DELEN

jennifer-hoffmanLieve Jennifer: Ik schaam me haast om je deze vraag te stellen, omdat het geen probleem is dat de meeste mensen als een probleem zouden beschouwen. Mijn probleem is dat ik geen problemen heb. In feite loopt mijn leven heel goed. Ik heb een liefdevolle familie, een prachtig huwelijk, een leuke job, veel geld, een goede gezondheid, en alles in mijn leven is perfect. Ik weet niet of ik gewoon geluk heb, of dat ergens aan een zegening te danken heb (en ik schaam me zelfs om dit te zeggen). Het maakt me ongemakkelijk om de problemen van sommige vrienden, familie en kennissen te aanhoren, omdat ik er geen heb. Koos ik een echt makkelijk leven, en hoe heb ik dit gekregen en heb ik een leven waarin alles gezegend lijkt te zijn, ik erg gelukkig ben en geen problemen lijk te hebben?

Jennifer’s antwoord: We kiezen voor elk leven weer andere levensomstandigheden. Soms hebben we moeilijke en uitdagende levens. Andere keren hebben we makkelijke levens, zonder problemen. In dit leven heb je gekozen voor een leven van overvloed, genade en gemak. Dat is waarom je zoveel hebt om dankbaar voor te zijn en om te appreciëren. Je had waarschijnlijk levens die heel moeilijk waren, waarin je niets had, geen geld, geen voedsel, geen vrienden of familie, waarin elke dag een worsteling was, en je heel weinig comfort of kansen had. Dus koos je voor dit leven voor een leven van overvloed. En zoals je al ontdekt hebt, heeft ook een leven in overvloed zijn uitdagingen.word-art-abundance-1024x659

Onze levensomstandigheden ontvouwen zich op manieren die elk aspect van ons leven op verschillende manieren herhalen. De omstandigheden die we kiezen weerspiegelen de lessen die we moeten leren. In sommige levens leren we uitdagingen het hoofd te bieden, om appreciatie en dankbaarheid te leren ontwikkelen, om nederig te worden, en soms om te leren ons over te geven. Zelfs in levens van grote overvloed zijn er nog altijd problemen en uitdagingen die we moeten het hoofd bieden. Zoals je leert in dit leven, maakt het hebben van overvloed je meer bewust van zij die heel weinig hebben. En dit maakt dat je je schuldig voelt, omdat je zoveel meer hebt dan anderen, en dit is een van je levenslessen.

imagine-peaceEen van je lessen is te begrijpen dat ieder mens zijn eigen levensomstandigheden kiest, hoe arm, uitdagend, of nederig ze je ook lijken. We zijn allen de architecten van onze eigen realiteit. Het kan wel raar zijn te horen dat het beste geschenk dat je anderen kan geven, is het grootste voorbeeld te zijn van appreciatie van de wonderlijke overvloed die je hebt, en dat is exact wat jij moet doen. Je moet ook begrijpen dat je dit level van overvloed niet in elk leven hebt gehad. Je geniet in dit leven dus van wat je in vele, vele andere levens niet kunnen hebben hebt. Je bent niet gezegend op manieren waarop anderen niet gezegend kunnen zijn, om te antwoorden op het feit dat je je schaamt. Er is niets speciaals aan jouw zegeningen. Ik denk dat je eigenlijk echt vraagt of je op een of andere manier de hand van God over je hoofd hebt, en anderen niet. Dat is niet zo. Dit is een leven dat je koos voor jezelf, en dit zijn de omstandigheden die je zelf koos voor je leven. Wat ik eigenlijk hoor is dat je zegt dat je er niet zou om geven wat anderen van je dachten.

In vorige levens heb je jezelf misschien verteld dat, moest je rijk en gelukkig zijn, je dan geen problemen of zorgen zou hebben. Nu heb je de overvloed die je wenst, en je ontdekt je dat je wél geeft om wat anderen denken, en het is je overvloed die je zorgen baart, niet je gebrek. Wat je ontdekte, is echter dat je, in de volheid van je overvloed, je ook bewust bent, omdat je het zelf ook hebt meegemaakt, van het feit dat anderen niet hetzelfde level van overvloed hebben dat jij hebt. Denk er gewoon aan dat zij ook op elk moment in de tijd, in hun leven, kunnen kiezen voor overvloed, dat ze het vermogen hebben om te kiezen wat ze willen voor zichzelf en wat ze ook willen in hun leven.

Het beste wat je voor hen kan doen, is een voorbeeld zijn van geheeld en heel leven. Ja, dit leven is een beloning, maar jij hebt jezelf beloond door te kiezen voor wat je volgens jou miste in andere levens. Je weet ook dat je ook iets anders had kunnen kiezen, arm zijn of rijk zijn, overvloed hebben of gebrek, ziek zijn of gezond, verdriet hebben of vreugde, vrede of pijn. Dit zijn allemaal keuzes, niets meer. We beoordelen ze als makkelijk, of moeilijk, afhankelijk van hoeveel geld ermee gemoeid is, maar het gaat echt alleen maar over het kiezen van je leven, en werken door intentie.

Geniet van wat je hebt wanneer je door je dag gaat. Herinner jezelf eraan dat jij jezelf dit leven en deze levensstijl hebt cadeau gegeven, en wees de beste levensgids van deze levensstijl die je kan zijn, zodat anderen naar jou kunnen kijken en zien wat je hebt, hoezeer je dit apprecieert en ervan geniet, en dit geeft hen dan het idee om dit ook voor zichzelf te vragen.

