakkelijker om te zorgen voor innerlijke veranderingen omdat we handelen met een aspect van het universum dat we volledig onder controle kunnen hebben. We kunnen niet altijd ons uiterlijke Universum controleren, maar we kunnen altijd, met een beetje moeite ons innerlijk Universum controleren. Daar onze uiterlijke wereld een weerspiegeling is van ons innerlijke wereld, is dat heel gunstig.

5 REACTIES

 1. wat ik recent ontdekt hebt is de kracht van het denken, creeen of realiseren wat ik NIET wil Ook dat heeft een enorme kracht en een enorme power, en manifisteert zich in mijn leven zonder ik me daarvan bewust was. Juist wat ik allemaal niet wil of wilde dat gebeurde (en gebeurt) allemaal. En hoe meer ik het wegduw, de angst voor wat ik niet wil, hoe meer, groter en sterker het werkelijkheid werd. Het lijkt wel, dat juist omdat het van binnen niet wil, niet durf te ervaren het juist uitvergroot in de buitenwereld realiteit wordt.

  Met het woord “dankbaarheid” kan ik niet zoveel, ik vind daar toch weer iets van een oordeel of een moeten opzitten, waarom zou ik dankbaar zijn voor ellendige dingen in mijn leven die ik niet wil of die dingen die me een rotgevoel geven. Liever denk ik in termen als “ermee zijn zoals het is”, ” ervaren zoals het is”.

 2. Overvloed hebben wij genoeg. Het ontbreekt ons aan niets.
  Als wij dat maar eens meer beseften.
  Lucht , voedsel, water, en beschutting.
  Ik hoef niet perse een lijst te maken om dit alles te waarderen.
  Deze dingen zijn het alle belangrijkste voor een mens.
  Ik heb er echt waardering voor.
  Natuurlijk geef ik ook graag liefde weg.
  Je krijg het dubbel terug.
  Het allerbelangrijkste is tevrededenheid met jezelf
  Met alles. Dan pas zie je de mooiste dingen om je heen.
  En dat is echt niet die mooie auto of een groot huis
  Hebben.
  Wij woonden vroeger als gezin thuis in een piepklein
  Zomerhuisje omdat het voorhuis in de zomer verhuurd werd
  Wat voelden ik mij daar gelukkig.
  Een kleine ruimte. Maar het gevoel van samen zijn
  Als Fam. Dat was elk jaar een feest.
  Mensen moeten tegenwoordig al maar groter en luxer wonen.
  Mijn ervaring is het al oude gezegde.
  Wie het kleine niet eert is het grote niet weert.
  Kleine dingen kunnen een groots geluk creëren.
  Wat er dus staat dat als onze algemene staat van geest
  Gewoonlijk in staat van dankbaarheid is, dan krijgen
  Wij meer waar wij dankbaar voor zijn.
  Natuurlijk wens ik weleens wat. Maar het zijn eigelijk
  Meer wensen op gebied van. ik wens dat er vrede komt
  En dat kleine beeldje bij de kringloop daar ben ik blij mee.
  Ik wens dat mijn Fam. Gezond blijf. Want onze kleinzoon
  Is heel erg ziek geweest.
  De simpele dingen. Ik heb eigelijk nooit de grote wens gehad om
  dingen te beleven die met geld te koop zijn.
  Het is mooi zoals het is.
  Geluk is niet te koop. Het zit in je zelf.

  Bedankt voor het plaatsen

 3. Helemaal waar. Hetgeen je van binnenuit creeert past bovendien ook veel beter bij je en zal je veel gelukkiger maken. Uiterlijk vertoon, geld en macht zijn illusies die je niet zomaar brengen wat je ervan verwacht had. Hetgeen je door een diepe wens via waardering op je pad krijgt is precies dat waar je ogen van gaan stralen.

 4. wat hebben we veel pijn, verdriet, afgunst en angst te helen als we kijken naar de staat van onze moeder. Wij Zijn de Aarde, wij zijn onze intenties. wat een pittige maar zo wezenlijke les… liefde liefde liefde liefde liefde voor allen voor alles wat er in je hart is, voor alles wat je wilt zien en ook niet wilt zien, adem door en adem naar liefde. word het wonder waar je naar wijst, waar je naar toe loopt… JEZELF, wat je aandacht geeft dat groeit!!!! xxxx

 5. ”Het is veel gemakkelijker om te zorgen voor innerlijke veranderingen omdat we handelen met een aspect van het universum dat we volledig onder controle kunnen hebben. We kunnen niet altijd ons uiterlijke Universum controleren, maar we kunnen altijd, met een beetje moeite ons innerlijk Universum controleren. Daar onze uiterlijke wereld een weerspiegeling is van ons innerlijke wereld, is dat heel gunstig.”

  Mee eens, alles begint van binnen uit, je uiterlijke leven kan enkel als indicatie zijn voor jezelf om te zien, hoe jij je van binnen voelt.

  Liefs

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in