nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

Kerst stress…

Cadeautjes kopen, boom optuigen, huis versieren, kerstkaarten schrijven, kerst en oud en nieuw plannen, kerst outfit kopen, hier een kerstborrel, daar een kerstdiner… Wat hebben we het druk!

De onderstaande visualisatie helpt je wellicht te ontspannen in deze hectische decembermaand. Het zet je in ieder geval aan tot het exploreren van je innerlijke kracht en leiding.

nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine
nieuwetijdskindmagazine

loesje kerststress

Visualisatie ‘De geheime tuin’

Je bevind je in een grote tuin. Je bent er helemaal alleen en het is veilig. Om je heen zie je allerlei bloemen, planten en struiken. Je hoort vogels fluiten. Je loopt rond door de tuin en geniet van alles wat je om je heen ziet……

Dan zie je in de verte een oude verweerde muur. De muur zit vol met klimop planten. Je loopt naar de muur toe. Als je goed kijkt, dan zie je een deur. De deur zit niet op slot. Duw hem maar open.

Je ziet nu een stenen trap die in een bocht naar beneden gaat. Je loopt de trap rustig af. Hoe lager je komt, hoe donkerder de ruimte om je heen wordt. Onderaan de trap zie je nog een deur die op een kier staat. Je loopt rustig de trap verder af en dan open je de deur.~

Je staat nu aan de rand van een prachtig meer. Het meer is omringt door bergen. De zon staat hoog aan de hemel en het is heel erg warm. Het water van het meer nodigt je uit voor wat verkoeling. Je stapt in het water en neemt de omgeving eens goed in je op…….waterval

In de verte zie je een waterval. Je loopt rustig door het water richting de waterval…..

Als je bij de waterval aangekomen bent, dan houd je je hand onder het neervallende water. Je voelt de kracht en de zuiverende werking van het water…

Je gaat onder de waterval staan en je voelt hoe al je zorgen weggespoeld worden. De waterval geeft je nieuwe energie.

~

Achter de waterval bevind zich een grot. Je stapt nu door de straal van de waterval heen de grot in…

Vanuit het donkere gedeelte van grot zie je een gestalte naar je toekomen. Het is een oude wijze man. Kijk naar zijn gezicht en zie hoeveel liefde het uitstraalt……

De oude wijze man nodigt je uit om op een rots te gaan zitten zitten. Je kunt nu aan hem een vraag stellen die al een tijd belangrijk voor je is.

Kijk goed naar de oude wijze man en let op hoe hij reageert. Misschien reageert hij met woorden, maar misschien ook wel met een gebaar of laat hij je wat zien….

Begrijp je hem? Heb je nog meer vragen voor hem?

Als je het gevoel hebt dat je voor dit moment bent uitgesproken, dan bedank je de oude wijze man en neem je afscheid. Bedenk dat je altijd kunt terugkomen.

~

Loop nu weer door de waterval naar buiten……

Aan de oever van het meer zie je een mooi zandstrandje. Je loopt naar het strandje toe en gaat op het zand liggen om op te drogen….

Je voelt de warmte van de zon en je voelt hoe je lichaam helemaal tot rust komt……

Als je helemaal opgedroogd bent, dan sta je op. Je wandelt wat over het strandje. Tussen het zand zie je mooie grote schelpen liggen. Eén schelp trekt in het bijzonder je aandacht. Je pakt de schelp op en bekijkt hem eens goed….

Wat betekend deze schelp voor jou?

Als je wilt kun je de schelp meenemen….

~zeeschelpen-strand

Je ziet nu een pad dat slingerend omhoog de berg op gaat. Je volgt dat pad en na een tijdje gewandeld te hebben, kom je bij aan bij een klein huisje…

Je kijkt door het raam van het huisje en ziet een meisje aan een tafel zitten….

Hoe ziet ze het meisje er uit? Wat voor kleding heeft ze aan? Hoe oud is ze?

