Kinderwens

De afgelopen maanden heb ik afstemmingen gemaakt op zo’n twintig proefpersonen met een kinderwens. Dit alles omdat ik binnen de opleiding tot Luisterkindwerker de module Kinderwens ga geven. Er komt heel veel voorbij… van entiteiten in de aura van een proefpersoon tot vorige levens die op dit moment nog steeds in de weg zitten. Van zielen die geduld en vertrouwen vragen aan hun toekomstige ouders. En van zielen die vragen of de vrouw haar lichaam ‘voor wil gaan bereiden om te mogen ontvangen’.

Niet bij alle proefpersonen voelde ik de aanwezigheid van een ziel. Er waren ook mensen die in de Kinderwens-afstemming vertelden dat er andere redenen ten grondslag lagen aan hun kinderwens, en dat hun leven er wellicht helaas toch anders uitziet dan ze op aards niveau gehoopt hadden.

Een tijdje terug alweer, voelde ik dat ik zwanger was. Mijn lichaam vertelde het mij met heel duidelijke signalen. Na een lange week kwam toch de ongesteldheid… en het deed zeerder dan ooit.

Mijn intuïtie vertelde me dat ik naar de bibliotheek mocht gaan. Daar aangekomen, pakte ik een boek van de plank (Conceptie, geboorte en leven van Jaap Hiddinga). Ik bladerde en las een stuk over trillingsfrequentie bij de conceptie.

Ik dacht terug aan het moment van onze vrijpartij waarin het gebeurd moest zijn… En daar, zittend op een ongemakkelijk krukje in een stoffige en warme bibliotheek, werd me helder waarom het mis was gegaan.

De ziel die bij ons wil komen, wil dat het ánders gaat. Die wil dat we écht samen zijn, en plezier maken samen. Dat we vertrouwen hebben. Dat de liefde stroomt. Want die liefde zorgt precies voor de trillingsfrequentie die hij nodig heeft om naar de aarde te komen. Om het vruchtje dat er lichamelijk misschien wel is, ook echt te gaan bezielen.

Ook tijdens het maken van de Kinderwens-afstemmingen voel ik heel sterk dat het bij zwanger worden om veel meer draait dan het eitje-zaadje verhaal. Het gaat niet alleen om het lichamelijke gebeuren, maar ook om het energetische. Energetische blokkades kunnen lichamelijke blokkades veroorzaken. Daarnaast gaat het dus niet alleen om bevruchting, maar ook om bezieling. De zielen die in de afstemming naar voren komen, hebben me er meer over uitgelegd.

Veel stellen raken als het niet meteen lukt om zwanger te worden, het contact met elkaar wat kwijt. Dat klinkt gek, maar is eigenlijk heel logisch. Ze zijn zo bezig met het praktische deel van zwanger worden, dat de liefde soms op de achtergrond komt te staan. De zielen vertelden me ook iets dat ik herkende uit het boek: dat iedere ziel die naar de aarde wil komen een bepaalde trilling in energie nodig heeft. Ze vertelden ook dat de behoefte aan de hoogte van de trilling kan verschillen tussen zielen.

In de afstemmingen heb ik al regelmatig meegemaakt dat de ziel aan zijn toekomstige ouders vraagt om terug te gaan naar de basis en alle pogingen op zwanger worden gewoon even los willen laten. Of ze plezier willen maken omdat ze er zin in hebben, niet omdat het nou toevallig vandaag een vruchtbare dag is. Soms vertelden ze letterlijk dat het niet alleen draait om wat er in het ziekenhuis gezegd wordt, maar ook om iets anders. Dat het niet alleen lichamelijk moet kloppen, maar ook energetisch.

Ze benadrukken dat het voor veel zielen die op dit moment naar de aarde willen komen, gaat om verbinding met elkaar, genieten van elkaar en van de kracht van de liefde… Zelfs als een kunstmatig traject nodig is om zwanger te worden. Want ook zonder lichamelijk contact tussen man en vrouw kan die liefde natuurlijk stromen… precies díe liefde die nodig is op dat moment om tot de juiste trilling in de energie te komen om het stoffelijke met het onstoffelijke te kunnen verbinden, voor die ziel, om aan zijn reis naar de aarde te kunnen beginnen.

