Vraag jij je af waarom je hier op aarde bent? Zoek je naar de zin van jouw leven?

Wij mensen hebben zowel een uiterlijk doel als een innerlijk doel op aarde. Deze twee zijn nauw met elkaar verweven. Ze vloeien in elkaar over. Het uiterlijke doel op aarde is persoonlijk, tijdelijk en aan verandering onderhevig. Het innerlijke doel op aarde is eeuwig en voor ieder mens hetzelfde.

Het uiterlijke doel is niet vervullend

De meeste mensen zoeken slechts naar een uiterlijk doel en hebben geen weet van een innerlijk doel. Ze zoeken naar de juiste baan, perfecte partner of proberen zingeving te vinden in het opvoeden van kinderen of in het maken van een kunstwerk. Dat kan tijdelijk vervulling geven, maar zoals je misschien al gemerkt hebt, is het niet afdoende.
Een uiterlijk doel zal niet gauw voor een volledige bevrediging zorgen, wanneer het innerlijke doel ontbreekt.

Jouw doel in dit leven

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Het innerlijke doel is ontwaken

Wat is een innerlijk doel? Het doel wat ieder mens heeft, ongeacht ambities of levenssituatie, is ontwaken, ook wel ascensie genoemd. Je mag wakker worden uit de menselijke droom en gaan beseffen dat er in jou ook een goddelijk deel aanwezig is. Je bent niet alleen mens, ego en lichaam. Je bent veel meer dan dat! Misschien kan je hoofd hier niet goed bij en schuift het deze woorden van je af onder de noemer ‘onzin’. Maar als je stil wordt en naar binnen gaat, is er een deel in jou dat dit helemaal herkent. Dat misschien wel ontroert is dat het eindelijk opgemerkt wordt.

De opwaartse spiraal waarin je je bevindt

Deze bijzondere tijd biedt je grote mogelijkheden om te ascenderen. Doordat Moeder Aarde haar frequentie verhoogt, gaan wij daar automatisch op mee. Misschien kun je dit al voelen in je dagelijks leven. Misschien voel je al dat je liefdevollere gedachten denkt, vriendelijker naar je omgeving bent of wat warmer naar jezelf kunt reageren. Allemaal signalen dat je vibratie verhoogt. En het mooie is, dat je je dan in een opwaartse spiraal bevindt. Hoe meer liefde je uit kunt stralen, hoe meer liefde je aantrekt.

Ja zeggen tegen ascensie

ascensieGrote meesters zijn je voorgegaan op het pad van ascensie; Boeddha, Jezus, Saint Germain om er een paar te noemen. Zij hebben het pad voor je geplaveid. Als jij ja zegt tegen ascensie betekent dit niet zoals veel mensen denken, dat je uit dit leven stapt en in een andere dimensie incarneert. Als je ascendeert, kun je ervoor kiezen gewoon in dit leven te blijven. Misschien kies je er wel voor om anderen op hun pad naar ascensie te helpen. Ascensie is geen vluchtweg voor problemen in dit leven. Op jouw pad naar ontwaken ontmoet je – net als nu -, uitdagingen. Deze uitdagingen zijn er om bepaalde gedeeltes in jouw karakter te versterken.

Hoe zou een Meester handelen?

Als je besluit om het pad van ascensie te gaan lopen, gaat het erom dat je aandacht mag geven aan jouw denken, voelen, spreken en handelen. Hoe zou een Meester handelen? Wat zou hij zeggen? Welke gedachtes en gevoelens zou hij kiezen? In iedere gedachte, gevoel, woord of handeling mag liefde de boventoon voelen. Mag zuiverheid de leidraad zijn.
Wanneer je jezelf hoort klagen, mopperen, roddelen weet dan dat je je vereenzelvigd met je menszijn. Dat kan, dat is een keuze. Je kunt ook anders kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om op dat moment drie keer diep adem te halen en je met het goddelijke deel in jou te vereenzelvigen. Dan komen er andere woorden uit je mond rollen. Of misschien val je even stil en kun je opnieuw kijken naar datgene of diegene waar je net nog over zat te klagen.

