DELEN
healing-emotions

healing-emotionsEr is tegenwoordig zoveel aanbod om het”verlichtingsproces” te versnellen.

Er word op grote schaal nog steeds veel hulp word gezocht.
De ene voelt zich meer aangetrokken door hulp van het zichtbare, andere weer meer door het onzichtbare.
En beide is goed. En kunnen je inderdaad heel goed helpen.
Wil je hulp van engelen, of je gidsen dan staan ze allemaal voor je klaar!
Wil je hulp van mensen( zichtbare, tastbare engelen)dan staan ze ook allemaal voor je klaar.
In principe komt het allemaal op hetzelfde neer.
De mensen zoeken hulp, hulp voor wat dan ook.

Je hoeft in principe niet een ander er voor in te schakelen om iets te weten en of te genezen.
Als je maar weet hoe je dit kan toepassen op jezelf. Ik wil graag mijn kennis en mijn ervaringen op dit vlak met jullie delen.
Want het heeft mij ontzettend goed geholpen en wens dat ook voor iedereen.

ik wil in dit artikel een handvat aanreiken over jezelf kunnen genezen
Ik hoop met heel mijn hart dat de mensen die dit artikel lezen en nog last hebben van het een of ander een poging wagen om het te proberen toe te passen. Baat het niet, schaad het niet, zeg maar. Het is het proberen waard, mij heeft het in ieder geval goed geholpen.
Maar hier heeft iedereen natuurlijk een vrije keuze in. misschien spreekt je het aan, misschien ook niet. Beide is goed!

Ik schreef al in mijn vorige artikel dat het heel belangrijk is dat je weet dat je goed bent en nooit iets verkeerd heb gedaan.
Dat ten eerste.

Toch kunnen er nog heel wat emoties vertoeven in jezelf, die je niet even 1, 2 3 weg kunt toveren.
Deze emoties zijn allemaal aspecten van jou die je ooit zelf gecreeerd heb in welke omstandigheden dan ook.
Het is ook niet belangrijk waar het vandaan komt, het feit is dat ze er zijn.
En we gaan het oplossen en aanpakken nu.
En we gaan ze erkennen, en omarmen in liefde zodat ze kunnen genezen.
Want we hebben ze al die tijd ontkend en afgewezen en dat is vanaf nu af aan voorbij!!
Ze mogen weer terug komen en geintegreerd worden in ons wezen. Want het zijn onze eigen aspecten(delen van onszelf) en vaak ook de donkere delen waar we nooit naar hebben of willen kijken.vogelvlucht

Welke soorten emoties zijn er allemaal?!

voorbeelden van emoties:

Boosheid
Verdriet
Angst
Vreugde

Vreugde, blijheid is natuurlijk ook een emotie, maar die wijzen we in de meeste gevallen niet af!!!!!!!!!!!
Toch in deze emotie zijn er ook nog mensen die liefde afwijzen naar zichzelf toe, vaak dan niet naar de ander, daar doen ze alles voor en cijferen zichzelf helemaal weg ten koste van hunzelf.
Dus ben je daar toevallig 1 van dan mag je dus deze emotie ook bij het rijtje neer zetten van de gewonde delen. En daar ook mee aan de slag gaan.

Hier gaan we dan, ik neem als voorbeeld de emotie boosheid:

Je voelt boosheid opkomen, dan kan op verschillende plekken gevoeld worden in je lichaam, in je keel, of je borstgebied, of in je buik waar dan ook.
Dat is bij iedereen verschillend, dus alles is goed in deze.
Je gaat dan met je aandacht naar die plek toe in je lichaam en zegt dan en dat kan je zowel hardop als in jezelf zeggen:

Ik zie en voel jou boosheid en jij bent een deel van mij en ik accepteer je. De sensatie die je dan voelt op die plek kan warmte zijn, of kou, misschien een prikkeling maar dat is voor iedereen verschillend. Die sensatie die je dan op dat moment voelt is een teken dat je innelijke kind(aspect of deel van jou)je gehoord heeft.
Soms verplaatst de emotie naar een ander deel van je lichaam en dan herhaal je precies hetzelfe wat ik net hierboven beschreef. Op een gegeven moment,dat is ook verschillend per persoon, bij de ene persoon gaat hij meteen op dat moment weg en bij de andere persoon kan het op dat moment wel een paar keer terugkomen, soms op dezelfde plek, soms op een andere plek, ook daar is geen vaste regel voor. Maar hij gaat weg omdat je hem ziet en erkend en hem er laat zijn.

Op dat moment gaat dit aspect weg want het voelt zich gehoord en erkend.
Toch zal dit aspect nog wel een aantal keer bij je kunnen aankloppen en dan herhaal je steeds weer opnieuw wat ik hierboven beschreven heb en je zal echt gaan zien dat hij op een gegeven moment niet meer terug gaat komen en dan weet je dat je dit deel van jezelf erkend, gezien, gehoord en dus ook genezen heb en dan is dat deel van jou thuisgekomen(geintegreerd) in jou wezen.

