Als je zelf een kat hebt, dan heb je hem of haar ongetwijfeld naar iets zien staren met enorme concentratie, verwondering, bezorgdheid of opwinding. Ze sluipen rond of staan daar gewoon met grote ogen, kijkend naar niets… of toch naar iets? Honden kunnen soms grommen, blaffen of een sprongetje maken van schrik door iets wat, voor ons, niet waarneembaar is. Het lijkt erop dat katten en honden het vermogen hebben om zich af te stemmen op wat alleen zij, en misschien andere soorten in het dierenrijk, kunnen zien, maar wij niet.

De mystiek van kattenEr werd lang gedacht dat katten en andere dieren geen uv-straling konden zien, maar door een onderzoek van biologen van de City University London, beginnen wetenschappers te twijfelen aan deze aanname. Uit het onderzoek blijkt hoe katten, honden en andere dieren uv-licht lijken te kunnen zien. Uv-licht is een type licht met een golflengte die ver buiten het rood-tot-violet-spectrum ligt dat mensen kunnen zien. Het kan zelfs zijn dat dit licht de aura’s weergeeft, de energetische velden die ons, ons hart en ons hele wezen omringen. Soms zijn dieren terughoudender bij bepaalde mensen; wellicht komt dat doordat ze aanvoelen wat mensen uitstralen en zich soms niet tot die energie voelen aangetrokken.

Ik las het onderstaande in een artikel op een medische website voor huisdieren, Pet MD:

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

‘Heb je ooit het idee gehad dat je kat of hond iets kan zien wat jij niet kan zien? Daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben, blijkt uit nieuw onderzoek. Volgens dit onderzoek zien katten, honden en andere zoogdieren de wereld in ultraviolet licht, waarmee ze toegang hebben tot een hele andere wereld dan die wij zien.

De golflengte van uv-licht bevindt zich buiten het spectrum van licht dat mensen kunnen zien, dat van rood tot violet gaat. Mensen hebben een lens die zorgt dat uv-licht ons netvlies niet kan bereiken. Voorheen dacht men dat de lenzen van de meeste zoogdieren vergelijkbaar waren met die van mensen.

In dit onderzoek hebben wetenschappers de lenzen onderzocht van overleden zoogdieren, waaronder die van katten, honden, apen, panda’s, egels en fretten. Door te bestuderen hoeveel licht door de lens komt en het netvlies bereikt, ontdekten de onderzoekers dat sommige zoogdieren waarvan men dacht dat ze geen uv-licht konden zien, dit eigenlijk wel kunnen.’

In de onderstaande video kun je meer leren over dit onderzoek:

Wat zien ze?

Dat is natuurlijk de hamvraag. Konden we onze zachte vrienden maar gewoon vragen: ‘Wat in hemelsnaam – of uit de hemel – zien jullie toch?’ Goed, dat kun je ze natuurlijk wel vragen, maar waarschijnlijk kunnen ze je geen antwoord geven. Voor veel mensen dragen katten iets diep spiritueels. Ik hoorde ooit dat katten meer dimethyl tryptamine, of DMT, aanmaken in hun hersenen. DMT vind je terug in een deel van de hersenen genaamd de pijnappelklier, waar het in kleine hoeveelheden vrijkomt wanneer we dromen. Ook komt het vrij op ons moment van sterven. Volgens veel mensen vormt deze klier en de DMT die vrijkomt, de link met het hiernamaals. Daar katten een grotere hoeveelheid van deze stof in hun hersenen hebben, is er een grotere kans dat katten doorgaans leven in een soort droomstaat, en dat ze dichter staan bij een wereld die overal om ons heen bestaat, maar die we niet kunnen zien of niet te zien krijgen, omdat ons bewustzijn zo gefocust is op deze realiteit en op dit moment. Let wel, dit is pure speculatie, en ik kan geen wetenschappelijk bewijs vinden dat deze theorie ondersteunt. En hoewel ik het niet zeker weet, heb ik niet het idee dat hetzelfde voor honden geldt.

Er zijn al meerdere onderzoeken uitgevoerd naar de zintuigen van honden en we weten dat getrainde hulphonden in staat zijn om aan te voelen wanneer hun baasje op het punt staat een beroerte te krijgen en zelfs kankers en andere ziektes in een lichaam kunnen waarnemen. Dat zegt ons toch vrij duidelijk dat ze afgestemd zijn op iets dat wij over het algemeen niet zijn.

