DELEN

Heb je je onlangs verveeld, voelde je je slechtgehumeurd, niet gemotiveerd en zelfs wat geblokkeerd? Heb je veel te doen, maar heb je er geen zin in? Ik dacht dat je vervelen hetzelfde was als niets te doen hebben, dus wanneer ik dingen te doen had en me toch verveelde, betekende dat dat ik niet verantwoord bezig was of lui was. Maar dat is niet wat verveling betekent. Het is een teken dat er een energetische aflijning verkeerd loopt tussen het leven waarin we ons bevinden, en nieuwe wegen, kansen en potentieel dat onze ziel ons probeert te tonen. Ons vervelen is een getouwtrek tussen mind en spirit, een uitnodiging om een andere manier te vinden om te ‘zijn’, in plaats van iets anders te vinden dat je kan doen.

Onze behoeften veranderen met de tijd, en we voelen ons vast zitten en gefrustreerd omdat de energie die het pad creëert waarop we ons bevinden ons niet de resultaten geven die we wensen. De energie die we gebruikt hebben om onze huidige realiteit te creëren, zal alleen die realiteit voeden. Indien we wat anders willen creëren, moeten we andere energie gebruiken.

We hebben geleerd dat ons vervelen een teken is van luiheid of gebrek aan motivatie, maar ik denk dat ons vervelen een manier is waarop onze ziel ons toont dat het tijd is om ons bewustzijn uit te strekken en nieuwe dingen voor ons leven mogelijk te laten worden. Om dat te doen, moeten we de energie inbrengen die die realiteit zal bekrachtigen, onze eigen regels doorbreken over wie we zijn, wie we kunnen zijn, waartoe we in staat zijn en waarop we afgelijnd kunnen zijn. Wanneer we ons vervelen, moeten we de verleiding weerstaan om iets te doen, en onze verveling ons laten tonen wat niet langer voldoening geeft of ons vervult. Wanneer we ons vervelen, denken we dat er iets fout is met ons, omdat we denken dat drukbezette, productieve mensen zich nooit vervelen met wat ze doen.

Maar we raken op een bepaald moment allemaal verveeld door onze levensomstandigheden, en dan proberen we onszelf te overtuigen dat we gelukkig zouden moeten zijn met wat zich aandient, en daar het beste van maken, hoe we er ons ook echt bij voelen. De relatie die niet werkt, is tenslotte beter dan géén relatie. De job die we elke dag verveeld doen, is beter dan werkloos zijn. De levensroutine die we hebben, vervult toch ergens een doel, zelfs wanneer we elke dag opstaan met de vraag of dat nu alles is in het leven. We hebben geleerd dankbaar te zijn voor wat we hebben, maar dat wil niet zeggen dat we niet iets anders mogen willen. Het is geen teken van ondankbaarheid, egoïsme, onbekwaamheid of een gebrek aan appreciatie om naar ons leven te kijken en te beslissen dat we er niet gelukkig mee zijn, dat het ons niet voldoet of vervult, of dat het vervelend is.

verveelde hondOnze volgende stap is wat nu belangrijk is. Beslissen we dat we het beter hadden kunnen doen, dat al wat we tot nu toe deden fout is, dat we niet hebben wat er nodig is om veranderingen aan te brengen, of zijn we misleid in het kiezen van een weg van vervulling die niet vervullend was? Of erkennen we verveling niet als een teken dat we geen energie meer hebben voor dat pad, en dat het tijd is om van richting, betekenis en doel van ons leven te veranderen?

Denk eraan dat energie het pad waarop we zijn voedt, en om een nieuwe weg op een vervullende manier te bekrachtigen, moeten we nieuwe energie gebruiken. Anders proberen we verandering te creëren zonder iets te veranderen. En erkennen dat we ons vervelen is de eerste stap op die reis, omdat dit erkent dat we ook klaar zijn om onszelf open te stellen voor nieuw potentieel. We moeten niet weten waarom we ons vervelen, het is voldoende te erkennen dat we ons niet gelukkig voelen, en dat is onze volgende stap. Wanneer we proberen te pretenderen dat we gelukkig zijn wanneer we dat echt niet zijn, proberen we onszelf te overtuigen dat we vervuld zijn, wanneer dat niet zo is. Dus kijk eens goed naar je leven, en zie wat je niet gelukkig maakt.

Met die lijst voor je, stel je dan jezelf de vraag wat je wil veranderen. En wees bereid om wat regels te doorbreken die jou dicteren hoe jij je leven zou moeten leiden en waartoe jij in staat bent, om een een leven te stappen met hogere trilling, dat vervullender is, vreugdevol, en breng er nieuwe energie in om die veranderingen mogelijk te maken. Hier zijn vijf tekenen dat je je verveelt in je leven, en dat het tijd is om je vibratie op te trekken:

Het verveelt je om sommige dingen of misschien alles te doen, omdat het voelt alsof het teveel moeite kost of je weet dat het resultaat je niet zal bevallen.

Wat je ooit gelukkig maakte, brengt je nu niet zoveel vreugde meer, of helemaal geen vreugde.

Je hebt het moeilijk jezelf te forceren om de dingen te doen die je ‘zou moeten doen’, ook al blijf je jezelf vertellen dat je ze zou moeten doen omdat ze belangrijk zijn.

