DELEN
Christus Buddha

channeling  door Katarina Karanika, Pasen 2013


Christus BuddhaLieve broeders en zusters, ik ben Sananda en ik spreek jullie nu als Jezus, de Christus. De laatste keer dat ik op aarde kwam als Jezus, zoon van Joseph en Maria, kwam ik met een bijzondere missie die nu steeds duidelijker wordt voor degenen die op het pad van de vierde dimensie lopen en op het punt staan om ook te ascenderen. Mijn komst op aarde kondigde het nieuwe tijdperk aan dat toen al als een van jullie mogelijke toekomsten vast stond. Zoals jullie ondertussen weten er bestaat geen tijd buiten de aardse condities. Verleden en toekomst lopen naast en door elkaar als mogelijkheden die door jullie, onze broeders en zusters, Scheppers, geactiveerd kunnen worden. De keuze voor  de mogelijke toekomst van de aarde kon alleen door jullie, onze broeders met het geschenk van de vrije wil, gemaakt worden. Jullie beseffen nog niet, lieve broeders en zusters, hoe belangrijk jullie rol in de schepping en voor de Schepping is. Jullie zijn een van de scheppende wezens in het heelal en er zijn niet veel van, kan ik jullie verzekeren. Door jullie keuzes beïnvloeden jullie niet alleen jullie eigen toekomst maar ook de toekomst van jullie zonnestelsel , melkwegstelsel en uiteindelijk Alles wat Is. Zien jullie nu in hoe kostbaar jullie vrije wil is? Hoe belangrijk jullie scheppende vermogens zijn? Schrikken jullie ervan? Niet nodig broeders en zusters. Iedere keuze blijft een keuze en er zijn geen goede of minder goede keuzes.

Ik werd geboren bij liefdevolle ouders die aardig wat ervaring in het aardse leven hadden. Ik werd als een gewoon mensenkind opgevoed. Als kind was ik sterk geïnteresseerd in levensvragen en probeerde ik mijn dorst naar kennis te lessen in de tempels, luisterend naar de priesters. Wat zij vertelden druiste tegen mijn eigen weten in; ik werd opstandig en daagde de priesters uit door steeds maar de discussie met hen aan te gaan. Ze vonden mij een lastige jongeman zonder goede manieren. Toen vertrok ik naar het oosten, naar India om daar de verlangde antwoorden op mijn vragen te zoeken. Ik voelde me daar meteen thuis en kreeg de bevestiging die ik nodig had. Ik begreep toen dat ik de zoon van God was, zoals alle broeders en zusters op aarde het zijn. In een visioen tijdens een meditatie zag ik mijn toekomst en mijn doel op aarde. Ik keerde terug naar mijn geboortegrond en begon te preken op straat voor wie naar me wilde luisteren. Eerst waren het een paar outcasts die naar mijn preken kwamen maar al snel kreeg ik een steeds groter en gevarieerder  publiek. Ik ontmoette in die dagen mijn vrienden en zielsverwanten, die later mijn discipelen werden en mijn leer in de wereld verspreidden.

 

Mijn belangrijkste boodschap was dat we allemaal het evenbeeld van God zijn omdat wij zijn zonen en dochters zijn en dat het leven eeuwig is.

 

Ik liet zien wat de geactiveerde goddelijke kracht teweeg kan brengen in de wereld van materie door in jullie ogen wonderen te verrichten. Tijdens mijn verblijf en onderricht in India was mijn goddelijke kracht geactiveerd door intense oefening in het beheersen van mijn lichaam en geest en van de materie. Het verrichten van wonderen maakte deel uit van mijn training. Dankzij die wonderen werden steeds meer mensen nieuwsgierig en binnen korte tijd kreeg ik volgelingen.

 


jezus6
Na mijn vertrek uit het aardse plan hebben mijn discipelen mijn leer opgetekend door de filters van hun persoonlijke visie die afhankelijk was van de tijdsgeest en hun persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn. De discipelen reisden naar verschillende delen in het Westen en trokken miljoenen aanhangers van “de nieuwe religie” aan. En zo is het gekomen dat een paar honderd jaar na mijn vertrek het instituut Kerk is geboren. De kerk van Christus werd een machtig instituut dat zijn macht gebruikte om het volk in toom te houden en invloed uit te oefenen op het besturen van landen en geld. Van de kern van het Christusbewustzijn dat ik op aarde vertegenwoordigde, de goddelijke essentie van de mens en de onderlinge verbondenheid door de energie van liefde, is weinig overgebleven. Ze hebben jullie van onze Vader afgescheiden en hebben de alles liefhebbende vader als een strenge heer afgebeeld die straft en beloont. Dat was begrijpelijk in die tijd. Jullie bewustzijn moest nog een lange reis maken om vanuit de dualiteit de Eenheid van Alles Wat Is te kunnen bevatten.