Jennifer Hoffman

www.enlighteninglife.com

vert. Fran Tielemans

 

54 REACTIES

 1. Hallo angel . Daar kan ik mij helemaal in vinden , ik ook zie vreselijke beelden van kleine lieve meisjes van negen jaar in India die worden uitgehuwelijkt , en als de stakers dan een kindje krijgen scheuren ze geheel uit , en gaan of dood of zijn helemaal vernield binnen in . Wat een kerels daar dat doe je toch niet , een koe is daar heilig en zo een poppetje van een mense kind is geen drol waard , en ook daar kinderen in de prostituetie , echt niet normaal , in Angola of een ander land zijn kinderen geen kinderen worden ingezet vol met drugs als soldaat en daarna , geestelijk ziek van de trauma’s aan hun lot overgelaten , ja er zijn er nog wel meer , niet te tellen triest , maar daarom bedoeld Anne Marie dat wij blij moeten zijn dat wij dat niet mee hoeven te maken , wij weten niet half hoe wij boffen , ik denk heel veel waarom hun pech en waarom ik eten en hun niks , maar angel je kan er zo weinig aan doen , geld doneren en dan maar hopen dat er niet te veel aan de strijkstok blijft hangen , sommige mensen werken voor artsen zonder grenzen , een kennis van mij , maar dat kan niet iedereen , daarom van tijd tot tijd toch blij zijn met wat je heb zonder daar een schuldgevoel bij te krijgen , je kan er gewoonweg niks aan doen als gewone sterveling , er is zo veel leed op aarden , en angel jij als heel bewust levend mens heeft er hartzeer van , ik ook met zo veel mensen hier op de nieuwetijdskind site , wij allen weet ik zeker leven mee , en hopen door de wereld te veranderen in een vreedzamen wereld zonder honger uitbuiting , en verdriet , een wereld in vrede te krijgen , beste angel . Veel liefs Jannie

  • @Jannie, ik hoop ook dat de wereld veranderd, en deze zielen in het licht kunnen leven. Ik bidt voor alle mensen op aarde. Bedankt voor je liefdevolle reactie.

   • @angel, En dieren! Want mijn reactie, geen hond kiest hiervoor is natuurlijk een uitdrukking. Alle levende wezens op aarde – willen groeien- en in liefde leven. Maar groeien vanuit zware mishandeling en verkrachting zou niet nodig moeten zijn. Zo heeft Hij dit niet bedoeld.

     • @Susanne, Hoi sussane. Ja inderdaad, dat kan ik niet zeker weten gezien mensen op vele mannieren de heilige boodschap in kunnen vullen. Ik ga van mijn hart uit als ik schrijf dat dit niet de bedoeling kan zijn, kindsoldaten, kindprostitie enz.
      En als ik de heilige geschriften lees interpreteer ik, dat dit Hij dit niet bedoeld heeft. Dus het zijn inderdaad mijn gedachten -en gevoelens- hierover.

 2. Mooi deze tekst van Jennifer, en ik weet ook dat gedachten krachten zijn en je kan kiezen voor het tellen van je zegeningen of je op de mindere kant richten. Alleen vraag ik me dikwijls af, geldt dit niet alleen voor ons in het Westen? Want de kinderen die graatmager zijn van de honger, verkracht, als prostituee moeten werken als kind en als kindsoldaat enz. Als ik dat zie lees en hoor dan breekt mijn hart. Ik kan dan niet simpelweg denken dat zij daar zelf voor gekozen hebben. Het stuk van Jennifer kan ik dan ook wel op mezelf toepassen maar ik geloof niet dat dat voor iedereen op deze wereld geldt.

  • Leven is leren en ervaren. Natuurlijk kiezen zielen ook voor dit soort ervaringen. Menselijkerwijs plakken we daar al snel een 3D label op , maar de ziel wil alleen maar ervaren, leren , groeien.

   • @Gordon, Helaas deel ik je mening niet. Wie zijn wij om dat te beoordelen? dat zij kiezen voor zo een leven? Geen hond kiest voor een leven als dat. Wij mogen niet oordelen, dus wie zijn wij om dat te beoordelen?

    • Angel,
     (–Geen hond kiest voor een leven als dat–) is goed beschouwd natuurlijk ook een oordeel, toch?

     Ik vermoed dat karmische achtergronden eveneens een rol spelen, en dan met name familiekarma, nationaal karma. In principe dient ieder mens zijn eigen karma uit te werken, hoewel het in mijn ogen eveneens karma is als er hulp wordt aangeboden. Ik denk dat wij door het verzuimen van hulp (als een niet-handelen)negatief karma opbouwen. Hoe dan ook, het blijft een moeilijk onderwerp, en het zal wel neerkomen op een evenwicht tussen niets doen en hulp bieden.
     We moeten trouwens beetje oppassen om Afrika te vergelijken met Westerse wereld, omdat de belevingswereld totaal anders is.

     Dag, Lia

    • @angel, je reactie benadrukt eigenlijk wat ik aangeef, namelijk dat als men vanuit een 3d bril kijkt men dit soort ervaringen afdoet met bijvoorbeeld “geen mens kiest hiervoor”terwijl de ziel er wel degelijk voor kiest . Het is maar net vanuit welk niveau je dit bekijkt. Mijn hart bloed ook om het lijden van sommige mensen. Ik probeer om geen medelijden te voelen, maar mededogen.

