We hebben karma in onze zielgroepen en dat geldt ook voor onze kinderen. We zien onze kinderen als diegenen die wij besluiten in de wereld te brengen, soms vergetend dat zij in vorige levens partners, echtgenoten, broers en zussen, ouders, geliefden, vijanden en vrienden waren. Dit geldt vooral voor Indigo- en Kristalkinderen die met ons werken aan het transformeren en beeïndigen van karmische cycli. Velen van deze kinderen zijn gekomen om ons te helpen met onze lessen, soms door onze meest uitdagende karmische partners te zijn.

Heeft u een kind dat rebels en lichtgeraakt is, en u op alle manieren uitdaagt? Is uw kind behoeftig, plakkerig en niet bereid om uw zijde, voor al was het maar een moment, te verlaten? Of heeft u een kind dat al uw aandacht opeist en jaloers is op ieder ander waar u tijd mee doorbrengt? Al deze zijn situaties die draaien rond emotionele problemen van karmische relaties die zijn overgedragen van vorige levens. Dit weten kan u helpen met het omgaan met hen, op een energetisch niveau om de energie die bestaat tussen jullie op te lossen, in plaats van te proberen om erachter te komen wat er mis is met uw kind.

karma
Hun gedrag vanuit een karmisch perspectief benaderen stelt u in staat ze op een dieper niveau te zien. Ze zijn meer dan alleen kinderen, ze zijn zielen die een menselijke ervaring hebben, net als u.

Het rebelse kind heeft u wellicht voorheen meegemaakt als iemand die het ervan weerhield zijn leven te leiden, misschien als gevangene, als slaaf, iemand die u heeft gedood, of een mishandeld kind of echtgenoot. Het plakkerige, behoeftige kind heeft u misschien meegemaakt als ouder die hem verwaarloosde, of overleed, hem alleen achterlatend. Het jaloerse kind kan een afgewezen minnaar zijn geweest, een ondergewaardeerde partner of iemand die u niet valideerde in een vorig leven. Welke geuite emotie ook, is eenvoudig karma in werking. Ze weten niet niet hoe met de energie om te gaan en laten daarom alles naar buiten komen.

Hun gedrag vanuit een karmisch perspectief benaderen stelt u in staat ze op een dieper niveau te zien. Ze zijn meer dan alleen kinderen, ze zijn zielen die een menselijke ervaring hebben, net als u. Karma begint niet bij volwassenheid, het begint wanneer we onze ouder/kind-overeenkomst sluiten. Vanaf dat moment zijn we partners in onze karmische cyclus en alles wat we doen weerspiegelt onze bereidheid om ons karma met hen te completeren, danwel voort te zetten.

Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram
Nieuwetijdskind Magazine Instagram

Als u het gedrag van uw kind overweegt, stel uzelf dan de vraag wat uw karmische overeenkomst met hem is. U kunt deze koorden doorknippen en ze vrijlaten zodat u beiden verder kunt naar een evenwichtiger, liefdevoller en energetisch volledige relatie en ze vrijwaren van het uiten van de emoties en energie van het karma zodat het geheeld kan worden.

beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie
beschermengelmeditatie

11 REACTIES

 1. een karma is niet positief of negatief..HET IS..
  voor mij maakt het het leven ‘makkelijker’ dat te accepteren…
  Wat je zaait, zul je oogsten en de cyclus of life herhaalt zich, door bewustzijn en zuiverheid…
  dat is volgens mij wat bedoelt wordt in het blog met koorden doorknippen.

 2. Hey allemaal,

  Hoe werkt dat precies met karma ?
  Kun je dat positief zowel negatief opbouwen ?
  Of is het echt alleen iets negatiefs ?
  En mocht iemand negatief karma hebben kan hij-zij dat omvormen naar positief door zich te veranderen ?

  En ja misschien een rare vraag, maar het zou wel zo kunnen zijn.
  Er zijn spellen waar je door jou acties in het spel de “good guy” word of juist de “bad guy” en ik denk dat het in het echte leven ook zo zou kunnen zijn, als je veel doet voor anderen, zijn anderen jou als voorbeeld, en als je slecht bent voor anderen, keren mensen zich van je af.

  Dus mijn vraag ;), denken jullie dat het zo werkt ? of juist heel anders ?

  Ik speel vaak de good guy, vind ik fijner, maar speel ook wel eens de bad guy, gewoon om dat gevoel eens te bemerken, en het valt me juist de laatste tijd op dat ik daar steeds slechter tegen kan als ik de bad guy speel, neig bijna automatisch toch naar de goede kant 🙂

  Misschien meer die hier ervaring mee hebben, met de spellen voor pc, met een karmameter zeg maar etc ?

  Met vriendelijke groet,
  Dennis.

  • @DH,@Evelyn “Karma is een Sanskriet oftewel Oudindisch woord, komt dus voort uit de oosterse traditie en met karma wordt bedoeld: alles wat ik zeg, alles wat ik verzwijg, wat ik doe, wat ik nalaat, de manier waarop ik leef, dat alles bepaalt mijn volgende leven.

   Boeddha heeft een keertje gezegd:” wil je je huidige leven begrijpen, en zou je ook iets meer willen weten van je vorige levens, hoe dát nou in elkaar zat, dan hoef je alleen maar te kijken wat er in dít leven gebeurt

   ”, en als je daar goed naar kijkt, dan kom je er vanzelf wel achter wat er in vorige levens allemaal gebeurd moet zijn.