Je kan dit overal toepassen, als je op een feestje bent, of op je werk, of in de winkel het maakt niet uit. In wezen kan je het toch niet controleren want het komt wanneer het komt.

In sommige duidelijke heldere gevallen kan je het wel oproepen. Want je denkt bv aan iets wat er is gebeurd en dan komt de emotie vanzelf erachteraan.
In deze gevallen is het goed als je er rustig voor gaat zitten en dan dat aspect naar je toe roept, door er aan te denken en ook dan doe je wat hierboven beschreven staat.

Is de emotie verdriet, dan ga je met je aandacht naar die plek van je lichaam en zegt ,ik zie en voel je verdriet jij bent een deel van mij en ik accepteer je. En zo doe je dat met al je emoties die zich aandienen.

op deze manier kan je al je gewonde delen genezen dus bij deze…………

Er is nog iets wat ik wil vertellen, behalve je gewonde delen(aspecten), heb je nog steeds een hoop kwebbelende aspecten rondhuppelen die je ooit gecreerd heb en die kunnen heel vermoeiend zijn, dat zijn vaak diep gewortelde overtuigingen die je hebt eigen gemaakt
of in dit leven, zoniet dan heb je ze meegenomen uit een ander leven. Maar die zijn er ook, absoluut! Deze aspecten van jezelf zullen proberen je te verleiden, te manupileren, je naar beneden te halen, Sta dat niet toe. Die moet je gewoon wegsturen en geen aandacht aan geven dan schrompelen ze vanzelf weg want je voed ze niet meer( zie mijn vorige artikel).Deze aspecten zijn alle maal zeer verschillend, maar je kunt ze herkennen. Vb van verschillende soorten aspecte(delen van jezelf) zijn:

De jaloerse, de wraakzuchtige, de dominante, de afgunstige, kleinerende, de arrogante, de onzekere, de wantrouwende. Misschien zijn er nog meer die ik hier nu niet genoemd heb maar het feit is dat je ze kunt onderscheiden en dat ze je ten aller tijde allemaal je proberen je van het pad van liefde af te trekken.
Als er een gedachte binnenkomt, ga dan een stapje opzij en kijk wat deze gedachte je nou eigelijk wil vertellen, je kan echt het verschil zien of het een liefdevolle gedachte is of een gedachte die niet liefdevol is. Nou kunnen er ook veel delen van je zijn die onzeker zijn en die je aan het twijfelen maken, dat zijn op zich niet eens heel schadelijke gedachten naar een ander toe maar zeker wel naar jezelf toe. Probeer die ook te kunnen onderscheiden. Want deze onzekere delen van jou laten je contstant in tweestrijd zitten in je hoofd waardoor je vertrouwen naar beneden gaat. Ga niet in gesprek met dit deel want dan zit je weer voornamelijk vast in je hoofd, met als gevog totale verwarring en dan kom je er helemaal niet meer uit. Blijf volstellig vertrouwen hebben! Volg je eigen gevoel.
Als je al gevorderd ben met het helen van je gewonde delen zal je steeds beter het onderscheid kunnen maken. Ze willen in ieder geval allemaal maar 1 ding en dat is de controle behouden over jou. Wees voorbereid, ze laten zich niet zomaar afschepen. Ze zullen terugkomen, het zijn net kakerlakken!! Maar jij bent meester over jou gedachten en jij alleen jij staat toe op welke gedachte jij in wil gaan.

lichtNu zal je gaan merken als je al deze aspecten van jezelf genezen heb en de kwebbelende heb weggestuurd die je proberen weg te houden van het pad van de liefde dat het meteen een stuk rustiger word in jezelf. Waardoor je dus automatisch veel helderder word( dus beter kan zien), beter kan voelen ( gewaar worden), beter kan horen ( innerlijk horen) en dus ook beter de stem van je hogere zelf kan horen. Je eigen engel zeg maar, want je bent het ook zelf, het is dat deel van jou wat thuis is achter gebleven.

Dus mocht je nog raad nodig hebben, of iets willen weten dan vraag je het gewoon aan jezelf.
Je krijgt altijd antwoord, het zal zich aandienen op verschillende manieren die het beste bij jou past en dat is natuurlijk ook weer verschillend voor elk persoon. Antwoord krijg je altijd!!!!! Nou moet ik er nog wel bij zeggen dat je het soms gewoon niet mag weten. Dat is omdat je dan de ervaring nog niet doorlopen heb, dus dan zal je geen antwoord krijgen. Je krijgt dan wel antwoord maar het antwoord dat je het niet gezegd mag worden en geloof me dat doen ze niet om je te pesten maar juist om je te helpen!!!!!!!!!!