     • @Gordon, Ik spreek voor mezelf als ik zeg dat ik denk dat in mijn leven het verhaal van Jennifer wel opgaat, maar dat het in Afrika bv ik het niet op die mannier zie omdat Hij dit niet zo bedoeld heeft. Ik denk niet dat jij kan oordelen dat ik het makkelijk afdoe omdat ik volgens jouw door 3d kijk?! En ik wil en kan niet beoordelen dat de ziel voor zo een leven gekozen heeft of dat jij het makkelijk afdoet om dat te geloven of te weten. Ik respecteer ieder zijn mening en gevoelens en ik denk niet dat ik oftewel, jij op een hoger of lager niveau zit.

 3. @nele, hoi lieve ne’le je heb gelijk hoor , het is ook een beetje de bedoeling om je aan het denken te zetten , dat je eens dieper over dingen ga denken , want er zijn meer dingen als televisie etc , en hier blijf je redelijk anoniem , daarom noem ik nooit geen namen , aan de andere kant , ik schrijf normale dingen dus So what , , en migraine ja dat is een hel voor mij , dus andere manieren wil ik niet eens proberen , ik moet ook door , en inderdaad zijn er mensen die zelf kunnen kiezen voor verandering en de kans niet pakken , en inderdaad een vat zonder bodem , ik ken ze , er zijn er een paar bij ons in de kennissen kring , nooit geen geld nooit geen zin ergens in etc ik ben er mee gestopt , wij hebben echt niet veel maar , we roeien met de riemen , en ik bedenk vaak gratis dingen , lekker wandelen , bij mooi weer picknicken. En vlakbij in de stad zijn de hele zomer concerten in de openlucht gratis , sorry ik dwaal een beetje af maar , die mensen zien nooit het licht , jammer voor hun , ik grijp elke kans , en inderdaad zet ik vaak ook dingen hier op de site die. Er even uit moeten , en het is ook geen punt hoor als men niks zegt , ik trek toch naar mense die het moeilijk hebben , ik kan zelf heel goed dingen verwerken , ik heb in 10 jaar tijd zo veel nare dingen moeten meemaken , echt niet gezond voor een mens , maar ik stijg er boven uit , ik blijf altijd positief altijd , dat is mijn kracht , ik huil wel eens hoor , ik ben niet van steen , maar ik heb heel veel steun denk ik aan mijn begeleiding, mijn beschermengelen , zeker weten . Lieve ne’le. Poehhhhh wat weer een verhaal , ik ga nu gauw de zon achter na liefs Jannie

 4. Hey lieve Jannie,

  Dank je lieverd. 🙂 Maar ik voel me er niet slecht bij hoor. Het is een proces en het is leuk als je een klankbord hebt in dit proces. Ik geloof ook niet dat anderen meer kunnen doen voor iemand dan een klankbord zijn. En dat met uitzondering van ontbreken van basisbehoeften, mensen zelf kiezen om in hun situatie te blijven zitten. Je kan ze dan liefde blijven geven. Ze zijn dan vaak een vat zonder einde.

  En wat je zegt klopt ook hoor. Het is heel moeilijk om je gevoel te overschrijden als het gaat om pijn en voor mezelf ook bvb koude. Dat zijn ook de dingen waar ik het zelf heel moeilijk mee heb. 🙂 Maar dat wil niet zeggen dat het niet kan. Onmiddellijk in die dingen je gevoel overstijgen is volgens mij als vragen aan een pasgeborenen om te gaan zitten. 🙂 Dat leert die ook geleidelijk aan. Alleen zijn we vaak zo gewoon en hebben we zo geleerd om ons te laten leven in die dingen, dat we niet meer inzien dat dit eigenlijk allemaal om energie gaat. En energie kunnen we beïnvloeden met ons denken. Dit wil niet zeggen dat ik soms ook geen pijnmedicatie neem bij een migraineaanval hoor. Ik heb een leven en een gezin en ik weet op energetisch vlak nog niet genoeg wat ik doe om dat snel op te lossen. Maar dat wil niet zeggen dat ik hiermee niet perfect zou kunnen omgaan als ik dat zou willen 😀 Het kan wel Het lukt me soms ook echt om het gewoon te aanvaarden. 🙂

  En een klankbord heb ik ondertussen gevonden hier. Ik reageer misschien niet op alles. Lees ook niet alles en begrijp zeker ook niet alles, maar sommige dingen zetten me aan het denken. Helpen me dingen van de andere kant te bekijken of verder te onderzoeken. 🙂

  Heel veel liefs,
  Nele

 5. Hey Lia,

  ‘Hieraan merk je dat het om krachten gaat (gedachtekracht) die vaak sterker zijn dan je aankunt’

  Ja inderdaad! En ik ga de oorzaak ervan dan ook automatisch buiten mezelf zoeken. De laatste tijd begin ik te geloven en ervaren dat veel in mezelf is ontstaan, of dat mijn kijk geloof of overtuiging erover de zaak zoals je mooi omschrijft voedt of niet. Die keuze heb je zelf in de hand. Alleen het is een heel bewustwordingsproces om tot dit punt te komen en het gaat geleidelijk aan. 🙂 Maar dat is voor iedereen hetzelfde he. 🙂

  Ja ik geniet wel van dat lentegevoel. Hoewel het nu evengoed mag gaan vriezen met dat zonnetje. 😀