Maar het zaad is toen al in jullie bewustzijn geplant. In het oosten en via de leer van mijn dierbare broeder Gautama de Boeddha, was de kern van mijn boodschap zuiver gebleven zodat deze op de juiste tijd terug naar het westen kon keren. En zo is het gegaan mijn dierbaren. Toen het einde van de 106.000 cyclus naderde en de planetaire omstandigheden gunstig werden voor een mogelijke ascensie van de mensheid naar een volgende evolutionaire fase, begonnen wij, de Meesters van de Witte Broederschap, die deel uitmaken van het Christus Bewustzijn, opnieuw onze kosmische boodschappen over Eenheid en Liefde door te sluizen via talloze broeders en zusters die geschikte kanalen waren. Eerst in het Oosten en vervolgens in het Westen.

Met grote vreugde vierden wij het heugelijke feit dat jullie, onze broeders en zusters op aarde, besloten om het experiment aan te gaan. Jullie besloten om de gunstige planetaire omstandigheden te gebruiken om een evolutionaire sprong te maken vanuit de derde lineaire dimensie, via de overgangsfase van de vierde, naar de vijfde dimensie van de Eenheid. Een uniek experiment in jullie melkwegstelsel dat in het verleden verschillende keren was mislukt.the-hand-of-buddha

En ja, mijn broeders en zusters, jullie bewustzijn is op 21/12/2012 op het etherische nivo geëvolueerd naar de Eenheid. Het etherisch gebied is het nivo waar iedere verandering begint alvorens deze in de materie gemanifesteerd wordt. Jullie hersenen zijn op etherische nivo reeds getransformeerd en in staat om de Eenheid van Alles wat Is te omvatten en de dualiteit te verlaten. Deze evolutie van het bewustzijn zal eerst naar het mentaal nivo dalen, vervolgens naar het emotioneel om zich tenslotte in acties op het fysieke vlak te manifesteren. Op dit moment leven op aarde broeders en zusters met een bewustzijn in uiteenlopende ontwikkelingsfases. Mensen die aan het begin van hun reis op aarde zijn, oude zielen die zich inzetten voor het welzijn van de samenleving en zeer oude zielen die de Eenheid op mentaal nivo hebben neergezet en op weg zijn om deze op emotioneel nivo te laten indalen. Deze laatste fase is de allermoeilijkste en de meest hardnekkige. Angst en met name het instinct van overlevingsangst staat de overgave aan de goddelijke essentie in de weg. Als deze hobbel eenmaal is genomen staat de ascensie of de verlichting niets meer in de weg.

Toen ik aan het kruis hing en me bewust was van mijn naderende dood en mijn goddelijke essentie, greep de angst mij alsnog bij de keel. Mijn ego was nog in leven en werd bang voor lijden en dood. Ik riep mijn Vader om hulp en deze kwam direct. Ik kon mijn ego loslaten en opgaan in mijn Zelf, mijn Godmens.  Drie dagen later kwam ik van de dood terug in mijn gezond lichaam en leefde vervolgens mijn leven als mens verder, ver weg van de schijnwerpers. Mijn taak had ik volbracht. Mijn boodschap was overgekomen. De dood van het ego betekent niet de dood van het fysieke lichaam of van de ziel. Als het ego sterft gaat het op in het Zelf en samen besturen ze het fysieke lichaam en de persoonlijkheid. De mens is dan verlicht geworden en zijn bewustzijn heeft de dualiteit overstegen en functioneert vanuit de Eenheid van Alles Wat Is.