Het meisje ziet jou nu ook en wenkt je om naar binnen te komen. Je gaat tegenover haar aan tafel zitten…

Het meisje geeft je een glas limonade en een koek en begint spontaan een verhaal….

Luister aandachtig naar wat ze je allemaal te vertellen heeft. Haar verhaal heeft een boodschap voor jou…..

Heb je de boodschap begrepen?

Wanneer je naar buiten kijkt, zie je dat de zon aan het ondergaan is. Het is tijd om afscheid te nemen van het meisje. Je weet dat je altijd weer bij haar terug kunt komen….

~

Je verlaat het huisje en loopt via het zelfde pad als op de heenweg naar beneden….

Wanneer je weer bij het strandje aankomt, kijk je uit over het meer en geniet je van de zonsondergang….

Dan zie je een kano in het water liggen. Je stapt in de kano en laat je meedrijven door de stroming van het meer. Je leunt ontspannen achterover en kijkt naar de kleuren in de lucht….

Een zwerm vogels komt over vliegen. Het lijkt of de vogels je wat willen vertellen. Kijk eens goed naar de vormen die de vogels  in de lucht maken. Kun je daar een symbool in ontdekken?

~

De kano meert aan bij een ander strand dan dat je daarvoor was. Op het strand zit een indiaan die net bezig is om een kampvuurtje te maken. De indiaan nodigt je uit om bij hem te komen zitten. Jullie praten wat over jouw belevenissen van deze dag. Het is ondertussen helemaal donker geworden….

Voor je zie je het kampvuur en boven je zie je de sterren aan de hemel vonkelen. Je voelt je helemaal op je gemak…..

De Indiaan vraagt of je de vuurdans wilt doen om je dag af te sluiten. De Indiaan legt uit dat jij al dansend rond het vuur al je zorgen, irritaties en boze gevoelens kunt lozen. 

De Indiaan pakt zijn trommel en begint een ritme te slaan….vuur

Wat aarzelend begin je rond het vuur te dansen. Wanneer het ritme van zijn trommel steeds beter tot je doordringt, wordt je steeds losser en geef je je helemaal over aan de dans. Swingend en stampvoetend dans je nu rond het vuur…….

Je gaat door met dansen totdat je het gevoel hebt dat je van al je negatieve gevoelens bent bevrijdt………

~

Uitgeput, maar voldaan ga je weer bij de Indiaan zitten.

De Indiaan geeft jou een in bladeren verpakt cadeautje. Open het cadeautje en kijk wat hij jou wil geven……

Het is tijd om afscheid te nemen van de Indiaan. Je kunt altijd weer naar hem terug keren wanneer jij daar behoeft aan hebt…..

~

Achter je zijn rotsen en als je goed kijkt zie je daar een deur. Loop naar die deur toe. De deur kun je open duwen. Achter de deur bevind zich een trap naar boven die jou weer naar de tuin brengt. Loop nu rustig omhoog totdat je weer een deur ziet die op een kier staat.

Wanneer je die deur doorstapt bevind je je in de tuin waar je eerder was geweest….

Je bent daar weer alleen en het is veilig. Je wandelt rustig door de tuin die vol staat met bloemen, planten en struiken. Je zoekt een plekje op waar je kunt gaan zitten.

~

Langzaam kom je weer helemaal terug in het hier en nu. 

~

Hele fijne feestdagen toegewenst!

Hartegroet,

Natasja

3 REACTIES

 1. Prachtige tip deze visualisatie,bovendien vervang het woord voor “verhuis” of “werk” e.a. en het werkt ook. Dankjewel hiervoor.

 2. Hallo Natasja

  Wat een bijzonder mooie visualisatie
  Ik bedacht mij dat deze aparte
  Ontspannings wijze ook op andere
  Dagen gebruikt kan worden.
  Gewoon om even ergens anders te zijn
  Het lijkt mij heerlijk daar.
  Ik ben er blij mee.

  Bedankt Natasja en mooie dagen toegewenst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Laat een reactie achter
vul je naam in