 6. Mooie tekst dit van Jennifer Hoffman. Schuld en schaamte moeten we maar zo snel mogelijk van loskomen. En leren te ontvangen, durven te ontvangen, voelen dat we dat verdienen, het onszelf gunnen, en heerlijk van genieten. Hoe zou de wereld er dan uitzien hè? 🙂

  Liefs, Susanne

 7. Nog even een persoonlijke reactie op dit artikel. Is het je zegeningen kiezen of je zegeningen tellen? Ik probeer ze zoveel mogelijk te tellen. Mijn vader heeft me dat meegegeven. Als klein meisje dacht ik vaak "het zal allemaal wel", maar nu ik ouder ben, doe ik het ook. Even stil zijn/staan voor het eten om te beseffen dat er ook mensen zijn waarvoor dit niet zo normaal is. Een dak boven je hoofd, gezondheid, … Genieten van het contact met andere mensen tijdens de wandeling met de hond, tijdens het boodschappen doen e.d. Het helpt ook om geen verwachtingen (meer) te hebben van het leven, van anderen en van jezelf. Dan zijn alle extra's mooi meegenomen! 🙂

 8. Hele mooie gedachte.
  Ik denk voor mij en heel veel andere mensen die in tijden van crisis alles achter zich zien afbrokkelen en toch positief vooruit blijven kijken wel ongeloofwaardig klinkt.
  Maar ik ben blij want dit schijnbaar waar ik voor gekozen heb. Maar vindt het moeilijk olm mijn kinderen een mooie toekomst voor te spiegelen dat er voor iedereen genoeg is.(wat in werkelijkheid zo is).

  Veel liefde en voorspoed voor ieder.

  • @pablo,

   Hoi Pablo,

   Je schrijft: “Maar vindt het moeilijk om mijn kinderen een mooie toekomst voor te spiegelen dat er voor iedereen genoeg is.(wat in werkelijkheid zo is).”

   Snap heel goed wat je bedoelt, en ik ben dan ook wel opgelucht dat ik zelf momenteel niet ook nog de verantwoording voor kindertjes heb. Maar als ik mag reageren op wat jij schrijft over het voorspiegelen van een mooie toekomst.. Ik geloof dat Toekomst In Ons Is. Maar ja, inderdaad, hoe leg je dat aan kindertjes uit? In principe hoeven zowel wij, als kinderen, geen zorgen te maken over die toekomst. Omdat ten eerste Toekomst niet bestaat. Alhoewel, ergens op een ander niveau al dan wel, omdat ik ook geloof dat alles tegelijkertijd gebeurt, maar goed, in deze realiteit, in dit Hier en Nu, bestaat Toekomst natuurlijk niet.
   En ten tweede, zorgen maken over die nog niet bestaande Toekomst creëert natuurlijk dan juist een zorgelijke toekomst, en dus ook een zorgelijk Hier en Nu.

   Hier en Nu Is Hier en Nu. En wat in de wereld aan de hand is qua ellende is ergens natuurlijk ook maar een illusie. Er Is voor Iedereen genoeg 🙂 . Maar blijkbaar kiest niet elke Ziel daar in dit Leven voor. Misschien kan dat aan kinderen uitgelegd worden. Alhoewel ik zelf geloof dat kinderen zelf al heel veel weten. Ik heb zelf met kleintjes van 4 en 5 jaar gewerkt, en het werd me toen wel heel erg duidelijk dat het gewoon mensen zijn, maar dan in het klein ;). Eigenlijk laten hun zien hoe wij het ‘beter’ kunnen! Inplaats dat wij hen laten zien hoe het nu allemaal zou moeten. 🙂 Kinderen de ruimte geven om hun eigen mening, idee te laten ontdekken, inplaats van dat wij ze conditioneren met onze eigen illusies, angsten en zorgen. Maar goed, dat klinkt allemaal leuk op papier, in de praktijk is dat toch wat moeilijker :), bovendien, ik heb misschien wat makkelijk praten, want ik voed momenteel geen kinderen op. Ik ben nu zelf bezig met de (her-)opvoeding van mijn eigen Innerlijke Kind 😉 . Maar ik geloof dat het voorspiegelen van een mooie Toekomst niet hoeft. Toekomst Is In Ons. Daar leeft het. Vrij is dat eigenlijk hè.

   🙂

   Veel liefs, Susanne

   (P.S. Vet leuke naam heb je! Pablo. 🙂 Van de week zat ik na te denken wat voor namen ik mijn kinderen zal willen geven, en o.a. Pablo vond ik wel een mooie naam. Dacht nog; zou je die naam kunnen geven aan een Nederlands kindje? Mhaw, waarom niet? En prompt de volgende dag lees ik jouw stukje, van dus ene Pablo. Haha, grappig. 🙂 Dus ja, vet leuke naam vind ik je hebben! 🙂 Maar dat terzijde.. 😉 )

 9. Het grootste geluk in mijn leven is dat we (mijn familie en ik) allemaal gezond zijn, dat we elkaar hebben. En misschien is dat ook wel het enige dat telt. Maar toch, ik wil niet klagen, maar ik ben zo , zo moe. Blijf ik mezelf afvragen naar mezelf kijken naar wat het is, hoe ik met mezelf en anderen omga dat het nooit gewoon eens goed mag gaan. Dat ik constant weer vanalles moet overwinnen, telkens weer iets nieuws voor de kiezen krijg. Ik zal nooit opgeven, niet voor mezelf, niet voor mijn kids, maar ben moe, zo moe en eenzaam.