 

jesusNu is het juiste moment in de evolutie van het bewustzijn om stil te staan bij mijn leven als Jezus en mijn boodschap als Christus. Lieve broeders en zusters, laat mijn voorbeeld een baken zijn op jullie weg naar verlichting. Ik ben jullie broeder; wat ik kan, kunnen jullie ook. Zie mij alsjeblieft als je broeder, maak van mij geen heilige, omdat ieder van jullie ook een heilige in potentie is. De wonderen die ik verricht heb, staan niet meer zo ver van jullie vandaan. Het overwinnen van de fysieke dood ook niet. Jullie ego is nooit zo angstig geweest als in deze tijd. Zeker bij degenen die op het punt staan om te ascenderen. Verbaas je niet over waar je onverklaarbare angsten vandaan komen. Je ego nadert zijn “nederlaag” en slaat zich wild om zich heen. Verbaas je niet als je fysieke lichaam in disbalans is en als je emotioneel labiel bent. Je bewustzijn is aan het indalen van het mentale naar het emotionele gebied. Dit betekent dat je etherische, mentale, emotionele en spirituele lichamen met elkaar aan het wedijveren zijn en een nieuw evenwicht trachten te vinden.

Deze overgangsjaren zullen voor jullie, broeders en zusters die wensen te ascenderen zeer turbulent zijn. Het heeft weinig zin om tegen te stribbelen. Het is van groot belang om jezelf zoals je NU bent te aanvaarden en lief te hebben. Om jezelf onvoorwaardelijk lief te hebben moet je eerst het Leven zoals het zich nu in je omgeving manifesteert accepteren, respecteren en lief hebben. Heb de huidige chaos om je heen lief, heb de mensen die uit onwetendheid anderen of jou pijn doen ook lief. Onrechtvaardigheid, schuld, wrokgevoelens of rechtschapenheid zijn illusies van de mind. Het leven is volmaakt zoals het zich ieder ogenblik zich voordoet. Dat is hoe je vanuit het eenheidsbewustzijn naar de wereld om je heen kan kijken. Heb de wereld onvoorwaardelijk lief. Niemand is beter of slechter dan een ander. Het leven voltrekt zich in zijn oneindige diversiteit volmaakt omdat jij ook volmaakt bent.

Dat laatste heb ik tijdens mijn laatste ogenblikken aan het kruis beseft en gevoeld. Ik voelde niet meer mijn pijn, maar ook de pijn van mijn mede-gekruisigden. Hun lijden was ook mijn lijden, maar mijn lijden werd er niet meer of minder van. Vrees het lijden niet, broeders en zusters. Omarm het lijden en tracht het niet te negeren of uit te bannen. Lijden is het instrument van de ziel om verlichting te bereiken. Het is niet noodzakelijk, maar wel een zeer effectief gereedschap en velen kiezen daarvoor. Vanuit mijn Christusbewustzijn nodig ik jullie allemaal uit om in de schoot van mijn onmetelijke onvoorwaardelijke liefde te komen schuilen en kracht op doen als het lijden ondraaglijk lijkt. Jullie zijn allemaal welkom lieve broeders en zusters,

Ik ben,

Jezus, de Christus

 

©  Katarina Karanika

Liefs,

Katerina

Meer over het boek dat Katerina schreef: Brieven van Aartsengel Michael 

 

 

25 REACTIES

 1. @Me,
  Ho ho, je kan nooit zeggen of je misschien verder bent dan een ander, dat wordt alleen bepaald door de andere zijde.
  Ik voelde een ergenis in jouw bericht, en heb aan de hand daarvan gereageerd. Sorry hiervoor dat ik het mis heb.
  en nee, ik erger me totaal niet aan jouw bericht, dat is wederom een invulling van jouzelf naar mij toe. Dan toch een projectie van jou naar mij?
  Hooghartig ben ik evenmin, men leest een bericht naar eigen zienswijze. En projecteert het naar de ander als je je eigen stuk niet kent.
  Dit is in het algemeen bedoeld, hoor.
  Ik ging alleen maar af op jouw energie in jouw bericht.

  Groetjes

  • @Me,
   Ik kan er niets aan doen, maar het komt op deze manier bij mijn hartchakra binnen.

   Geeft niks, hoe het ook zij. Ik heb gereageerd en daar doe ik verder niets mee, zit er echt niet mee. Ik wilde je wat aanreiken.

   Ook voor jouw een fijn weekend,
   Dag Me
   Groetjes
   yvonne

 2. “Ik ben Sananda en spreek jullie nu als Jezus de Christus”.

  Wat hier wordt beweerd, kan ik moeilijk ontkennen om de doodeenvoudige reden dat dit soort informatieoverdracht op geen enkele wijze valt te verifiëren.
  In het algemeen kan men twijfelen aan de bron van informatie, aangezien die mogelijk uit de persoonlijke gedachtewereld (beeldvorming, wensgedachten, etc.) van iemand kan voortvloeien.
  Ik heb het artikel met aandacht gelezen, maar kon geen nieuwe informatie ontdekken. Wat hier wordt geschreven is reeds bekend, of werd al eerder gesuggereerd.

