online pestkoppen

Het internet is een kwaadaardig monster. Verborgen achter de veiligheid en anonimiteit van onze computerschermen zijn de meesten van ons strenger, gewaagder en ronduit gemener dan waar we ooit het lef voor zouden hebben in persoon.

door Mark DeNicola

Alhoewel ik zeker hoop dat de meesten van ons lang niet zo beledigend en gemeen zijn als de individuen in dit verhaal, ben ik er zeker van dat we het allemaal doen, tot op zekere hoogte. Ook al durfden we nooit echt op ‘versturen’ te drukken, hoe vaak heb je erover gedacht om je online even uit te leven op iets of iemand? Of hoe vaak heb je bijgedragen aan deze werkelijkheid simpelweg door een opmerking te ‘liken’ die dat voor jou deed?

Mijn bedoeling met dit artikel is zeker niet om online interactie te veroordelen, maar in plaats daarvan hopelijk te inspireren tot nadenken over de vraag of je online-zelf past bij degene die we in persoon zouden ontmoeten.

Sara Petty is een vrouw van 20 die, zoals zovelen van ons, sterkt betrokken is bij de wereld van sociale media. Door Facebook, Twitter en haar Blog heeft ze een behoorlijk gevolg vergaard, met name op Twitter waar ze ruim 20.000 volgers heeft.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Momenteel studeert ze aan de Bowling Green State University in Sunbury, Ohio. Ze was het zat om te zien dat vrouwen verteld worden wat ze wel en niet moeten dragen op sociale media, gebaseerd op hun gewicht. Liever dan niets doen en deze onrechtvaardigheden accepteren, besloot Sara op een geweldige manier om proactief te zijn en er iets aan te doen.

Al had Sara zelf nooit hatelijke reacties gekregen, ze besloot om een serie van 4 foto’s te plaatsen om vrouwen aan te moedigen om dit onnodige beoordelen te negeren en te dragen wat ze zelf wilden, ongeacht hun maten. Hier zijn de vier foto’s:online pestkoppenonline pestkoppenonline pestkoppenonline pestkoppen

afbeeldingen van Sara’s Twitter: @_spetty

Haar item is heel terecht viraal gegaan toen duizenden mensen achter Sara gingen staan om vrouwen er aan te herinneren zichzelf te zijn en zich niet te laten neerhalen door inconsequente online opinies. En dat lijkt perfect aan te sluiten bij haar intenties, die ze onthulde aan de Huffington Post:

“Ik had een tweet gezien van iemand die zei dat meisjes van honderd kilo geen bikini’s zouden moeten dragen. Ik deed vlug wat onderzoek en vond een paar andere soortgelijke tweets, dus ik besloot dat ik mijn deel kon doen om lichaamsbeschaming tegen te gaan waar ik maar kon…”

” Ik hoop ook dat meisjes het vermogen hebben om wie ze zijn te onderscheiden van het getal op de weegschaal en zich realiseren dat geen enkel getal, hoog of laag, dicteert of je het waard bent je mooi te voelen. Lichaamsbeschaming zal er waarschijnlijk altijd wel zijn op een bepaalde manier, maar ik hoop dat mijn item ten minste een paar vrouwen helpt om zich ondanks dat mooi te voelen.”

Persoonlijk houd ik ervan te zien dat sociale media op deze manier worden gebruikt, en ik hoop dat Sara’s publicatie meer vrouwen inspireert om de boodschap van acceptatie en zelfliefde te verspreiden in plaats van veroordeling en haat.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

4 REACTIES

  1. Mooi vertaald, alleen de kop is misleidend, slaat eigenlijk als een {piep}… op een drumstel. Om duidelijker te zijn Titel en context kloppen niet.

    Voor de rest goed dat ze dit heeft gedaan, constant het gemutst over wat wel en niet hoort als je een maatje meer hebt. Niet te verwarren met zwaar overgewicht. Laat iedereen het lekker zelf uitzoeken, waar ze zich lekker in voelen.