  • @Kitty, hoi lieve Kitty,ik herken jou reactie enorm.
   alleen weet ik wel waarom ik moe ben, moe van het geven, geven van energie aan degenie die op n lager level zitten.
   de laatste paar maanden heb ik geleerd om NEE te zeggen wanneer het mij niet uitkomt of wanneer het mij te veel energie vraagt. alleen voor een selectief aantal personen sta ik nog dag en nacht klaar. wanneer ik voel dat er niets terug komt, snij ik de banden door en en dat maakte mij idd eerst eenzaam maar nu voelt het beter.
   uiteindelijk houd je diegene over waar jij ook je energie uit kunt halen.en is er dus een balans.
   ik geef zoveel energie dat ik het altijd koud heb maar mensen om mij heen die bv naast mij zitten (of wanneer er iemand naast mij in bed ligt) zeggen :tjemig ,wat ben jij warm…haha
   geef idd niet op voor jezelf en je kids maar laat de mensen die te veel van je nemen hun eigen leven leven …
   ik hoop dat jij er iets mee kunt! liefs

  • Kitty,
   Ik weet niet of dit bij jou ook het geval zou kunnen zijn, maar als er één ding is waar mensen energie door verliezen en doodmoe van worden dan zijn het hun eigen negatieve gedachten. Gedachten zijn krachten. Ze bestaan uit energie, en met die gedachten creëer je je eigen wereld. Alleen al de herhaaldelijke gedachte dat je ontzettend moe bent, maakt je ontzettend moe. De gedachte dat je slachtoffer bent, maakt je slachtoffer. De gedachte dat het nooit eens goed gaat, maakt dat het nooit goed gaat, etc.
   Probeer dus te letten op je gedachten en zet negatieve gedachten om in positieve boodschappen, opbouwende gedachten. Dat is in het begin niet makkelijk, maar op den duur zul je merken dat je wereld erdoor gaat veranderen.
   Groet van Lia

   • @Lia, Lieve Lia , dat is een waardevolle tip van jou , ik pas het ook meer en meer toe , bijna altijd , dat is eigelijk de sleutel , want anders blijf je er in zitten , je kom er niet meer uit , er zijn er een paar in mijn omgeving , ze willen ook niet , dan kan ik er ook niks meer aan doen , mijn lieve moeder nou die had echt veel pech , zij pasten dat toen ook al toe , geweldig hoor hoe zij dat deed . Liefs Jannie

   • @Lia,

    dank je Lia, dit stukje had ik nodig en klopt als een bus.
    Zelf na mijn scheiding 4 jaar rond gedoold, met negatieve eigenwaarde, te vaak denkend dat je niet waard bent en schuldig voelen dat je kinderen opgroeien in een gebroken gezin.
    voed die gedachtes lang genoeg een je krijgt een zelf geschapen entiteit die afhankelijk is van wat jij het geeft aan energie en zal alles doen wat het kan om te overleven: invloed op jou krijgen en parasiteren.

    nogmaals ontzettend bedankt voor deze kenis en inzicht,

    • @soulspeaker,

     Hoi Soulspeaker,

     Jij schreef: “Voed die gedachtes lang genoeg en je krijgt een zelf geschapen entiteit die afhankelijk is van wat jij het geeft aan energie en zal alles doen wat het kan om te overleven: invloed op jou krijgen en parasiteren.”

     Ja, inderdaad! Heb ik ook gemerkt. Gek is dat hè. En om dáár dan weer van los te komen, maken… Want voordat je het wel en wee door hebt ben je je gaan identificeren met je eigen gedachten! Terwijl dat dus helemaal niet persé is wie jij bent. Daar bewust van worden is echt goud waard. ‘t Is inderdaad precies zoals je dat zegt, zo ervaar(de) ik dat ook ja! 🙂 Alsof het een op zichzelf staande persoonlijkheid wordt, ofzo. Pff..
     Ik ben daar zelf momenteel veel mee bezig, om los te komen van al die gedachten, die inderdaad maar gedachten bleken te zijn! En wie ik nu dan ben zónder al die gedachten, die me jarenlang een soort van gevangen deed voelen. Wie ben ik zonder die identificatie (?), of zoals jij het noemt; zelf geschapen entiteit. Wie ben ik zonder al die gedachten? Wat blijft er dan van mij over? Van mijn kijk op mijn jeugd? Mijn kijk op het Heden? Mijn kijk op mijn Toekomst? Mijn kijk op mijzelf? Mijn kijk op het Goddelijke? Mijn kijk op mijn leven? Mijn kijk op mogelijkheden? 🙂
     Ik denk dat veel mensen nu momenteel los aan het komen zijn van wat jij inderdaad noemt als zelfgeschapen entiteiten. Gedachten die als het ware een eigen leven zijn gaan leiden, misschien zelfs wel een eigen persoonlijkheid zijn gaan krijgen. Ikzelf merk dat heel erg aan mijzelf en dat is best eng! 🙂 Maar zo bevrijdend! En het is precies zoals Lia hierboven ook al verwoordde; je gedachte omtrent iets, zorgt dat dat ook exact je waarheid wordt. De gedachte van te moe zijn bijvoorbeeld (zoals Kitty dat noemde in haar schrijven), en zoveel waarde (onbewust) toebedelen áán die gedachte, en wanneer je dat (onbewust) maar blijft voeden en voeden, dan gaat dat inderdaad op een gegeven moment z’n eigen leven leiden en wordt dan inderdaad je ervaring!
     Bewust worden van je eigen gedachten, het hoe en waarom, dan kan je het daarna loslaten / veranderen. Wat een rust kan dat doen opleveren, zeg. 🙂