Ter afsluiting

Het lijkt erop dat onze harige vrienden zich kunnen afstemmen op iets dat buiten onze vijf zintuigen valt; misschien kunnen we wel iets leren van hun aanwezigheid en fascinatie. Misschien hebben ook wij allemaal dit vermogen, maar hebben we het uitgeschakeld of geblokkeerd door ons zo te focussen en te gronden in deze realiteit die we elke dag voorgeschoteld krijgen. Er zijn mensen die beweren dat ze dit soort zintuigen ook hebben, maar, nogmaals, daar is geen wetenschappelijk bewijs voor te vinden – wat natuurlijk nog niet wilt zeggen dat het niet waar of mogelijk is. Ik ben ervan overtuigd dat we dit vermogen allemaal hebben en dat we het kunnen leren gebruiken door oefening, vertrouwen en door te leven vanuit ons hart. Het is net als intuïtie: het valt niet te verklaren, maar het is zonder twijfel een echt en vaak behulpzaam zintuig waar de wetenschap geen uitleg voor heeft.

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

19 REACTIES

 1. Ik heb een kat, en het is mij al vaak opgevallen dat als hij op een hoge tafel springt hij als het ware van te voren weet waar hij moet landen. Hij kan het niet inschatten wat er op tafel staat en iedere keer komt hij daar terecht op tafel waar plek is en nog nooit wat om gegooid. Ik heb wel eens bedacht dat katten een zintuig hebben waarmee ze een beperkte tijdsbeeld voorruit kunnen kijken. (Noem het in de toekomst kijken).ik bemerk dat als de kat gaat springen hij anders gefocust raakt voordat hij zich afzet.

  Dan nog iets omdat ik in de coments lees over kleine kinderen en dat die ook entiteiten kunnen waarnemen en op een gegeven moment is dat over. Bij een van mijn kinderen dit meerdere malen waargenomen. Dat hij duidelijk een vorm van contact heeft. Ik denk dat dit mogelijk is omdat een kind die nog niet kan praten dit niet kan overbrengen. Zodra praten begint dan is dit contact niet meer mogelijk. Vanwege kosmische wetten bedenk ik.

 2. Katten zijn telepaten, vooral in het uitzenden van een gedachten. Ze vangen ze ook op, maar als het niet in hun belang is dan wordt de boodschap de je uitzendt genegeerd. Mijn kat heeft me definitief eerst gescand en zond vervolgens een signaal uit “kijk eens, hier ben ik, ben ik geen leuke kat?” Dat ging zo: ik stond over een muur te gluren om te kijken wat er aan de andere kant was. Opeens voelde ik een zacht signaal, er stond iets of iemand achter me. Ik draaide me voorzichtig om en zag haar achter me staan. Ze poseerde als het ware, staart omhoog, zijkant van haar lichaam naar mij gericht, ogen zacht maar duidelijk op mij gefocust…later, toen ik haar adopteerde, dacht ik daar weer aan, die eerste ontmoeting, ze heeft me toen uitgecheckt, gekeken of ik een okay persoon was, of ik in staat was haar telepathische signaal op te vangen, een plus punt, en zo werd ik in het vakje “usefull person voor later” gestopt. En later kwam….de man die haar sinds kitten had en voor haar zorgde, moest steeds vaker en langer terug naar Barcelona en liet haar soms maanden alleen. Ik nam automatisch de verzorging over. Toen ze voor de zoveelste keer zwanger was heb ik haar laten steriliseren en toen mijn eigen kat stierf heb ik haar geadopteerd. Ze is niet mijn kat, ik ben van haar….

 3. Kinderen die nog niet geïndoctrineerd zijn zien ook dingen die volwassenen ook ( niet méér ) niet zien, en al komt het kind dan overstuur naar de ouders toe dan krijgt het vaak te horen dat het droom beelden zijn of gewoonweg fantasie. Als ze doorgaande jaren ook dingen horen of iets zien wat er niet is, wordt het gekoppeld aan de dingen die in dsm bijbel gids van de psychiatrie gebonden. T is toch gek dat we zo leven.
  Vergeet niet dat we niet in een wereld leven van realiteit, als dat zo was zou het 6de zintuig bij ons ook ontwikkeld zijn.
  We worden in een slaven systeem getrokken zodat de kleine groep mensen gebruik van jou energie kunnen maken.
  En jou mind onder controle heeft, tis bizar mensen zijn werkelijk echt vergeten wie en wat ze zijn.

