Hulp bij omgaan met gevoelens
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Kijken vanuit het oude

Vind jij het weleens moeilijk om te gaan met gevoelens als angst, pijn, verdriet en boosheid?
Herken je het dat je sommige gevoelens eigenlijk niet wil voelen?
Of dat je er gespannen van wordt?

Als we vanuit het oude naar deze gevoelens kijken, doen we dat vanuit onze ratio, vanuit willen begrijpen, analyseren en oplossen. We vinden het moeilijk om deze gevoelens gewoon te ervaren en willen ze het liefst zo snel mogelijk weg hebben. We verzetten ons ertegen door ons lichaam aan te spannen. Of we gaan ‘in ons hoofd’ en verbreken hierdoor het contact met onszelf.
In beide situaties wordt een vrije doorstroming van energie belemmerd.

Verruimen van je bewustzijn

In ons lichaam en energiesysteem ligt oude energie (uit dit leven, vorige levens of collectief) opgeslagen. Door het vergroten van je bewustzijn worden er telkens stukjes van dit oude aangeraakt en losgetrild, waardoor je het kan doorvoelen en loslaten.

Als oude energie wordt losgelaten, komt er meer ruimte in je systeem en kan je bewustzijn groeien. Dit verruimde bewustzijn kan weer licht laten schijnen op andere donkere stukken in jezelf. Ook deze kunnen dan weer worden doorleefd en daarmee opgeruimd.

Hoe bewuster je wordt en hoe meer je groeit, des te dieper de stukken die in jou aangeraakt en opgehelderd kunnen worden. Alsof er telkens een nieuwe en diepere laag kan worden blootgelegd.

Kijken vanuit het nieuwe

Je mag deze gevoelens in jezelf nu met andere ogen gaan bezien. Ze hoeven niet meer gekoppeld te worden aan oorzaken of oplossingen. Het is niet meer nodig er een verhaal bij te maken.
Het is de bedoeling deze gevoelens te doorvoelen, de ruimte te geven, te laten stromen, te aarden en daarmee op te ruimen en los te laten.
Alles wat in jou de doorstroming belemmert, mag onder ogen worden gezien. Het is belangrijk om liefdevol aanwezig te blijven bij alles wat zich in jou aandient. Dat maakt het mogelijk dat de energie die loskomt in jezelf, vrij kan stromen.

Jij bent een energiegeleider

Jouw aardse lichaam heeft, naast een heleboel andere functies, de functie van energiegeleider. Als je je gaat realiseren dat je niets anders meer hoeft met gevoelens dan ze te laten stromen, wordt het makkelijker om met hen om te gaan.
Oude energie, die niet-jij is, mag worden losgelaten. Zo maak jij ruimte in jezelf om nieuwe, lichte, vrije, liefdevolle energie te ontvangen, door je lichaam heen te laten stromen en daarmee te aarden.
Het is de bedoeling dat je jouw lichaam gaat openen en bewonen, zodat jij het steeds meer belichaamt met jouw energie.

In mijn volgende artikel “Energiegeleider zijn in je dagelijkse leven” reik ik praktische handvatten aan voor hoe je jouw energie beter kan bewaken en begeleiden.

Liefs Lea

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie asch
vul je naam in