de aura

Altijd al geboeid door de mystieke, kleurrijke wereld van aura’s? In dit artikel duik je die wereld in en kom je erachter wat aura’s zijn, waarom ze zo populair zijn bij spirituele mensen en wat je zelf in je eigen aura kunt lezen.

Wat is een aura?

Als je de term ‘aura’ hoort, dan gaat het over een onzichtbaar spiritueel energieveld. “Alles wat leeft heeft een aura,” vertelt Kathryn Grace, oprichtster van Aura Shop. Voor haar werk leest ze dagelijks de aura’s van mensen. De verschillende kleuren van je aura kunnen je namelijk wat vertellen over je emotionele en spirituele welzijn. Volgens Grace is het niet altijd mogelijk om een aura te zien met het blote oog, maar we kunnen ze bijna altijd wel aanvoelen. Denk maar aan hoe sommige mensen een superwarm en vriendelijk gevoel (of juist hele negatieve energie) afgeven, nog voordat ze maar een woord hebben gezegd! Dat is het werk van een aura.

Wat zijn de 7 lagen van de aura?

Grace legt uit dat je aura bestaat uit zeven lagen (soms auravelden of lichamen genoemd). Iedere laag staat voor iets anders. Zie ze maar als de schillen van een ui, met in het midden je fysieke lichaam.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Eerste laag – Fysiek lichaam
Dit is niet je vlees en bloed, maar de auralaag net om je huid heen. Het staat ook bekend als de ‘etherische laag’ en vertegenwoordigt onze fysieke gezondheid.

Tweede laag – Emotioneel lichaam
Deze laag komt overeen met je emoties. Voel je je heel emotioneel, dan zie je dat terug in deze laag. Dit deel van je aura verandert van kleur op basis van je stemming. Als je emotioneel in de knoop zit, dan ziet deze laag er dof en vervuild uit.

Derde laag – Mentaal lichaam
Deze laag gaat over logica, redeneren en gedachtes. Als je vanaf je lichaam naar buiten telt, is het de derde laag.

Vierde laag – Astraallichaam
De volgende laag heeft te maken met je spirituele gezondheid. Hier bewaar je ook je vermogen om lief te hebben.

Vijfde laag – Etherisch lichaam
In deze laag vind je je paranormale krachten. Een heldere etherische laag helpt je contact te leggen met de energie van een ander of om je te verbinden met mensen op dezelfde golflengte.

Zesde laag – Intuïtief lichaam
In dit veld van je aura zitten je je dromen en intuïtie. Het is ook het veld van de verlichting. Mensen met een sterk intuïtief lichaam zijn vaak heel creatief.

Zevende laag – Kosmisch lichaam
Dit is de buitenste laag van je aura. Het schept harmonie in de andere lagen en begeleid je in feite op je levenspad.

Zo zuiver je je aura van negatieve energie

Wat betekenen de kleuren?

De kleur van iedere laag komt overeen met één van de zeven hoofdchakra’s: wortel, sacraal, zonnevlecht, hart, keel, derde oog en kruin. Je aura bestaat dus uit zeven lagen die allemaal zijn verbonden met alle chakra’s. Als je weet wat iedere kleur betekent, dan kun je beter begrijpen wat je aura over je zegt.

Rood:
Je wortelchakra vibreert met de kleur rood. “De wortelchakra bevindt zich onderaan je ruggengraat. Hier zitten je onderliggende thema’s, zoals wie je bent, waar je je thuis voelt, je carrière, je manifestatiekracht, je seksuele energie en wat je belangrijk vindt,” legt Grace uit. Zie je rood in je aura, dan weet je dat je vanuit een stabiele basis werkt.

Oranje:
Oranje heeft te maken met je sacrale chakra. Die vind je in je onderbuik en “heeft de opwekkende energie van het emotionele lichaam, creativiteit, je vermogen om contact te leggen in relaties en je seksuele energie,” vertelt Grace. Zit er oranje in aura, dan voel je je emotioneel net zo goed alsof je lekker onder een warme deken zit. Je bent ook onafhankelijk en een realist.

Geel:
De chakra van je zonnevlecht is geel. Dit chakrapunt zit net boven je navel. Grace zegt: “Hier zitten je persoonlijkheid, je innerlijke kracht, je identiteit en je emoties. Het is de definitie van wie je bent, naar jezelf en naar de wereld.” Een gele aura wijst op creativiteit, nieuwsgierigheid en optimisme.

