Jezelf liefde geven en oude pijn loslaten

Op momenten dat we ons rot voelen, zijn we al snel geneigd liefde en bevestiging te zoeken in onze omgeving. Niet gek ook, wij mensen zijn “gezelschapsdieren” en er is letterlijk niets slechter voor een mens dan in eenzaamheid te verblijven. Wat nu als je die liefde en bevestiging bij een ander krijgt, maar het nare gevoel toch aan je blijft knagen? Je hóórt wel wat de ander zegt, maar het lijkt toch niet helemaal binnen te komen, te beklijven.

Grote kans dat jouw innerlijk kind nog volop in de pijn zit. Pijn die van binnenuit geheeld moet worden om weer echt de liefde van anderen te kunnen ontvangen. Het is alsof je een huis bouwt op een slecht gebouwde fundering: Het huis blijft niet staan, het stort in. Tot je iets aanpast aan de fundering en van daar uit echt kan gaan bouwen.

Op eenvoudige wijze jezelf liefde geven.

Dat jezelf liefde geven helemaal niet zo ingewikkeld is, heb ik zelf ook moeten ervaren. Ik vond het altijd iets raars, iets wat toch helemaal niet nodig was? Tot ik ging merken dat ik een bodemloze put was die altijd op zoek was naar bevestiging en liefde van anderen en hoewel ik dat meestal kreeg, me toch ‘leeg’ bleef voelen. Sindsdien zet ik onderstaande technieken heel regelmatig in. Voor mezelf en voor de cliënten in mijn praktijk. Neem elke dag 10 a 15 minuten de tijd hiervoor, meer is niet nodig. De technieken zijn allemaal anders van aard en het is aan jou om te voelen wat het beste werkt!

Focussen

Focussen is een techniek waarbij je je volledige aandacht geeft aan de gevoelens die je op dat moment hebt. Je gaat eigenlijk in gesprek met datgene wat op dit moment aandacht vraagt. Hoe? Zoek een rustig plekje waar je niet gestoord wordt en haal een paar keer diep adem. Wat vraagt op dit moment je aandacht? Is het een gevoel? Zo ja neem dan de tijd om bij dit gevoel stil te staan en voel waar in je lichaam je deze gevoelens opmerkt (misschien ben je bijvoorbeeld verdrietig en voel je dit in je hartstreek. Of in je grote teen; alles is mogelijk). Het kan ook zijn dat een lichamelijke sensatie de aandacht vraagt. Blijf hier dan bij en stel jezelf de vraag wat voor gevoel hier bij hoort. Als je dat eenmaal hebt ontdekt, dan kun je het benaderen als een goede vriend waar je mee in gesprek gaat. “Goh, Verdriet, vind je het goed als ik eens rustig bij je kom zitten?” Vervolgens kun je, net als in een gesprek met een vriend, rustig vragen stellen en vooral je lichaam of gevoel de tijd geven antwoord te geven. Vragen die je kunt stellen: Wat maakt dat je je zo voelt? Is er iets waar je behoefte aan hebt? etc. Vraag wat jij wilt weten om inzicht te krijgen en neem vooral de tijd om antwoord te krijgen! (voor meer informatie over deze techniek lees ook het boek De kracht van focussen van Ann Weiser Cornell)

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ho’oponopono ritueel

Ho’oponopono is een ritueel dat afkomstig is van Hawaï. Het heeft als functie: je innerlijk kind te verlossen van zijn lasten. Met lasten wordt dan bedoeld: alle pijn die je innerlijk kind heeft opgedaan in zijn leven. Er zijn verschillende versies van dit ritueel, langere en kortere varianten, maar in de basis komt het erop neer dat je jezelf visualiseert als volwassen ouder die de last van je innerlijk kind in de vorm van pakketjes aanpakt en deze last dan met een uitademing loslaat. Bij elk “pakketje last” dat je aanpakt, spreek je de volgende zinnen uit naar je innerlijk kind: “Het spijt me. Vergeef me. Ik hou van je. En ik dank je.” Je pakt het pakketje aan en blaast de last uit d.m.v. een diepe uitademing. Daarna begin je weer opnieuw. Totdat je voelt dat het voor dat moment genoeg is. Op YouTube zijn meerdere versies hiervan te vinden. Zelf vind ik hiervan de korte en lange versie van De Oude Cheng fijn

Jezelf hartenenergie sturen.

Als energetisch behandelaar werk ik zelf met hartenergie om anderen te helpen in hun genezingsproces. Deze hartenergie is echter ook heel mooi om in te zetten voor jezelf! Liefde krijgt zo de mogelijkheid om jouw pijn te helen. Op het moment dat je het even nodig hebt (of als vast ritueel van je dag) kan je je voorstellen dat je jezelf (je kan jezelf ook als baby of klein kind visualiseren) hartenergie stuurt. Hartenergie is een ademhaling die je laat beginnen middels een inademing vanuit onder je voetzolen, je hele lichaam door tot boven je kruin. Vervolgens adem je uit vanaf je kruin door je hart naar buiten, naar jezelf op schoot. Dit herhaal je zo vaak je wilt.

[add_single_eventon id=”58557″ ev_uxval=”2″ ext_url=”https://www.nieuwetijdskind.com/events/hsp-aardedag-landen-in-je-lichaam-zaterdag-28-januari-amsterdam/” ]

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in