     Liefs, Susanne

     • Susanne,
      Ja, gedachten blijken levende krachten (entiteiten). Gaan een eigen leven leiden.
      Op aards niveau merk je daar weinig of niets van. Echter in je dromen word je er mee geconfronteerd.
      M.i. duiken er meerdere “persoonlijkheden” in iemand op. In feite allemaal rolpatronen die jezelf denkt te zijn, maar die je in Wezen niet Bent. De rol van vader of moeder, de rol van voetballer, de rol van dokter, huisvrouw, de zorgzame rol, de slachtofferrol, de rol van…noem het maar op. In feite allemaal stukjes toneelspel dus, film.
      Susanne, wie ben je zonder die gedachten? Wat als het dus stil is in je hoofd? Wat blijft er dan van je over zonder al die rolpatronen? Dat is toch dat aanwezig-Zijn, die Waarnemer of Kijker? Dat is helemaal niet eng. Je bent Zelf dit aanwezig-Zijn. Je kunt het nooit kwijtraken. Je bent en blijft er altijd zelf bij.
      Groetjes, Lia

     • Hey allemaal,

      Zo fijn om te lezen dit. Dit is ook een proces waar ik momenteel mee bezig ben. 🙂 Vooral dat voorbeeld van moe zijn is herkenbaar. Of pijn of kou hebben. Je kan kiezen om daar in mee te gaan of je kan kiezen je bewust te worden van je ‘automatische gevoel/gedachte’ en jezelf leren anders te denken hierover enk kijken wat er dan gebeurt. Best wel uitdagend en moeilijk vooral als het over pijn ofzo gaat. Maar ben verbaast dat het wel werkt en dat blijkt zo voor veel te kunnen. Maar ik ondervind wel dat sommige energieën of entiteiten zeer hardnekkig zijn 🙂 Niet dat ik dat allemaal begrijp en kan best geloven dat veel hiervan wordt toegeschreven aan de invloed van anderen en dat is waarschijnlijk vanuit deze optiek ook zo. Want hoe vaak hebben we geen gedachte(oordeel zowel pos als neg) over de ander. Ik ervaar dat ook deze echt de andere kan raken en ‘pijn’ doen of ze nu goed bedoeld zijn of niet. Nu dat we allemaal ‘gevoeliger of bewuster’ zijn of worden is naar mijn ervaring je gedachten, energie, oordeel of hoe je het ook wil noemen op jezelf gericht houden heel belangrijk. De enige manier waarop ik energie van de andere graag ontvang is wanneer ze onvoorwaardelijk is. Tenminste zo voelt ze dan aan, maar wsl is dat dan energie die gewoon mooi aansluit bij mijn eigen energiebehoefte, frequentie of hoe je het ook noemt van dat moment. 🙂

      Ach weet niet of dat allemaal een beetje duidelijk is maar dat is waar ik momenteel wat mee leer omgaan, bewust van begin te worden. Maar waar ik wel nog weinig gelijkgestemden in vind. De meeste mensen en voornamelijk de mensen waarnaar ik zou gaan om hulp te zoeken, lijken (zonder oordeel bedoeld) nog niet mee te zijn in deze denkwijze. Er wordt nog vaak gewezen op krachten buiten jezelf, entiteiten, spoken, energieën, waar je niets aan zou kunnen doen. Maar hoe wij hier naar kijken, over denken en vooral, hoe wij blijven denken anderen te kunnen/moeten helpen, kan op anderen echt een impact hebben. Ik krijg nog niet alles wat ik voel en ervaar goed uitgelegd of verwoord maar dit geeft al een idee 🙂

      Prettig weekend allemaal! Hier schijnt de zon mooi, hopelijk bij jullie ook. Leuk na al die regen van de laatste dagen 🙂

      • @nele, Hoi ne’le het lijkt allemaal makkelijk hè mensen advies geven en antwoord te geven op hun levensvragen , maar men weet niet echt hoe jij je van binnen voel , Als ik pijn heb dat ik er niet in meegaan moet , dat is pas moeilijk , het overstijgt je gevoel , je kan het niet uitschakelen , pijn is gruwelijk , ik ga kijken of de mir methode werkt voor mij . Je gaf een voorbeeld , dat snap ik , sorry hoor , ik vind het moeilijk om mijn gedachten en energie op mijzelf gericht te houden , weet je als je hier natuurlijk alles vertel , dan weet je dat er goed bedoelde adviezen komen , ik probeer ook altijd om iets positiefs te zeggen , tegen een ander , in gewone taal , sommige adviezen zijn mij te moeilijk , ik houd van gewone praat taal , blijf bij jezelf toch , ik blijf bij mijzelf , en sommige die al heel ver zijn op dit gebied , reageren toch niet op de gewonen dingen van mij , dat is voor hun geen uitdaging , maakt niet uit hoor , . zijn ding . Het is jammer voor jou dat je de hulp die je zocht , dat die mensen jou niet kunnen helpen met je levensvragen , en dat je niet alles verwoord krijg , snappen ze jou wel vraag ik mij af , je hoop toch verder te komen , Ik denk dat op een gegeven moment wel gelijkgestemde vindt hoor ne’le , ik ben ook vaak solo aan de gang , of je geef iemand een compliment , en verder op zie je dat ze je negeren , ach alles wend , niet iedereen is hetzelfde , dat vergeet ik wel eens , jij heb je hart op de goede plaats ne’le , ik hoop dat er toch iemand komt , waar het echt 100 procent een match is Veel zon ne’le toegewenst liefs Jannie