Ik hoop dat jullie hier wat mee kunnen.

Ik wil nog iets zeggen over ziekte.

Soms heb je afgesproken voordat je naar de aarde ging om een ziekte te krijgen. In welke vorm dan ook. Dat was dan ook echt de bedoeling en daar zit een geschenk in verpakt, zowel voor de ziel die het ondergaat als de zielen(dus de familie) die achterblijven.

Ook kan het zijn dat het niet afgesproken was om ziek te worden maar dat het toch gebeurd.
Dat komt dan omdat de ziel die naar de aarde is gegaan zo vast is komen te zitten in zijn pijn en gewoon de weg niet kan vinden om wat voor een reden dan ook om eruit te komen, dat het dan toch uiteindelijk ziek word.

Dan heb je ook nog de mensen die zelf uit het leven stappen(zelfmoord). Ook deze zielen konden het leven op de aarde gewoon niet aan. Dat kan ook 2 kanten op gaan, of het was de bedoeling of niet. Beide kan.

Dan heb je ook nog de kinderen, dat zijn werkelijk hele moeilijke, onbegrijpelijke processen voor de mensen die achterblijven.
Zo veel pijn en verdriet, boosheid en in deze gevallen verliezen mensen vaak het geloof in god.
Ik hoop en wens voor de mensen die deze ervaringen hebben in het leven dat ze hierdoor niet het geloof in god verliezen.
Wees niet boos, god straft echt niet, god oordeelt niet, god maakt geen onderscheid.
Ik zeg het niet met 100% zekerheid, maar ik weet bijna zeker dat dit was afgesproken, dus dat dit moest gebeuren met een reden.
Voor de nabestaanden, hier zit werkelijk een groot geschenk in verpakt. Zie het als, als je pijn, verdriet heb ervaren, ervaar je ook vreugde.
Iets wat zoveel pijn doet, kan je dan ook voorstellen dat als je je eenmaal bewust bent van het waarom wat deze mensen voor een VREUGDE gaan ervaren.
En dan zeg ik echt VREUGDE met hoofdletters!!!!!!!!

vreugde
VREUGDE

En weet dat de kinderen die je verloren heb, niet echt weg zijn. Ze zijn er namelijk nog wel, ze hebben alleen geen fysiek lichaam meer, maar hun ziel is voor eeuwig en ook voor eeuwig met jullie verbonden. De liefde kan je niet verliezen, want liefde is voor altijd! En ze zullen altijd bij je zijn en op het moment dat jij over gaat staan ze jou op te wachten en dat kan ik met 100% zekerheid vertellen!!!

dikke knuffel sabine

10 REACTIES

 1. Dank je wel voor je lieve woorden myriam…

  Ik wens jou ook een fantastisch oud en nieuw toe en een knallend 2012! en dat geld ook voor alle lezers en gordon natuurlijk 🙂

  liefs sabine

 2. Beste Sabine, dank je wel voor je prachtige verwoording, zowel inhoudelijk als qua schrijfstijl. Wat een mooie talenten en geweldig hoe je deze ook benut en deelt op deze wijze. De inhoud is me helemaal bekend maar voor dit moment was het weer even zo goed dit artikel van jou, geleid, onder oogjes te krijgen na een paar daagjes ” kwebbelende gedachtes” te hebben beleefd…..geweldige benaming….:-) het voelt altijd zo mooi en bijzonder als je de melodie weer even voorgezongen krijgt als je het zelf heel even “kwijt” bent.
  Ik wens jou en alle andere siteleden en -bezoekers een goede en fijne jaarwisseling toe en een in alle opzichten fantastisch 2012 !!!!

  Hartelijke groet Mirjam

 3. Hallo Sabine,
  Ik ben nog niet zo bekend met dit alles, ik zal zeker proberen uit te voeren wat je vertelt zodat ik meer mezelf kan zijn en mezelf ook beter kan begrijpen en accepteren.
  Ik vond het zeer interessant en leerzaam.
  Ik ga er zeker mee aan de slag.

  groetjes Helmie

  • lieve helmie,

   Goed om te horen, lezen eigelijk ..
   Dat zal zeker gebeuren, vertrouw er maar op, ik wens je veel liefde en licht toe,

   liefs sabine

 4. Lieve Sabine,

  Ontzettend bedankt voor deze prachtige wijsheid,had ik net nodig!! Af en toe word ik mesjokke van die kwebbelende gedachtes en emoties,maar ik ben me er wel bewust van dat “ik” dat niet ben.

  Ik was/ben altijd wel aan het zoeken hoe kom ik dan weer terug op me eigen pad.En door zulke inzichten kan ik weer goed vooruit! Nogmaals dank je wel.

  Warme groet van Suzanne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in