  • @Lia, Hoi Lia,

   Het maakt toch niet uit of Jezus dit vertelt of iemand zijn of haar hersenspinsel? Het gaat erom dat mensen hieruit troost/kracht/inspiratie/geluk ontvangen. Of het nou waar is of niet maakt eigenlijk helemaal niks uit.

   Sommige mensen ervaren een verandering in de geest en maatschappij en zien herkenbare dingen in berichten als deze. Daarnaast kan het voor jou niet nieuw zijn, maar voor de ander is dit misschien wel DE eye opener waar hij of zij naar op zoek was.

   met vriendelijke groet,

   Klein Duimpje

   • Ha Klein Duimpje,
    Nou ik weet niet of je dat zomaar kunt zeggen, hoor. Voor mij maakt het in ieder geval wel uit.
    Ik heb geheel geen vertrouwen in hersenspinsels.
    Zo kun je ook wel kracht en troost putten uit het idee dat de wereld vierkant is, maar dan kom je toch een tikje bedrogen uit.
    Overigens vind ik de uitspraken van Jezus belangrijker, dan de vraag of Hij echt heeft bestaan.
    Warme groet, Lia

    • @Lia, hoi 🙂

     Ja dat laatste wat je zegt, is eigenlijk precies wat ik ook bedoel 🙂 Maar als je je afvraagt of hij echt heeft bestaan en dat blijkt niet zo te zijn? Van wie komt het dan? Wat ik probeerde te zeggen is: Het maakt niet uit van wie het komt, evenmin als van waar het komt. Of nou van Jezus komt, Michael, vincent van gogh of rood kapje, zodra het logisch, waardevol of herkenbaar is voor je dan heb je er wat aan en kan je er wat mee.

     Denk ik? haha moeilijk en zo ingewikkelde stof. Al helemaal via internet

     liefs,
     klein duimpje

     • Ha Klein Duimpje,
      Als Jezus zegt: zoekt en gij zult vinden heb ik wel vertrouwen; ook al zou die boodschap van een andere auteur zijn. De tekst is voor mij immers waardevol.
      Ik zal mij echter 2x bedenken voor ik op zoek ga naar het glazen muiltje van Assepoester.
      Dag, Lia

 3. mooi bericht , heel duidelijk, het geeft me ook nieuwe inzichten in het leven van jezus, niet zoals wij het leerden in de godsdienstles op school!!

 4. Er zijn zoveel channelings waarin de helderziende beweerd met Jezus gechanneld te hebben, welke moet je nu geloven?

 5. Happy crying voor mij op dit moment! Aaaaaaaah geweldig prachtige alleszeggende woorden. Thanks so much! _/\_ NAMASTE

 6. Wat prachtig om te zien dat Jezus zo gegroeid is en niet dit al direct was bij de geboorte. Van daar dat wij ook zo kunnen zijn.

   • @Me,
    Je mag je eraan ergeren, toch heb je dit bericht gelezen en ben je nieuwsgierig.
    commentaar is een afweer.
    channelingen zijn a.h.w. net zulke gesprekken als een gesprek tussen mensen in de fysieke wereld.
    Dat jij dit (nog) niet kan bevatten, is iets van jou.
    Ik wens je veel mooie leer momenten toe.

 7. In mijn proces, waarvan ik iedere keer dacht: dít móet de bodem van de put zijn, kwam ik op andere momenten nog dieper in die put terecht. Die put bevatte onzichtbare bodems. Steeds wanneer ik de diepte raakte, voelde ik de liefde van de Goddelijke wereld. Werd ik gedragen, getroost en voelde me geliefd.
  Nog steeds is dit zo, alleen kom ik niet meer in die akelige diepte terecht, ik ben eruit aan het klimmen. en soms zijn de treden van die trap geplaveid, soms hobbelig en soms zijn er nog treden overgeslagen.
  Ik leer op mijn manier zoals een ieder op zijn of haar manier leert. Voor de één is dat het werk, voor de ander een gezin of het alleen zijn, zonder werk. Maakt niet uit. Iedereen is op weg en eenieder staat op zijn/haar eigen trede van de trap. Mooi is dat. Zo kunnen we elkaar helpen en geholpen worden.
  Maar bovenal, zoals Sananda zegt: Hij is er, is er voor ons allen.
  Ik voel een enorme dankbaarheid naar de Goddelijke wereld.
  Naar mijn Hoofdgids en andere gidsen, de engelen en de Meesters.
  Waar Sananda over schrijft:
  ‘begonnen wij, de Meesters van de Witte Broederschap, die deel uitmaken van het Christus Bewustzijn, opnieuw onze kosmische boodschappen over Eenheid en Liefde door te sluizen via talloze broeders en zusters die geschikte kanalen waren. Eerst in het Oosten en vervolgens in het Westen’,
  daar is een mooi boek over geschreven: Meesters van het Verre Oosten.
  Dit boek heb ik zo’n 15 jaren geleden ontdekt en het blijft een boek van onschatbare waarde en zo enorm liefdevol.
  Ik vind het geweldig.