Regie pakken over je voelen

Wanneer je beweert dat je een ‘rotdag’ hebt, word je dan bewust van je gevoelens. Jouw gevoelens zitten niet in je hoofd, maar in het rompgebied. Maak contact met wat zich daar afspeelt. Bovenal, stop met het denken van al die emotiegedachten waar je jouw ‘rotdag’ in stand mee houdt. Emotiegedachten zijn vooral die gedachten waarin je weerstand hebt tegen dat wat zich aandient. Je vindt er iets van, je verzet je ertegen. Gevoelens hoeven alleen maar gevoeld te worden. Daar komen geen gedachten, verhalen of gebeurtenissen aan te pas. Sterker nog, die vertroebelen het voelen alleen maar. Als je wandelt op het pad van ontwaken, ga jij je steeds meer bewust worden van jouw gedachten en gevoelens en ga je hier meer en meer de regie over pakken.

Goed nieuws: je bent al verlicht!

Zoals de Boeddhisten dat beeldend uitdrukken: ieder mens is als een olielamp. Van binnen brandt er een prachtige vlam, alleen het glas van de olielamp is beroet. Daardoor ervaart de mens zijn eigen licht niet. Je bent reeds verlicht, oftewel ontwaakt of geacensdeerd. Je hoeft dit alleen maar te herkennen; zien dat er binnenin jou een goddelijke vlam brandt die er altijd al was. Je was alleen te druk je aandacht buiten jezelf te verleggen, waardoor je geen idee had. Je zocht naar het paradijs en vergat dat het binnenin je ligt.

De buitenwereld als oefenterrein

Jouw uiterlijke doel is verweven met jouw innerlijke doel. Stel dat jouw uiterlijke doel is om een goede ouder te zijn voor je kinderen. Zie hoe jouw innerlijke doel om te ontwaken hierin overloopt. Een goede ouder zou een voorbeeld mogen zijn van zuiver handelen, spreken (en dus denken en voelen). Weet je niet welk uiterlijk doel te kiezen? Het hoofd zal dit inderdaad nooit te weten komen. Het hart daarentegen wel; volg simpelweg je enthousiasme. Bovendien, welke vorm we in de buitenwereld kiezen haalt eigenlijk niet zoveel uit. Het haalt jou ook niet veel uit wat je kinderen doen als ze buitenspelen. Het voornaamste is dat ze plezier maken. Zo is het ook in het leven: welk uiterlijk doel je zoal hebt, haalt niet heel veel uit; zolang je maar plezier maakt. Stop dus met het zoeken naar de perfecte vorm in de buitenwereld en verleg je focus.

Je spieren van ontwaken trainen

Als je ‘ja’ zegt tegen ontwaken, wordt jouw leven op aarde één grote oefening. Iedere dag weer word je uitgenodigd om jezelf te trainen op het pad naar meesterschap. Alsof je een spier traint die lange tijd onbenut is gebleven. Iedere keer wanneer je oefent wordt de spier sterker. Steeds vaker zul je het goddelijke herkennen in je leven. Net zo lang totdat het glas van jouw olielamp helemaal schoon is en de vlam stralend erdoor heen komt.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

9 REACTIES

 1. Dag irene,
  Ik dacht vroeger altijd dat ontwaken of verlichting iets was voor monniken ofzo die voortdurend met spiritualiteit en training bezig zijn.
  Misschien zit er wel iets in, in het idee dat we bijna elke dag kunnen onszelf verbeteren… Soms lijkt me dat idee van voortdurende ontwikkeling wel vermoeiend maar ik hou het tegelijk ook niet tegen.
  Groetjes
  Sam

 2. Je hebt complexe materie op een doeltreffende en schijnbaar “simpele” manier weten te verwoorden.

  Chapeau!

  Groet & dank,

  Gerard J.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in