      • Ha Nele,
       Ha Nele,

       (–Maar ik ondervind wel dat sommige energieën of entiteiten zeer hardnekkig zijn–)

       Hieraan merk je dat het om krachten gaat (gedachtekracht) die vaak sterker zijn dan je aankunt. Je hebt ze in de loop der jaren opgebouwd en er voeding aan gegeven. Dus door anders te gaan denken, er geen aandacht aan te schenken, wordt die kracht minder tot ze uiteindelijk verdwijnt.
       Het lijkt mij inderdaad erg belangrijk om aandacht in eerste instantie bij jezelf te houden. Het is de enige manier om datgene wat zich in jouzelf afspeelt te onderzoeken.
       Nele, jij ook fijn weekend. Het zonnetje schijnt hier ook. Het lijkt wel lente.

  • @Kitty, Lieve Kitty’ ach wat moeilijk voor je dat je zo moe bent, , is er niemand in jou Fam. , die jou een dagje kan ontlasten ergens mee , of jou een dagje even uit je omgeving kan halen om de boel te doorbreken , ik bemerk dat veel jonge mensen , ik denk dat jij jong bent , zo moe zijn en eenzaam , dat doet mij ook verdriet als ik dit lees , er moet een uitweg zijn voor je , vraag hulp bij iemand waar je vertrouwen in heb , laat het niet zo doorgaan , hier boven van Chris’ s staat ook een waardevolle tip om , om nee te leren zeggen waneer het jou niet uitkomt , dat is een hele goeie , dat is mij ook aangeraden . Kijk of je toch iets kan verzinnen om je leven te veranderen , het gaat niet vanzelf , ook ik weet dat . Lieve Kitty’ probeer een manier te vinden dat jij je kan opladen . Veel liefs Jannie .

  • @Kitty, Hoi Kitty, ik zie dat je ondertussen heel wat reacties hebt gehad op jouw reactie. Jouw reactie bleef ook bij mij “hangen”. Je bent in ieder geval niet de enige, meer mensen voelen zich zo. Wat in mij opkwam was de zin uit het boek: “Veronika’s drievoudig licht, een boek van licht en wijsheid” van Manfred Kyber. Misschien heb je er wat aan (m.b.t. de eenzaamheid): “Er begon bij haar echter wel een besef op te komen, hoe eenzaam de mensen worden die achter de dingen kunnen zien en hoe ver ze van de anderen af komen te staan die slechts de drukke weg van het uiterlijk gaan … ” Liefs, Anne Marie

 10. Een leven zonder problemen? Is dat een zegen? Je kunt ONnatuurlijk daar ook een probleem van maken, maar daar zul je waarschijnlijk niet je hele leven mee rondworstelen.
  Ik denk dat het belangrijk is dat je kunt groeien en soms moet je uitgedaagd worden om te groeien, maar nu kunnen we ook groeien door GRACE.
  Er valt genoeg te leren over het leven, dat raakt niet uitgeput, misschien moet je eens kijken wat je met al die tijd en ruimte en energie kunt doen die je hebt en dat is uitdagend genoeg.
  Vrijheid kan heel problematisch zijn als je het allemaal zelf moet verzinnen om in te vullen.

  • @Chetan, hallo chetan je heb gelijk, problemen horen bij het leven , ze gaan en ze komen , voor een ieder anders , ik ben gelukkig in staat om negatieve dingen om te zetten in positieve , want altijd is de oplossing daar , ik kan niet oordelen over anderen mensen , wel probeer ik altijd of ik iemand met problemen , een andere kijk op de zaak te creëren , en vaak hebben ze er baat bij , alle kleine beetjes helpen . Ik ben denk velen jaren ouder te zijn dan jou , en ik groei nog iedere dag , en inderdaad moet je soms uitgedaagd worden om te groeien , die uitdagingen neem ik graag aan , en je hoop weer een stukje te leren . Groetjes chetan fijne dag Jannie.

  • @Chetan,

   Hoi Chetan,

   Je schreef: “Vrijheid kan heel problematisch zijn als je het allemaal zelf moet verzinnen om in te vullen.”

   Ja, dat lijkt inderdaad ook wel een beetje het onderwerp te zijn, sowieso momenteel, met de wereld. Wat als alles nu mogelijk blijkt te zijn? En dat blijkt het dus! Wat als al je alles maar mag zijn wie je wilt? Wat dan? Hoe gaan wij met Vrijheid om? Hoe gaan wij met Overvloed om? Begint voor velen nu denk ik een beetje de vraag als wel de uitdaging te worden.
   Eerst al die pijnen en toestanden, waar nog steeds de natrekken voelbaar / zichtbaar van zijn, in de buitenwereld, en dus in onszelf.
   En nu staan we dan, blijkbaar zo vrij als dat we al die al geweest zijn geweest, en nu dan? En dus ga maar handen en voeten geven, letterlijk 🙂 , aan die Vrijheid, en die Overvloed.
   En dus lijken wij, de mensheid, voor weer een volledig nieuw concept te staan, geloofsovertuiging, namelijk, dat we al die tijd alles al geweest zijn wat me maar willen! En leren we dat we ons daar zélf al die tijd vanaf hebben gehouden, om wat voor redenen dan ook.
   En ja, dan kan die verlangde vrijheid, precies zoals je zegt, ook ineen keer problematisch worden, want hoe daar dan nu inderdaad mee om te gaan? Maar ook daar hebben we vrijheid in. We hebben de vrijheid om de Uitdaging van de Vrijheid vorm te gaan geven, in al onze vrijheid. Vind ik zo’n mooi iets. 🙂

