Kijk jij graag naar je schaduwkant

Kortgeleden heb ik heel leuk gesprek gevoerd met Spiritual Hair & Make-up artist Laura van Kolk voor haar podcast “Schoon-heid ontmaskerd” onder andere over wat je nou in iemand aantrekt die op een podium staat en hoe als je vrouwelijke -en mannelijke energie in balans is je magnetisch wordt. Je kunt onze podcastaflevering hier beluisteren.

Laat me gerust weten wat je er van vindt, bijvoorbeeld via Instagram, of door op dit bericht te antwoorden. Wat ook voorbij komt in die podcast is het belang van werken met je schaduwkant, een onderwerp dat, zo verwacht ik, zeer veel aandacht gaat krijgen de komende jaren omdat het steeds meer herkend wordt als superbelangrijk onderdeel is van heling. Door daarmee jezelf te leren kennen en verantwoordelijkheid te nemen voor hoe je je gedraagt en niet zoals je denkt dat je bent of denkt dat je hoort te zijn.

Ik weet niet hoe graag jij naar je schaduwkant kijkt als je bedenkt dat dit stukken zijn van jezelf die je niet volledig ziet, of niet helemaal onder de ogen wil komen, maar ik sta er meestal niet direct om te springen als het hele oude diepe pijn betreft. Ik kijk er dan pas naar als het zoveel pijn doet dat ik er niet meer om heen kan en wil. Kortom, als ik denk dat die schaduw misschien nu wel lichter blijkt dan de pijn die het doet om er niet naar te kijken

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Ooit las ik een spreuk die me als een magneet aantrok en die ik zelfs herkende als waarheid, ook al begreep mijn hoofd daar destijds niks van. En, excuseer me, ik parafraseer vreselijk en kort, want niet letterlijk onthouden, maar het kwam er op neer dat er achter ons menselijke verdriet enorme vreugde schuilt. En, zo weet ik sinds wat jaren, dat is ook zo, zolang ik naar mijn hart luister. Omdat verdriet je precies aanwijst waar je nog geen onvoorwaardelijke liefde laat doorstromen. Maar goed,  dat is makkelijk gezegd als je geconditioneerd bent door deze maatschappij om te geloven dat donker rauw en pijnlijk verdriet geen gelijkwaardige plek naast geluk heeft.

Je moet het eerst een keer doormaken, diep verdriet omzetten in vreugde, dankbaarheid en eenheid. Bijvoorbeeld door te gaan voelen wat het je wel niet allemaal heeft opgeleverd. Zo ervaar je ook direct een heel krachtige tool die wij in huis hebben als energetische wezens. We kunnen namelijk altijd van perspectief veranderen. Van hoofd naar hart. Van ego pijn naar zielsliefde. Van je afgescheiden voelen naar eenheid. En laat dat nou de vreugde achter het verdriet zijn!

Boekentips:

Engelenboodschap
Engelenboodschap
Engelenboodschap

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in