  Een warme groet aan allen.
  Yvonne

 8. Goede morgen allemaal 🙂 xxx

  Ik heb met aandacht dit hele verhaal gevoeld, begrepen en herkend en erkend, met een glimlach en het laatste stukje raakte me diep in mijn gevoelige zielehartje pfff even een diepe zucht van opluchting!
  maar tegerlijkertijd ook het besef waar ik allemaal doorheen ben gegaan… in woorden begrepen, in deze taal, zal ik maar zeggen.

  het klopt allemaal en is en was heel intens als je aan het accenderen bent, zoals het wordt genoemd. ik noemde het altijd “ik ben een ladder aan het opklimmen” nadat ik er eerst vanaf ben gekukeld in een diepte viel, waar ik bang van werd! in een diepe put en zag een glimp van licht en ik wist, daar moet ik naar toe…maar had geen idee Hoe!
  doordat ik mijn “werk” deed en dat was niet gemakkelijk, ben ik uiteindelijk daar gekomen waar ik nu ben, bij mezelf, door steeds de aangeboden keuzes te maken en op te volgen van mijn gevoel, ben ik aangekomen in mijn hart, zo noem ik het het. dat is voor mij persoonlijk de beste uitleg
  Mijn “werk’ was het aangaan van discussies met instanties die behoorlijk intimiderend waren en wilden niet wijken, niet direct, het heeft me met ééntje 5 jaar gekost, met een andere 1,5 jaar en zijn goed opgelost en afgesloten. Dit was nu achteraf gezien, de uitdaging om volhardend uit de strijd te komen, ook de strijd met mezelf…innerlijk… 😉
  dat loopt dus Synchroon, binnen en buiten jezelf…doordat ik volle pulle bezig was en weinig tijd had voor deze zaken op een rij te krijgen, begrijp ik het nu pas echt goed! 🙂

  Achteraf, nu kan ik het wel benoemen, dankzij deze channeling van Katarina, dus bij deze lieve Katarina, heel hartelijke dank! het is voor mij persoonlijk een hele mooie bevestiging van mijn eigen weg die ik heb gelopen en het pad die ik nu bewandel. ook bedankt voor de vertaling en het plaatsen hier! 🙂 xxx ik ben dankbaar en blij 🙂 xxx
  Zo blij dat ik deze site heb gevonden! 🙂 xxx

  Voor degenen die er nog middenin zitten of net zijn begonnen, heb ik dit zo uitgebreid geschreven, geef niet op!
  Het is zó de moeite waard! De Engelen doen zó hun best ons te helpen, al wat is moet ik zeggen, sta ervoor open, dan gaat het veel gemakkelijker, ook al is het dan nog moeilijk hoor, ik ben daar eerlijk in, ik heb emmers vol gehuild, vroeg me vaak af wanneer het nu eens “over” was! en was vaak gefrustreerd omdat ik er helemaal niets van begreep wat ze me wilden duidelijk maken! dat is waar…
  Maar mijn regels; de aanhouder wint en liefde overwint alles, hebben mij erdoorheen gesleept. ik wilde gewoon niet opgeven! Gelukkig niet! 🙂 Want wat ik echt nodig had, kreeg ik, dat waren “kleine wensen” zoals het wordt genoemd,
  Maar ik was er zielsgelukkig mee! voor mij was dat vóóruitgang. zoals nieuwe schoenen die ik goedkoop vond.
  klinkt wellicht vreemd maar zo voelde ik dat en nog. 😉 xxx

  Een dikke knuffel voor allen 😉 xxx 🙂

  liefs, Henriëtte xxx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in