Kapot maken of helen, de kracht van getal 8

In augustus kun je ervaren dat er iets doorbroken moet worden, een belemmerend patroon of een situatie die niet meer klopt. Getal 8 staat in de medicijnwiel numerologie voor helen en confronteren. De twee kanten van de 8 zijn alles bij elkaar willen houden of alles kapot maken. Balans vind je door het midden te houden tussen het oude afbreken en bij elkaar brengen wat nog kan, om zo de dingen kloppend te maken.

Misschien herken je dat je bezig bent om iets te realiseren – een project, een grote wens of hartsverlangen – maar dat het nog niet helemaal lukt. Je kunt frustratie ervaren en onrust. Dat hoort bij de maand augustus.

De betekenis van getal 8: wat brengt augustus

In augustus kijk je of het klopt wat je tot nu toe hebt gemanifesteerd en of er iets moet worden bijgeschaafd. Je creatie komt al aardig tot stand, maar is nog een puzzel. Het klopt nog niet helemaal en daar wil je dan de vinger op leggen om het bij te stellen. Als iets om je heen nog niet klopt, kun je het ook eerst in jezelf kloppend maken. Op die manier kun je toch invloed uitoefenen op zaken die buiten jouw cirkel van invloed liggen. Dit is de werking van het principe ‘zo binnen, zo buiten’. Dat wil zeggen, je omgeving is een afspiegeling van je innerlijk.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Er kan sprake zijn van frustratie of boosheid, die nodig is om door een dood punt heen te bewegen en het weer kloppend te maken. Als je de energie van agressie moeilijk vindt, kom je hier niet verder.

Hoe om te gaan met frustratie en onrust in de 8-maand

Je kent vast wel de uitdrukking ‘je even kwaad maken’ om iets voor elkaar te krijgen. Dat hoort typisch bij getal 8 en dat is dus wat je in augustus kunt ervaren. Deze energie vinden we vaak negatief, maar de energie van frustratie, boosheid of agressie is ook een medicijn en kan soms echt nodig zijn. Er moet mogelijk iets worden doorbroken of afgebroken, zoals een stagnatie of een relatie die jou niet meer dient.

Vragen om over na te denken:

  • Wat ben ik aan het manifesteren in mijn leven?
  • Welk verlangen of idee wil ik voor elkaar krijgen?
  • Is er iets waarin ik deze maand iets moet doorbreken?
  • Wat mag er kloppend worden gemaakt in mijn creatie?
  • Is er boosheid nodig om verder te komen?
  • Waar ervaar ik frustratie?
  • Wat mag er geheeld worden deze maand?

Omgaan met de kracht van getal 8

Bovenstaande vragen kwamen aan de orde in de vorm van een intuïtieve schrijfoefening tijdens de bijeenkomst over getal 8 in mijn jaartraject. Je denkt dan niet na over het antwoord, maar laat het uit je pen vloeien.

Vragen als ‘wat klopt er nog niet?’ of ‘wat mag er geheeld worden?’ kunnen confronterend zijn om aan jezelf te stellen. Zo ervaarden sommige deelnemers chaos, onrust of zelfs strijd. Getal 8 kan ervaren worden als een cactus die prikt. De kracht van de 8 is zien wat er niet klopt en de vinger op de zere plek leggen. Dat is niet altijd aangenaam, maar uiteindelijk wel helend.

Ik schreef dit keer zelf ook mee en leerde dat ik behoefte aan controle mag doorbreken. Ik mag meer vertrouwen op mijn verbinding met de bron en dat het leven me brengt wat ik verlang. Dat huisje in het groen in de Algarve, mijn persoonlijke missie, gaat er echt komen. Ik mag wel eerst het patroon van ‘willen weten wanneer dan’ doorbreken. Daar zit nog angst uit mijn jeugd die geheeld mag worden.

Kapot maken of helen, de kracht van getal 8

Getal 8 in je creatieproces

Elk creatieproces begint in het Noorden van het medicijnwiel met een verlangen en intentie, krijgt steeds meer vorm in het Oosten doordat we actie ondernemen en laat ons in het Zuiden voelen waar nog oud karma of trauma zit. We komen dit niet alleen in augustus tegen, zie bijvoorbeeld het artikel over getal 5, maar deze maand staat wel helemaal in het teken van helen en doorbreken, door de energie van getal 8.

Zodra oud trauma is geheeld en het weer klopt, kunnen we verder met ons creatieproces. Dat betekent dat we eerst mogen voelen wat er gevoeld wil worden – frustratie, angst of pijn. Dat brengt de heling. Als we zo door het Zuiden heen bewegen, komen we in het Westen bij resultaat.

Heb je een 8 in je medicijnwiel?

Met een 8 in je medicijnwiel ben je hier om dingen kloppend te maken, want jij ziet wat er niet klopt. De 8 moet zich soms even kwaad maken om iets voor elkaar te krijgen. Woede is ook een medicijn, het helpt om te begrenzen wat er niet klopt. Op die manier kan het heling brengen.

Met een 8 in het Noorden is het je levensmissie om dingen te helen en kloppend te maken, met een 8 in het Oosten is het je gave, dat wat je goed kunt. Heb je een 8 als ziele-essentie of hartkwaliteit, dan heel jij datgene waar je hartsverlangen naar uitgaat. Daar heb je dan plezier in. Heb je een 8 in het Zuiden? Een karmische 8 blijft moeilijk bij zichzelf, hij ziet wat er niet klopt buiten hem en wil daar iets helen of doorbreken. Hij mag leren bij zichzelf te blijven. Als je vindt dat alles moet kloppen, dan besef je niet dat jij er juist bent om het kloppend te maken.

Iemand met een 8 kan agressief zijn of juist de lieve vrede willen bewaren en dan een zachte heelmeester zijn. Hij kan een healer zijn en reiki doen of handoplegging, maar niet naar de kern van het probleem gaan. Aan de andere kant kun je ook niet met alleen een botte bijl te werk gaan, dus hier is balans en samenwerking nodig tussen de polen.

Dit is het achtste artikel in een reeks over de 12 getallen in het medicijnwiel en de maanden in het jaar. In september komt er een artikel over getal 9, dat van dienstbaarheid.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in