Lieve Jennifer: Mijn partner en ik zijn heel toegewijd aan ons spirituele pad, en al wat jij deelt resoneert met ons en onze ervaringen. Deze week ging mijn partner heel erg diep, tot op het punt van suïcidaal zijn. Hij houdt niet van zijn job, voelt zich mislukt in zijn levenskeuzes, worstelt financieel, en zegt dat hij zo niet langer verder kan.

Ook al ben ik shiatsu-therapeute en doe ik aura-healing, toch weet ik niet hoe ik hem over zijn pijn heen help. Hij lijkt niet verder te willen en zit vast. Ik ben bang van wat hij zou kunnen doen of dat hij niet in staat zou zijn hier doorheen te gaan. Hoe kan ik helpen en wat raad je hem aan?

Jennifer’s antwoord: Jouw partner heeft nu te maken met problemen die zowel uit het huidige als uit vorige levens stammen, en dit maakt dat zijn energie zo uit evenwicht is, dat zijn angst uitvergroot is tot het punt dat hij zichzelf geen vrede of vreugde meer kan toestaan. Met een sterke focus op zijn onafgewerkte levensproblemen, kan hij in het nu niet verder. Hij weet dat hij elke stap op een krachtiger wijze kan kiezen, maar hij is bang en zijn huidige situatie beu, en daarom geeft hij op.

Om deze situatie te veranderen, moet hij zich aarden in het nu, en zijn problemen uit vorige levens aanpakken, wat betekent zichzelf vergeven. Er zijn manieren waarop jij hem hierbij kan helpen, indien hij dat toelaat. Maar het is aan hem om te beslissen of hij zichzelf wil vergeven, en om zichzelf waardig genoeg te vinden om jouw hulp, ondersteuning en liefde te aanvaarden.geluidsoverlast

Dat is waarom vergeving zo belangrijk is, omdat, wanneer we geen vergeving toepassen op onze problemen uit vorige levens, we gewoon de energie ervan overdragen, zoals zoveel bagage, van leven naar leven.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Je partner heeft thema’s uit vorige levens rond waarde en verdienen, en spijt over hoe hij zijn kracht in andere levens heeft gebruikt of misbruikt. Dat is waarom hij in dit leven de neiging heeft om zijn kracht weg te geven en de behoeften van anderen voorop te plaatsen, en dat is ook waarom hij slechte of krachteloze keuzes maakt.

Hij voelt zich nu dwaas en dom, en hij beseft ook dat hij zichzelf niet heeft toegestaan zijn energie te gebruiken en uit te breiden tot vreugde en succes, en zichzelf niet genoeg waard acht om dit te doen. Tot hij zich losmaakt van deze energie, gaat hij niet geaard en niet in balans blijven, want dat is wat zijn depressie veroorzaakt.

Ik heb altijd geloofd dat wat wij mentale gezondheidsproblemen noemen, een manifestatie zijn van tussen werelden zijn, in het verleden en in het nu, en in geen van beide geaard zijn. Wat wij depressie noemen is een symptoom van geblokkeerde energiestroom. Krachtige energie-downloads versterken onze huidige energie-focus. Voor hem versterkt al die energie zijn spijt en angsten vanuit het verleden, en ervaart hij die nu in zijn leven. Om zijn energie in balans te brengen, zal hij het verleden moeten aanpakken, leren hoe zichzelf te vergeven, en los te laten, zodat hij zichzelf kan toestaan in het nu te leven, waar hij kan krachtig zijn, en niet in het verleden, waar hij geen kracht heeft.

Een ding dat je kan doen is hem helpen die energie uit zijn aura te halen, wat zal maken dat hij zijn energie op een nieuwe manier kan focussen. Dan zou hij niet zo erg de neiging meer hebben om te boeten voor wat hij volgens hem in andere levens verkeerd heeft gedaan. Op een spiritueel pad zijn opent onze energie op zovele manieren, en geloven dat we in het verleden verkeerd waren, of toen een beter mens hadden kunnen zijn, is één manier. Maar die is zelf-destructief en niet juist – we maken in elke situatie altijd de beste en enige keuzes die mogelijk zijn. Het is onze bereidheid om nu dingen anders aan te pakken, die kan maken dat we een ander levenspad kunnen creëren voor onszelf, één dat het verleden niet herhaalt.