   Karma is, wat ik in een vorig leven heb opgeroepen aan waarden, aan gevolgen van mijn handelen in dát leven, en in dít leven krijg ik dus te maken met de gevolgen van mijn vorige levens

   tekst van een lezing van Hans Stolp over reïncarnatie en Karma

   • @Gordon,
    Oke bedankt, ik snap wat het betekend, dus wat ik in mn vorige levens heb gedaan (goed/slecht dualiteit) komt nu weer bij me terug.

    Maar wat kan ik daar verder mee ? moet ik dat gewoon beleven/ondervinden, of kan ik er juist iets aan doen ?
    Is het de bedoeling dat je van karma leert, of zijn het inderdaad gewoon de gevolgen die je nu meemaakt, en waar je dus eigenlijk op dit moment niks meer aan kunt doen ?

    Je hebt mensen die maken in dit leven vanalles mee, zoals bijv een collega van me, dan weer dit, dat, enz, blijft maar doorgaan, dat valt me op.

    En ik heb juist een heel rustig leven, maak wel eens iets mee, maar geen erge of heftige dingen zeg maar.
    Ik dacht eerst dat ik er zelf voor gekozen had nu een rustig leven te hebben, en dat klopt dan op zich ook wel 😉 dat heb ik in mn vorige levens al geregeld.
    En nu ik dit weet, zal ik er ook goed voor zorgen dat mn volgende leven ook goed verloopt 🙂

    Met vriendelijke groet,
    Dennis.

    • Wat ik niet snap is dat iedereen zegt dat de mensen hun rad van karma aan het beëindigen zijn. Voor mij is karma een gevolg van je daden en je gedachten in dit leven. Positief of negatief. Dus zolang we leven bouwen we karma op.

     Hoe ik het persoonlijk aanvoel is dat mensen bewust gaan leven en dus bewust acties ondernemen en gedachtenpatronen opzetten. We voelen de negativiteit en we weren deze uit onze gedachten, acties en omgeving. Een proces dat sterker wordt naarmate we meer bewust worden van onze gaven en kunnen. Op deze manier gaan we negatief karma van vorige levens oplossen en stopzetten. Maar we blijven wel karma opbouwen alleen positief of overwegend positief in ons proces hiernaartoe, omdat we bewust al het negatieve uit ons dagelijks handelen weren.

     Om terug te kopmen op de vraag van Evelyn denk ik dat we als individu het leven aan ons voorbij kunnen laten gaan. Maar dat kunnen we niet eenmaal we kinderen hebben zij eisen gewoon dat je verder leeft en volop actie onderneemt. Het hoort gewoon bij kinderen in je leven, die zijn een deel van je en die kan je niet uitschakelen. Al je handelingen hebben hoe dan ook een impact op een andere persoon namelijk je kind. Dit is niet altijd het geval zonder kinderen. Onder kinderen zou je je leven zo kunnen leven dat je geen impact hebt of weinig op iemand anders. Het is weinig waarschijnlijk dat iemend zo zijn leven leidt maar het kan mijn opzicht wel.

     Liefs,
     Nele

     • Wat ik niet snap is dat iedereen zegt dat de mensen hun rad van karma aan het beëindigen zijn. Voor mij is karma een gevolg van je daden en je gedachten in dit leven. Positief of negatief. Dus zolang we leven bouwen we karma op.

      Volgens mij hebben veel mensen nu het gevoel dat ze aan hun laatste leven op aarde bezig zijn.

 3. Hey Evelyn,

  Persoonlijk denk ik dat alles wat je doet karma opleverd. Dat je hiervoor geen kinderen hoeft te krijgen. Wel is het zo dat je een andere relatie met je kinderen opbouwt dan met mensen om je heen. Dus in dat opzicht een relatie met kinderen meer confrontatie met zich mee brengt. Je partner, familie, collega’s die kan je een tijd ontwijken maar dat kan je niet met je kinderen. Die zijn er altijd en vragen steeds dat je reageert of actie onderneemt. Dus in dat opzicht zal dat je karma misschien sneller opbouwen. Maar ja dat is hoe ik het zie dat hoeft daarom niet juist te zijn.

  Groetjes!

 4. Hey

  Misschien een stomme vraag maar ik stel ze toch even. Ik hoorde onlangs nog dat kinderen krijgen je karma oplevert. Dus vraag ik me af, is dat echt zo? Als je dus besluit nooit kinderen te krijgen krijg je dus geen karma als je het zo bekijkt?

  • @Evelyn, ik heb geen idee, maar Karma kan je volgens mij opbouwen door negatieve gedachten en negatief gedrag; waarbij negatief tussen aanhalingstekens komt te staan. Veel mensen zijn , alweer volgens mij, hun rad van karma aan het beeindigen omdat ze nu na vele vele levens weten hoe ze kunnen kiezen, hoe ze meer en meer vanuit hun hogere zelf kunnen leven. De link met kinderen zegt me niks. Ik zou het zeker niet in de weg laten staan 😉

   • @Gordon, Ik vraag me zelf ook vaak wel af of ik al dan niet (veel) karma zou hebben. Maar een kinderwens die zit nog heeeeeel ver weg (als die dan al ooit komt) dus dat is geen probleem 🙂 vroeg het me alleen even af.

    Die negatieve gedachten, dat is niet zoiets als vb de momenten dat je heimwee hebt en je slecht voelt en daardoor wat somber loopt? Hoop van niet 😀

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in