 4. Dr. Rupert Sheldrake heeft onderzoek gedaan naar en schrijft boeken over dit soort fenomenen zoals ‘Honden weten wanneer hun baas thuiskomt’, ‘Het zevende zintuig’ waarin hij probeert naar verklaringen te zoeken voor telepathie, het gevoel bekeken te worden, helderziendheid. In zijn onderzoeken neemt hij ook de kat en de hond mee.

  Echter, wetenschappelijk bewijs wordt zwaar overschat. Het geldt slechts dan, tot het tegendeel bewezen is.

 5. Ik ben blij dat al,es wat ik wilde zeggen, gelukkig al is gezegd, de “bewijzen” die sommige mensen nog nodig hebben, krijgen ze vanzelf te horen in een telepathisch gesprek, zaken die de “tolk”en soms zelfs de 2-voetige sociale partner niet wisten maar bij navraag volkomen juist blijken! Mijn hond heeft een heel oude ziel en is vaak mijn leer meester, ik leef in verwondering en dankbaarheid met haar, wij werken nauw samen, coachen samen en hierin laat zij ook een groot vermogen zien van helder voelendheid/helderziendheid en zelfs helderhorendheid! Ik heb haar niet hoeven op te voeden, niet “getraind”, rot woord trouwens, laten we samen-werken met speels plezier met onze 4-voeters, want dat is wel de consequentie als je inziet hoe mentaal/emotioneel/spiritueel wijs ze zijn!

 6. Dat men constant loopt te zeuren over `wetenschappelijk bewijs ` ….terwijl dit artikel toch dingen bevat die ALLANG bekend zijn ! Van bepaalde roofvogels is oook bekend dat ze anders kijken als wij, daarom worden er zelfs speciale brillen gemaakt, worden vaak aangeboden op TV reclames.
  Dus WELK wetenschappelijk bewijs is er dan toch nodig ? Van ALLE roofdieren is bekend dat zij `s nachts jagen, dan kun je toch op je klompen aanvoelen, dat zij ook NACHTKIJKERS hebben ? Anders kun je toch niet jagen ??? Zij hebben die speciale brillen niet nodig uiteraard hahahaha
  En uiteraard krijg je dan te maken met bepaalde frequenties waarop ook bepaalde plasma-bestanddelen in geesten waarneembaar zijn voor dieren…..en tja, wij niet ( over het algemeen ) maar ook wij zien ze SOMS, misschien niet zo duidelijk als de dieren, maar bekend is dat sommige mensen ze ook zien ( en vooral voelen ) ….Altijd dat gezeik over het BEWIJZEN van wetenschappelijk bewijs daar wordt je moe van. Hebben die lui niks beters te doen ? En dan nog iets : van honden en katten wordt gezegd dat ze TV KIJKEN….inderdaad dat doen ze, maar omdat de TV frequenties uitstraald voor onze kijk-ogen, moeten we niet denken dat honden en katten HETZELFDE ZIEN ALS WIJ, dat is niet juist ! Bepaalde honden met een SPITSE snuit, Mechelse Herder enz, kijken zelfs helemaal geen TV, honden met een platte snuit juist weer eerder. ook dit is allang bekend.

 7. Mijn Ragdolls en doorgaans katten weten voelen meer dan dat men in de gaten heeft.
  Waarom alles wetenschappelijk bewijzen ? Vraag me af of dit altijd wel realistisch is.!!!!!
  Realiteit is tussen de hemel en de aarde.
  Dieren zijn krachtiger dan wie ook.
  Alleen men durft niet.
  De kracht van alle dieren katten honden is bijzonder sterk.Ze zijn zeer sterk verbonden met spirituele energie komisch zowel aards.
  Uit ervaring bieden zij troost,hulp en zelf bij pijn staan ze voor je klaar.
  Ze waarschuwen vaak genoeg voor gevaar en ook geven ze je de kracht en de liefde die we nodig hebben.Het DURVEN LUISTEREN.
  Wat wil een mens nog meer.
  Een natuurlijk gegeven.GRATIS

  Met het vertrouwen op je innerlijk gevoel en met deze waardevolle dieren kun je een heel eind komen.En dan sta je toch met beide benen op de grond. Heb veel ervaring hiermee en ben zeer dankbaar met mijn pluizenbollen,mijn vissen en dieren om mij heen.