 

Een andere manier waarop je hem kan helpen, is geen medelijden te hebben met hem, of bang te zijn voor hem. Hij voelt jouw angst ook, en dit versterkt nog waarmee hij worstelt. Vraag hem of hij hulp wil, laat hem weten dat de energie schoonmaken in zijn aura, de healing die hij wenst en nodig heeft in gang zal zetten, spreek dan ook met hem over de energie van vergeving (dat is energetisch, niet emotioneel), en laat hem voor zichzelf de keuze maken. Hoezeer je ook bezorgd bent om hem, dit is zijn keuze, en hij is de enige die de volgende stappen kan zetten. Je kan hem healing-energie sturen, liefde en licht, en sterk zijn voor hem, als hij de kracht niet kan vinden om zélf sterk te zijn. Dat is echt al wat je kan doen tot hij aanvaardt, en zichzelf vergeeft, de perfectie van zijn eigen wezen erkent, zich opnieuw verbindt met zijn licht en kracht, en beslist dat hij niet langer bang hoeft te zijn of zichzelf zo hard te veroordelen voor een verleden dat hij niet kan veranderen, en beslist te leven zonder de pijn die hem in het nu niet dient.

Door Jennifer Hoffman

vert. Fran Tielemans

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

3 REACTIES

 1. Van mij ook een 'ongevraagd' advies waar hij wellicht iets mee kan…

  De woorden die hij (of jij) kiest om te omschrijven wat gevoeld wordt… als 'vast zitten' en er 'niet doorheen kunnen of durven' wijzen vaak in de richting van een geboorte-trauma.

  Misschien kan je partner hierin professionele begeleiding zoeken.
  Het punt niet verder te willen/kunnen is positief in die zin dat je in een overgave komt. Wanneer je dat gevoel kunt omarmen, er kunt laten zijn…pas dan kan de energie weer gaan stromen en kunnen er weer nieuwe stappen worden gezet.

  Wees vooral Liefde.

 2. Hoi,

  Na het lezen van je stuk, waarbij ik heel goed lees en voel hoe graag je iets voor je partner betekent, geef ik je een ongevraagd advies. Uiteraard in alle vrijheid. Laat het vooral van je rug glijden als je je er niet in kunt vinden.

  Wees niet jouw partners therapeut, wees zijn partner. Ik herken het wel…. Zo graag iets willen betekenen en doen waar je goed in bent. In dit geval…. Hou jullie verstandhouding zuiver.

  Jouw partner kan elders aan de bel trekken. Als hij dat wil.

  We zijn allemaal zelf verantwoordelijk voor ons pad. De valkuil is dat we teveel willen helpen en verstrikt raken in elkaars zorgen en problemen. Mocht je zelf teveel last krijgen van zorgen of angsten, trek dan zelf ook ergens aan de bel. Geef elkaar ruimte door ieder je eigen weg te bewandelen… Naast elkaar. Goed voor jezelf zorgen hierin is het grootste geschenk dat je je partner kan geven.

  Ervan uitgaande dat we heel zijn en alle antwoorden in ons hebben, zou hij bv voice dialoque kunnen doen. In gesprek gaan met delen in zichzelf. Vooral niet met het deel dat het leven niet meer wil. Wel met het deel dat heel goed weet wat het wil, het deel dat geniet van het leven. Dat kan verhelderend zijn en levenslust bekrachtigen.

  Mocht je er meer over willen weten, je mag me mailen. Mailadres is bekend bij nieuwetijdskind.

  Ik wens je alle goeds en geef jezelf en je partner je vertrouwen.

  Hartelijke groet, Remke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in