Home Spiritualiteit Jezelf zijn een worsteling? Half kiezen is niet kiezen!

Jezelf zijn een worsteling? Half kiezen is niet kiezen!

Jezelf zijn een worsteling

Raak je steeds jezelf kwijt? Voel je even je kracht en passie, maar slaat het dan opnieuw om als een blad aan de boom. Weer die oude angst, teleurstellende gevoelens of somberheid.  Frustrerend! We zitten allemaal volop in de transformatie, maar mag dit ook soepel verlopen? Het kan. Maar hoe doe je dat?

Tijdens deze transformatie komen de zielenwereld en de aardse wereld samen. Je ziel mag thuiskomen in het fysieke lichaam hier op aarde, de weg naar in vrijheid jezelf zijn. De vraag is of de ziel op aarde wil zijn? Als er weerstand in je ziel is, wordt dat gespiegeld door een uitputtende strijd van je lijf tegen de samensmelting, dus tegen jezelf zijn. Zolang je aardse-IK en je ziele-IK niet één zijn, blijft het leven een worsteling.

Alleen afstemmen op jezelf!

Voor mij is 2020 begonnen als een les in duidelijkheid. In alles wat ik doe en beleef, wordt mij gevraagd te blijven voelen wat mijn waarheid is. Wil ik dit, klopt dit en kies ik echt hiervoor? Op het moment dat ik iets doe waar ik zelf niet volledig aanwezig ben, kom ik in situaties en gevoelens die mij niet dienen. Ik word onrustig, ga harder werken om dingen voor elkaar te krijgen, krijg wrijvingen of voel me teleurgesteld. Het tegenovergestelde van wat ik nodig heb. Kies ik echt, 100% intentie, alle focus op mijzelf, dan ben ik zo weer aanwezig. Ik voel me weer fijn, voel mijn vreugde en creëer binnen 10 minuten een nieuw artikel. Zomaar… terwijl ik daarvoor stagneerde en me zorgen maakte over mijn productiviteit.

Duidelijkheid. Echt alleen afstemmen op jezelf en geen onverschilligheid of afleidingen. Nog even dit, nog even dat. Zo zielig voor de ander. Toch naar die afspraak terwijl ik geen zin heb. NEE!!! De transformatie hoeft niet zwaar te zijn als je trouw durft te zijn aan je eigen gevoel.

Overgave en jezelf dienen

Deze transformatie vraagt ons om onszelf en het leven dat ons geschonken is te dienen. Ik heb een ziel en een aards lichaam, daar heb ik voor te zorgen. Afgelopen week zat ik fysiek behoorlijk vast. Mijn schouders, nek en heupen voelde pijnlijk en verstrakt. Ik kon waarnemen dat mijn ziel op slot zat en daarmee haar schoonheid en liefde verborgen hield. Een diep ingesleten overtuiging op zielsniveau,waarmee ik mijzelf uitschakel om veilig te voelen. Hiermee verlies ik letterlijk en figuurlijk mijn leven.

Op het moment dat ik mijn ziel vroeg te openen, ontspande mijn nek. Nadat de zielenliefde indaalde, opende mijn bekken en kon ik de levensenergie van moeder aarde weer ontvangen. Het is deze aardse helende kracht die mijn ziel kan bevrijden van de conflicten uit mijn levens. Zonder echte aanwezigheid van de ziel ontbreekt de moed en bescherming te gaan staan voor wie we zijn en blijven we onszelf uitschakelen. Eenwording van mijn ziel en lichaam geeft mij mijn leven terug.

Jezelf zijn een worsteling

Wederzijdse Heling

Hoe mooi, het leven op aarde maakt zielsheling mogelijk, terwijl de ziel het lijf toegang geeft tot de onvoorwaardelijke liefde die nodig is voor fysieke heling. De ziele-Ik en de aardse-Ik hebben dus een wederzijds belang. Samen kunnen zij een paradijs op aarde creëren. Het wordt tijd dat we het zielenbestaan niet meer afscheiden van ons aardse leven.

Hoe doe ik dat?

Misschien klinkt het vaag of zweverig. Toch kan je dit heel ‘aards’ aanpakken. De basis is dat je bewust aanwezig moet zijn in je lichaam. Deze basis geeft je de regie terug over je lichaam, ziel en gevoelens. Kiezen écht te willen leven, helpt je hierbij. 

Praktisch terugkomen in je basis :

Kies dat je écht hier wilt zijn; ik wil écht leven. Het gevoel achter de intentie bepaalt hoe makkelijk je daar komt. Doe niet je best. Voel dat je het verdient, het nodig hebt en dat het NU jouw tijd is.

Vraag je voeten te openen voor de aarde energie. Kies dat je de hulp die er is wilt ontvangen. Vraag je lichaam ervoor open te staan. Laat het even gebeuren, geef je over en neem de tijd. Misschien voel je dat je steviger komt te zitten op de stoel.

Kies je kruin te openen, maar blijf je aandacht richten op je voeten. Neem de tijd, laat het gebeuren.

Als je voelt dat het in je lijf rustiger wordt, vraag je jezelf achterin je hart te wandelen. Een neutrale, stille plek voor jou.Vraag hulp om daar te komen en laat het gebeuren.

Vanuit je basis, sta jij aan het stuur. Vanuit hier kan je werken aan belichaming van de ziel. Elk fysiek signaal, zoals pijntjes, zijn afleiding van je basis. Hetzelfde geldt voor gedachten. Als ze er zijn, neem ze waar, maar keer terug naar je basis, zodat jij kan bepalen wat er met je lijf en ziel gebeurt.

Het universum werkt sneller voor jou als je geniet. Focus je daarom op een positief gevoel in jezelf. Hoe sterker je intentie, hoe effectiever.

Praktisch: Leg je hand op je buik. Voel je zachtheid, liefde, warmte of humor (kies wat voor jou werkt) terwijl je achterin je basis aanwezig blijft. Richt je alleen op het voelen van deze mooie gevoelens in je. Neem de tijd, en geef je over aan wat er gebeurt. Blijf je focussen op het fijne in je.

Dit is het begin van de weg naar zelfheling. Het is letterlijk innerlijk werken, waarbij veel oefening nodig is. Verlang jij naar de vrijheid jezelf voluit te kunnen leven? Wil jij de regie terug kunnen nemen in momenten dat je jezelf verliest? Wil jij weer voelen wat jij wilt en stoppen met jezelf weg te geven? Of wil je leren hoe jij weer kan kiezen voor je leven? Je bent welkom op een workshop of kies voor de training In Vrijheid Jezelf Leven. In een half jaar lukt het je jezelf te zijn in iedere situatie. 

GEEN REACTIES

Mobiele versie afsluiten