Je merkt dat je afspraken mist of vergeet, te laat komt en vroeger wil vertrekken, of je zoekt excuses om dingen niet te moeten doen.

Je bent er klaar voor om weg te gaan en alles in de steek te laten, en zelfs indien je weet dat je dat niet zal doen, is het toch iets waaraan je denkt.

Misschien kan je enkele dingen aan de lijst toevoegen, en dat is oké, je vervelen is gewoon een teken dat de energie die je hebt gebruikt om je leven te bekrachtigen voor jou niet meer werkt, omdat je klaar bent voor iets anders. Erken dus dankbaar dat je je verveelt, en plaats wat nieuwe doelen, creëer een nieuw doel voor je leven, stof wat dromen af, en creëer een nieuwe levensvibe om de veranderingen toe te laten die je nodig hebt en die je wenst.rotsjes

Om een nieuw leven te hebben, moet je een nieuwe vibe, vibratie en frequentie creëren, die de veranderingen die je wil maken dragen. Je kan veranderingen niet bekrachtigen met de energie die je gebruikte om het leven dat je tot nu toe had te creëren, en je verveling is een teken dat je er klaar voor bent om nieuwe wegen te exploreren, een nieuw doel te leven, en nieuw potentieel en mogelijkheden aan te boren. Wanneer ik me verveel, moet ik iets creatiefs doen, en ik hou van schilderen. De bijgevoegde foto is er een van mijn badkamer, waarvan de muren vroeger een lichte zilvergrijze kleur hadden, die ik nooit echt mooi vond. Dus schilderde ik de muren met een rijk, donker bruin, dat ik al enkele jaren wou, maar waarvan ik bang was dat de kleuren te donker zouden zijn voor de kleine kamer, maar het ziet er prachtig uit. En elke keer ik in de kamer kom, doet de nieuwe kleur me glimlachen, en dat tilt mijn vibe op.

Wat kan jij vandaag doen om je vibe op te tillen?

door Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

vert. Fran Tielemans

9 REACTIES

 1. Ik vond het maar een rare tekst, met warrige uitspraken en tegenstellingen.

  Later zag ik dat het een vertaling is. En ik denk dat in dit geval de essentie van het artikel door de vertaling niet helemaal tot zijn recht komt.

  Het gaat er volgens mij in het origineel meer om de saaiheid van en het gebrek aan (of verlies van) interesse in je huidige situatie (of dat je er niet meer door geboeid bent), dan dat je jezelf verveelt.

  Hartgroet, Nimue

 2. Ik heb ook ervaren dat verveling me vraagt om op een andere manier te ”zijn”.
  Om iets te doen, keuzes te maken die dan meer bij mij passen 🙂

  Daarbij vind ik het ook een kunst om er gewoon te zijn. Om met jezelf te zijn, om een contact en band met jezelf te hebben en dit kan soms even wennen zijn als je altijd gewend bent om altijd maar bezig te zijn met van alles.

  Liefs Anne

  • Ha Anne,
   Ja, het is een hele kunst om te Zijn. 🙂 Vooral voor mensen hier in de Westerse maatschappij, die zijn opgevoed met het idee van altijd maar bezig moeten zijn. Als ik een paar minuten niets deed, zei mijn oma steevast: “laat jij je handjes eens wapperen”.

   Het is een schril contrast met wat je vaak in andere landen tegenkomt. Mensen die rustig op een bankje voor hun huis zitten, of met een groepje in de schaduw onder een boom zitten te niksen. Ik wil niet beweren dat het daar allemaal koek en ei is. Wil er enkel mee aangeven, dat er een evenwicht moet zijn tussen activiteit en rust. En dat ons tempo vaak veel te hoog ligt.
   🙂
   Fijne Dag Lia

 3. Ik kan me er wel in vinden in deze tekst. Ik heb me ontzettend verveeld voorgaande jaren, terwijl ik een 40 urige werkweek had. Inmiddels al een lange tijd werkloos. En weet je, ik verveel me geen moment! Omdat ik heerlijk in mijn eigen ritme en energie kan blijven en dingen doe die er qua gevoel en waarde voor mezelf toe doen.

  Een innerlijke rijkdom ontdekt en leef totaal in vrede en voel me gelukkig. En als ik me eens verveel, dan doe ik dat ontspannen en voldaan.

 4. Verveling lijkt mij prima.
  Er is niets mis met gewoon eens lekker niks doen en een beetje zitten.
  Een beetje om je heen staren.
  De stilte ervaren en het niets doen.

  Er gaat pas iets mis als je ontevreden of ongelukkig bent met dit passief-Zijn, en gaat denken dat je de hele week door van alles zou moeten doen.

  Niets doen en stilte confronteren mensen met de spanningen in henzelf. Hierdoor wordt het voortdurend bezig willen zijn met iets in de buitenwereld een afleidingsmanoeuvre.

 5. “Wat kan jij vandaag doen om je vibe op te tillen?”

  Ik zoek juist dingen om mijn vibe te verlagen.

  Als ik de vibe nog maar iets op til/verhoog dan scheuren gegarandeerd de mondhoeken of zit ik tegen het plafond.

  Gewoon jezelf zijn en als de mens het nog moet hebben van de fratsen in de buitenwereld dan ben je niet jezelf.

  Jezelf in de zin van de wind die het darmkanaal verlaat en zijn ding geheel vanzelf doet omdat tie zichzelf is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in