Groen en roze:
Dit zijn de kleuren van je hartchakra. En het kan ook niet anders: deze chakra gaat over de liefde – liefde voor jezelf en voor anderen. “Daar woont je compassie en je kracht om te vergeven. In je hartchakra vind je ook de poort naar de verlichte geest en de intuïtie,” vertelt Grace. Mensen met roze of groene aura’s zijn meestal medelevend, aardig en liefdevol.

Blauw:
Blauw is de kleur van je keelchakra. “Deze chakra is je uitdrukkingsvermogen, waarmee je jezelf bent, zegt wat je nodig hebt en jezelf communiceert naar anderen en naar jezelf,” zegt Grace. Een blauwe aura vind je bij intuïtieve en empathische personen.

Paars:
Deze kleur hoort bij de chakra van je derde oog. Als je ooit aan yoga hebt gedaan, dan ken je deze wel. Het zit net boven je fysieke ogen, in het midden van je voorhoofd. “Het is je visie voor alles wat je wil maken en bereiken, hier woont je intuïtie.” Een paarse auralaag kan betekenen dat je een paranormale kracht hebt en sterk intuïtief leeft.

Wit:
Een witte aura komt bijna niet voor. Het is de kleur van je kroonchakra, die boven je hoofd zit. “Het is verbonden met Alles Dat Is, Eenheid, en het begrip dat we allemaal verbonden zijn,” vertelt Grace.

Zwart:
Zie je zwart in je aura, dan houd je je waarschijnlijk vast aan negatieve gedachtes en emoties. Het betekent dat de energie niet vrij door je chakra’s kan stromen.

Aura’s lezen voor beginners

Waar laat je je aura lezen?

Als je in een grote stad woont, dan woont er vast wel een auralezer bij je in de buurt. Een auralezer kan je energie voor je interpreteren en je een samenvatting geven. De laatste tijd is aurafotografie ook erg populair (en helemaal niet duur). Daarmee krijg je je aura te zien op een foto. Is er geen aurastudio bij je in de buurt (of mag je nergens langsgaan omdat er een pandemie is), probeer dan de apps AURLA en Aura & Energie. Die geven je gratis een virtuele lezing, al is die niet altijd even accuraat.

Je eigen energieveld leren lezen

Je kunt natuurlijk ook zelf leren je aura te lezen. “Je kunt je aura misschien zien in de spiegel, als je je focust op specifieke lichaamsdelen (zoals je handen), tijdens een meditatie, of bij een visualisatie,” vertelt Grace. Je kunt ook proberen frictie te creëren door in je handen te wrijven, je handen langzaam en bewust uit elkaar te bewegen, en dan kijken of je kleuren begint te zien. Als je dit eenmaal onder de knie hebt, kun je ook de aura’s van je vrienden en families lezen.

Kunnen de kleuren veranderen?

Ja, de kleuren van je aura kunnen zeker veranderen. Elke verandering in je energie zie je terug in je aura, dus die kleuren kunnen onmogelijk je hele leven hetzelfde blijven. Als je ontdekt dat je aura bijna altijd een bepaalde kleur heeft, dan zou je kunnen opzoeken wat die kleur allemaal kan betekenen, zodat je je energie beter in balans kunt brengen.

Auralezer Rachelle Terry vertelt bijvoorbeeld dat mensen met een paarse aura heel gevoelig zijn, intuïtief en meer introvert. Rachelle geeft die mensen als tip dat ze zouden kunnen werken aan het bepalen van grenzen, zodat ze minder snel de negatieve energie van anderen overnemen. En door daar aan te werken, merken ze misschien dat hun aura langzaamaan steeds minder paars wordt.

Niet blij met je kleuren? Zo reinig je je aura

Het kan natuurlijk dat je liever andere kleuren in je aura ziet. Daar zijn gelukkig allerlei manieren voor zoals zonnebaden, een duikje nemen (vooral in koud water),floaten, jezelf insmeren met salie, een meditatie volgen die is gericht op je chakrabalans, een sessie geluidtherapie volgen, of de hulp inschakelen van een energieheler. Je kunt tegenwoordig ook hele goede aurasprays kopen. Daar zit voor iedereen wel wat tussen om aan je aura te werken!

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in