Marieke van Riel

www.windkrachtmee.nl

11 REACTIES

 1. Wat mooi! En wat fijn, dat ik dit mag lezen: ik kom het toevallig tegen.. Ben ook bezig met mn kinderwens en het lijkt wel alsof het zieltje dat ik voelde, is vertrokken 🙁 dat ik zelf mn cyclus overhoop gooi, terwijl ik zo mn best doe om nu mn lichaam voor te bereiden..
  Maar eens even googlen op die kinderwensafstemming. Klinkt als een mooi kadi voor mijzelf 🙂
  Bedankt iedereen, die mee heeft gewerkt aan het schrijven/plaatsen van het artikel. Dat voelt fijn <3

 2. Een vraag: wat als je al een aantal jaar zwanger probeert te raken met je partner, en het lukt! Na een eerste ivf poging, in 1x raak. En dan, dan na een zorgeloze zwangerschap, komen we erachter dat ons kindje ongeneeslijk ziek is. Een gen defect, niet te genezen, en hij zal niet ouder worden dan 5 jaar max. Wat betekent dat? Waarom iets geven waar je naar verlangt en dan het zo wreed weer afnemen?

 3. Hi marieke,

  Jij hebt voor ons een kinderziel afstemming gemaakt en wij zijn daar nog dankbaar voor! Zoo mooi! En mijn gevoel werd bevestigd..
  Nogmaals bedankt!!

  Groetjes!!

 4. Marieke, zelf heb ik ervaren dat na de diagnose :zwangerschap onmogelijk dat de ziel zichzelf aankondigde. En na die stem gehoord te hebben was ik na 8jaar zwanger. Ik wil hiermee aangeven dat de ziel die naar de aarde komt er ook aan toe moet zijn . Er kan dus jaren lang genoeg liefde bij de toekomstige ouders zijn terwijl de ziel nog wat meer tijd nodig heeft.

  • hoi Hanneke, natuurlijk, dat kan ook… dat wat hierboven staat beschreven is ook slechts een heel klein stukje van wat ik allemaal tegenkom in de afstemmingen…

 5. Kan er een beetje in mee gaan, maar hoe zit het dan met ongewenste zwangerschappen
  en zwangerschappen die door middel van verkrachting tot stand zijn gekomen, daar komt geen liefde aan te pas lijkt me, daar kiest een ziel dan toch ook voor, en waar heel veel liefde is lukt
  het soms niet, misschien spelen technische factoren een wat grotere rol dan we denken

  • Beste Marja en Jannie, ik snap heel goed dat het ongelofelijk klinkt en ook dat het wreed kan aanvoelen. Zo voelt het leven voor mij ook regelmatig. Ik pretendeer ook niet dat ik alles weet… ik beschrijf alleen mijn ervaringen, en dat wat hierboven beschreven staat is maar een heel klein stukje van wat ik allemaal tegenkom binnen mijn werk. Het hoe en waarom van het leven en de dingen die daarin gebeuren zullen we waarschijnlijk nooit helemaal begrijpen… het enige dat ik zelf probeer en wat ik anderen ook toewens, is proberen te blijven voelen dat aan ieder donker stuk van het leven, ook een licht stuk zit. Dus ja, sommige zielen kiezen inderdaad ervoor via die moeilijke weg te komen… en helaas ja… zijn er wellicht ook soms andere manieren waarop moederliefde zich mag gaan manifesteren binnen iemands leven…

 6. Allemaal leuk en aardig die kinderwens afstemming. maar als er genoeg liefde is tussen 2 personen en alles okee , waarom komt er dan na 10 jaar nog geen kind . het is wreed als je het goed bekijk .
  Technisch gezien moet ook alles kloppen.

  • Ja Jannie, dat mag ook gezegd worden: dat het gewoon wreed is. De natuur kan wreed zijn. En we zijn gewoon één van de organismes hier op aarde, los van onze spirituele ervaring. "Helaas" kunnen wij nadenken over ons lot. En dan kan het verrekte pijn doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
vul je naam in