  • ik ben het hier helemaal mee eens. Ben ervan overtuigd dat honden, met de aantekening dat de ene hond zich meer laat zien, meer respons geeft, dan een meer introverte hond. Maar dat ze meer aanvoelen dan men veronderstelt, staat voor mij vast. Ik communiceer soms met mijn gedachten en ja, ik zie dat mijn hond dat oppikt. Mijn Maincoone kat heb ik ook een bijzondere band mee. Wat denk je van vissen? Ik heb 19 jr een aquarium met 15 jaar een algeter, inmiddels 30cm. Als ik 3 x met mijn hoofd buig, gaat zijn ooglid naar beneden=hij knipoogt. Met hem kan ik ook communiceren. Is wel de enigste in mijn aquarium, maar toch. Ben er ook van overtuigd dat vissen pijn kunnen voelen. Ik hou van mijn beestjes, ze maken mij dolgelukkig en ik voel me een, met hen.

 8. Wat fijn om hier te lezen hoe steeds meer mensen met dieren samenwerken. Of om ze ondersteuning te bieden om terug in hun eigen kracht te komen. Hoe wijs ze zijn.
  Dieren spiegelen ook. Kunnen we veel van leren.
  Hoe gevoelig ze zijn voor energie en erop reageren.
  Lieve groet

 9. In 1992, ik was 12 jaar, hadden we een spring/dressuur wedstrijd met de pony’s/paarden.
  De beestjes waren die dag heel onrustig.

  Snachts is er een aardbeving geweest ( Midden- Limburg ) van 5,8 op schaal van richter.

  De dag erna zag je de gapende scheuren over wegen en weiland.

  Ik zelf heb het ook als heel heftig ervaren en de pony’s/paarden hadden het aangevoeld.
  Als ze hadden gekund, hadden ze het vast verteld en misschien deden ze dat wel op hun eigen mogelijke manier.

 10. Dankjewel voor het delen van dit bericht.
  Energie (andere frequenties)waarnemen is voor mij al jaren de werkelijkheid ik heb er als mens mee mogen leren omgaan. En nu kan ik het inzetten om zo paarden energetisch weer terug in hun eigen spoor te zetten.
  “paarden boodschappers tussen hemel en aarde”

 11. Mooi dit artikel.
  Al jaren mag ik dieren en hun mensen ook indien dit nodig is bijstaan.
  Voor velen hocus pocus. Energie werk en telepathie met dieren. En het blijkt altijd te kloppen wat ik door krijg. En ja, de dieren zijn wijzer dan de mensen weten. En als je dit zou vertellen kijken de mensen je aan alsof je niet helemaal in orde bent. Zo jammer, want mens en dier kunnen veel van elkaar leren in allerlei situaties.
  lieve groet

 12. Mooi dit artikel.
  Al jaren mag ik dieren en hun mensen ook indien dit nodig is bijstaan.
  Voor velen hocus pocus. Energie werk en telepathie met dieren. En het blijkt altijd te kloppen wat ik door krijg. En ja, de dieren zijn wijzer dan de mensen weten. En als je dit zou vertellen kijken de mensen je aan alsof je niet helemaal in orde bent. Zo jammer, want mens en dier kunnen veel van elkaar leren in allerlei situaties.
  lieve groet

 13. Dromers zijn het ja. Komt weinig uit. Ze vreten andere dieren,die grazen. Paracieten? Kijk daar komen de Gnoes. Volle snelheid met collosale souplesse ramt de kudde door de UV index heen.

  Op de horens met die proleten!!

  Weer wat geleerd.

  Iedereen rijk, geen gezeik.

  Gr,

  Jantje

 14. Wat een fijn artikel! Ik wens dat meer mensen gaan zien dat dieren prachtige wijze wezens zijn die veel meer waarnemen en bewerkstelligen dan waar wij ons bewust van zijn. Jouw dieren kunnen hun waarnemingen wel met je delen hoor. Ze geven zelfs antwoord op je vragen. Ik ervaar dit bij mijn dieren en ook bij de dieren waar ik mee werk.
  Jozina

 15. Mensen zien sowieso een heel andere wereld dan dieren. Mensen nemen meer kleuren waar. Ik heb ergens gelezen dat er zelfs verschil zit tussen mensen in welke kleurnuances en schakeringen ze waarnemen. Dieren nemen ook meer beweging waar. Als iets stilstaat schijnen roofdieren iets niet te kunnen zien. Als het beweegt wel. Mijn cavia, s kunnen soms heel aandachtig naar het plafond staren. Soms zie ik daar dan een wazige vlek. Ze reageren ook sterk op mijn energie. Als ik chaotisch en ongecentered ben worden ze schichtig van me. Als ik helemaal stil en verbonden ben zie ik in de natuur soms een ‘ wereld achter de wereld’ alsof de energetische laag dan tevoorschijn komt. Ik vraag me ook af hoe natuurvolkeren de wereld waarnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in