   Liefs, Susanne

  • Chetan,
   Ik zie meer in zelfonderzoek en het afleren van verkeerde (misleidende) opvattingen over jezelf en het leven. Door af te leren, gooi je alles overboord wat niet deugt, wat niet werkelijk Is. Zo wordt de “kruik” leeg en kan hij met nieuw materiaal worden ingevuld. Dit invullen gaat vanzelf. Wat je nodig hebt stroomt vanzelf naar jou toe. D.w.z. er is niet een ik die moet verzinnen (denken) hoe en met wat te gaan invullen.
   Groet van Lia

 11. Lieve josje, je schrijft toch gebeurt het niet ! Overvloed enz. Kunnen niet afgedwongen worden. Wat ik altijd adviseer met de juiste intensie te zeggen: wonderen ZIJN aan het gebeuren. Al vele wonderen zijn gebeurd kleine en grote maar doe en zeg alles met de juiste intensie !! En wees nu al dankbaar dan zend je het juiste uit naar het iniversum, engelen, God. Namastè fijne 2e kerstdsg. Nita.

  • @nita, dat is een hele mooie gedachte nita , er zijn inderdaad al vele wonderen gebeurd , kleine en grote , het punt is je moet het willen zien en voelen dan kan je ze in dankbaarheid ontvangen . Fijne kerst nita , liefs Jannie .

 12. Ik zie dit artikel anders , wij hebben niet veel , maar genoeg ,ik deel alles wat ik maar kan , dat betekend niet perse voedsel of geld , ik deel liefde uit , zo veel als mogelijk , er blijven ook altijd mensen en dieren over die het zo nodig hebben , en de bron is onuitputtelijk , genoeg voor iedereen . Dank je Jennifer voor dit mooie stukje , liefs Jannie .

   • @Gordon,

    Ja, we ‘hebben’ alles! De wereld zit in ons! 🙂 Ben ik nu mee bezig.. hoe te Wennen aan die altijd al aanwezige Overvloed.. Hoe voelt Overvloed? Wat is mijn reactie erop wanneer ik het wel zie? Wat zijn dán mijn keuzes? Hoe ga ik met Overvloed om? Totaal andere vragen dan jaren hiervoor. 🙂 Wie Zijn Wij in Volledige Overvloed?
    Spannend! 🙂

    Liefs, Susanne

    • Ha Susanne,
     Overvloed duidt op eindeloze mogelijkheden.
     Bij overvloed bezit je een te veel van iets.
     Je stroomt bijv. letterlijk en figuurlijk over van energie, en dit te veel deel je uit.
     Overvloed kun je opvatten als een wetmatigheid. Door overgave komt alles naar je toe wat je nodig hebt en veel meer dan dit. In feite ontvang je, en vervolgens deel je uit. Zo blijft de energie stromen.
     Maar wanneer je angstig bent, bijv. voor een tekort of gebrek aan iets, en het ego de kop op steekt, krijg je het gebrek juist op je boterham. Ook hier speelt de kwaliteit van je denken dus een rol. Je bent wat je denkt, je krijgt wat je denkt, want energie volgt de gedachte.
     Groetjes, lia

     • @Lia,

      Hoi Lia,

      “Ook hier speelt de kwaliteit van je denken dus een rol. Je bent wat je denkt, je krijgt wat je denkt, want energie volgt de gedachte.”

      Ja, wat zeg je dat mooi 🙂 !

      Liefs, Susanne

 13. Mooi artikel. Er wordt gesproken over dat Iedereen elk moment voor overvloed kan kiezen en ik affirmeer en vraag dit dan ook dagelijks. Toch gebeurd het niet . Iemand tips hoe ik het anders kan doen dan sochtends te visusliseren dat ik mijn hart open en hardop zeg “ik stelme open voor al het goede. Overvloed komt naar me toe” ?

  • Ha Josje,
   Overvloed hoeft niet persé op materieel gebied te zijn. Ik zie het meer als een compleet zijn, heel zijn. Tevredenheid met jezelf, met je eigen situatie zoals die is. Een vervuld zijn en in principe niemand nodig hebben. Je bent self-sufficiënt. Je kunt het geestelijke rijkdom noemen, en daar kun je elk moment van de dag voor kiezen. Dat is in mijn ogen niet afhankelijk van materiële rijkdom, maar puur afstemming op de juiste vibratie (liefde, vreugde, etc.)
   Ik weet niet wat er bedoeld wordt met “vragen om overvloed”. Aan wie vragen? Je zult het zelf moeten doen en daarvoor je wil inzetten.
   Wat ik een beetje mis in het verhaal is dankbaarheid voor zo’n leven van overvloed.
   Groet van Lia

  • Je mag gerust specifieker worden met affirmaties. Wat het ook is met overvloed is dat het in vormen, en op manieren komt die je niet altijd herkent of ziet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in